NBA Previews 2014-15: Boston Celtics

Posted on Nov 1 2014 - 12:30am by Mitsos Mavrakis

Boston Celtics logo

Τι κάνατε πέρσι:

Οι Κέλτες τίμησαν τις ρίζες τους, κι ανέβασαν το έργο του πατριώτη τους, Samuel Beckett, «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Η χρονιά πέρασε σε κατάσταση limbo – μια διαρκή ατελέσφορη αναμονή να σκαρώσει o Ainge το διαβολικό trade που θα έφερνε τον Love ή τουλάχιστον να πουλήσει πανάκριβα το Rondo ή έστω να αποκτήσει συνέπεια ο Jeff Green ή ακόμη να αποδειχτεί ο Kelly Olynyk μετενσάρκωση του Bill Walton.

Ο Brad Stevens δεν έλαβε το memo που έλεγε «χάνουμε συνεχώς» και δημιούργησε μια βαρετή μετριότητα που αγωνιζόταν υπερβολικά σκληρά για το καλό της.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Το καλοκαίρι μας είχαν υποσχεθεί πυροτεχνήματα , αλλά τελικά δεν άναψε ούτε σπίρτο.

Με αυτά τα πυροτεχνήματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τσίμπησαν ένα πικ πρώτου γύρου για να έχουν την τιμή να πληρώνουν τον Marcus Thornton και τον Tyler Zeller.

Τα περσινό κραχ που υπέστη στο δεύτερο γύρο η μετοχή του  Evan Turner τον υποχρέωσε να υπογράψει ένα διετές στην Βοστόνη προκειμένου να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπρέπεια.

Στο draft τους έπεσε στα χέρια το backcourt του μέλλοντος, ο ήδη έτοιμος Marcus Smart, που θα γίνει αναπόφευκτα ο ηγέτης της ομάδας μέσα στην χρονιά, και ο ταλαντούχος swing man James Young, που όμως προς το παρόν θα εκπαιδεύεται από τον τίμιο προλετάριο εργάτη Avery Bradley, που κέρδισε την ανανέωση των 32 εκατομμυρίων για 4 χρόνια με τον μόχθο του στην οικοδομή.

Rajon Rondo

Ο Rajon Rondo μόλις συνειδητοποιεί ότι ξέμεινε στην Βοστόνη και φέτος.

Depth Chart:

PG Rajon Rondo Marcus Smart Phil Pressey
SG Avery Bradley Marcus Thornton  James Young
SF Jeff Green Evan Turner  Gerald Wallace
PF Jarred Sullinger Brandon Bass
C Kelly Olynyk Tyller Zeller Vitor Faverani

Γκανιάν:

Ο Brad Stevens είναι εξαιρετικός νεαρός προπονητής και σίγουρα θα ετοιμάσει μια σκληροτράχηλη και δυσκατάβλητη ομάδα με το περιορισμένων δυνατοτήτων roster που διαθέτει.

Οι Marcus Smart και Avery Bradley είναι μια μικρή αγέλη από pitbull που τρέφονται από τον τρόμο των αντιπάλων.

Οι Kelly Olynyk και  Jarred Sullinger μπορεί να μην είναι αρκούντως αθλητικοί και παραδοσιακοί ψηλοί, αλλά σίγουρα ξέρουν πολλά καντάρια μπάλα και είναι καλύτεροι shooters από τους περιφερειακούς που τους πλαισιώνουν.

Το ταλέντο του Rondo να μοιράζει την μπάλα μπορεί να μασκαρέψει εγγενείς αδυναμίες και να γίνει η αιτία να πληρωθούν χονδρά ατάλαντοι επιθετικά παίκτες ή να φθάνουν την σφαίρα του μύθου οι πλέον  προβλέψιμοι προπονητές (όπως για παράδειγμα ο Morgan Freeman της προπονητικής, Doc Rivers).

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Το βασικό δίδυμο ψηλών, είτε δεν είναι ψηλό (Sullinger) είτε δεν το έχει καταλάβει (Olynyk). Στην περιφέρεια οι Celtics έχουν επιγραφή «Προσοχή δαγκώνει» αλλά στην ρακέτα γράφει «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Ο Jeff Green και ο Evan Turner είναι ασταθέστατοι και οι εμφανίσεις τους έχουν την συνέπεια μιας τυφλής ζαριάς .

Ο Rajon Rondo φταίει που ο κόσμος βρίζει τους δημόσιους υπάλληλους και θα φλερτάρει ανοιχτά με την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που δεν βαίνουν κατ’ευχήν.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Με κάθε επιπλέον λεπτό που περνάει στην Βοστόνη  ο Rajon Rondo πεθαίνει μέσα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια ανεξάντλητη συλλογή από γκριμάτσες για το Grumpy Cat του παγκόσμιου μπάσκετ.  Πρέπει να έχει ξεκινήσει το παιχνίδι για να δούμε πιο προσώπου του Ιανού Rajon Rondo θα δούμε μπροστά μας. Μπορεί να αποφασίσει να κερδίσει τους Cavaliers μονάχος ή να περιφέρεται παντελώς αδιάφορος για την έκβαση του αγώνα κυνηγώντας με μονομανία τα προσωπικά του στατιστικά.

Τις στιγμές που ο Brad Stevens θα φωνάζει Unleash Hell και θα αμολά τους Marcus Smart και Avery Bradley ελεύθερους να κατασπαράξουν την αντίπαλη περιφέρεια  θα θυμίζει σκηνές από την επίθεση των λεόντων στα ζαρκάδια, που ακόμα κι οι σκηνοθέτες του National Geographic τις βρήκαν πολύ σκληρές για να τις συμπεριλάβουν σε κάποιο από τα ντοκιμαντέρ τους.

Το μαντείο του Ball Hog:

Ο Rondo θα κατηφορίσει στο Houston παρέα με τον Jeff Green. Οι Celtics θα τανκάρουν συγκεκαλυμμένα, παλεύοντας, αλλά χάνοντας, μια σειρά από πολύ κλειστά παιχνίδια. Θα περάσουν την χρονιά διαμορφώνοντας την ταυτότητα της σκληροτράχηλης ομάδας και στο draft θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν έναν ακόμη παίκτη (κατά προτίμηση έναν αθλητικό ψηλό) σε αναμονή του star που θα προσελκύσει ο σατανάς Danny Ainge για να οδηγήσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.