NBA Previews 2014-15: Brooklyn Nets

Posted on Nov 1 2014 - 12:59am by Mitsos Mavrakis

Brooklyn Nets logo

Τι κάνατε πέρσι:

Η ομάδα καθυστέρησε να πάρει μπρος αλλά, μετά τον τραυματισμό του Brook Lopez, άρχισε να ρολλάρει με ένα σχήμα ανάγκης, ένα smallball με τον Shaun Livingston ως δεύτερο point guard στο πλάι του Deron Williams και τον Paul Pierce στο powerforward. Οι τέσσερις νίκες στην κανονική περίοδο απέναντι στο Miami, που έπαιζε σε αυτόματο πιλότο, δημιούργησε ένα κλίμα αισιοδοξίας και ένα μύθο του φονέα των πρωταθλητών, που έκρυψε κάτω από το χαλάκι τα ουσιαστικά προβλήματα της ομάδας.

Στα playoffs, μετά από μια πολύ σκληρή σειρά εφτά αγώνων, χρειάστηκαν ένα μπλοκ του Pierce για να αποκλείσουν το άπειρο Toronto. Στα ημιτελικά της περιφέρειας το Miami, με δυνατά σπριντ στο φινάλε των κλειστών αναμετρήσεων που έλαβαν χώρα, αποκατέστησε την τάξη και προκρίθηκε στα τελικά της ανατολής.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

O Jason Kidd επιχείρησε ένα πραξικόπημα με αποτέλεσμα να σταλεί στα gulag του Milwaukee. Στην θέση του ήρθε ο Lionel Hollins που αποτελεί ουσιαστική ενίσχυση, καθώς έτσι η ομάδα απέκτησε αληθινό προπονητή.

Στην θέση του orginal Paul Pierce ήρθε ο ιμιτασιόν «ευρωπαίος Paul Pierce» Bojan Bogdanovic.

Ο Sergey Karasev έβαλε βύσμα τον πατέρα του για μετάθεση στο Brooklyn.

Την δυσαναπλήρωτη απουσία του Shaun Livingston ήρθε να καλύψει ο Jarrett Jack, με σκοπό να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στο Golden State σαν δεύτερο point guard σε σχήματα με δύο χειριστές.

Depth Chart:

PG Deron Williams Jarrett Jack Jorge Gutierrez
SG Joe Johnson Alan Anderson
SF Bojan Bogdanovic Andrei Kirilenko  Sergey Karasev
PF Kevin Garnett Mirza Teletovic
C Brook Lopez Mason Plumlee

Γκανιάν:

Μπορεί το δίλημμα Deron Williams ή Chris Paul να μην υφίσταται πια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο D-Will είναι αμελητέα ποσότητα. Αυτές, τις λιγοστές πια μέρες, τις οποίες, μαζί με τον Brook Lopez , είναι αμφότεροι υγιείς είναι το καλύτερο ζευγάρι στις δύο σημαντικότερες θέσεις σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

Ο Joe Johnson έχει κατηγορηθεί για το τεραστίων διαστάσεων συμβόλαιο του και για την προβλέψιμη επίθεση των εκάστοτε προπονητών του, αλλά παραμένει ένας σπουδαίος scorer και μπορεί να κουβαλήσει όλη την ομάδα στις πλάτες του, ακόμα, αν όχι ειδικά, όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους.

Ο Mason Plumlee ήταν στην team USA ως απόφοιτος του Duke και μόνο, αλλά στα χέρια του Hollins μπορεί να δημιουργήσει ένα δίδυμο ψηλών με τον Brook Lopez στα πρότυπα των αρκούδων του Memphis

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Εύθραστη και γερασμένη ομάδα, στηρίζει τις τύχες της στον Garnett που είναι στις μέρες μας τόσο τρομακτικός και δραστήριος, όσο κι ένας βαλσαμωμένος λύκος, τον Deron Williams, που έχει αφήσει τον εαυτό του πίσω στην Utah, και τον Brook Lopez, που δεν έδειξε την στοιχειώδη ευγένεια να περιμένει να ξεκινήσει η σεζόν για να τραυματιστεί.

Η πεντάδα δεν εμπνέει ασφάλεια ο πάγκος είναι μια αξιοζήλευτη συλλογή από βετεράνους από τις δυο μεριές του Ατλαντικού, με προφανή τρωτά σημεία και θα χρειαστούν αλχημείες από τον προπονητή για να γίνουν από συνονθύλευμα, ένα ομοιογενές σύνολο

O  Mikhail Prokhorov αντιλαμβάνεται πως παρά τους πακτωλούς χρημάτων που ξόδεψε δεν θα μπει ούτε στα playoffs και ετοιμάζεται να λάβει δραστικά μέτρα

O Mikhail Prokhorov αντιλαμβάνεται πως παρά τους πακτωλούς χρημάτων που ξόδεψε δεν θα μπει ούτε στα playoffs και ετοιμάζεται να λάβει δραστικά μέτρα

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Κι αν ο Deron Williams σκοτώσει τον doppelganger και ανακτήσει τον έλεγχο του κορμιού του; Μια τελευταία ευκαιρία να αναρωτηθείτε για την ψυχική υγεία του μουρτζούφλη γερο- Garnett;

Ο Teletovic να σουτάρει ασύστολα και δίχως καμία συναίσθηση μέχρι το παιχνίδι να φτάνει προς το τέλος του, οπότε ο Iso-Joe θα ξεκινάει τα «αφήστε το παιδιά, το’χω μόνος μου»;

Η μεγαλύτερη ατραξιόν θα είναι η αναπαράσταση σκηνών από το Full Metal Jacket όταν Lionel Hollins με τον Kevin Garnett θα προσπαθούν να εμφυσήσουν την απαιτούμενη σκληράδα στον nerd Brook Lopez και τους εκνευριστικά soft Ευρωπαίους.

Το μαντείο του Ball Hog:

Στον τρίτο χρόνο του πενταετές πλάνου του είναι ασφαλές να πούμε πως το Brooklyn δεν θα σηκώσει το Larry O’ Brien trophy, παρόλο που ο Prokhorov μας είχε διαβεβαιώσει για το αντίθετο. Μάλιστα θα βρεθεί ο αμερικάνος επενδυτής που θα αγοράσει την ομάδα από τον Ρώσο ολιγάρχη (το επενδυτής στα ρώσικα) και η αστερόεσσα θα κυματίσει ξανά στο Brooklyn.

Αγωνιστικά ο Hollins και το φάντασμα του Kevin Garnett θα δώσουν στην ομάδα μια πιο σκληρή ταυτότητα. Ο Deron Williams θα αναλάβει τις ευθύνες που το αναλογούν, ενώ ο Joe Johnson θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστος

Οι Bojan Bogdanovic και Mirza Teletovic θα σουτάρουν περισσότερο κι από τους Westbrook και Bryant αθροιστικά, και θα γίνουν η αιτία να αναπαραχθούν περισσότερα στερεότυπα για τους ανατολικοευρωπαίους από την τριακονταετία του ψυχρού πολέμου.

Η ομάδα θα φθάσει στα playoffs αγκομαχώντας όπου θα αποκλειστεί με ψηλά το κεφάλι από μια πιο φρέσκια ομάδα και για αυτό θα κατηγορήσουν τους τραυματισμούς, δίχως να προχωρήσουν σε μια θαρραλέα ανανέωση.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.