NBA Previews 2014-15: Toronto Raptors

Posted on Nov 1 2014 - 1:18am by Mitsos Mavrakis

Toronto Raptors logo

Τι κάνατε πέρσι:

Το φαινόμενο ονομάζεται πρόσθεση δια της αφαιρέσεως: Η γενναιοδωρία των Kings και των Κnicks απάλλαξαν την ομάδα από τους Gay και Bargnani, και έβγαλε στο προσκήνιο τους DeRozan και Lowry, ορίζοντάς τους σε ντε-φάκτο ηγέτες της ομάδας. Ο Dwane Casey έβαλε αρχές στο αμυντικό παιχνίδι και οι Καναδοί στηριζόμενοι στην εκρηκτική τους περιφερειακή γραμμή, αλλά και στην ανικανότητα των υπολοίπων ομάδων της περιφέρειάς της, ανέβηκε στην πρώτη θέση της Atlantic και τρίτη της Ανατολής, για να πέσει θύμα της απειρίας της και να αποκλειστεί στο τελευταίο σουτ από τα γερόντια του Brooklyn.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Ο Masai Ujiri καθάρισε γρήγορα και παστρικά μια κατάσταση που θα μπορούσε να γίνει περίπλοκη υπογράφοντας τον Kyle Lowry στα 48 εκατομμύρια για 4 χρόνια πριν προλάβει να λάβει την υπεραξία του στην ανοιχτή αγορά.

Έφερε στην ομάδα τους Lou Williams, για να προσφέρει γρήγορους πόντους από τον πάγκο, και τον James Johnson για να προσθέσει μούσκουλα και κτηνώδη βία στα forward. Στο draft επέλεξε τον Bruno Caboclo, ένα νεαρό Βραζιλιάνο τόσο άγνωστο που βίντεο του δεν είχαν δει ούτε στην NSA, και, για να κάνει την προσαρμογή του πιο εύκολη, έβαλε δίπλα του τον, επίσης Βραζιλιάνο Lucas Nogueira.

Depth Chart:

PG Kyle Lowry Breivis Vasquez Will Cherry
SG DeMar DeRozan Lou Williams Landry Fields
SF Terrence Ross James Johnson Bruno Caboclo
PF Amir Johnson Patrick Patterson Tyler Hansbrough
C Jonas Valanciunas Chuck Hayes Greg Stiemsma  Lucas Nogueira

Γκανιάν:

Η ομάδα, που θα γίνεται ολοένα καλύτερη, έχοντας ένα εξαιρετικό παρόν, δίχως να έχουν υποθηκεύσει το εξίσου λαμπρό μέλλον τους που μηχανεύεται ο Masai Ujiri , ο καλύτερος General Manager σε ολάκερο το ΝΒΑ.

Το βαθύ rotation επιτρέπει στο Toronto να παίζει σε υψηλό ρυθμό 48 λεπτά κάθε αγώνα και για 82 αγώνες το χρόνο.

Όταν το καλοκαίρι οι Wall και ο Waiters διαφωνούσαν για το ποιος είναι το καλύτερο backcourt της λίγκας, οι Lowry και De Rozan δούλευαν και πλέον είναι τόσο εγκληματικά υποτιμημένοι που θα μπουν μέσα για να πάρουν κεφάλια.

Raptors media day.

Οι Kyle Lowry και DeMar DeRozan πληροφορούνται την διαφωνία μεταξύ του John Wall και του Dion Waiters για το καλύτερο back court της λίγκας.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Η επίθεση είναι μεν αποτελεσματική, αλλά δεν είναι και η πλέον λειτουργική, καθώς βασίζεται πολύ σε isolation plays (γιουρούσια κι ένας με έναν, ελληνιστί) και μια τέτοια, μάλιστα, ήταν η επίθεση που τελείωσε την χρονιά τους στο 7ο παιχνίδι με το Brooklyn.

Στην frontline τα πράγματα δεν είναι ιδεατά. Στο PF οι Amir Johnson και Patrick Patterson είναι χρήσιμοι, αλλά ρολλίστες αμφότεροι, και ακόμη δεν γνωρίζουμε αν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να κάνει ο Valanciunas το άλμα που οφείλει. Eπιπλέον, ο Terrence Ross μπορεί να προσφέρει μερικά από τα εντυπωσιακότερα highlights του ΝΒΑ, αλλά στην πραγματική ζωή είναι ακόμη ένας μονοδιάστατος σουτέρ, που στα playoffs έδειξε έξω από τα νερά του, απέναντι στον υψηλότερο ανταγωνισμό.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Ο Kyle Lowry είναι ένα λυσσασμένο pitbull και η πρόκληση της μη συμμετοχής του στο All Star Game τον έχει ποτίσει με κηροζίνη.

Τις στιγμές δε, που η επιθετικότητα αυτής της φλεγόμενης μπάλας κατεδαφίσεων, συνδυάζεται με την φινέτσα του Greivis Vasquez και την παλιομοδίτικη αποτελεσματικότητα του DeMar Derozan η επίθεση των Raptors είναι ασταμάτητη.

Το δίδυμο των αναπληρωματικών Tyler Hansbrough και James Johnson έχει κερδίσει τα ψευδώνυμά τους, Psycho T και Bloodsport αντίστοιχα, επάξια με ιδρώτα (δικό τους) και αίμα (των αντιπάλων).

Το μαντείο του Ball Hog:

Ο Kyle Lowry χτυπούσε την πόρτα της elit του ΝΒΑ χρόνια. Φέτος θα την γκρεμίσει για να μπει μέσα. Ο DeMar DeRozan θα βγάλει νούμερα Paul George δίχως τα εξώγαμα, o Jonas Valanciunas θα εξιλεωθεί για την ύπαρξη του Robertas Yavtokas και τα χέρια του Terrence Ross δεν θα τρέμουν όταν φθάσουμε στα παιχνίδια των playoffs. Τη διαφορά όμως θα την κάνει ο ενισχυμένος πάγκος που θα τους επιτρέπει να παίζουν στον ίδιο ρυθμό για 48 λεπτά.

Η κυριαρχία τους στην Atlantic είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η τρίτη θέση στην Ανατολή.

Στα playoffs , οι λεπτές πινελιές με τις προσθήκες στον πάγκο του Lou Williams, που θα τους δώσει ένα παιχνίδι με 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, και του James Johnson, που θα δώσει απλόχερα δύο κατάγματα και μια διάσειση στους αντιπάλους, θα οδηγήσουν την ομάδα στον δεύτερο γύρο.

Εκεί θα ακολουθήσει μια μυθική σειρά αγώνων με το Cleveland, αλλά η παρουσία του Drake στο πλευρών των Raptors θα πυροδοτήσει ένα πρωτοφανές κύμα αντικαναδισμού και θα συσπειρώσει τους Aμερικάνους πίσω από το ταπεινό Cleveland. Ο αποκλεισμός των Raptors στο 7ο παιχνίδι θα μνημονεύεται ως μία μάχη μεγαλύτερη κι από την αντίστοιχη στο South Park Bigger, Longer and Uncut.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Μαζί φάγαμε,εσείς πλουτίσατε November 4, 2014 at 18:03 -

    Έχετε δει τον κώλο του Lowry?
    Μιλάμε τόσο τουρλοκώλης ούτε ποδοσφαιριστής να ήταν.
    Πρέπει να έχει το χειρότερο σώμα από τους πρωτοκλασάτους PG

    • Mitsos Mavrakis November 28, 2014 at 13:34 -

      Μα, δεν το χαρακτήρισα Pitbull από το ειδεχθή regaetonero, αλλά επειδή είναι έτσι κοντόχονδρος κιεπιθετικός με αυτό το άβολο σώμα σαν τα American Staffordshite Terrier. Κιπειδή είναι underdog μαχητής σαν τους πρωταγωνιστές της αγαπημένης σειράς http://www.imdb.com/title/tt1493239/