NBA Previews 2014-15: New York Knicks

Posted on Nov 1 2014 - 1:12am by Mitsos Mavrakis

new york knicks logo

Τι κάνατε πέρσι:

Τρίτοι στην Atlantic με 37-45 και εκτός play-off στην αποψιλωμένη από ταλέντο Ανατολή.

Ο Mike Woodson είχε χάσει την ομάδα και εγκατέλειψε το πετυχημένο small ball με τον Melo στο 4. Η χρονιά του Carmelo Anthony συνοψίζεται στο παιχνίδι απέναντι στους Charlotte Bobcats, όπου έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σκόραρε 62 πόντους δίχως να δώσει ούτε μία (!!) assist. Η μεταγραφή του Bargnani απέδωσε ένα μυθικό video . Ο J.R. Smith από καλύτερος έκτος παίκτης, ήταν ένας παίκτης καλύτερα εκτός. Ο Raymond Felton ήταν τόσο αρνητικός που η σύλληψή του θεωρήθηκε ως στημένη για να τον ξεφορτωθούν από την ομάδα και ο Tyson Chandler φλέρταρε με την κατάθλιψη όταν συνειδητοποίησε πως άφησε το Dallas για να παίξει σε σαπουνόπερα.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

O Phil Jackson, αν και Βουδιστής, επωμίστηκε τον ρόλο του Μεσσία. Φυσικά με το αζημίωτο. Έκανε μάλιστα το πρώτο του θαύμα, όταν έπεισε τον Derek Fisher να βγάλει τα σορτσάκια, 40 χρονών άνθρωπος, για να γίνει προπονητής-απόστολος, που διδάσκει την τριγωνική επίθεση στους απίστους.

Ο Carmelo Anthony, αφού δεν έλαβε την πρόταση που περίμενε από τους Bulls, θυμήθηκε πως χρωστάει κάτι στην ομάδα . Πλέον η ομάδα του χρωστάει 125 εκατομμύρια δολάρια.

Το trade με τους Mavericks λύτρωσε τον Tyson Chandler, καθώς ξεφορτώθηκαν τον Raymond Felton και σε αντάλλαγμα πήραν ένα βασικό αξιοπρεπή Point Guard, με υψηλότατο μπασκετικό IQ, τον Jose Calderon, τον φέρελπι Shane Larkin, αλλά και τον, ξύλινο πλην αποτελεσματικό, Sammy Dalembert. Κι όλα αυτά μαζί με δύο επιλογές δευτέρου γύρου στο draft.

Στο draft ήταν αναπάντεχα καίριοι. Στο #37 επέλεξαν τον Cleanthony Early, ο οποίος προερχόταν από μια εξαιρετική χρονιά με το Wichita State, με αρκετά αξιόπιστο τρίποντο μάλιστα, για να γίνει και stretch 4. Επιλέχθηκε και ο Θανάσης Antetokounmpo, για να δίνει το καλό παράδειγμα με την διαρκή του προσπάθεια, και να ζεσταίνει τις καρδιές κάνοντας την Gotham City μια πιο ανθρώπινη μητρόπολη. Δύσκολα, παρόλα αυτά, ο τελευταίος θα πάρει θέση στο roster για αυτήν τη χρονιά.

Ο Jason Smith θα προσφέρει στην ομάδα δυο χαρακτηριστικά που λείπουν από τους συμπαίκτες του: άμυνα κοντά στο καλάθι και επίγνωση των περιορισμένων δυνατοτήτων του στην επίθεση.

Depth Chart:

PG Jose Calderon Pablo Prigioni Shane Larkin
SG Iman Shumpert J.R. Smith Tim Hardaway Jr.
SF Carmelo Anthony Cleanthony Early Travis Outlaw
PF Andrea Bargnani Amar’e Stoudemire Quincy Acy
C Samuel Dalembert Jason Smith Cole Aldrich

Γκανιάν:

Ο καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, Carmelo Anthony, δηλώνει έτοιμος να εκμεταλλευτεί την τριγωνική επίθεση προκειμένου να γίνει ένας ακόμη πιο ολοκληρωμένος επιθετικά παίκτης.

Από τον πάγκο έρχονται δυο εκρηκτικοί scorers, που μπορούν να γυρίσουν ένα παιχνίδι τούμπα (ενίοτε κατά της ομάδας τους), και ειδικότερα ο Tim Hardaway Jr. είναι έτοιμος να διεκδικήσει τους προβολείς για πάρτη του.

Η αύρα του Zen Master είναι ικανή να τιθασεύσει την παράνοια των κατοίκων της Gotham City και μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς που συνεπάγονται με την ψυχωσική πίεση που υπάρχει γύρω από το Madison Square Garden.

Ο Phil Jackson παύει να είναι Zen Master, όταν ακούει τον καλικάντζαρο-σκηνοθέτη να του ζητάει πρωτάθλημα.

Ο Phil Jackson παύει να είναι Zen Master, όταν ακούει τον καλικάντζαρο-σκηνοθέτη να του ζητάει πρωτάθλημα.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Οι Zen Master και Fisher αναλαμβάνουν δύο καινούργιους ρόλους, δίχως την παραμικρή εμπειρία σε αυτούς. Καλούνται μάλιστα να χτίσουν μια αποτελεσματική άμυνα με κακούς αμυντικούς και αρνητικούς, γενικότερα στην ιδέα της άμυνας, παίκτες και να διδάξουν την, καθομολογουμένως, πιο περίπλοκη επίθεση που υπάρχει σε παίκτες που ακόμη δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν καλά-καλά το twitter.

Κοινώς: στην επίθεση θα κάνουν το τρίγωνο και στην άμυνα θα κάνουν τον σταυρό τους.

Ειδικότερα, τις στιγμές που θα συνυπάρχουν στην πεντάδα οι Bargnani, Stoudemire, J.R. Smith θα είναι ένα διαρκές κωμικό gang εν τη γεννέση του, και σε ολόκληρη την ομάδα δεν υπάρχει ούτε ένας ολοκληρωμένος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Carmelo Anthony + Phil Jackson + James Dolan + Derek Fisher + J.R. Smith + Madison Square Garden + Spike Lee είναι ένας συνδυασμός ονομάτων που δε γίνεται να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Η πιο ιντριγκαδόρικη μέτρια ομάδα του πρωταθλήματος είναι εδώ και αξίζει να τους παρακολουθείς μονάχα για να βλέπεις το twitter feed του N3twork να στάζει γνήσιο νεοϋρκέζικο σαρκασμό.

Στα αθλητικά, ο Carmelo είναι ο πιο old school αστέρας του ΝΒΑ και το τρίγωνο της επίθεσης θα ευνοεί αυτά τα υπέροχα ποσταρίσματα που τελειώνουν με το αψεγάδιαστο midrange shoot του.

Ο Tim Hardaway Jr. σουτάρει σαν γνήσιος γόνος καλής οικογενείας (βλ. Curry, Stephen και Thompson, Clay). Ο δε J.R. Smith δεν παίζει μπάσκετ, αλλά κάνει performance art και είναι εγγύηση να μας αφήσει το σαγόνι στο πάτωμα κάνοντας κάτι αδιανόητο σε κάθε αγώνα.

Τέλος, το μεγαλύτερο φιλοσοφικό δίλλημα που θα απαντηθεί φέτος είναι αν η τριγωνική επίθεση του Tex Winter είναι η πανάκεια για κάθε ομάδα ή αν απλά ο Phil Jackson ήταν ένας αλχημιστής που δημιούργησε χρυσό έχοντας ήδη χρυσό στα χέρια του.

Το μαντείο του Ball Hog:

Πολλά γράφονται για αλλαγή νοοτροπίας και αύρα πρωταθλητή, που έχει ήδη καταφέρει να εμφυσήσει ο Zen Master, ενώ ο Carmelo έχει δηλώσει πως θα εναρμονιστεί με την triangle offence. Η κακούργα η ζωή όμως μας έχει μάθει να μην πιστεύουμε τις υποσχέσεις που δίνονται κατώ από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό για ανθρώπους που (λένε πως) θα αλλάξουν. Ειδικότερα από χίππιδες που μιλάνε για αυτήν την αύρα.

Κάποιες σκόρπιες εμφανίσεις των Shane Larkin και Tim Hardaway Jr. θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση στους, μονίμως εύπιστους, φιλάθλους της Νέας Υόρκης πως έχουν το ανερχόμενο backcourt της λίγκας και θα επαναλάβουν φαινόμενα Linsanity. Παρά το βελτιωμένο παιχνίδι του Carmelo, οι Knicks δεν θα κατορθώσουν να μπουν καν στα playoffs και θα ετοιμαστούν για ένα καλοκαίρι φρενήροντος shopping, έχοντας ξεφορτωθεί τα συμβόλαια – βαρίδια των Stoudemire και Bargnani.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.