NBA Previews 2014-15: Philadelphia 76ers

Posted on Nov 1 2014 - 3:51pm by Mitsos Mavrakis

Philadelphia LogoΤι κάνατε πέρσι:

Είδαμε το ανίερο σχέδιο του Sam Hinkie να λαμβάνει σάρκα και οστά.

Η αναπάντεχη νίκη απέναντι στους απερχόμενους πρωταθλητές, στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, αποτέλεσε την πρόωρη κορύφωση της σεζόν και από εκείνη την στιγμή και έπειτα ξεκίνησε η κατηφόρα. Μπροστά στον κίνδυνο, να σαμποτάρουν το σχέδιο κάνοντας καμιά νίκη, ξεπούλησαν τους μοναδικούς αθλητές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σαν παίκτες του ΝΒΑ έναντι πινακίου φακής.

Ο Brett Brown άρχισε να δοκιμάζει το σχέδιο της επόμενης μέρας, που συμπεριλαμβάνει πολλά τρίποντα και διεισδύσεις και ένα φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι, το οποίο επέτρεψε στον Michael Carter Williams να αλωνίζει, δίχως αναστολές, στο ανοιχτό γήπεδο, κερδίζοντας έτσι το βραβείο του rookie της χρονιάς.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Το μαρτύριο του Thaddeus Young έλαβε τέλος (ή μάλλον παράταση αφού πήγε στην Minnesota).

Στο draft κατόρθωσαν να χρησιμοποιήσουν τα μυριάδες picks που είχαν στη διάθεσή τους για παίκτες που πληρούσαν τις βασικές προϋποθέσεις που είχε θέσει το management της ομάδας: ταλαντούχοι, αλλά παντελώς ανέτοιμοι να προσφέρουν, σκορπισμένοι σε 4 μεριές του ορίζοντα. Ο Joel Embiid θα βγει παμψηφεί rookie της χρονιάς στο twitter, ο πατέρας Saric (το αντίστοιχο του πατέρα Χούτου σε Κροάτη) θα γκρινιάζει για τα βάσανα του γιου στην άπονη Τουρκιά, ο Misic θα θαμπώνει στην Γερμανία και ο McRae στους αντίποδες.

Παράλληλα, στο δεύτερο γύρο βρήκαν και δύο διαμαντάκια, στα πρόσωπα των K.J. McDaniels και Jerami Grant. Ειδικότερα ο πρώτος. αν ευστοχεί με συνέπεια πίσω από την γραμμή των 7.25, θα είναι αποκάλυψη της λίγκας, με τις εξωπραγματικές του αθλητικές δυνατότητες, που του επιτρέπουν σπέρνει τον τρόμο στην άμυνα και να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον αιφνιδιασμό.

Στην ομάδα ήρθε ο Luc Richard Mbah a Moute κι ο Alexey Shved, μιας κι ο Hinkie έχει να δει τον δεύτερο να παίζει από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Και οι δύο θα κάνουν παρέα στον μοναχικό Embiid που περνάει την ημέρα του στο twitter.

Αλλά η κορωνίδα των προσπαθειών τους να γίνονται χειρότεροι, ήρθε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου όταν έκλεισαν τον, σύμφωνα με το PER (Player Efficiency Rating) χειρότερο αθλητή στην ιστορία του ΝΒΑ, Marquis Teague. Παρότι ταιριαστός απόλυτα στο πλάνο της ομάδας, τον άφησαν στα waivers λίγες ώρες πριν το αρχικό jump ball της season.

Nerlens Noel

Ο Nerlens Noel και ίσως το πιο ταλαντούχο και μπασκετικό γκρουπ ανθρώπων, με το οποίο θα φωτογραφηθεί φέτος.

Depth Chart:

PG Michael Carter – Williams Tony Wroten
SG K.J. McDaniels Chris Wright Alexey Shved
SF Hollis Thompson Luc Richard Mbah A Moute
PF Nerlens Noel Brandon Davies Malcolm Thomas
C Henry Sims Joel Embiid

Γκανιάν:

Η πίεση του πρωταθλητισμού είναι αφόρητη, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα τον ψυχισμό των αθλητών που έχουν απολέσει την χαρά του παιχνιδιού. Αυτό όμως δεν ισχύουν στην πόλη της Αδερφικής Αγάπης! Οι παίκτες της Philadelphia δεν νοιώθουν τη δαμόκλειο σπάθη του πρωταθλητισμού πάνω από το κεφάλι τους.

Η έλλειψη άγχους είναι μηδαμινή και έτσι έχουν δημιουργήσει μια ομάδα με πλήρη μπασκετική άγνοια κινδύνου. Η μοναδική υποχρέωση των παικτών είναι να τρέχουν σαν τους παλαβούς και να σουτάρουν τρίποντα σαν να μην υπάρχει αύριο.

Σε ένα, στείρο από ταλέντο, roster έχουν μαζευτεί παίκτες που επιβίωναν στο περιθώριο της λίγκας που έχουν μια χρυσή ευκαιρία για να αποδείξουν πως έχουν θέση στο ΝΒΑ. Η αίσθηση, πως πρέπει να αγωνίζονται καθημερινά για το παντεσπάνι τους, καθιστούν τους παίκτες της Phily επικίνδυνους απέναντι σε μπλαζέ ή κουρασμένους αντιπάλους.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Συνήθως οι ομάδες με παντελή έλλειψη ταλέντου εντός παρκέ παίζουν αργά για να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Οι 76ers από την άλλη δεν αφήνουν φθηνές έννοιες όπως η κοινή λογική και η στοιχειώδης αξιοπρέπεια να τους εμποδίσουν, με συνέπεια να έχουν αμολήσει τα guards να τρέχουν το γήπεδο σαν ακέφαλα κοτόπουλα, εκτοξεύοντας, παράλληλα με τις κατοχές ανά αγώνα , τα λάθη της ομάδας τους και τους πόντους των αντιπάλων τους.

Φέτος μάλιστα, είναι σε προνομιακή θέση να διεκδικήσουν ένα ρεκόρ που αναμφισβήτητα θα μείνει σημείο αναφοράς στις μελλοντικές γενεές, το triple crown της ντροπής: την πρωτιά στις επιθέσεις ανά αγώνα, μαζί με την χειρότερη επίθεση και χειρότερη άμυνα.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

H laissez-faire άμυνα της Philly θα γίνει η αιτία να επαναπαυτούν πολλοί επιτιθέμενοι καθώς θα θεωρούν πως θα σκοράρουν αμέριμνοι, αλλά το δίδυμο με τα ελατήρια στα πόδια, των Νerlens Noel και K.J. McDaniels θα ίπταται προκαλώντας ψυχολογικά τραύματα σε αρκετούς από δαύτους με τα εκκωφαντικά τους κοψίματα.

O Tony Wrotten είναι μεν εκρηκτικός, αλλά παράλληλα, παντελώς ανίκανος να λάβει σωστή απόφαση με την μπάλα στα χέρια. Όταν ξεδιπλώνει τον αιφνιδιασμό θυμίζει το Wile E. Coyote πάνω στον πύραυλο της Acme. Επιπλέον, το ποσοστό του ευστοχίας σε σουτ πίσω από την σέντρα ανταγωνίζεται αυτό των lay ups.

Αν είστε NBA hipster, αλλά το ΝΒΑ είναι πολύ διαδεδομένο για τα γούστα σας, οι 76ers είναι το ιδανικό ψαγμένο underground group για εσάς. Η avant-guard προσέγγιση του αθλήματος, σε συνδυασμό με τους παγκοσμίως αγνώστους παίκτες, είναι ιδανική για να σνομπάρετε τους mainstream μπασκετόφιλους φίλους σας!

Το μαντείο του Ball Hog:

Οι Sixers θα είναι πρωτόγνωρα κακοί. Για την ακρίβεια, η παντελής έλλειψη διάθεσης να κερδίσουν παιχνίδια έχει δημιουργήσει ιστορικό προηγούμενο και αναγκάζει την λίγκα να προβεί σε αλλαγές των κανονισμών για να ανακόψει την πύρινη λαίλαπα που έχει αμολήσει ο Sam Hinkie στην πόλη που γέννησε έναν Rocky Balboa.

Η Philadelphia θα ανταμειφθεί για την επιμονή και την υπομονή τους με την επιλογή του Jahill Okafor στο επερχόμενο draft (αυτό θα σημαίνει τρίτο Center lottery pick σε τρία χρόνια, αλλά θα αγχωθούν γι’αυτό όταν αποφασίσουν να κάνουν καμιά νίκη).

Αγωνιστικά θα βρουν τρόπο να κερδίσουν κάποιο σκόρπιο παιχνίδι απέναντι σε κουρασμένους αντιπάλους στην δεύτερη νύχτα back to back, αλλά το ρεκόρ των 9 νικών που έχουν από το 1973, μάλλον θα κινδυνέψει.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Γιωργος Παπαρηγας November 3, 2014 at 14:18 -

    Θα το σπασουν τα κοντερ φετος μητσο

  2. Μαζί φάγαμε,εσείς πλουτίσατε November 4, 2014 at 17:58 -

    Κύριε Μαυράκη είστε εγκάθετος και προκατελειμένος με αυτή την ομάδα.