NBA Previews 2014-15: Denver Nuggets

Posted on Nov 2 2014 - 10:44pm by Kosmas Kapsalis

Denver Nuggets Logo

Τι κάνατε πέρσι:

Με το 36-43 που κατάφεραν τερμάτισαν στην 4η θέση της Northwest και στην 11η συνολικά στην Δυτική περιφέρεια. η ομάδα αντιμετώπισε αρκετά θέματα τραυματισμών, με τον Gallinari να χάνει ολόκληρη τη χρονιά και τον McGee να είναι μετέωρο το πότε γυρνάει. Ο Lawson έκανε τη καλύτερη χρονιά της καριέρας του, αλλά κι εκείνος έχασε 20 παιχνίδια. Στα θετικά καταγράφεται η αγωνιστική εκτόξευση του Kenneth Faried στο 2ο κομμάτι του πρωταθλήματος, μετά την ανάπαυλα για το All Star Game. Όλα αυτά (και σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό της Δύσης) είχαν σαν αποτέλεσμα το χειρότερο record και τον αποκλεισμό της ομάδας από τα playoffs για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια.

Όσο εμείς κάναμε μπάνια:

Η σημαντικότερη κίνηση αναφορικά με το roster των Nuggets ήταν η επέκταση του συμβολαίου του Kenneth Faried, ο οποίος υπέγραψε για ακόμα τέσσερα χρόνια. Από εκεί και πέρα στην ομάδα ήρθαν οι Arron Afflalo (Orlando), Alonzo Gee (Sacramento), Erick Green (Siena), ενώ μακριά από το Denver θα αγωνίζονται οι Aaron Brooks (Chicago), Evan Fournier (Orlando), καθώς και οι Jan Vesely και Anthony Randolph που φέτος θα αγωνίζονται σε Τουρκία και Ρωσία αντίστοιχα.

Στο draft είχαν το 19ο pick και διάλεξαν τον Garry Harris (Michigan State), ο οποίος θα είχε αρκετά σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που αναμενόταν, αν δεν είχε αποκτηθεί την ίδια μέρα κι o Afflalo. Επίσης στην ομάδα κατέληξε μετά από ανταλλαγή και το 16ο pick των Bulls, ο Βόσνιος Jusuf Nurkic, ο οποίος έδειξε να τα πηγαίνει αρκετά καλά στα παιχνίδια προετοιμασίας.

Depth Chart:

PG Ty Lawson Nate Robinson
SG Arron Afflalo Randy Foye Gary Harris
SF Danilo Gallinari Wilson Chandler Quincy Miller
PF Kenneth Faried J.J. Hickson
C Timofey Mozgov JaVale McGee Jusuf Nurkic

Γκανιάν:

Στα θετικά των Nuggets συγκαταλέγεται το καλό βάθος που παρουσιάζει ο πάγκος τους. Εκτός της αρχικής πεντάδας, διαθέτουν ακόμα 5-6 καλούς παίκτες, που θα μπορούσαν να σταθούν άνετα σαν πενταδάτοι. Όλοι οι παίκτες, με μπροστάρη τον Faried, βγάζουν πολύ ενέργεια στο παρκέ, κάτι που τους κατατάσσει 3ους σε rebounds και blocks, ενώ Afflalo, Gallinari, Chandler και Harris, αναμένεται να βοηθήσουν πολύ έξω από τα 7,25.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Η αλήθεια είναι ότι οι Nuggets δεν έχουν κάποια χτυπητή αδυναμία όσον αφορά το παιχνίδι τους και τους αριθμούς. Στα αρνητικά σίγουρα είναι η έλλειψη του παίκτη που θα ακουμπήσουν τη μπάλα με σιγουριά όταν χρειάζονται σκοράρισμα. McGee και Gallinari θα χρειαστούν κάποιο χρόνο για να ξαναμπούν σε ρυθμούς ΝΒΑ, μετά από ένα χρόνο απουσίας, και μέχρι η ομάδα να δέσει και να φτάσει το pick των φετινών δυνατοτήτων της, το τρένο των playoffs μάλλον θα έχει φύγει από το Colorado.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Ο καλύτερός τους παίκτης τυχαίνει να είναι κι ο πιο θεαματικός. Ο λόγος για τον Kenneth Faried. Το πολύ καλό 2ο μισό του περσινού πρωταθλήματος συνεχίστηκε με τον Manimal να κάνει ένα πολύ καλό Mundobasket κι όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν. Εξαιρετικός αθλητής, δείχνει ακούραστος, τρέχει, πηδάει, καρφώνει με μανία και κυνηγάει πολύ το block. Σίγουρα μια από τις attraction του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ποιος μπορεί να παραβλέψει τον Javale McGee; Μετά από ένα χρόνο απουσίας θα τον έχουμε και πάλι κοντά μας, είτε να καρφώνει και να ταπώνει εντυπωσιακά, είτε (μάλλον συχνότερα) να χαρίζει σε εμάς στιγμές γέλιου, στους συμπαίκτες του στιγμές αμηχανίας, και στον Shaq υλικό για την εκπομπή του.

Tο μαντείο του Ball Hog:

H ομάδα, αν μη τι άλλο, ενισχύθηκε σε σχέση με τη season που πέρασε. Δεν έχασε κάποιο σημαντικό κομμάτι, ενώ αντίθετα προστέθηκαν καλοί παίκτες (από μεταγραφές ή draft), ενώ και η επιστροφή του Gallinari, μετά από ένα χρόνο, θα βοηθήσει σημαντικά. Η ομάδα θα έχει καλύτερη συγκομιδή νικών φέτος και είναι, μάλλον εύκολη, η πρόβλεψη ότι θα ξεπεράσει τους Timberwolves και θα κατακτήσει την 3η θέση της Northwest. Ωστόσο κάπου εκεί θα βρίσκεται το ταβάνι τους, καθώς η Δυτική Περιφέρεια παραμένει τρομακτικά ανταγωνιστική, και δύσκολα θα κάνουν κάτι καλύτερο από ένα 40-42 και μια 10η θέση στην περιφέρεια. Τα 13 παιχνίδια που τους χώριζαν πέρσι από το 8ο Dallas και τα playoffs φαντάζουν (και είναι) πολύ μακρινός στόχος.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.