NBA Previews 2014-15: Oklahoma City Thunder

Posted on Nov 2 2014 - 10:31pm by Kosmas Kapsalis

Oklahoma Logo

Τι κάνατε πέρσι:

Πέτυχαν μία νίκη λιγότερη από τη season ’12-’13 και δεν ισοφάρισαν το καλύτερο ρεκόρ τους από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν στην Oklahoma (παρένθεση για την απαραίτητη αναφορά στο #sonicsgate). Τερμάτισαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην πρώτη θέση της Northwest με ρεκόρ 59-23 ενώ ήταν συνολικά 2οι στην Δύση και όλο το ΝΒΑ. O Durant έπαιζε σε ένα εντελώς δικό του επίπεδο και ειδικά τον Γενάρη που ο Westbrook απουσίαζε σκόραρε κατά Μ.Ο. 35,9 ppg, πέτυχε την καλύτερη ατομική του επίδοση ρίχνοντας 54 στο Golden State, για 12 συνεχείς αγώνες σκόραρε τουλάχιστον 30 πόντους, ενώ προς το τέλος της χρονιάς έσπασε και ένα ρεκόρ του Michael Jordan με 42 συνεχόμενα παιχνίδια με 25+ppg. Ως εκ τούτου το MVP της κανονικής διάρκειας ήρθε σαν φυσιολογικό επακόλουθο.

Στα playoffs αντιμετώπισαν στον πρώτο γύρο τους Memphis Grizzlies. Η έδρα έσπασε τέσσερις φορές, υπήρξαν τέσσερα παιχνίδια που κρίθηκαν στην παράταση και (ώ! τι έκπληξη) η σειρά πήγε σε 7ο τελικό με τους Thunder να επικρατούν με 4-3 και να αντιμετωπίζουν στο 2ο γύρο τους Clippers. Εκεί δυστυχώς αυτό που σημάδεψε τη σειρά δεν ήταν το basket αλλά ο σάλος που ξέσπασε με το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη των Clippers, Donald Sterling, εναντίον του Magic Johnson, κάτι που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και κατέληξε στην αλλαγή της ομάδας που πέρασε στα χέρια του ex-CEO της Microsoft, Steve Ballmer, για 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Clippers προσπάθησαν να το αφήσουν όσο πίσω γινόταν αλλά τελικά ηττήθηκαν με 4-2. Στους τελικούς της Δύσης οι Spurs φάνηκαν ανώτεροι, η απουσία του Ibaka, από τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς ήταν δυσαναπλήρωτη και υποχρέωσαν τους Thunder σε δύο πολύ βαριές ήττες με 77-112 και 89-117 πήγαν στους τελικούς για να το πάρουν τελικά απέναντι στο Miami. Συνολικά πάντως, η παρουσία του KD στα περσινά playoffs ήταν ένα level κάτω από την αντίστοιχη της regular season.

Όσο εμείς κάναμε μπάνια:

Οι Thunder έκαναν λίγες και προσεκτικές κινήσεις με σκοπό να ενισχύσουν τις θέσεις στις οποίες πονάνε. Στο draft, διάλεξαν στο Νο21 τον Mitch McGary (Michigan), ενώ τον Huestis που διάλεξαν στο #29 τον έστειλαν αμέσως στην D-League για να μην περάσουν το salary cap. Ουσιαστική προσθήκη, εκτός draft, ήταν ο Anthony Morrow, που πέρσι στους Pelicans είχε 45% στα τρίποντα, κι αυτό ακριβώς τον θέλουν να κάνει και φέτος. Τρίτος και τελευταίος νέος παίκτης θα είναι ο Sebastian Telfair που μετά από ένα χρόνο αποχής επιστρέφει στο ΝΒΑ από τους 天津荣钢金狮 (που όμως βρήκαν αμέσως αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Shang Ping του Παναθηναϊκού).

Την αντίθετη διαδρομή έκανα οι Caron Butler (Detroit), Thabo Sefolosha (Atlanta), Hasheem Thabeet (Philadelphia απ’ όπου έγινε τελικά waived, και στη συνέχεια Detroit, που επίσης έγινε waived) και Derek Fisher (αποσύρθηκε μετά από 18 season και έγινε head-coach στους New York Knicks).

Depth Chart:

PG Russell Westbrook Sebastian Telfair
SG Reggie Jackson Anthony Morrow*
SF Jeremy Lamb Kevin Durant*
PF Serge Ibaka Nick Collison
C Kendrick Perkins Steven Adams Mitch McGarry*

 Γκανιάν:

O MVP και τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ένα top-3 PG και ένας από τους καλύτερους blocker του πρωταθλήματος, που διαθέτει και εξαιρετικό mid-range shot. Στους Thunder τα δυνατά χαρτιά είναι πραγματικά δυνατά και δεν είναι λίγα. Να προστεθεί στα παραπάνω και η δεύτερη πιο δυνατή έδρα του πρωταθλήματος μετά την Indiana, ενώ πέρσι οι Thunder είχαν την 5η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και ήταν δεύτεροι σε blocks.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Στις θέσεις ‘’2’’ και ‘’5’’ υπάρχει πρόβλημα στους Thunder. Η επιλογή να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Harden θα είναι για πάντα ένα μελανό σημείο καθώς το σχέδιο(?) να ξαναβρούν ένα αντίστοιχο Harden στο draft προφανώς απέτυχε. Κι όχι μόνο αυτό αλλά τα χρήματα που θα πήγαιναν στον Harden, ξοδεύτηκαν για χάρη του Perkins που είναι η δεύτερη μαύρη τρύπα του roster. Steven Adams και Reggie Jackson έδειξαν πέρσι καλά δείγματα και συνέχισαν έτσι και στα preseason, ενώ βοήθεια αναμένεται να προσφέρει κι ο rookie McGary. Παρόλα αυτά η ομάδα ξεκινά άσχημα από πλευράς τραυματισμών, καθώς McGarry, Morrow και κυρίως Durant (και μόνο αυτός έφτανε) θα χάσουν τουλάχιστον ενάμιση μήνα δράσης.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Russell Westbrook για πάρτη σου θα ξενυχτάμε για να δούμε το επόμενό σου κατόρθωμα. Μέχρι o Durant να ξαναπατήσει γήπεδο, όλα θα περιστρέφονται γύρα από αυτόν. Μοιάζει δεδομένο ότι τα νούμερά του θα πλησιάζουν το triple double (ίσως και quadruple-double, μαζί με τα λάθη) αλλά το θέμα είναι να μην το παρακάνει και αποβεί αρνητικός για την ομάδα του. Το ρεκόρ του ΝΒΑ σε προσπάθειες για σουτ είναι 63 (!!) όταν ο Wilt Chamberlain έβαλε 100 πόντους. Φαντάζει εξωφρενικά ακατόρθωτο αλλά μη σου μπει καμιά ιδέα, έτσι Russell?

 Το μαντείο του Ball Hog:

Όλα εξαρτώνται από τον Kevin. Αναμένεται να γυρίσει (και να τους ανεβάσει επίπεδο) τέλη Δεκέμβρη – αρχές Γενάρη, αλλά το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είναι και πόσο θα του πάρει να επιτρέψει στα δικά του δεδομένα. Προφανώς η ομάδα θα είναι στα playoffs ωστόσο το ζητούμενο είναι να κάνει το βήμα παραπάνω και να επιστρέψει στους τελικούς του ΝΒΑ. Και με δεδομένο ότι οι Spurs μετά το πρωτάθλημα δεν πάνε και πολύ καλά, ο δρόμος για τελικό Thunder-Clippers είναι ανοιχτός.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.