NBA Previews 2014-15: Utah Jazz

Posted on Nov 2 2014 - 8:16pm by Kosmas Kapsalis

Utah Logo

Τι κάνατε πέρσι:

Πέρσι αγαπητοί Jazz δεν μας τα είπατε καλά τα πράγματα. Το 25-57, με το οποίο τελειώσατε τη χρονιά, είναι το χειρότερο record της ομάδας από τη season 1981-1982, που ήταν μόλις η 8η χρονιά ζωής του συλλόγου, και μόλις η 3η από όταν είχατε φύγει από τη Νέα Ορλεάνη για την Utah. Φυσικά με τέτοια συγκομιδή, η τελευταία θέση στην Northwest, αλλά και στη Δύση γενικότερα ήταν ολοδικιά σας. Πώς λέμε δηλαδή χειρότερα δε γίνεται; Αυτό!

Όσο εμείς κάναμε μπάνια:

Πολύς κόσμος ήρθε κι έφυγε στους Jazz. Στο draft καταρχάς πίστεψαν και πήραν με το 5ο pick που διέθεταν, το στοίχημα από την Αυστραλία, που ακούει στο όνομα Dante Exum. Ο Exum δείχνει να έχει το κορμί και την ικανότητα να τα καταφέρει, αλλά για την ώρα, σε Las Vegas, Mundobasket και preseason δείχνει να μην δικαιώνει το πόσο ψηλά επιλέχθηκε. Δεύτερος rookie για την ομάδα θα είναι ο Rodney Hood (23rd pick, Mississippi St., Duke), ο οποίος έρχεται επίσης με πολύ καλές συστάσεις και δεν θα κάνει εντύπωση να βγάλει νούμερα από την πρώτη του, κιόλας, season.

Από εκεί και πέρα ήρθαν οι: Trevor Booker (Wizards), Carrick Felix (Cleveland), Steve Novak (Toronto), και Toure Murry (Knicks).

Την αντίθετη διαδρομή ακολούθησαν οι: Diante Garrett (Toronto), Richard Jefferson (Dallas), Erik Murphy (Cleveland), Brandon Rush (Warriors) και Marvin Williams (Charlotte).

H καλύτερη χρονιά στην καριέρα του Gordon Hayward επιβραβεύτηκε από το νέο συμβόλαιο που ‘’αναγκάστηκαν’’ να του προσφέρουν, μιας και ισοφάρισαν την προσφορά που του κατέθεσε η Charlotte. Έτσι ο Hayward θα πάρει 64 εκατομμύρια δολάρια για να παραμείνει Μορμόνος κατά τα επόμενα 4 χρόνια.

Τέλος, τα προπονητικά μπλοκάκια της ομάδας θα αναλάβει ο Quin Snider, πρώτη φορά στην καριέρα του σαν head coach.

Depth Chart:

PG Trey Burke Dante Exum Toure Murry
SG Alec Burks Rodney Hood Ian Clark
SF Gordon Hayward Steve Novak
PF Enes Kanter Trevor Booker Jeremy Evans
C Derrick Favors Rudy Gobert

Γκανιάν:

Η ομάδα κράτησε τον κορμό της, πρόσθεσε κομμάτια, κράτησε και τον Hayward κι ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της την περσινή χρονιά. Exum και Hood θα έχουν χρόνο να δείξουν πράγματα, ο Burke έχασε αρκετά παιχνίδια, αλλά προς το τέλος έδειξε να προσαρμόζεται. Η προσθήκη του Novak θα δώσει καλό περιφερειακό σουτ αλλά και εμπειρία στα αποδυτήρια, ενώ ο Gobert έρχεται από λαμπρές εμφανίσεις στην Ισπανία το καλοκαίρι κι ετοιμάζεται να έχει αυξημένο ρόλο στο rotation της ομάδας. Γενικά τα νιάτα της ομάδας δίνουν μια αίσθηση πως υπάρχει κάτι πολύ αξιόλογο εν τη γένεση του.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Τα προηγούμενα νιάτα στα οποία επένδυσαν, Favors και Kanter, για χάρη των οποίων πριν δύο καλοκαίρια έμειναν ελεύθεροι οι Milssap και Jefferson, δεν έχουν δείξει να προσφέρουν τα προσδοκώμενα μέχρι στιγμής. Συνεπώς, το γεγονός πως το roster απαρτίζεται από νεαρούς και άπειρους παίκτες, δημιουργεί μεν μια προσδοκία για καλύτερες μέρες, δεν την εξασφαλίζει από μόνο του όμως. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πιο παλιός παίκτης στην ομάδα είναι ο Hayward, ο οποίος αγωνίζεται μόλις τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ. Και φυσικά, μένει να αποδειχθεί, αν ο Snider μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο και τις απαιτήσεις του πρώτου προπονητή.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

O Quin Snyder ηρθε γεμάτος ιδέες για να αναμορφώσει την ομάδα. Η πιο ψυχαγωγική από αυτές είναι η έμπνευση να γίνει ο Kanter stretch 4, πιθανότατα λόγω εντοπιότητας με τον Okur. Αν ο Kanter σουτάρει όπως πέρυσι, τότε πιθανότατα ο Quin Snyder να μην αντιδράσει πολιτισμένα.

Το roster των Jazz είναι ιδιαίτερα κινηματογραφικό.  Για την ακρίβεια θα μπορούσαν να είναι οι Guardians of the Galaxy: Ο Gordon Hayward φυσικά θα ήταν ο Peter Quill (αν και του ταιριάζει περισσότερου ο ρόλος του αγροτόπαιδου πρωταγωνιστή στο Hoosiers). O «ξύλινος» Rudy Gobert, με τα τρομακτικά άκρα, είναι ο  Groot. Ο Trey Burke είναι το ατρόμητο ρακούν Rocket. Ο Derrick  Favors είναι ο σκληρός Drax και ο εξωτικός και ο μυστηριώδης Dante Exum είναι η sexy Gamora (ναι, είναι τουλάχιστον «γαργαλιστικές» οι σκέψεις με τις δυνατότητές του. Αξίζει συνεπώς, να τους αφιερώσεις κάποια βράδια υπό αυτό το πρίσμα!

Το μαντείο του Ball Hog:

Όπως είπαμε και πριν, τέτοια αποτυχία σαν την περσινή, δύσκολα να επαναληφθεί. Οι Jazz θα παρουσιαστούν καλύτεροι τη φετινή χρονιά και όση σημασία κι αν (δεν) έχουν αυτά τα παιχνίδια, τα πήγε αρκετά καλά στα preseason του Οκτωβρίου. Δύσκολα βέβαια θα αποφύγουν και πάλι μια από τις τελευταίες θέσεις στην αρκετά ανταγωνιστική Northwest. Σε κάθε περίπτωση, το νεανικό τους σύνολο, υπό τη νέα τεχνική καθοδήγηση είναι πιθανό να πετύχει 30+ νίκες.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.