NBA Previews 2014-15: Golden State Warriors

Posted on Nov 3 2014 - 4:34am by Stavros Marinos
San Francisco Warriors logo

Οι Warriors σχεδιάζουν να επιστρέψουν στο San Francisco τη σεζόν 2018-19. Το παραπάνω σήμα χρησιμοποιήθηκε από το 1962 μέχρι το 1969.

Τι κάνατε πέρσι:

Οι Dubs (όπως λέγονται στην πιάτσα) έχουν την τύχη να ανήκουν από το 2010 στον Joe Lacob, έναν από τους λίγους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα στο να έχουν μια ανταγωνιστική ομάδα κι όχι απλά μια κερδοφόρα επιχείρηση. Εδώ και δύο χρόνια, είναι επίσημα μία από τις κύριες δυνάμεις του NBA, και αυτό δε θα αλλάξει για αρκετά χρόνια. Οι 50+ νικες (51-31)στο ΝΒΑ είναι ένδειξη «μεγάλης» ομάδας. Τερμάτισαν 6οι στην πολύ δύσκολη Δύση και άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση με τον αποκλεισμό τους από τους Clippers στον πρώτο γύρο των playoffs, κυρίως λόγω του διαχρονικά τραυματισμένου Andrew Bogut.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Επί μήνες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Warriors και των Timberwolves ήταν το πιο καυτό θέμα της off-season. Δεν κατέληξαν πουθενά, μιας και το Golden State δεν ήθελε να αποχωριστεί τον Klay Thompson για χάρη του Kevin Love, με φόβο πως θα χαλάσει η εξαιρετική χημεία.

Το ρόστερ έμεινε σχεδόν απαράλλακτο, με βετεράνους του πάγκου να εγκαταλείπουν την ομάδα (Steve Blake, Jermaine O’Neal) και τον Jordan Crawford να μπαίνει στη λίστα των «ανώριμων ταλαντούχων σκόρερ που δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στο ΝΒΑ και πήγαν στην Κίνα».

Ο αγαπητός Shaun Livingston αναλαμβάνει πλέον την οργάνωση της δεύτερης πεντάδας, κι ο Βραζιλιάνος Barbosa θα παίζει το ρόλο της «σπίθας από τον πάγκο».

Depth Chart:

PG Stephen Curry Shaun Livingston
SG Klay Thompson Leandro Barbosa Nemanja Nedovic
SF Harrison Barnes Andre Iguodala
PF David Lee Draymond Green
C Andrew Bogut Marreese Speights  Marreese Speights

Γκανιάν:

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Stephen Curry και Klay Thompson οδηγούν τη λίγκα στην 1η και 2η θέση σε εύστοχα τρίποντα. Κάτι μοναδικό στην ιστορία του πρωταθλήματος, ειδικά αφότου ο πρώτος έσπασε το ρεκόρ τριπόντων τη σεζόν 12-13. Απολύτως δικαιολογημένα πλέον, κατέχουν τον τίτλο του καλύτερου “shooting backcourt” που έχει περάσει.

Ποιος είπε πως οι καλές επιθετικά όμαδες δεν παίζουν άμυνα; Οι Warriors ήταν 3οι σε defensive rating, δεχόμενοι κάτω από 100 πόντους ανά αγώνα (99,9).

Η συνολική ποιότητα του ρόστερ τόσο σε ταλέντο, βάθος αλλά και σε συνδυασμό νεανικότητας και εμπειρίας είναι μοναδική.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Δεν υπάρχουν προφανείς αδυναμίες. Από την βομβαρδιστική περιφέρεια και το ικανότατο δίδυμο ψηλών (Bogut και Lee) να καλύπτουν αντίστοιχα τις αμυντικές και επιθετικές λειτουργίες, μέχρι τον all-around forward Andre Iguodala να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Οι Barnes, Green και Livingston θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε πολλές ομάδες.

Μοναδική ανησυχία προκαλεί η υγεία του «τανκ» της ρακέτας, Andrew Bogut, ο οποίος έχει να παίξει πάνω απο 69 αγώνες από το 2008. Κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο στα playoffs, όπως και πέρυσι.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος για να παρακολουθήσεις την ομάδα που ψηφίστηκε most fun to watch από τους NBA GMs, αλλά κάτι θα βρούμε: Η βροχή τριπόντων των Curry, Thompson. Η απίστευτη ατμόσφαιρα της -κατακίτρινης σε βραδιές αγώνων- Oracle Arena που μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει από τις πιο πιστές fanbase του ΝΒΑ (100% προσέλευση καθ’όλη την περσινή σεζόν). Οι ώρες πριν την αυγή, βολεύουν για απευθείας μετάβαση στη δουλειά μετά τον αγώνα, χωρίς να σπας τον ύπνο σου στη μέση!

Η πρόσληψη του πιο δημοφιλούς rookie προπονητή, Steve Kerr, δίνει ακόμα ένα κίνητρο. Όλος ο μπασκετικός κόσμος αναμένει τις τακτικές του ευφυή πρώην παίχτη, GM και σχολιαστή. Για πολλούς η παρουσία του Mark Jackson στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία τρια χρόνια είχε «πιάσει ταβάνι». Σαν προπονητής/ιερέας (κυριολεκτικά), με πολύ έντονες θρησκευτικές πεποιθήσεις, είχε αρχίσει να δημιουργεί αμήχανο κλίμα στα αποδυτήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως συχνά η ομάδα χωρίζοταν σε δύο λεωφορεία. Ένα με προορισμό την προπόνηση στο γήπεδο, κι ένα για να προσευχηθεί στην εκκλησία.

Το μαντείο του Ball Hog:

Θα παλέψουν σώμα με σώμα για την 1η θέση της Pacific Division, με τους Los Angeles Clippers. Οι Stephen Curry και Klay Thompson θα ψηφιστούν για το All-Star game. Η πορεία τους θα σταματήσει στο δεύτερο γύρο των playoffs.

The following two tabs change content below.
Αιρετικός Βουδιστής, θεοσεβούμενος αθεόφοβος, σκληροπυρηνικός συνομωσιολόγος, vegan αστρολόγος, αντικοινωνικός κοινωνιολόγος, πιστεύει στους εξωγήινους. Έχει περάσει περισσότερες ώρες ξύπνιος τη νύχτα βλέποντας NBA απ’ότι στο φως του ήλιου. Εμμονικός Fantasy Commissioner από το 2002, στις πιο «βαθιές» λίγκες του πλανήτη. Αν έπαιζε στο NBA, θα έστηνε αγώνες για να κερδίσει η ομάδα του στο fantasy. ΝΒΑ blogger από το 2007. Ακόμα πιστεύει πως ο Donté Greene θα γίνει All-Star.