NBA Previews 2014-15: Atlanta Hawks

Posted on Nov 3 2014 - 1:12am by Dimitris Mantzoukas

Hawks Logo

Τι κάνατε πέρσι:

H Atlanta, στα πρότυπα των πρωταθλητών Spurs, έχτισαν μία ομάδα χωρίς τον μεγάλο superstar, αλλά με πολλές καλές μονάδες, που ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς με τον – με διπλή θητεία στους Spurs – Danny Ferry να εκτελεί χρεή general manager και να εμπιστεύεται την θέση του προπονητή στον επί 18 χρόνια βοηθό του Gregg Popovich, Mike Budenholzer. Η επιλογή αποδείχτηκε εξαιρετική, καθώς η ομάδα απέδωσε πολύ καλό μπάσκετ, και μέχρι ανήμερα τα Χριστούγεννα ήταν τρίτη στην Ανατολή. Δυστυχώς για αυτούς όμως, το μόνο που έφερε ο Άγιος Βασίλης στην Atlanta, ήταν ο τραυματισμός του καλύτερου τους scorer, rebounder και αμυντικού Al Horford, ο οποίος έχασε όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Η απόδοση των Hawks έπεσε, αλλά ο Budenholzer έβγαζε τον έναν λαγό μετά τον άλλον από το καπέλο του, στα πρόσωπα των Pero Antic, Mike Scott, Demarre Caroll, Shelvin Mack. Oι Teague και Milsap ανέλαβαν ηγετικούς ρόλους, ο Kyle Korver έφτασε τα 127 συνεχόμενα παιχνίδια έχοντας σκοράρει τουλάχιστον ένα τρίποντο και τελικά κατάφεραν να μπουν στα playoffs ως όγδοοι. Εκεί αντιμετώπισαν τους αναιμικούς και σε σε σύγχυση Pacers, τους οποίους τελικά παραλίγο να αποκλείσουν σε μία τρελή σειρά παιχνιδιών, όπου η Atlanta επέλεξε να εγκαταλείψει το inside game και να οδηγήσει την σειρά σε ένα διαγωνισμό τριπόντων. Mια ιδέα που στην πράξη αποδείχτηκε καλή, καθώς τα βαριά κορμιά της frontline των Pacers αδυνατούσαν να ακολουθήσουν στην περιφέρεια παίκτες όπως ο Antic και ο Mike Scott, αλλά τα 33 άστοχα τρίποντα σε 44 προσπάθειες στο έβδομο παιχνίδι ήταν πάρα πολλά για να της δώσουν την πρόκριση. Πρόλαβαν όμως να μας δώσουν αυτό .

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Και εδώ πιστοί στα πρότυπα των Spurs, οι Hawks ήταν από φειδωλοί, έως βαρετοί στην offseason. Πήραν ως free agents τους Thabo Sefolosha και Kent Bazemore για την περιφερεια τους, και επέλεξαν στο draft, τον άγουρο ακόμα, αλλά δυνατό και με καλό σουτ, PF Adreian Payne από το Μichigan State. Σε μία ακατανόητη απόφαση του Ferry, έδωσαν τον Louis Williams και την επιλογή τους στο #16 του 2013, τον νεαρό Βραζιλιάνο Bebe Nogueira στο Toronto για ένα pick δεύτερου γύρου και το δικαίωμα να πουν στον Salmons ότι πρέπει να σταματήσει το μπάσκετ. Αυτός, παρόλα αυτά, δεν τους πίστεψε και συνεχίζει. Σε άλλη ομάδα.

Σε μία περίοδο, που η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη, είναι αυτή του Kent Bazemore, οι Hawks κατάλαβαν ότι έπρεπε να βρουν έναν άλλο τρόπο για να εξασφαλίζουν λεπτά δημοσιότητας, και έτσι αποκάλυψαν οι ίδιοι ότι ο General Manager τους είχε προβεί σε ρατσιστικά σχόλια εναντίον του Luol Deng κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνικού meeting για τον σχεδιασμό της ομάδας . Η έρευνα για αυτό το περιστατικό οδήγησε στην ανακάλυψη ενός άλλου e-mail ενός εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, του Bruce Levenson, ο οποίος έκανε επίσης ρατσιστικά σχόλια για το φίλαθλο κοινό των Hawks, με αποτέλεσμα να κληθεί και αυτός να αποχωρήσει, πουλώντας το μερίδιο του και εξασφαλίζοντας στην Atlanta την προσοχή όλων μας.

Depth Chart:

C Al Horford Pero Antic Elton Brand  Mike Muscala
PF Paul Millsap Mike Scott Adreian Payne
SF DeMarre Carroll Thabo Sefolosha
SG Kyle Korver Kent Bazemore John Jenkins
PG Jeff Teague Shelvin Mack Dennis Schroder

Γκανιάν:

O Budenhlozer έκανε καταπληκτική δουλειά, στην πρώτη του χρονιά ως head coach, και δημιούργησε μία επίθεση βγαλμένη από τα όνειρα κάθε προπονητή, βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες των παικτών του, με συνεχή κίνηση, πολλά ελεύθερα σουτ και σωστές επιλογές σε κάθε επίθεση. Το στατιστικό που αποτυπώνει καλύτερα την περσινή χρονιά των Hawks ήταν το 66.7% του ποσοστό των assisted FG. Κοινώς, τα δύο στα τρία καλάθια προήλθαν από assist, συνήθως μέσα από το σύστημα, ποσοστό που ήταν το μεγαλύτερο στο ΝΒΑ. Ίσως να είναι υπερβολικά νωρίς, αλλά o Budenholzer μοιάζει να είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πέντε καλύτερους προπονητές στο ΝΒΑ και μάλλον το μεγαλύτερο ατού της ομάδας.

Ο Al Horford είναι ένας από τους καλύτερους Centers στο ΝΒΑ, και πέρσι τον μήνα πριν τον τραυματισμό του είχε 21.1 πόντους και 9.1 rebounds, νούμερα που αν επαναλάβει θα είναι, και πάλι, η αιχμή του δόρατος για τους Hawks, και μπορούν, ενδεχομένως, να του εξασφαλίσουν και μία παρουσία στο All Star Game. Στα θετικά της ομάδας συγκαταλέγεται και η παρουσία των υποτιμημένων Paul Milsap, Jeff Teague και του καλύτερου pure shooter που έχει απομείνει στο ΝΒΑ, μετά την αποχώρηση του Ray Allen, Kyle Korver.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

O Horford μπορεί να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα του, αλλά για να συμβεί αυτό θα πάρει χρόνο, και πέρσι είδαμε πως δείχνουν Hawks, χωρίς την παρουσία του κάτω από το καλάθι: ελάχιστα ποσταρίσματα και λίγα rebounds.Τόσο λίγα που κατατάχθηκαν ως η τρίτη χειρότερη ομάδα σε αυτόν τον τομέα στο ΝΒΑ. Επιπλέον είδαμε τους Carroll, Antic, Mack, Scott να κάνουν προσωπικές υπερβάσεις πέρυσι, και δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβουν το ίδιο εντυπωσιακή season. Πιθανότατα, ούτε και το ίδιο εντυπωσιακά ποσοστά.

Μ’ έχεις κάνει ξενύχτη:

Μία καλοζυγισμένη επίθεση, συνεχόμενες συνεργασίες, βομβαρδισμός τριπόντων, ο Paul Millsap σε χρονιά συμβολαίου, περιέργεια για το αν ο Kent Bazemore είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω, μετά τα περσινά πολύ θετικά δείγματα γραφής σε Golden State και ιδίως Lakers (μάλλον όχι, παρόλα αυτά), και φυσικά ο Pero Antic να συνεχίζει την επιχείρηση κατάκτησης του ΝΒΑ. Επιπλέον, υποψήφιοι αγοραστές του πακέτου μετοχών του Levenson, που είδαμε πιο πριν, αλλά και λοιπών μετόχων που έχουν αρχίσει να ανησυχούν, μήπως θα είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές στην επόμενη offseason, είναι μια ομάδα επιχειρηματιών που έχει συγκεντρωθεί γύρω από τον Chris Webber. Ναι, είναι πιθανό να βλέπουμε τον Chris Webber με το σακάκι στο γήπεδο ως στέλεχος των Hawks. Aυτό και μόνο τους ανεβάζει ένα επίπεδο στα μάτια μας.

Tο μαντείο του Ballhog:

Aν οι Ηawks μείνουν υγιείς, το ταβάνι τους είναι ψηλό στην ανατολική περιφέρεια. Πέρυσι παραλίγο να περάσουν στον δεύτερο γύρο, παρότι εξασφάλισαν τελευταία στιγμή την συμμετοχή τους. Φέτος έχοντας και έναν χρόνο παραπάνω να αφομοιώσουν τα συστήματα του coach Mike, θα περάσουν playoffs και εκεί θα κυνηγήσουν την έκπληξη για κάτι παραπάνω από πέρυσι, έχοντας αρκετές πιθανότητες μάλιστα να τα καταφέρουν.

 

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.