NBA Previews 2014-15: Charlotte Hornets

Posted on Nov 3 2014 - 1:18am by Dimitris Mantzoukas

Hornets Logo

Τι κάνατε πέρσι:

Για μία ομάδα που μόλις πριν δύο σεζόν διεκδίκησε (και μάλλον κέρδισε) τον τίτλο της χειρότερης ομάδας στην ιστορία του ΝΒΑ, με μόλις 7 νίκες στους 66 αγώνες της, οι Hornets πέρυσι ήταν εντυπωσιακοί. Στηρίζοντας το παιχνίδι τους στον, μάλλον πιο old-school center της λίγκας, Al Jefferson, και εκμεταλλευόμενοι την αύρα του Michael Jordan που περιτριγύριζε την ομάδα πιο έντονα από το παρελθόν, κατάφεραν να μπουν στα playoffs σχετικά άνετα, ως έβδομοι, με ρεκόρ 43-39.

Εκεί πέτυχαν τον Lebron James, ο οποίος αποφάσισε να δώσει λίγο ενδιαφέρον σε μία μάλλον διαδικαστική σειρά, και βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό κάρφωσε την μπάλα κοιτώντας τον καθήμενο με κουστούμι Jordan στον πάγκο των Hornets, σε μία κίνηση που πυροδότησε μία μεγάλη κουβέντα για το πόσο προσγειωμένος είναι ο Lebron. Τελικά οι Heat απέκλεισαν με 4-0 την Charlotte και οι δύο πρωταγωνιστές έδωσαν τέλος στην παρεξήγηση με μία αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου.

Ενώ εμείς κάναμε μπάνια:

Οι Hornets εξασφάλισαν ότι σκηνές σαν τις περσινές, με τις αγκαλιές με τον Lebron, δεν θα επαναληφθούν, αποκτώντας ως ελεύθερο τον Lance Stephenson, τον παίχτη, δηλαδή, που έχει ήδη μία ανοιχτή βεντέτα με τον James με καλές και κακές στιγμές. Επιπλέον, έφεραν τον άξιο Brian Roberts ως back-up του Walker, και τον Marvin Williams στην θέση του βασικού PF Josh McRoberts, που αποχώρησε για το Miami. Στο draft ρίσκαραν επιλέγοντας τον Noah Vonleh, έναν παίκτη που καμουφλάρει την προσωρινή (?) ανικανότητα του, με τον μύθο που έχει χτίσει σχετικά με τις προοπτικές του, και τον εξαιρετικό επιθετικό αλλά με άστατη εξωγηπεδική ζωή P.J. Hairston. Ταυτόχρονα, εξασφαλίστηκε η παραμονή του Kemba Walker για ακόμα τέσσερα χρόνια (πέραν της season που ξεκινάει) έναντι 48 εκατ. δολαρίων.

Στην πιο κομβική στιγμή της offseason όμως, έγινε (επιτέλους!) η μετάβαση από το να είναι ο περίγελος της λίγκας, κυκλοφορώντας με το όνομα Bobcats, και έχοντας ως σήμα μία πορτοκαλί γάτα που θύμιζε αόριστα τους Thundercats στο πιο φλώρικο, στην επαναφορά της διασημότερης μπασκετικής σφήκας. Ως Charlotte Hornets πλέον, μπορούν να κάνουν ζημιές.

Depth Chart:

C Al Jefferson Cody Zeller Bismack Biyombo
PF Marvin Williams Jason Maxiell Noah Vonleh
SF Michael Kidd-Gilchrist Gerald Henderson
SG Lance Stephenson Gary Neal P.J. Hairston
PG Kemba Walker Brian Roberts Jannero Pargo

Γκανιάν:

Oι Hornets θα βασιστούν εν μέρει στην περσινή συνταγή «μυαλωμένη επίθεση- σκληρή άμυνα». Ο Al Jefferson θα θυμίζει πως παιζόταν η θέση του center παλιά, όντας κυρίαρχος κάτω από τις ρακέτες. Συμπαραστάτης του ο –κάθε χρόνο και καλύτερος- Kemba Walker, ο οποίος θα κληθεί να δικαιώσει και την πλουσιοπάροχη επέκταση του συμβολαίου του. Στην εξίσωση θα μπει και ο Stephenson, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει λύσεις παντού, και σε συνδυασμό με τον Kidd- Gilchrist, να δώσει ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο στα φτερά, ένα από τα πιο δυνατό σε αυτόν τον τομέα στο NBA. Οι Hornets είχαν από πέρυσι την τέταρτη καλύτερη άμυνα και αναμένεται να διατηρηθούν εξίσου ψηλά, σε αυτήν την κατηγορία, και φέτος.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Η μόνη εστία αμφισβήτησης σε αυτό το αμυντικό πλάνο ακούει στο όνομα Marvin Williams, ο οποίος θα κληθεί να παίξει βασικός δίπλα στον Jefferson. Την περσινή χρονιά ο Williams ήταν μόνιμη εστία κινδύνων στην «άμυνα» της Utah, ειδικά μάλιστα όταν έπρεπε να μαρκάρει ψηλότερους και δυνατότερους αντιπάλους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και απέναντι σε κοντότερους και ταχύτερους. Ή γενικά σε οποιονδήποτε συνδυασμό ταχύτητας, βάρους, ύψους και τεχνικής. Αν επιπλέον αναλογιστεί κανείς το (μη) βάθος του rotation της Charlotte στους ψηλούς, αντιλαμβάνεται τους λόγους ανησυχίας για την ομάδα του Air Mike. Ένα εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο πρόβλημα, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα των Hornets, είναι η απουσία σημαντικής απειλής από το τρίποντο από τα φτερά, καθώς, πέραν του Hairston, κανείς άλλος δεν διαθέτει σταθερά αξιόπιστο σουτ.

Μ’ έχεις κάνει ξενύχτη:

Μέχρι πέρυσι οι Bobcats ήταν μάλλον η ομάδα με τα χειρότερα wings στο NBA. Φέτος φρόντισαν και τουλάχιστον τα έκαναν τα πιο ενδιαφέροντα. O Lance Stephenson όταν δεν φτιάχνει υπέροχα ανεκδιήγητα βιντεάκια για να προμοτάρει την συμμετοχή του στο all-star game, δείχνει ικανός για οτιδήποτε μέσα στο γήπεδο, από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο από τη μια επίθεση στην επόμενη. Πέρσι άλλωστε ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα triple-doubles σε όλο το ΝΒΑ. Ο τίμιος Michael Kidd-Gilchrist παλεύει όσο μπορεί να αποτινάξει την ρετσινιά του “bust pick” (#3 στο draft 2012), αλλά όσο συνεχίζει να σουτάρει με έναν τρόπο που στον Danny Chau θυμίζει «μία προσπάθεια να διώξει ένα σμήνος από μέλισσες μπροστά από το πρόσωπο του, με την μπάλα που φεύγει να είναι ένα φυσικό παραπροϊόν αυτής της προσπάθειας», το μόνο που θα καταφέρνει θα είναι να παραβλέπουμε όλα τα άλλα και να βάζουμε στοιχήματα για τα τρίποντα που θα πετύχει σε όλη την σεζόν (hint: πέρυσι 1, πρόπερσι 2). Για να ολοκληρώσουν το παζλ πήραν στο draft τον PJ Hairston, μια υπερπαραγωγική επιθετική μηχανή με μία δεδηλωμένη αδυναμία στα μαλακά ναρκωτικά, από την οποία προέκυψε και η περσινή του τιμωρία καθώς και η κατρακύλα του στο #26. Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, στον πάγκο θα κάθεται τακτικά ο Michael Jordan. Πανέμορφες νέες εμφανίσεις και εντυπωσιακό παρκέ, συμπληρώνουν τους λόγους ξενυχτίσματος.

Το μαντείο του Ball Ηog:

Οι Hornets βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για να ανέβουν επίπεδο φέτος, και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το να αποκλειστούν από τον LeBron στον πρώτο γύρο. Aν καταφέρουν να διατηρήσουν στα περσινά υψηλά επίπεδα την άμυνα τους και να γίνουν λίγο πιο επικίνδυνοι από την περιφέρεια, θα παλέψουν για την δεύτερη θέση της Southeast, και στη συνέχεια για μία αξιοπρεπή πορεία στα playoffs.

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.