The Ball Hog Stylish Edition 2014-2015

Posted on Nov 13 2014 - 12:16pm by Petros Kaounis

Το NBA σημαίνει και θέαμα, θέαμα σημαίνει και έσοδα και εδώ και πολλά χρόνια βασικό κομμάτι των εσόδων για τις ομάδες του NBA αποτελούν οι εμφανίσεις (jerseys). Το 2006, και μετά τη λήξη του συμβολαίου με τη Reebok, το NBA και η Adidas υπέγραψαν 11ετές συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας συνολικής αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αφορούσε τον αποκλειστικό σχεδιασμό των εμφανίσεων των ομάδων από την Adidas. Παρόλο που η Nike ήταν το πρώτο φαβορί για να αναλάβει το σχεδιασμό, η εξαγορά της Reebok από την Adidas, την έβαζε δυναμικά στην αμερικάνικη αγορά αθλητικών ειδών. Αυτή η εξαγορά εκτόξευσε το ποσοστό της Adidas στο 20% της αγοράς και έκανε τον David Stern να την προτιμήσει ως new incomer απέναντι στο 70% της Nike.

Κάθε χρονιά περιμένουμε με ανυπομονησία όχι μόνο να δούμε το πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες στο παρκέ αλλά και με ποια εμφάνιση θα το κάνουν. Εκτός από τις 3 εμφανίσεις ανά χρονιά που σχεδιάζονται για κάθε ομάδα, υπάρχουν και άλλες 2-3 special εμφανίσεις που τις χρησιμοποιούν για συγκεκριμένα παιχνίδια και περιστάσεις και αποκτούν τεράστια συλλεκτική αξία. Στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια οι εμφανίσεις αυτέςπροκαλούν γέλιο και όχι θαυμασμό, αλλά όπως είπαμε, όλα είναι μέρος ενός τεράστιου marketing.

pitzameswarriors

Οι Warriors με τις περυσινές τους πιτζάμες.

Οι φετινές αλλαγές

Για τη φετινή σεζόν οι σημαντικότερες αλλαγές στις εμφανίσεις των ομάδων ήταν οι εξής δύο :

  • Το logo του NBA με τη σκιαγραφημένη φιγούρα του Jerry West μεταφέρθηκε από τη συνηθισμένη του θέση στο πάνω αριστερά μέρος της εμφάνισης, στο ύψος του στήθους, όπου και βρισκόταν από το 1986, στο πίσω μέρος της εμφάνισης. Οι 18 από τις 30 ομάδες που είχαν το logo τους σε εκείνο το σημείο μέχρι πέρυσι, αναγκάστηκαν να το μετακινήσουν μετά από αυτή την αλλαγή. Φήμες λένε πως αυτό έγινε για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για μελλοντικές διαφημίσεις πάνω στις εμφανίσεις αλλά αυτό θα δούμε στο μέλλον αν θα ισχύσει τελικά.

 15349142868_db6b420580_b

  • Η δεύτερη αλλαγή έγινε στο λαιμό κάθε εμφάνισης και στο παραδοσιακό V που αυτές έχουν. Στο πίσω μέρος του θα υπάρχει μια μικρογραφία του Larry O’ Brien trophy για τις ομάδες που το έχουν κατακτήσει μία φορά.

patch1

Ή ένα χρυσό patch με τον αντίστοιχο αριθμό κατακτήσεων για όσες ομάδες το έχουν κατακτήσει πάνω από μία φορά

goldtab

Αυτό δημιούργησε ένα μπέρδεμα σε κάποιες ομάδες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο αλλά με διαφορετικό franchise. Σε άλλες υπάρχει (Kings ως Rochester Royals) και σε άλλες όχι (Thunder ως SuperSonics) .

Οι φετινές εμφανίσεις μέσα από τη στιλιστική ματιά του The Ball Hog

  • Milwaukee Bucks

Milwaukee Bucks v Cleveland Cavaliers

Μίκρυναν το αρχικό B και το τελικό S και άνοιξε ο χώρος στο μπροστά μέρος της εμφάνισης.

Βαθμός: Greek Freak Nation

 

  • Chicago Bulls

hinrich

Μακρύ μανίκι και πράσινη για τη St. Patrick’s Day.

Βαθμός: οηνο

 

  • Cleveland Cavaliers

cavsuni

Με την επιστροφή του LBJ aka “The King” στο σπίτι του θα περίμενε κανείς από το τμήμα marketing της ομάδας να σχεδιάσουν νέες εμφανίσεις αλλά αυτό δεν έγινε, οπότε η ομάδα χρησιμοποιεί τις περυσινές. Απέκτησαν όμως νέα τρίτη εμφάνιση.

Βαθμός: “The King” is back home, οπότε θα πουλήσουν ακόμα και τις μακρυμάνικες.

  • Boston Celtics

celticsstpatty

Άλλαξαν το όνομα της ομάδας με το όνομα της πόλης στο μπροστά μέρος της εμφάνισης, άλλαξαν το logo τους και ενώ όλα ήταν μια χαρά στιλιστικά για τη νέα χρονιά, πήγαν και έβγαλαν αυτή την εμφάνιση για τη St. Patrick’s Day…

Βαθμός: Τελικά εκτός από την παραδοσιακή κατανάλωση αλκοόλ εκείνη τη μέρα, πρέπει να υπάρχει και κάποιος διαγωνισμός κακογουστιάς.

  • Memphis Grizzlies

grizzliesuni

Είναι τόσο βαρετοί που δεν άλλαξαν το παραμικρό από τις περυσινές εμφανίσεις. Πραγματικά μια no fun to watch ομάδα που παίζει ουσιαστικό basket.

Βαθμός : If Ζ-Βο wears this, I have to buy it.

  • Atlanta Hawks

hawksuni

Και εδώ έχουμε αλλαγή από το όνομα της ομάδας στο όνομα της πόλης στο μπροστινό μέρος της εμφάνισης αλλά το ξεχωριστό στοιχείο των νέων εμφανίσεων των Hawks είναι η επιστροφή του Pac-Man logo.

Βαθμός: Vintage

  • Miami Heat

miamiuni

Είπαν να μη βγάλουν καινούργιες μέχρι να κάψουν οι fans τους πρώτα όλες τις παλιές μετά τη φυγή του Ακατονόμαστου.

Βαθμός: Έξυπνη κίνηση από πλευράς marketing.

  • Charlotte Hornetshornetsuni

Μετονομασία ομάδας οπότε αναγκαστικά έπρεπε να αλλάξουν όλα. Από το logo και τις εμφανίσεις μέχρι το παρκέ. Προκάλεσαν αίσθηση στην πρώτη εμφάνιση της regular season και δικαιολογημένα.

Βαθμός: Φοριέται άνετα και σε νυχτερινή εξόρμηση στα Οινόφυτα για χορό.

  • Sacramento Kings

kingsuni

Επιστροφή στη γραμματοσειρά που φορούσαν στα 90’s και ξεχωριστό logo για τα 30 χρόνια της ομάδας. Σε κάποια παιχνίδια θα φορέσουν μια επετειακή εμφάνιση για να τιμήσουν το παλιό franchise της ομάδας.

Βαθμός: Booogieee

  • New York Knicks

knicksuni

Τα πήγαν τόσο καλά στα παιχνίδια που φορούσαν τις πορτοκαλί εμφανίσεις πέρυσι που είπαν να το επαναλάβουν και φέτος. Πέρυσι σταμάτησαν να τις φοράνε όταν το ρεκόρ έφτασε στο 0-7 στα παιχνίδια που έπαιξαν με αυτές. Πιστεύω πως μπορούν να το ξεπεράσουν φέτος.

Βαθμός: Βλέπω κύκλους.

  • Los Angeles Lakers

lakersuni

Το τμήμα marketing της ομάδας κατάφερε να αποτυπώσει την αίσθηση που θα αφήσει η φετινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας πάνω σε μια φανέλα και επειδή είδαν πως ήταν τόσο κοντά είπαν να βάλουν και μανίκια για το πετύχουν.

Βαθμός: Χάλια μαύρα με μανίκια.

  • Orlando Magic

magicuni

Στις 26 Νοεμβρίου μάλλον θα έχουμε το πρώτο μεταμεσονύχτιο παιχνίδι στο NBA γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η ανακοίνωση των Magic πως σε εκείνο το παιχνίδι θα εμφανιστούν να παίξουν με τις πιτζάμες τους.

Βαθμός: Ιδανικό δώρο Χριστουγέννων στον πολυαγαπημένο σας παππού.

  • Dallas Mavericks

mavericksuni

Για φέτος η μόνη αλλαγή ήταν μια ρίγα στο πλαϊνό μέρος του σορτς αλλά για του χρόνου αποκάλυψαν από τώρα πως θα φοράνε αυτή την καταπληκτική εμφάνιση.

Βαθμός: Γερμανικό styling

  • Brooklyn Nets
Dr. J Approved.

Dr. J Approved.

Και οι δύο εμφανίσεις που χρησιμοποιούν ήδη οι Nets την τρέχουσα season είναι αρκετά καλές αλλά εμείς ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που τους θέλουν να εμφανίζονται σε κάποια φετινά παιχνίδια φορώντας αυτές τις συλλεκτικές εμφανίσεις.

Βαθμός: Old school.

  • New Orleans Pelicans

pelicansuni

Μια πολλή ωραία κατακόκκινη εμφάνιση για τους Pelicans για φέτος. Κρίμα που είναι η εναλλακτική τους και θα τη φορέσουν μόνο σε τέσσερα παιχνίδια φέτος.

Βαθμός: ~~~.~~~

  • Toronto Raptors

raptorsuni

Στη φετινή εμφάνιση υπάρχει επετειακό logo για τα 20 χρόνια της ομάδας αλλά υπάρχουν φήμες για επιστροφή της μωβ εμφάνισης των 90’s. Επίσης θα χρησιμοποιούσαν μια νέα εκδοχή των περυσινών εμφανίσεων παραλλαγής κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά.

Βαθμός: M*A*S*H

  • Houston Rockets

rocketsuni

Φαίνεται στο Texas ήταν τόση μεγάλη η χαρά που ξεφορτώθηκαν τον Jeremy Lin και αποφάσισαν να το γιορτάσουν με αυτή την εμφάνιση. Κανείς ποτέ δεν θα μάθει τί πραγματικά γράφει.

Βαθμός: 它吮吸

  • Philadelphia 76ers

tanking

Tanking σε όλα τα επίπεδα οπότε γιατί όχι και στο στιλιστικό; Δεν προχώρησαν σε καμία αλλαγή στις φετινές εμφανίσεις τους, αλλά αποκάλυψαν από τώρα τις εμφανίσεις της επόμενης season.

sixersuni

Βαθμός: Συνταγματάρχη

  • Portland Trail Blazers

blazersuni

Πώς μπορείς να καταστρέψεις αισθητικά μια πραγματικά όμορφη αθλητική εμφάνιση basket; Μα φυσικά βάζοντας της μανίκια…

Βαθμός: http://www.youtube.com/watch?v=OW0pj3pXf84

  • Golden State Warriors

warriorsunii

Ίσως η μοναδική μακρυμάνικη εμφάνιση που δεν δείχνει τόσο άσχημη αν και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο σκούρο χρώμα και όχι στο σχέδιο. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε πως όλα καλά φέτος για τους Warriors, σωστά; Λάθος! Γιατί έχουν ανακοινώσει πως θα βγάλουν και δεύτερη εναλλακτική μακρυμάνικη με κινέζικη γραμματοσειρά ακολουθώντας το παράδειγμα των Rockets.

Βαθμός: 它也很爛

  • Washington Wizards

wizardsuni

Η ομάδα είχε να κάνει κάποια αλλαγή στην εμφάνιση από το 2006 και το τόλμησε φέτος. Ίσως θέλουν να συμβαδίσουν το marketing με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Πάντως και τα δύο φαίνεται πως πετυχαίνουν μέχρι στιγμής.

Βαθμός: gortatpig

  • Referees

refsuni

Από φέτος οι διαιτητές στο NBA θα σφυρίζουν με κλασσικό φανελάκι Μινέρβα μακρυμάνικο.

Βαθμός: Σετ μαζί με την πιτζάμα για δώρο Χριστουγέννων στον πολυαγαπημένο σας παππού.

Για το τέλος αφήσαμε τις εμφανίσεις των ομάδων για τη φετινή Christmas day

christmasunis

Βαθμός: Ho ho ho

Και τις ισπανικές εκδοχές τους που βγάζουν μερικές ομάδες κάθε χρόνο

spanishuni

Βαθμός: Mierda

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».