Τα 10 λεπτά που Συγκλόνισαν τον (μπασκετικό) Κόσμο

Posted on Feb 20 2015 - 4:04pm by Dimitris Mantzoukas

tradedealine

Το ρολόι στον τοίχο των γραφείων του Ballhog έδειχνε 21:30. Οι συντάκτες αντάλλασσαν βλέμματα υπομονής και εφησυχασμού, με την βεβαιότητα ότι τα καλύτερα έρχονται. Παράλληλα, ανανέωναν την ροή των ειδήσεων στο twitter μανιασμένα, υπό τον φόβο ότι θα έχαναν κάποια ανακοίνωση ενός ενδεχόμενου trade. Με την ανακοίνωση της παραχώρησης του Arron Afflalo στους Blazers, ως μόνη άξια αναφοράς μέχρι εκείνη την ώρα, ο σπόρος της αμφισβήτησης απέναντι στον χαρακτηρισμό του επερχόμενου trade deadline ως “ένα από τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών” είχε αρχίσει να ριζώνει.

Οι φήμες στο twitter έδιναν ως μόνο σίγουρο για μετακόμιση τον Reggie Jackson. Ο οποίος μάλιστα περίμενε μια απλή επιβεβαίωση από την OKC για να σταλεί στο Brooklyn ως αντάλλαγμα του Brook Lopez. Απλή υποσημείωση ήταν ως τότε η πιθανότητα οι Thunder να διαπραγματεύονται και με άλλη ομάδα. Μέχρι και ο Goran Dragic, που θεωρείτο από τα σίγουρα στοιχήματα για μετακόμιση στην αρχή της μέρας, φαινόταν να ξεμένει στους Suns, κυρίως λόγω της αδιαλλαξίας της διοίκησης, που αρνιόταν να υποκύψει στον εκβιασμό του και να τον δώσει κοψοχρονιά.
Σε εκείνο το σημείο η είδηση ότι ο Kevin Garnett επιστρέφει “σπίτι του” ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον όλων, και να πυροδοτήσει μια νοσταλγική συζήτηση για τον παίκτη που πολλοί λατρεύουν να μισούν, αλλά σχεδόν όλοι σέβονται.

ballhog 1

Με την έλευση του Thad Young στους Nets, δηλαδή την κλοπή ενός αξιοπρεπέστατου PF, δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί, εντάξει, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος οποιοσδήποτε να ασχολείται με τους Nets πια. Εκτός αν είσαι ο Jay-Z, οπότε συγχαρητήρια για την καριέρα σου Jay, δεν είσαι και τόσο καλός όσο νομίζεις, αλλά κυρίως, γιατί διαβάζεις ελληνικά sites;
Θυμάμαι ακόμα εκείνες τις στιγμές που το highlight της βραδιάς ήταν η επιστροφή του KG στην Minnesota. Όλα ήταν πιο αθώα τότε. Η ώρα περνούσε και οι φήμες εντείνονταν, αλλά τίποτα δεν προϊδέαζε για το τι θα επακολουθούσε. Ήταν περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος της διορίας. Με την ανακοίνωση ότι ο Reggie Jackson πάει προς την πόλη του Detroit δεχθήκαμε το πρώτο σοκ με τον προορισμό, αλλά ακόμη βρισκόμασταν εντός των ορίων της περιορισμένης μας φαντασίας.  Ακολούθως είδαμε πως τελικά ο Dragic θα κατευθυνθεί προς το Miami. Εκείνη την στιγμή, όταν πλέον η ώρα είχε φτάσει αισίως στις 21:58, κοιταχτήκαμε ικανοποιημένοι και είπαμε ότι η αναμονή φέτος άξιζε τον κόπο. Αλλά τότε ήταν επίσης το σημείο όπου ήρθε η πραγματικότητα και άρχισε να μας μοιράζει απανωτά χαστούκια κι εμείς ως άλλοι Σπύροι Παπαδόπουλοι καταλήξαμε να μονολογούμε αποσβολωμένοι «Τι έγινε ρε παιδιά;!;».

BALLL 2

Έγινε πανικός. Αυτό έγινε!

Συνολικά 17 ομάδες πήραν μέρος σε αυτό το άγριο παζάρι, ανταλλάσσοντας παίκτες και draft picks μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της διορίας.

Κοιτώντας προσεκτικά θα δούμε ότι οι ομάδες που κινήθηκαν χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
α) αυτές που έχουν εξασφαλισμένη θέση στα playoffs και προσέθεσαν τις τελευταίες πινελιές για το κυνήγι του τίτλου (όπως για παράδειγμα το Portland),
β) αυτές που μάχονται για την είσοδο στα playoffs ή ένα καλό πλασάρισμα σε αυτά (όπως οι Miami και Oklahoma City),
γ) αυτές που εκμεταλλεύτηκαν τις ανάγκες των προηγουμένων για να επενδύσουν μακροπρόθεσμα (το Denver λόγου χάρη) , και τέλος,
δ) στους Sixers, οι οποίοι είναι μια κατηγορία μόνοι τους, μιας και κανείς πλέον  δεν καταλαβαίνει τί κάνουν.

Οι κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος πάντως στην πλειονότητα τους έμειναν εκτός του πανηγυριού και προτίμησαν να δείξουν εμπιστοσύνη στους παίκτες που τις έχουν βγάλει ασπροπρόσωπες (ή μόλις προσφάτως απέκτησαν, όπως το Cleveland). Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το front office των Lakers φάνηκε ευχαριστημένο είτε από την απόδοση ή από την προοπτική της ομάδας και επέλεξε να μην ανακατευτεί στις δοσοληψίες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως κινήθηκαν οι ομάδες.

B-PSqduIQAA7tZR

DENVER NUGGETS

Τί πηρε: Will Barton, Victor Claver, Thomas Robinson, 2016 1st round pick (από Portland)
δικαιώματα Cenk Akyol (Philadelphia).
Τί εδωσε: Αrron Afflalo, Alonzo Gee (Portland)
Javale Mc Gee, 2015 1st round pick, δικαιώματα του Chu Chu Maduabum (Philadelphia)
Τί σκεφτόταν: Ξεκάθαρα το front office των Νuggets κοιτάει την επόμενη μέρα και σχεδιάζει βάσει αυτής. Αποφάσισε να αφήσει τον Afflalo, από τον οποίο πήρε λιγότερα από όσα περίμενε, ενώ ξεφορτώθηκε στο νεκροταφείο της Philadelphia το βαρύ συμβόλαιο των $ 12.000.000 του McGee. Mε δεδομένο ότι έδωσε και πήρε από ένα pick πρώτου γύρου, στην ουσία παραχώρησε τον Afflalo για να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του McGee. Tα δικαιώματα του Akyol είναι από αυτά τα δικαιώματα που περιφέρονται στο ΝΒΑ εδώ και χρόνια, ως τσόντες σε κάθε ανταλλαγή, και δεν θα απασχολήσει ποτέ κανέναν. Ενώ από τους τρεις παίκτες που πήρε ο μοναδικός που έχει πιθανότητες να αγωνιστεί είναι ο Thomas Robinson, για τον οποίο όμως ήδη ακούγονται φήμες για ενδεχόμενη αποδέσμευση . Πάνω που πήγαμε να πιστέψουμε πως επένδυσαν πάνω στην ρομαντική αφήγηση που θέλει το βασανισμένο από την μοίρα ταλέντο, που επιλέχτηκε ψηλά στο draft αλλά δεν απέδωσε ποτέ τα αναμενόμενα, να βρίσκει την Ιθάκη του και να αρχίσει να παίζει το μπάσκετ που όλοι περίμεναν από αυτόν. Ευσεβείς πόθοι…
Τί κατάφερε: Να σταματήσουμε να βλέπουμε Denver για φέτος. Τουλάχιστον στα παιχνίδια που έπαιζε ο McGee είχες κάτι να περιμένεις. Από του χρόνου πάλι και βλέπουμε.

PORTLAND TRAILBLAZERS

Τί πήρε: Αrron Afflalo, Alonzo Gee (Denver)
Tί έδωσε: Will Barton, Victor Claver, Thomas Robinson, 2016 1st round pick (Denver)
Tί σκεφτόταν: Το κενό που υπάρχει στις θέσεις δίπλα στον Terry Stotts στους αγώνες της ομάδας. Στα πλάνα από την τηλεόραση φαίνεται ότι υπάρχει μία σειρά αθλητών που κάθεται δίπλα του και περιμένουν την εντολή του για να μπουν μέσα στο παρκέ. Αυτοί οι αθλητές ωστόσο πρέπει να είναι μία οφθαλμαπάτη, καθώς η συνεισφορά τους στο παιχνίδι δεν αποτυπώνεται πουθενά. Πλέον δίπλα στον Terry θα κάθεται οπλισμένος ο Afflalo, έτοιμος να τραβήξει το σκορ των αναπληρωματικών. Στην σειρά των σκιών του πάγκου προστέθηκε ο Gee, πιθανότατα για να μοιράζεται με τον Freeland τις αναμνήσεις τους από την Ευρωλίγκα στην νιότη που έδειχνε πως θα γίνουν άλλοι.. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά συμβόλαια λήγουν στους Blazers το καλοκαίρι, και η ομάδα πιθανότατα δεν θα μπορέσει να πληρώσει την υπεραξία του Wesley Matthews ή/και του Robin Lopez, δεδομένου πως προτεραιότητα είναι να κρατήσουν τον LMA. Μήπως ο Afflalo περνάει audition για να πάρει την θέση του βασικού SG από την νέα σεζόν;
Τί κατάφερε: Να προσθέσει στο οπλοστάσιο εν όψει των playoffs της Άγριας Δύσης. Επιπλέον μία καλή ασφάλεια, έναντι της πολύ κακής χρονιάς του Batum.

BROOKLYN NETS

Τί πήρε: Thaddeus Young
Τί έδωσε: Kevin Garnett
Τί σκεφτόταν: Επί της αρχής ήθελε να απαλλαγεί από κάποιο από τα μεγάλα συμβόλαια που ταλαιπωρούσαν τον οργανισμό, με προτεραιότητα σε αυτά των Joe Johnson, Deron Williams και Brook Lopez. Ο τελευταίος βρέθηκε μία ανάσα από την Oklahoma, αλλά τελικά οι Thunder βρήκαν πιο συμφέρουσα προσφορά, οπότε ξέμεινε στην ομάδα. Μπορούμε να πούμε πως η υλοποίηση του σχεδιασμού των Nets αποτύγχανε (και πάλι…) παταγωδώς, μέχρι που έσκασε από το πουθενά η προσφορά για τον Garnett, τον οποίον και παραχώρησαν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τί κατάφερε: Να κάνει, αναπάντεχα μάλιστα αν αναλογιστούμε το ένοχο παρελθόν του Billy King, μία από τις καλύτερες κινήσεις του deadline. Να βρει τον επόμενο βασικό της power forward.

MINNESOTA TIMBERWOLVES

Τί πήρε: Kevin Garnett
Τί έδωσε: Thaddeus Young
Τί σκεφτόταν: Δεν είμαι σίγουρος τί ακριβώς σκεπτόταν. Η πρώτη ανάγνωση θέλει τον Flip Saunders να θέλει να αποχαιρετήσει ο Garnett την ενεργό δράση από την ομάδα που τον ανέδειξε και με την οποία ταυτίστηκε. Παράλληλα, με την παρουσία του, εκτός από ένα δώρο στους νοσταλγικούς φιλάθλους τους, θα αποτελέσει έναν μέντορα που θα εμφυσήσει την σκληράδα του τόσο στους Rubio και Wiggins, όσο και στα 4άρια υπό εξέλιξη της ομάδας Payne και Bennett (όσο αυτός εξελίσσεται τέλος πάντων..!). Επιπρόσθετα η παρουσία του αξιόλογου Young, λειτουργούσε αποτρεπτικά  ως προς το επιθυμητό tanking.
Τί κατάφερε: Να έχει δώσει ένα pick πρώτου γύρου (πέρυσι) για να νοικιάσει για μισή σεζόν τον Young και άλλη μισή τον Garnett. Δεν το λες ορθό προγραμματισμό.

WASHINGTON WIZARDS

Τί  πήρε: Ramon Sessions
Τί  έδωσε: Andre Miller
Τί  σκεφτόταν: O Αndre Miller υπολειτουργούσε πλέον στο σύνολο των Wizards, με αποτέλεσμα τον John Wall να εκλιπαρούσε για ένα αξιοπρεπές back up point guard. Τα στατιστικά του Miller φέτος ήταν τα χειρότερα της καριέρας του και οι Wizards, που έχουν θέσει υψηλούς στόχους, δεν μπορούσαν όχι να βασιστούν, μιας και κάτι τέτοιο δεν απαιτούταν, αλλά καν να ακουμπήσουν πάνω του. Η αναβάθμιση ήρθε μέσω του, επίσης κακού φέτος, Sessions, ο οποίος όμως μπορεί σε ένα περιβάλλον όπως των Wizards να θυμίσει τον παλιό καλό του εαυτό και να διεκδικήσει περισσότερα λεπτά.
Τί κατάφερε: Να αποκτήσει έναν αξιόπιστο αναπληρωματικό point guard, βελτιώνοντας το σύνολο ενόψει playoffs. Να προθερμάνει το κλίμα ενόψει της επερχόμενης καταιγίδας από trades.

SACRAMENTO KINGS

Τί πήρε: Andre Miller
Τί έδωσε: Ramon Sessions
Τί σκεφτόταν: Ο Andre Miller αποτελεί διαχρονικά το μεγάλο έρωτα του George Karl. Και μιας που η σχέση του Karl με τον Ranadivé μόλις ξεκίνησε και προβλέπεται ταραχώδης, ο ισχυρός άνδρας των Kings άρχισε να καλοπιάνει το νέο του προπονητή φέρνοντάς του το λατρεμένο του Dr. Dre πριν του ζητήσει να εφαρμόσει κάποια από τις πρωτοποριακές του ιδέες.
Τί κατάφερε: Να στερήσει την ευκαιρία από τον Andre Miller να προσπαθήσει να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα στα τελευταία του

PHILADELPHIA SIXERS

Τί πήρε: JaVale McGee, 2015 1st round pick, δικαιώματα του Chu Chu Maduabum (Denver)
Isaiah Canaan, 2nd round Pick (Rockets)
2015 1st round pick (από Lakers μέσω Suns, top 5 protected)
Τί έδωσε: Michael Carter Williams (Bucks)
K.J. McDaniels (Rockets)
Δικαιώματα του Cenk Akyol 1)ο οποίος βλέποντας τον Furkan Aldemir να παίζει σίγουρα θα ήλπιζε να περάσει έστω και για λίγα λεπτά από τον “μαγικό κόσμο”
Τί σκεφτόταν: ——————————————— 2)η απόλυτη ευθεία του εγκεφαλογραφήματος ανθρώπου σε κώμα
Τί κατάφερε: Να κάνει τον μπασκετικό πλανήτη να σταυροκοπιέται. Η παραχώρηση του K.J. έχει μία λογική, καθώς ο παίκτης έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι και θα μπορούσε να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του, ωστόσο  θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο σε αντάλλαγμα. Η παραχώρηση του MCW, αν και από αρκετό κόσμο αναμενόμενη, ήταν συνταρακτική λόγω του ανταλλάγματος. Αν για τον K.J. McDaniels είναι απλά λογικό να υποθέσουμε ότι θα έβρισκε καλύτερο αντάλλαγμα, για τον περσινό rookie of the year είναι αυτονόητο. O Canaan θα δοκιμαστεί, όπως τόσοι άλλοι, στο υπόλοιπο της χρονιάς, διεκδικώντας μία θέση για του χρόνου, ενώ ο McGee λογικά θα αποδεσμευθεί. Να σημειωθεί ότι και τα δύο picks πρώτου γύρου που πήρε είναι protected, δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καρπωθεί από φέτος, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ένα ή δύο χρόνια. Υπαρκτό είναι πάντως το ενδεχόμενο να έχουν οι Sixers τέσσερις επιλογές στον πρώτο γύρο του επερχόμενου draft, αν και δύσκολα θα επαληθευτεί αυτό. Το tanking συνεχίζεται αδιάλειπτο στην Philadelphia και πλέον ο κόσμος παρακολουθεί αυτήν την αχαλίνωτη πτώση με κομμένη την ανάσα παρακαλώντας η πτώση να εξοντώσει τον Hinkie.

ΜIAMI HEAT

Tί πήρε: Goran Dragic, παρέα με τον αδερφό του,  Zoran Dragic για να του κάνει παρέα (Phoenix)
Tί έδωσε: Norris Cole, Shawne Williams, Justin Hamilton (New Orleans),
Danny Granger, 2 future 1st round picks (Phoenix)
Tί σκεφτόταν: Ο Riley ήθελε η ομάδα αυτή των γερόντων να έχει μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Έφερε επομένως ως άμεση ενίσχυση τον παίκτη, ο οποίος επί της ουσίας ζήτησε να μετακομίσει στο Miami, και στηρίζει πάνω σε αυτόν και τον Whiteside την επόμενη μέρα των Heat. Είναι προφανές ότι η ομάδα πονούσε στον άσο και έψαχνε κάποιον τρόπο να καλύψει αυτό το κενό. Πλέον με βασική πεντάδα τους Dragic – Wade – Deng – Bosh – Whiteside, οι Heat έχουν το υλικό να παλέψουν για να ανέβουν θέσεις στην κατάταξη και να ξεκινήσουν τα playoffs από μία πιο ευνοϊκή θέση. Το θέμα είναι να μείνουν υγιείς μέχρι τότε 3) το όνειρο μας για σύγκρουση με τους Cavaliers δυστυχώς διήρκεσε μονάχα λίγες ώρες καθώς το karma ανταπέδωσε τη ληστεία που έκανα με τον πιο επώδυνο τρόπο. Είναι δεδομένο ότι για τους υπερήλικες Heat η σεζόν θα ξεκινήσει τον Απρίλη. O Zoran Dragic ήρθε απλά για να κάνει παρέα στον αδερφό του και clubbing στο νυχτερινό Miami.
Tί κατάφερε: Να δώσει άλλη μία ευκαιρία για τίτλο στα περήφανα παλικάρια του Miami. Να υποθηκεύσει το μέλλον των Heat, οι οποίοι σε δύο χρόνια κινδυνεύουν να είναι μία ομάδα βετεράνων, με τεράστια συμβόλαια, χωρίς χώρο στο salary cap και χωρίς draft picks για να ανανεώσουν την ομάδα.

ΝEW ORLEANS PELICANS

Tί πήρε: Νorris Cole, Justin Hamilton, Shawne Williams (Miami)
Tί έδωσε: John Salmons (Phoenix)
Tί σκεφτόταν: Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία να ολοκληρωθεί το trade μεταξύ Suns και Heat, χώθηκε και απέκτησε τρεις αναπληρωματικούς για να γεμίσει τον αδύνατο πάγκο της. Έδωσε το συμβόλαιο του Salmons που λήγει και πήρε τον Norris Cole ως backup PG, και δύο αξιοπρεπείς παγκίτες. Είναι γνωστό ότι ο πάγκος των Pelicans είναι από τους χειρότερους στο πρωτάθλημα και ειδικά ο Williams ενδέχεται να βοηθήσει.
Tί κατάφερε: Να καλύψει το κενό του τραυματία Jrue Holiday, απλά δίνοντας ένα ληγμένο συμβόλαιο.

PHOENIX SUNS

Tί πήρε: Danny Granger, John Salmons, δύο 1st round picks (Miami)
Brandon Knight, Kendal Marshall (Milwaukee)
Marcus Thornton , 1st round pick (Boston)
Tί έδωσε: Ιsaiah Thomas (Boston)
Tyler Ennis, Miles Plumlee (Milwaukee)
1st round pick (Sixers)
Goran Dragic, Zoran Dragic (Miami)
Tί σκεφτόταν: Στην αρχή τα πράγματα ήταν απλά: ο Dragic είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι, συνεπώς έπρεπε να φύγει χτες, ώστε στο Phoenix να αποκομίσουν κάποιο όφελος. Επιπλέον, κατόπιν δήλωσης του ατζέντη του Dragic, μπορούσαν να συζητήσουν μόνο με τρεις ομάδες: τους Knicks, τους Lakers και τους Heat, καθώς μόνο σε αυτές θα δεχόταν να υπογράψει και μετά το καλοκαίρι. Το αρχικό πακέτο παραχώρησης του ήταν αρκετά παράξενο, με τους Suns να εξασφαλίζουν επιλογές στο draft για τα επόμενα χρόνια, αλλά δίχως παράλληλα να αποκομίζουν κάτι άμεσα για τον αγώνα που δίνουν για πρόκριση στα playoffs. Εκεί ήρθε η ανταλλαγή του Thomas με τον Brandon Knight να δείξει ότι κάτι έχουν στο μυαλό τους για την επόμενη μέρα. Ο Κnight  είναι περισσότερο shooting guard από ότι ήταν οι δύο απερχόμενοι, Thomas και Dragic, και γι’ αυτό το λόγο ταιριάζει περισσότερο με τον, ηγέτη πλέον της ομάδας, Eric Bledsoe. Από την  άλλη, το Phoenix έχει μείνει με μοναδικούς ψηλούς τον Alex Len, τον Brandan Wright και τα δίδυμα Morris, δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο της ρακέτας που δύσκολα καλύπτεται. Ο Thornton να είναι μία καλή προσθήκη για άμεσους πόντους από την περιφέρεια, και ο Danny Granger θα βασιστεί στους σαμάνους-γιατρούς που έχουν εκεί στην έρημο για να αναστήσει την καριέρα του όπως έχουν κάνει με τόσους άλλους στο παρελθόν.  Παρά την αντεπίθεση της Oklahoma, οι Suns θα επιμείνουν στην διεκδίκηση της όγδοης θέσης της Δύσης.
Tί κατάφερε: Να δώσει τον Dragic που θα έφευγε ούτως ή άλλως χωρίς να αποδυναμώσει αισθητά την ομάδα, μένοντας στην μάχη των playoffs, ενώ παράλληλα να μαζέψει και ένα σωρό picks για το μέλλον. Εξαιρετική δουλειά για άλλη μια φορά για την ομάδα του Phoenix.

HOUSTON ROCKETS

Tί πήρε: Κ.J. McDaniels (Philadelphia)
Pablo Prigioni (New York)
Tί έδωσε: Isaiah Canaan, 2nd round pick (Philadelphia)
Alexey Shved , 2 2nd round picks (New York)
Tί σκεφτόταν: Ο Morey, πιστός στην αέναη αναζήτηση καλύτερων assets, ήθελε να ενισχύσει την ομάδα άμεσα, ενόψει των τιτανομαχιών της Δύσης. Δεν ξέρω όμως αν διάλεξε τον σωστό τρόπο. Προφανώς ήθελε εμπειρία πίσω από τον Patrick Beverley, και έναν παίκτη ο οποίος πρώτα θα κοιτάξει να μοιράσει την μπάλα και να βρίσκει κάποιο από τα άπειρα ελεύθερα σουτ που κρύβονται σε κάθε επίθεση του Houston. Όσο όμως και να ταιριάζει ο συμπαθής Αργεντινός σε αυτά τα χαρακτηριστικά, αν η απάντηση στο ερώτημα είναι ο Pablo Prigioni, τότε μάλλον δεν θέλουμε να μάθουμε το ερώτημα. Πόσο μάλλον όταν παραχωρεί και δύο draft picks για να αποκτήσει έναν παίκτη που κοντέυει να πατήσει τα εβδομήντα. Στο πρόσωπο του K.J. απέκτησε έναν υπερταλαντούχο παίκτη σε τιμή ευκαιρίας, εκμεταλλευόμενος τις εκπτώσεις στο super market της Philadelphia ή εκβιάζοντας χυδαία των πρώην υφιστάμενό του, Hinkie. Ωστόσο ο υπερταλαντούχος αυτός παίκτης παίζει στην θέση την οποία οι Rockets έχουν ήδη καλυμμένη με τους Ariza, Brewer (και Pap στο βάθος). Ο McDaniels δεν θα τους ενισχύσει άμεσα, αλλά ο Morey μαζεύει assets με ψυχαναγκασμό σαν να είναι Pokemon. Απλά έχοντας τον Terrence Jones να μαραζώνει στον πάγκο και το draft pick του επόμενου χρόνου, μπορούσε να πάρει, όπως αποδείχτηκε, τα αδέρφια Dragic ή/και τον Thaddeus Young και να γίνει φαβορί για τον τίτλο.
Tί κατάφερε: Να αναρωτιόμαστε για ενενηκοστή έκτη φορά αν ο Morey είναι διάνοια ή απάτη. Να μην ξαναδούμε τον Παπανικολάου με την φανέλα των Rockets.

BOSTON CELTICS

Tί πήρε: Luigi Datome, Jonas Jerebko (Detroit)
Isaiah Thomas (Phoenix)
Tί έδωσε: Tayshaun Prince (Detroit)
Marcus Thornton, Cleveland’s 1st Round Pick Cleveland (Phoenix)
Tί σκεφτόταν: Oι Celtics βρίσκονται σε μία περίεργη θέση, όπου αν και φλέρταραν με το tanking, έχουν βρεθεί να παλεύουν για τα playoffs, δείγμα του πόσο ανταγωνιστική4)γέλια είναι η Ανατολή. Έπρεπε να πάρουν μία απόφαση, και όταν τους προσφέρθηκε ο Isaiah Thomas, δεν δυσκολεύτηκαν να πουν το ναι. Πλέον ο Thomas παίρνει τα ηνία μίας από τις πιο πολυπληθείς γραμμές guards της λίγκας, και οι Celtics ίσως βρεθούν από το πουθενά να παίζουν κόντρα στην Atlanta στην postseason. Αν ο Brad Stevens καταφέρει να μοιράσει σωστά τους ρόλους ανάμεσα στους Thomas, Smart, Bradley και Turner, οι Celtics αποκτούν πραγματικές ελπίδες να παίζουν μπάσκετ και τον Απρίλη. Σημαντικό πάντως είναι ότι ο Thomas είναι ο μόνος άνω του μετρίου σουτέρ που διαθέτουν, στοιχείο που λείπει από το παιχνίδι των Celtics, αλλά ζητείται από τον Stevens. Ο Ιταλός και ο Σουηδός δύσκολα θα βρουν ρόλο, αλλά ειδικά ο Jerebko μπορεί να καλύψει κάποια λεπτά στο τρία, όπου υπάρχει ένα σχετικό κενό.
Tί κατάφερε: Να πρέπει άμεσα να αποφασίσει τί θα κάνει στο υπόλοιπο της σεζόν. Να αποκτήσει έναν εξαιρετικό παίκτη, με εξαιρετικό συμβόλαιο, χωρίς να ματώσει. Να κάνει χαρούμενο τον Acery Bradley5)ο Isaiah Thomas είναι ο καλύτερος του φίλος. Να ξεφορτωθεί τον Prince.

DETROIT PISTONS

Tί πήρε: Reggie Jackson (Oklahoma City)
Tayshaun Prince (Boston)
Tί έδωσε: Luigi Datome, Jonas Jerebko (Boston)
DJ Augustin, Kyle Singler, 2019 2nd round pick (Oklahoma City)
Tί σκεφτόταν: Μάλλον την επόμενη μέρα. Αλλά η απόκτηση του Prince δείχνει ότι πιστεύουν πως μπορούν να διεκδικήσουν και την πρόκριση στα playoffs φέτος, μιας που όπως ήδη είπαμε η ανταγωνιστικότητα της Ανατολής είναι μνημειώδως αστεία. O Reggie Jackson έρχεται για να μείνει και πιθανότατα θα υπογράψει το καλοκαίρι επέκταση ως βασικός PG, με τον Jennings είτε δίπλα του, είτε στον πάγκο, είτε σε άλλες πολιτείες. Ο Prince έρχεται μετά από περιπλανήσεις στην ομάδα της καρδιάς του για να κλείσει την καριέρα του, αλλά και να εμφυσήσει στα νέα παιδιά του Detroit επαγγελματισμό και τα μυστικά του πρωταθλητισμού6)καθώς ήταν άλλωστε βασικός στην τελευταία κατάκτηση του τίτλου από τους Pistons.
Tί κατάφερε: Να αποκτήσει έναν από τους καλύτερους ανερχόμενους point guards, σχεδόν κοψοχρονιά και χωρίς να διακινδυνεύσει την επόμενη μέρα. Να κάνει τον Reggie Jackson ευτυχισμένο. Να φέρει πίσω την τελευταία σημαία του Detroit. Να συνεχίσει το ντεμαράζ για συμμετοχή στην postseason.

OKLAHOMA CITY THUNDER

Tί πήρε: Enes Kanter, Steve Novak (Utah)
D.J. Augustin, Kyle Singler, 2019 2nd round pick (Detroit)
Tί έδωσε: Reggie Jackson (Detroit)
Kendrick Perkins, Grant Jerrett, 2017 1st round, δικαιώματα του Tibor Pleiss (Utah)
Tί σκεφτόταν: Ο βασικός στόχος ήταν να δυναμώσει η ομάδα ενόψει playoffs και να αποχωριστούν την γκρίνια του Reggie Jackson. Στόχος επετεύχθη και μάλιστα με άριστα. Oι Thunder δυναμώνουν αφάνταστα, βρίσκοντας επιτέλους έναν ψηλό που να μπορεί να σκοράρει με άνεση κοντά στο καλάθι, κλείνοντας ακόμα περισσότερο τις αντίπαλες άμυνες προς όφελος του Kevin Durant. Επιπλέον παίρνουν ως αντικαταστάτη του Jackson έναν εξαιρετικό playmaker, που όπου και αν έπαιξε είχε την τάση να ξεκινάει αναπληρωματικός και να καταλήγει βασικός. Επιπλέον, είναι και φιλαράκι με τον Durant, καλύπτοντας έτσι τις όποιες γκρίνιες μπορούσαν να υπάρξουν για την φυγή της ψυχής της παρέας, Kendrick Perkins. Ο Κyle Singler είναι ο τρίτος που θα διεκδικήσει κάποια λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά λογικά θα κρυφτεί πίσω από τις πλείστες όσες άλλες επιλογές των Thunder.
Tί κατάφερε: Να τρομοκρατήσει το Golden State, το οποίο βλέπει την ονειρική του χρονιά να επιβραβεύεται με αγώνα επιβίωσης από τα προημιτελικά κόντρα στην ομάδα του Durant και του Westbrook, συνεπικουρούμενους μάλιστα από το καλύτερο supporting cast που είχε ποτέ. Να ξανακερδίσει ο Presti ένα κομμάτι της υστεροφημίας του, που είχε πληγωθεί σημαντικά μετά τη δράση του το καλοκαίρι και την απόφαση του να δώσει συμβόλαιο 8.000.000 δολαρίων στον παππού Nick Collison.

UTAH JAZZ

Τί πήρε: Grant Jerrett, Kendrick Perkins, 2017 1st round pick (Oklahoma City)
2017 2nd round pick (Detroit)
Τί έδωσε:  Enes Kanter, Steve Novak (Oklahoma City)
Τί σκεφτόταν: Όπως και άλλες ομάδες πιο πριν, βασικός στόχος των Jazz ήταν να μην χάσει τον Κanter χωρίς αντάλλαγμα. Τα κατάφερε, μάλλον όμως όχι τόσο καλά όσο οι υπόλοιπες. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως για να επενδύσει στο ταλέντο του είχε χάσει τον Al Jefferson χωρίς αντάλλαγμα. Ο Grant Jerrett θα διεκδικήσει κάποιον ρόλο στην frontline της Utah, ενώ ο Perkins θα αποδεσμευτεί για να πάει σε κάποια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τίτλο για να βοηθήσει την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της.
Τί κατάφερε: Τουλάχιστον πήρε ένα pick πρώτου γύρου. Για δύο χρόνια αργότερα. Από το τίποτα, το σχεδόν τίποτα θεωρείται κάποιου είδους upgrade.

MILWAUKEE BUCKS

Τί πήρε: Michael Carter Williams (Philadelphia)
Tyler Ennis, Miles Plumlee (Phoenix)
Τί έδωσε: Brandon Knight, Kendal Marshall ( Phoenix)
Τί σκεφτόταν: Μακάρι να ήμουν στο μυαλό του Jason Kidd. O κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Ο Brandon Knight κάνει εξαιρετική χρονιά και το καλοκαίρι που θα μείνει ελεύθερος θα ζητήσει ένα τσουβάλι λεφτά, ενδεχομένως μέχρι και (στα όρια του) max contract. Ο Knight όμως ήταν η μοναδική παραφωνία σε αυτή την συμφωνική περοροδακτύλων  άμυνα του Milwaukee. Συμφωνική αποτελούμενη από τεράστιους τύπους, με τεράστια χέρια να κυνηγάνε παίκτες, ανεξαρτήτως θέσης, και να κόβουν την ορατότητα, να κόβουν μπάλες. Γενικώς να κόβουν τις ελπίδες των αντιπάλων. Οπότε προτίμησε να δώσει τον (μεταξύ μας) υπερτιμημένο Knight για τον νεότερο, μακρύτερο, και με ψηλότερο ταβάνι MCW, o οποίος πλέον θα παίζει στην ομάδα για την οποία προοριζόταν όταν ξεκίνησε το μπάσκετ. Μπόνους έρχεται η απόκτηση του ταλαντούχου playmaker Τyler Ennis, που δεν πήρε ευκαιρίες πίσω από το τάγμα point guards του Phoenix, αλλά εδώ θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Και επειδή χρειάζονταν και έναν ψηλό ενόψει της αποδέσμευσης του Sanders, μπήκε και ο τίμιος ξυλοκόπος/μεγάλος αδερφός Miles Plumlee στο πακέτο.
Τί κατάφερε: Να μας κάνει να τρομάξουμε με την ομάδα που φτιάχνει το Milwaukee. Έφτασε η ώρα να το πάρουν όλοι πολύ σοβαρά. Επιβεβαίωσε τους φόβους μας πως ο Kidd είναι μια διαβολική ιδιοφυΐα που θα κατακτήσει τον κόσμο. Να κερδίσει την ψήφο μου για τον μεγάλο κερδισμένο της trade deadline.

NEW YORK KNICKS

Τί πήρε: Alexey Shved, two future 2nd round draft picks (Houston)
Τί έδωσε: Pablo Prigioni (Houston)
Τί σκεφτόταν: Ποιο βιβλίο θα δώσει στον Jahill Okafor να διαβάσει το καλοκαίρι.
Τί κατάφερε: Να αρχίσουν στην Νέα Υόρκη να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, που φοράει κόκκινα αλλά ζει στο Ηouston και λέγεται Darryl Morey.

LOS ANGELES LAKERS

Τί πήρε: ………………………………………………………………….
Τί έδωσε: O Kobe έδωσε μία συναρπαστική συνέντευξη-ψυχογράφημα στον Ahmad Rashad
Τί σκεφτόταν: Τί ερώτηση;; Ο Kobe Bryant κάνει σκέψεις μόνο για τον Kobe Bryant.
Τί κατάφερε: Να μην μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τον Bryant στο ρόλο του J.K. Simmons όταν βλέπουμε το Whiplash.

Last, but not least:

THE BALL HOG

Τί πήρε: Ηρεμιστικά, αλκόολ, καταπραϋντικά κάθε είδους
Τί έδωσε: Αλλόφρονα φιλιά (λέμε τώρα) και αγκαλιές ακατανόητου ενθουσιασμού, διαδεχόμενα από χτυπήματα σε τοίχους και τραπέζια σε στιγμές πανικού και εσωτερικού αδιεξόδου. Και τούμπαλιν.
Τί σκεφτόταν: Όπως ψύχραιμα και ορθά το έθεσα και χτες στο γραφείο: “Μην δίνετε σημασία: ΜΑΣ ΤΡΟΛΛΑΡΟΥΝ (μπιπμπιπμπιπ)!!!
Τί κατάφερε: Να χρειαζόμαστε όλοι ρεπό, ασκήσεις φωνής και νέα γραφεία. Και μία ανεξήγητη και απόκοσμη επιθυμία να το ξαναζήσουμε όλο αυτό το συντομότερο!

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.

References
1 ο οποίος βλέποντας τον Furkan Aldemir να παίζει σίγουρα θα ήλπιζε να περάσει έστω και για λίγα λεπτά από τον “μαγικό κόσμο”
2 η απόλυτη ευθεία του εγκεφαλογραφήματος ανθρώπου σε κώμα
3 το όνειρο μας για σύγκρουση με τους Cavaliers δυστυχώς διήρκεσε μονάχα λίγες ώρες καθώς το karma ανταπέδωσε τη ληστεία που έκανα με τον πιο επώδυνο τρόπο
4 γέλια
5 ο Isaiah Thomas είναι ο καλύτερος του φίλος
6 καθώς ήταν άλλωστε βασικός στην τελευταία κατάκτηση του τίτλου από τους Pistons

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Mr.White February 20, 2015 at 22:39 -

    Επιτελους ξεφορτωθηκαν οι Μπακς τον Μπραντον Ναιτ,και μαλιστα πανω που αρχιζαμε να τον συνηθιζουμε. Ναι μεν καλος σκορερ, αλλα υπερβολικα ατομιστης και με court vision λιγο καλυτερο απο αυτο ενος θεοστραβου.