Roundtable – Τελική ευθεία

Posted on Mar 16 2015 - 9:09am by The Ball Hog

Roundtable

1. Με 16 αγώνες να απομένουν, οι Thunder (ο Westbrook δηλαδή) δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να προλάβουν το τρένο των playoffs, που από την στιγμή που το Phoenix έμεινε πίσω έδειχνε ότι θα κέρδιζαν. O Anthony Davis και οι συμπαίκτες του όμως δεν τους διευκολύνουν, και αυτήν την στιγμή κάθονται αυτοί στην 8η προνομιούχο θέση. Υπάρχει περίπτωση το Phoenix να αναστηθεί ή το Dallas να συνεχίσει την πρόσφατη βουτιά και να αποτελέσουν παράγοντες σε αυτήν τη μάχη; Ποιος θα πάρει τελικά το εισιτήριο για να αντιμετωπίσει τον Curry;

Gus Χρυσοχού: Ο ήλιος έχει δύσει στο Phoenix μετά το πρόσφατο trade deadline. Εκτιμώ πως το front office των Suns, σε συνδυασμό με την επιθυμία του Goran Dragic να αποχωρήσει, θέλησε να γλιτώσει το max συμβόλαιο στον Σλοβένο. Ενδεχομένως να έβλεπαν την αποχώρησή του ως το μικρότερο κακό, σε σχέση με τις οικονομικές απολαβές του. Αγωνιστικά, κερδίζουν ματς τύπου Timberwolves, Nuggets κοκ, αλλά όταν έχουν μπροστά τους Cavaliers, Warriors και λοιπές αντίστοιχες δυνάμεις τους πιάνει η θάλασσα. Και επειδή η σταθερότητά τους δεν είναι και το σημείο αναφοράς τους για φέτος, εκτιμώ πως δεν πρόκειται να αναστηθούν. Από εκεί και πέρα, το Dallas παραδοσιακά περνάει μια “κοιλιά” αυτήν την περίοδο και δεν θα συνεχιστεί για πολύ. Μεταξύ Oklahoma και Pelicans, τα λεφτά μου πάνε στους Thunder. O Westbrook είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, ο Durant επιστρέφει σε μία-δύο βδομάδες και όλα συνάδουν στο να δούμε Warriors εναντίον OKC στον πρώτο γύρο.

Κοσμάς Καψάλης: Νομίζω πως κανείς πλέον δεν υπολογίζει στα σοβαρά τους Suns για είσοδο στα playoffs. Και, αργά ή γρήγορα, το Dallas θα ανέβει1)ήδη μια κηδεία στους Clippers την κάνανε μέχρι να τελειώσει το roundtable και δεν θα κινδυνεύσει ουσιαστικά. Σύμφωνα με τα γούστα μου, θα ήθελα Pelicans-Thunder μέσα και Spurs όξω. Μιας κι αυτό όμως δεν παίζει να γίνει, δεν ξέρω πραγματικά ποια θέλω/πιστεύω ότι θα μείνει τελικά εκτός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τελευταίας αγωνιστικής θα είναι ανοιχτή η μάχη. Ας πούμε Thunder για να γίνει χαμός στον πρώτο γύρο. Westbrook-Durant vs Splash Bros μέχρι τελικής πτώσης.

Πέτρος Καούνης: Οι Suns από ομάδα have to watch πέρυσι, φέτος, και ειδικά μετά το trade deadline, αποτελούν team not so fun to watch. Οι Thunder με τις προσθήκες που έκαναν, και με τον Westbrook σε κάτι που ξεπερνάει τη φράση ”δαιμονιώδης φόρμα”, δείχνουν πως έχουν το πάνω χέρι για την τελευταία θέση και το ιδανικό για κάθε μπασκετόφιλο ματσάρισμα με τους Warriors στον πρώτο γύρο.

Λουκάς Μοσχούλας: Antony Davis εσύ σούπερ σταρ! Ήρθε η ώρα να τον δούμε στα δύσκολα και η ποιότητα του με κάνει να πιστεύω ότι θα πάρει από το χέρι την ομάδα του και θα την κρατήσει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας στην 8η θέση. Εκτός φυσικά και αν λείψει σε μεγάλο αριθμό από τα 17 εναπομείναντα παιχνίδια. Καταλαβαίνω ότι οι Thunder και ο Westbrook είναι σε δαιμονιώδη φόρμα αλλά πόσο θα κρατήσει αυτό;

Δημήτρης Μαντζούκας: Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψει ο K.D. Αν δεν γυρίσει μέσα στην επόμενη βδομάδα, πιστεύω ότι οι Pelicans θα κατακτήσουν την όγδοη θέση. Τόσο ενθουσιασμένος είμαι με αυτήν την ομάδα και τον υπέροχο Anthony Davis. Ο Westbrook μόνος του δεν φτάνει για να τους οδηγήσει στα playoffs.

Δημήτρης Μαυράκης: Οι Oklahoma και Νέα Ορλεάνη είναι πλέον χεράκι – χεράκι στο 36-29 κι απομένουν 17 παιχνίδια. Η κακοτυχία που έχει χτυπήσει τη Νέα Ορλεάνη τους έχει αφήσει δίχως τους Holiday και Ryan Anderson, ενώ ο Tyreke θα αγωνιστεί τραυματίας. Αν υπολογίσουμε πως επιστρέφει κι ο Durant, είναι αρκετό για να χρίσουμε φαβορί τους Thunder για την όγδοη θέση. Αλλά πρέπει αν υπολογίσουμε πως καμία ομάδα της Δύσης δεν θέλει την Οκλαχόμα στα playoffs, οπότε οι Thunder θα πρέπει να περάσουν δια πυρός και σιδήρου από κάθε αγώνα. Η προοπτική να έχουμε επτά παιχνίδια στον πρώτο γύρο σαν κι αυτό στον πρώτο γύρο της Δύσης, δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ τίποτα άλλο.

Νίκος Ραδικόπουλος: Συγγνώμη για την καθυστέρηση να απαντήσω. Είχα γίνει κάπως έτσι από την ώρα που ο Κοσμάς είπε πως θέλει τους Spurs εκτός playoffs. Η θέση μου είναι πάγια από το πρώτο roundtable: πρέπει κάποια στιγμή οι Thunder να πληρώσουν για τη σωρεία μπασκετικών ύβρεων στις οποίες έχουν προβεί. Από τον μπασκετικό θάνατο του Seattle, μέχρι το trade του Harden, την διατήρηση του Perkins μέχρι προσφάτως, την μη ενδυνάμωση της ομάδας από τους τελικούς του 2012 μέχρι και το φετινό trade deadline. Κι όλα αυτά μονίμως “για financial reasons” και επειδή “ΟΚC is not a big market city2)όταν δε το Seattle από το οποίο έφυγαν ήταν!. Προσωπικά δεν μπορώ να τους τα συγχωρήσω όλα αυτά και θα χαρώ αυτοί οι Pelicans, που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς φέτος (αλλά δεν προβλήθηκαν ανάλογα με εκείνους των Thunder), αλλά και λοιδορήθηκαν για την μεταγραφική πολιτική τους της τελευταίας 2ετίας, να δίνουν δηλαδή picks για άμεση ενίσχυση, επιτύχουν τον στόχο τους. Φοβάμαι παρόλα αυτά πως αυτό είναι μόνο δική μου επιθυμία και τελικά θα απολαύσουμε την τιτανομαχία Warriors  – Thunder από τον 1ο γύρο των playoffs…

Κοσμάς Καψάλης: Νίκο, καταπληκτική παρομοίωση στην εικόνα του θυμού σου. Υπέροχη. Δεν θα μπορούσες να βρεις σωστότερες αναλογίες.

Γιάννης Χάτσιος: OKC. Με μια υποσημείωση. Αν ο Davis τους πετάξει έξω, έχει την ευκαιρία να γίνει από του χρόνου, στα 21 του κιόλας, ο νέος αυτοκράτορας του ΝΒΑ.

Σταύρος Μαρίνος: Τέτοιες ερωτήσεις οριακών προβλέψεων με κάνουν να νιώθω editor στοιχηματικού site. Για αυτό και θα ψηφίσω Thunder, επειδή το αριστερό μπακ των Pelicans έχει κόντρα με τον προπονητή.

ThunderWarriors

2. Στην Ανατολή τα πράγματα είναι κάπως πιο μπερδεμένα, ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει σιγουρέψει την πρώτη παρουσία του στην post season και ότι οι γέροντες των Nets έχουν σιγουρέψει την απουσία τους. Τέσσερις ομάδες παλεύουν για δύο θέσεις. Οι Pacers  έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ στα δέκα τελευταία παιχνίδια, οι Ηeat παλεύουν να μείνουν υγιείς, οι Hornets είναι οι γνωστοί αψυχολόγητοι Hornets, ενώ οι Celtics παίζουν με την σιγουριά και τον ενθουσιασμό που μπορεί να δώσει μόνο η γνώση ότι κανείς δεν περίμενε κάτι καλό από αυτούς. Ποιες δύο ομάδες θα γελάσουν τελευταίες;

Gus Χρυσοχού: Ομολογώ πως εδώ τα πράγματα (μου) είναι λίγο πιο μπερδεμένα σε σχέση με την Δύση. Οι Celtics πήγαιναν για tanking, αλλά με αυτούς τους Nets και αυτούς τους Hornets, ελπίζουν για την post season. Στο Miami έχουν κάθε δικαίωμα να τα βάζουν με την μοίρα τους που έστειλε στο νοσοκομείο τον Bosh (θρόμβωση στους πνεύμονες-επιστρέφει από τον Σεπτέμβριο όπως όλα δείχνουν). Το υγιές Miami θα εξασφάλιζε την παρουσία του στα play offs, δίχως αμφιβολία. Στην Indiana δεν ξέρω τι γίνεται και υπάρχουν σημάδια ζωής. Επιφανειακά, θα το δικαιολογήσω στην άμυνα (3οι στην λίγκα) και στα rebounds (5οι). Η εκτίμησή μου είναι πως Celtics και Heat δεν θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Οι μεν πρώτοι δεν δείχνουν να το θέλουν τόσο πολύ, οι δεύτεροι δεν έχουν την front line για να αντέξουν. Αντίθετα οι Pacers, έστω και αργά, δείχνουν να πατάνε κάπως πιο γερά στα πόδια τους και αν όντως επιστρέψει ο George φέτος, θα υπάρχει ψυχολογία. Από την άλλη, στους Hornets με την επιστροφή του Walker μιλάμε για άλλη ομάδα. Συνεπώς, θα πάω με Charlotte και Indiana.

Κοσμάς Καψάλης: Ο Wade έχει βαλθεί να γυρίσει το χρόνο πίσω και παίζει και για την απουσία του Bosh. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα αντέξει. Με τέσσερις ομάδες να απέχουν μόλις 2,5 παιχνίδια, η Indiana αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα, παίζει καλά και ο George που φαίνεται πως γυρνάει θα τους κάνει ομάδα όχι για τη διεκδίκηση της τελευταίας θέσης.. Το ίδιο θεωρητικά ισχύει και για τον Walker και τους Hornets, αλλά από πότε παίξανε σύμφωνα με τη λογική και τις δυνατότητές τους; Πάντως εκεί θα πόνταρα προσωπικά.

Πέτρος Καούνης: Εκεί που όλη τη χρονιά είχαμε βρεθεί να συζητάμε για τη Δύση, να που στο τέλος το σασπένς μας έρχεται από την Ανατολή. Ναι, σίγουρα δεν είναι ομάδες επιπέδου Δύσης αλλά όπως φαίνεται θα μας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι το τελευταίο βράδυ για να δούμε ποιες δύο από τις τέσσερις θα μπουν στην 8αδα. Η επιλογή μου θα ήταν, στην παρούσα φάση, οι Heat και οι Celtics. Οι μεν πρώτοι λόγω εμπειρίας που κουβαλάνε στις πλάτες τους και λόγω ικανοτήτων προπονητή και οι δεύτεροι λόγω ικανοτήτων προπονητή αλλά και παρουσία συνόλου, ειδικά μετά το All Star break. Πραγματικά μία ενδιαφέρουσα μάχη με δύο παιχνίδια σχεδόν κάθε βράδυ να τραβάνε την προσοχή μας.

Λουκάς Μοσχούλας: Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά η φετινή Ανατολή έχει λόγο ύπαρξης. Καταρχάς οι Hawks, μετά οι μεταπτώσεις των Cavs, οι αναποδιές των Bulls και τώρα ποιες δύο ομάδες θα μπουν στα playoffs. Προσωπικά θα πάω με τα βουνά, τους Pacers και τους Heat, για το λόγο ότι οι Celtics θέλουν tanking και οι Hornets είναι αλλοπρόσαλλοι σαν τον ιδιοκτήτη τους.

Μήτσος Μαυράκης: “Offense sells tickets; Defense wins championships” όπως λέει και ο γνωστός αφορισμός. Στην περίπτωσή μας έχουμε δυο ομάδες, την Indiana και την Charlotte, που ενώ αντιμετώπισαν τραυματισμούς, βρήκαν το σθένος αποδεχόμενοι την ταυτότητα της ομάδα τους, να χτίσουν δύο υπέροχες αντιτουριστικές άμυνες που θα τους οδηγήσουν στα playoffs. H Indiana ειδικά, του προπονητή της χρονιάς Frank Vogel κατ’εμέ, που κρατάει τους αντιπάλους της στους 88,4 πόντους και έχει ρεκόρ 11-1 μετά το All Star Game , αφού περάσει τους Bucks στην κανονική περίοδο για την 6η θέση, θα κάνει κηδείες και στην post-season.

Δημήτρης Μαντζούκας: Σίγουρα αυτήν τη στιγμή οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν από άποψη φόρμας είναι οι Pacers και οι Hornets. Δείχνουν σε ανοδική κατάσταση ενώ επέστρεψε ο Kemba Walker και ετοιμάζεται ο Paul George. Δεν γίνεται ωστόσο να μην παρατηρήσω πως την Indiana περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ οι Celtics και οι Heat έχουν επίσης αρκετά δύσκολο. H ομάδα με το πιο εύκολο πρόγραμμα είναι οι Hornets, οπότε τους θεωρώ το φαβορί για την μία από τις δύο θέσεις. Για την άλλη φαβορί παραμένουν οι Pacers αλλά δεν θα εκπλαγώ αν οι σεληνιασμένοι Celtics κόψουν πρώτοι το νήμα.

Νίκος Ραδικόπουλος: Το Miami κινδυνεύει πρώτη φορά να μείνει εκτός playoffs επί Spoelstra. Γεγονός που δεν μπορούσα να φανταστώ, μιας και συμμερίζομαι την άποψη πως είναι ένας ικανότατος προπονητής, ενώ τα λαβράκια που του πρόσφερε το front office των Heat μες στη χρονιά έδωσαν το βάθος στο roster που αρχικά έλειπε. Θα είναι στο top 3 των μεγάλων απογοητεύσεων της χρονιά για μένα αν τελικά μείνουν εκτός. Στη γενική εικόνα τώρα, το άρθρο του Χάτσιου προ λίγων εβδομάδων περιέγραφε απόλυτα κατατοπιστικά την όλη κατάσταση. Και καθώς το άρθρο αυτό, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες απαντήσεις, μου στερούν τη δυνατότητα ουσιαστικής διαφοροποίησης με τα είδη λεχθέντα, θα αρκεστώ στο ότι η επιθυμία μου συντάσσεται με την απάντηση Καούνη, η λογική όμως  λέει Hornets και Pacers, όπως απάντησαν Gus, Mήτσοι και Kοσμάς ήδη.

Γιάννης Χάτσιος: Βλέπω Indiana και Miami να σιγουρεύουν την είσοδό τους στο 82ο παιχνίδι της regular season.

Σταύρος Μαρίνος: Δύο πράγματα λαμβάνουμε υπόψη: Τραυματισμούς και το ROWP  (Remaining Opponent Winning Percentage – τελευταία στήλη στον παρακάτω πίνακα), δηλαδή το πόσο δυνατοί (το μέσο ρεκόρ τους) είναι οι αντίπαλοι κάθε ομάδας στους εναπομείναντες αγώνες. Οι Pacers έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα, μαζί με τους Heat (που έχουν ήδη χάσει τον Bosh, κι ο Wade ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρκάρει τα ταλέντα του στα αποδυτήρια για τον παραμικρό λόγο).

Αντίστοιχα οι επόμενοι αντίπαλοι των Hornets και των Celtics έχουν κατά μέσο όρο αρνητικό ρεκόρ. Η επιστροφή του Walker και η εξαιρετική φόρμα του Mo Williams καθιστούν τη Charlotte φαβορί για την 7η θέση. Για την Βοστώνη, η άμεση προσαρμογή του Isaiah Thomas και το καλύτερο σερί στην Ανατολή αυτή τη στιγμή (4 συνεχόμενες νίκες – 7-3 Last 10), τους ευνοούν για την κατάκτηση του  τελευταίου seed.

Eastern Conference ROWP

al-jefferson-roy-hibbert

3. Καμία ομάδα του NBA δεν έχει προτείνει σε κάποιον συντάκτη του Ball Ηog να αναλάβει τον σχεδιασμό της. Κάτι ξέρουν. Εμείς ετοιμαζόμαστε από τώρα και στην πρώτη μας εξέταση καλούμαστε να αποφασίσουμε σε ποιον παίκτη θα στηρίζαμε το χτίσιμο της ομάδας μας, ανάμεσα στον περσινό MVP και τον φετινό παρολίγον-και-μακάρι-να είχε-κάποια-παιχνίδια-ακόμα- MVP, που τυχαίνει να είναι συμπαίκτες. Ποιος είναι καλύτερος παίκτης και σε ποιον θα στηριζόταν η ομάδα μας, στον Kevin Durant ή στον Russell Westbrook?

Gus Χρυσοχού: Καταρχάς να συμφωνήσουμε πως ουδείς συντάκτης του Ball Hog δεν θα πήγαινε να εργαστεί στην ομάδα που μας στέρησε ως εικόνα τους Seattle Supersonics (αν μας φώναζαν στην Oklahoma – όχι; μόνο εγώ το σκέφτομαι έτσι;). Στις υπόλοιπες 29 λοιπόν, προσωπικά θα πήγαινα με τον περσινό MVP του πρωταθλήματος. Η λογική μου είναι απλή: Point guards στην λίγκα έχουμε. Small forwards τύπου Durant δεν έχουμε. Και ναι μεν ο Westbrook κάνει απίθανα πράγματα τελευταία, αλλά θα προτιμούσα να έχω ένα τριάρι ως franchise player και έναν καλό άσσο, παρά το αντίθετο. Αν το καλοσκεφτείτε, πλην των Pistons και των Spurs που ήταν ΟΜΑΔΕΣ, οι υπόλοιπες που κατέκτησαν τα πρωταθλήματα τα τελευταία 23 χρόνια είχαν franchise players από την θέση 2 ως 5. Τελευταίος point guard που ήταν το πρώτο σημείο αναφοράς της ομάδας του, ήταν ο Isiah Thomas.

Πέτρος Καούνης: Το πιθανότερο θα ήταν, αν μου δινόταν τέτοια ευκαιρία, να τους έκανα trade και τους δύο και να έπαιρνα στη θέση τους 6 ρολίστες-εργαλεία και δύο draft picks πρώτου γύρου. Έτσι θα ήμουν πιο κοντά στον απόλυτο στόχο μου, να διδάξω την προπονητική φιλοσοφία του Ξανθού των ελληνικών παρκέ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και να αναβιώσω τα Bad Boys του ’89-’90, μιξαρισμένους μάλιστα με την ελληνική νοοτροπία. Ναι, το ξέρω. Θα μιλούσαμε για την απόλυτη καταστροφή και σίγουρη απόλυση μέσα στον πρώτο μήνα. Anyway, αν ήταν να στηρίξω το σχεδιασμό μιας ομάδας γύρω από έναν εκ των δύο, αυτός θα ήταν σίγουρα ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης, δηλαδή ο KD. Γύρω από τον Westbrook, το μόνο που θα στήριζα θα ήταν μια εκθαμβωτική Fashion Week με όλους τους γνωστούς οίκους μόδας να τον ντύνουν.

Λουκάς Μοσχούλας: Θα συμφωνήσω με τον Gus, ποιος ο λόγος αλήθεια να γίνω GM σε μια ομάδα που μου έχει κλέψει τις αναμνήσεις (βλ. Payton-Kemp); Δίνοντας απλά την δική μου οπτική, θα προτιμούσα τον Durant γιατί είναι ο άνθρωπος που βάζει το τόπι στο καλάθι και αυτό είναι, δίχως αμφιβολία, η πεμπτουσία του αθλήματος.

Δημήτρης Μαντζούκας:  Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πραγματικό δίλημμα, όπως δεν θεωρώ ότι ο Westbrook είναι σοβαρά μέσα στην κουβέντα για τον MVP, στο ίδιο επίπεδο με Harden, Curry. Σίγουρα ο Westbrook κάνει όργια μέσα στο παρκέ το τελευταίο διάστημα βγάζοντας ασύλληπτα νούμερα. Ωστόσο στα παιχνίδια όπου έχει παίξει αυτός χωρίς τον KD φέτος, οι Thunder έχουν ρεκόρ 13-10, κερδίζοντας όλες τις ομάδες με αρνητικό ρεκόρ, αλλά χάνοντας τα 9 από τα 12 παιχνίδια που έδωσαν με ομάδες με θετικό ρεκόρ. Σίγουρα ο Westbrook καταφέρνει και βγάζει διαστημικά νούμερα, αλλά η απόδοση του δεν φτάνει για να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη, ενώ γίνεται σαφές ότι εκβιάζει προσπάθειες όσο κανείς άλλος στο ΝΒΑ. Πέρυσι όταν ο Durant έπαιξε την μισή σεζόν χωρίς τον Westbrook οδήγησε την Oklahoma σε ρεκόρ 24-11 με χειρότερο supporting cast από αυτό που διαθέτει τώρα ο συμπαίκτης του. Αυτά μου αρκούν.

Δημήτρης Μαυράκης: Παρακολουθώντας το masterclass που παρέδωσε ο Chris Paul απέναντι στην Oklahoma πιστεύω ότι απέδειξε πως τα νούμερα του Westbrook είναι μεν εκκωφαντικά, αλλά στερούνται ουσίας. Ο RW χρειάζεται διαρκώς την μπάλα στα χέρια του και η godzillεια προσέγγισή του στο παιχνίδι, στερεί ζωτικό χώρο από τους συμπαίκτες του και δεν κάνει την ομάδα του τόσο καλύτερη. Από την άλλη η πιο “διακριτική” συνεισφορά του Durant θα μπορούσε να κάνει contender μία ομάδα με point guard με μικρότερο ταβάνι από του Westbrook.

Γιάννης Χάτσιος: Προτιμώ έναν ιστορικά καλό σκόρερ με ύψος που καθιστά το σουτ του unblockable για πυλώνα του σχεδιασμού μου. Θα ασχοληθώ άλλη ώρα με το να βρω τα intangibles του Russell.

Νίκος Ραδικόπουλος: Οι απαντήσεις των Μήτσων απαντούν στην ουσία του ερωτήματος. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως δεν θα άντεχα να έχω PG που τα νούμερα του θα ήταν στο quadruple-double κάθε βράδυ, με τέταρτη διψήφια κατηγορία να είναι τα λάθη. Τα Ball Hogs τα αγαπάμε και λόγω ονόματος, αλλά όχι για PG της ομάδας μας. Και όπως ήδη αναφέρθηκε, ο CP3 schooled him right τα μυστικά της θέσης μεσοβδόμαδα. Παιχταράδες κι οι δύο, αλλά όπως είπε ο Χάτσιος, ένας “(τέτοιος) scorer με ύψος που καθιστά το σουτ του unblockable” είναι ιδανική βάση για την ομάδα που εγώ θα καλούμουν να χτίσω. Οι Conley αυτού του κόσμου, μια χαρά θα έτρεχαν την ομάδα δίπλα του.

Κοσμάς Καψάλης: Αν και είναι πολύ βαριά κουβέντα να πούμε πως Russell Westbrook βρίσκεται, είναι λίγο πολύ αλήθεια. Kevin Durant όμως δεν βγαίνει εύκολα.

Σταύρος Μαρίνος: Hands down, Kevin Durant.

ScreenShot2013-04-12at12.10.58PM_crop_north

4. Ο Blake Griffin είναι τραυματίας εδώ και τέσσερις βδομάδες. Ο Kevin Durant είναι τραυματίας σχεδόν όλη την χρονιά. Τόσο οι Clippers όσο και οι  Thunder έμαθαν να ζουν χωρίς αυτούς, και οι Clippers μάλιστα δείχνουν να το απολαμβάνουν. Πώς θα λειτουργήσει η επιστροφή τους στις ομάδες τους; Θα εγκλιματιστούν και θα τις απογειώσουν ή θα δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των Clippers και στον οίστρο του Westbrook?

Gus Χρυσοχού: Και ποια ομάδα δεν θέλει να είναι πλήρης; Οι Clippers έμαθαν να παίζουν χωρίς τον Blake και τα έχουν πάει εξαιρετικά χωρίς αυτόν. Αλλά, ας μην ξεχνάμε πως πλην του παιδιού από την Oklahoma (ναι εκεί έχει γεννηθεί), υπάρχουν οι Paul, Jordan, Redick, Crawford που κάνουν δουλειά. Από την άλλη, πριν το trade deadline οι Thunder έκαναν τον σταυρό τους να μην τραυματιστούν Westbrook και Durant, γιατί μετά υπήρχαν μεν αξιοπρεπείς παίχτες, αλλά όχι αρκετοί για να τραβήξουν την ομάδα στην post season. Σε καμία ομάδα, λοιπόν, δεν πρόκειται να αλλοιωθούν οι ισορροπίες. Οι Clippers ξέρουν πως να παίξουν και με τον Griffin στην πεντάδα και το έχουν δείξει. Στην Oklahoma επίσης ξέρουν πως το δίδυμο των αστεριών τους ξέρει να συνεργάζεται αρμονικά και έτσι θα συνεχίσει.

Κοσμάς Καψάλης: Δεδομένου ότι δεν μιλάμε για νέους παίκτες στις ομάδες, αλλά για επάνοδο από τραυματισμό, δεν βλέπω πως θα γίνει να δημιουργήσουν προβλήματα. Το μόνο προφανές είναι ότι θα καλμάρει λιγάκι ο Westbrook και θα βγει(;) από τη φάση του o DeAndre Jordan, ο οποίος μετράει 18,5 rpg σε 14 παιχνίδια απόντος του Griffin. Δεν μπορεί όμως, παρά να βγει σε καλό στην πορεία των ομάδων η επάνοδος παικτών όπως ο Blake Griffin κι ο Kevin Durant.

Λουκάς Μοσχούλας: Είμαι θιασώτης του δόγματος ότι μία ομάδα ζει και πεθαίνει με τον star της. Μπορεί μέσα σε μία χρονιά 82 αγώνων να χρειαστεί να παίξεις χωρίς τον καλύτερο σου παίκτη. Το αν θα καταφέρεις να κρατήσεις την ομάδα σε υψηλό επίπεδο είναι κατά μεγάλο ποσοστό θέμα προπονητή. Ξεκινώντας με τους Clippers θεωρώ ότι η επιστροφή του Griffin θα τους κάνει καλό γιατί ο Doc Rivers θα βρει ή πιο σωστά θα επαναφέρει τις ισορροπίες, ενώ σε αντίθεση με τους  Thunder η επανάκαμψη του Durant θα τους κρατήσει λίγο πίσω καθώς ο Westbrook δεν θα μπορέσει να είναι ο ίδιος με τον KD στην 5άδα.

Δημήτρης Μαυράκης: Η επιστροφή του Durant θα βγάλει από την πεντάδα τον Kyle Singler, αλλά πιστεύω ότι ένας προπονητής του επιπέδου του Scotty Brooks θα λύσει αυτό το πρόβλημα, πιθανότατα εφαρμόζοντας το καινοτόμο σύστημα, “ένα iso o Kevin, ένα εσύ Russel, εντάξει;”

Η επιστροφή του Blake θα μειώσει τα λεπτά συμμετοχής του Glen Davis και θα μας στερήσει από τη χαρά να είναι 5 το πρωί και να παρακολουθούμε τον DeAndre Jordan να σουτάρει την εικοστή του βολή για απόψε. Ο πολύπειρος πάγκος των Clippers θα χρειάζεται να συνεισφέρει λιγότερο, αλλά οι ομάδες του Doc ακολουθούν τον δρόμο του Ubuntu, συνεπώς θα επιβιώσουν τέτοιου πλήγματος.

Δημήτρης Μαντζούκας: Πάνω κάτω ό,τι είπε ο Μαυράκης. Ο Durant είναι απαραίτητος για αυτήν την ομάδα, καθώς είναι σαφές ότι ο Westbrook μόνος του δεν μπορεί να τους πάρει από το χέρι και να τους οδηγήσει στα playoffs, και οι προσπάθειες του να κατακτήσει την πρώτη θέση των scorers με αφήνει ασυγκίνητο. Από την άλλη, ο Doc δεν είναι προπονηταράς, αλλά ξέρει καλά ένα πράγμα, να στήνει ομάδες αστέρων και να τις πηγαίνει φορμαρισμένες στην post season. Αυτό θα κάνει και τώρα, οπότε οι Clippers ήδη ετοιμάζονται για τα playoffs και χρειάζονται το δεύτερο αστέρι τους.

Γιάννης Χάτσιος: Don’t be silly. Μιλάμε για παίκτες που αγωνίζονται χρόνια ο ένας πλάι στον άλλον, επομένως θα επιβεβαιώσουν το ρητό ”talent always wins out”.

Πέτρος Καούνης: Η επιστροφή του KD δεν νομίζω να προκαλέσει πρόβλημα στον τρόπο που αγωνίζονται οι Thunder και αυτό όχι τόσο γιατί θα πρέπει ο West να μοιράζει την μπάλα περισσότερο, αλλά ιδίως επειδή ο KD έχει την προσωπικότητα να παίξει δεύτερο ρόλο στην ομάδα του όσο ο Westbrook βρίσκεται σε τέτοια φόρμα. Πιστεύω πως θα προετοιμάσει τον εαυτό του καλύτερα για τα playoffs παρά πως θα παίζει σε υψηλό ρυθμό με το που γυρίσει. Η επιστροφή του Griffin από την άλλη θα δημιουργήσει κάποια αλλαγή στην επιθετική λειτουργία των Clippers γιατί τόσο τον χώρο μέσα στη ρακέτα τον έχει καπαρώσει ο DeAndre όσο και στον χώρο του midrange shoot ο CP3 αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση του NBA. Αυτό σημαίνει πως ο Griffin θα αναγκαστεί να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, σε σχέση με αυτό που είδαμε στην αρχή της χρονιάς με τα πολλά midrange shoots, και θα προσπαθήσει να επιτεθεί περισσότερο προς το καλάθι όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Νίκος Ραδικόπουλος: Μετά την απάντηση που έδωσε ο Μαυράκης, πείτε μου τι στον κόσμο έχει μείνει για να πω εγώ;!;!

Σταύρος Μαρίνος: To σωστό ερώτημα είναι: Ποια από τις δύο ομάδες θα αποκλειστεί πιο εύκολα στον πρώτο γύρο (αν περάσουν οι Thunder);

kevin-durant-blake-griffin-nba-playoffs-oklahoma-city-thunder-los-angeles-clippers-850x560

5. Μέσα σε έναν οργασμό από trades που σημειώθηκε το τελευταίο μισάωρο της προθεσμίας, κάποιες ομάδες κατάφεραν να βελτιωθούν αισθητά. Ποια ήταν αυτή που έκανε τις καλύτερες επενδύσεις όμως;

Gus Χρυσοχού: Δίχως κουβέντα η Oklahoma. Ο Sam Presti έκανε εκείνο το step up για να φέρει στην ομάδα του τα καλύτερα δυνατά deals, με σκοπό να πάει όσο το δυνατόν πιο μακρυά φέτος και για του χρόνου, γιατί όχι να μην δούμε το πρωτάθλημα; Πήραν τον Kanter και μαζί με Ibaka και τους φερέλπιδες Adams και McGary, συνθέτουν μια πολύ ελπιδοφόρα frontline. Ο Singler ήρθε να προσθέσει ακόμα μια λύση στην περιφέρεια δίπλα στους Dion Waiters και Anthony Morrow, ενώ στο πρόσωπο του Augustin βρήκαν τον ορισμό του back up point guard. Πλέον είναι μια ομάδα που έχει λύσεις και από τον πάγκο, ενώ το πιο σημαντικό – μοιάζει να – είναι πως εκτός από τους Durant και Westbrook που έχουν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν, οι υπόλοιποι γνωρίζουν καλά τους ρόλους τους.

Πέτρος Καούνης: Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως οι Thunder έβαλαν αρκετές χρήσιμες μονάδες στο roster τους, το οποίο φέτος είχε υποβαθμιστεί αρκετά με τους τόσους τραυματισμούς αλλά και με την χαοτική ποιοτική διαφορά ανάμεσα στην τριπλέτα των KD-West-Ibaka και των υπολοίπων. Ο Kanter ήρθε για να δείξει πως όντως είναι ένα project που δουλεύανε τόσα χρόνια υπομονετικά οι Jazz μέχρι να χτυπήσουν φλέβα χρυσού με τον Eifel Tower και να το παρατήσουν. Μπορεί να παίξει ιδανικά το ρόλο που έχει ο Presti στα πλάνα του για τη θέση 5 και να αποτελέσει μαζί με τον Ibaka ένα καλό δίδυμο μέσα στη ρακέτα. Στη μάχη της Δύσης και απέναντι σε ομάδες που έχουν μεγάλα κορμιά στις θέσεις 4-5, οι Thunder έπρεπε να καλύψουν οπωσδήποτε αυτό το μειονέκτημα τους και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν με τον Kanter. Ακόμα, οι Singler και Augustin είναι καλές λύσεις από τον πάγκο περισσότερο για τις δουλειές που κάνουν στο αμυντικό κομμάτι αν και ο δεύτερος μπορεί σε μια καλή του βραδιά να σου δώσει αρκετούς bench points.

Δημήτρης Μαντζούκας: Σίγουρα η Oklahoma κινήθηκε εντυπωσιακά και εξασφάλισε άμεση ώθηση στον αγώνα που δίνει για τα playoffs, ωστόσο θα επιμείνω σε αυτό που έγραψα το βράδυ της λήξης της προθεσμίας: Βγάζω το καπέλο στον Jason Kidd και το front office των Milwaukee Bucks, οι οποίοι ξέροντας ότι είναι ανούσιο να προχωρήσουν σε άμεση ενίσχυση αφού δεν θα τους εξασφάλιζε τίποτα περισσότερο από κάποια νίκη επιπλέον στα playoffs, κοίταξαν στο μέλλον και κινήθηκαν με βάση αυτό. Απέφυγαν να πληρώσουν το υπερτιμημένο συμβόλαιο του Brandon Knight το καλοκαίρι, και πήραν σε αντάλλαγμα έναν play maker (Carter-Williams) με μεγαλύτερες δυνατότητες που ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που ζητάει ο Kidd, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το χτίσιμο μιας πρωτόγνωρης άμυνας, και άλλον έναν πανέξυπνο play maker (Εnnis) με διαφορετικά χαρακτηριστικά και επίσης πολύ υψηλό ταβάνι για να τον συμπληρώνει. Πλέον θα ψάξουν στο draft και στην ελεύθερη αγορά για έναν καλό σουτέρ και έναν καλό ψηλό και από του χρόνου κανείς δεν θα μπορεί να μην πάρει στα σοβαρά τους Bucks.

Λουκάς Μοσχούλας: Χωρίς αμφιβολία η κίνηση της Oklahoma μας ξάφνιασε. Επιτελούς για την ομάδα των Thuder για πρώτη (ίσως και μοναδική φορά) μία κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι την δυναμώνει άμεσα. Μένει να φανεί αν θα το μετουσιώσει σε αποτέλεσμα. Πέρα από τους Thunder βέβαια δεν μπορώ να μην χειροκροτήσω την κίνηση των Nets. Ένας βετεράνος που έδωσε ότι ήταν να δώσει έφυγε (Garnett) και ένας forward που μπορεί να βοηθήσει άμεσα και να συνεχίσει να το κάνει για χρόνια ακόμα ήρθε (Young).

Δημήτρης Μαυράκης: O Brandon Knight είναι πιο combo guard και σίγουρα απέχει πολύ από το πρότυπο του point guard που ήταν ο Kidd στα νιάτα του (μέχρι πρόπερσι). Αφήνοντας το Phoenix να τον ακριβοπληρώσει το καλοκαίρι, έλαβαν σαν αντάλλαγμα ΔΥΟ point guards που ταιριάζουν καλύτερα στην φιλοσοφία του Kidd. Τον MCW, για να συσταθεί η πιο μακριά άμυνα της ιστορίας, αλλά και τον Ennis, που έχει το επιθετικό IQ του προπονητή του.

Γιάννης Χάτσιος: Οι λέξεις Arron Afflalo και εντυπωσιασμός δεν θα κολλήσουν ποτέ στην ίδια πρόταση. Ωστόσο η προσθήκη του ΑΑ στον καλοκουρδισμένο μηχανισμό των Βlazers, αποτέλεσε μια κίνηση ουσίας και παράλληλα statement, ότι πάνε να χτυπήσουν επί ίσοις όροις τον τίτλο. Ο απρόσμενος τραυματισμός του Wesley Matthews στον αχίλλειο, κάνει πλέον την παρουσία του πρώην παίκτη των Νuggets να μοιάζει με βάλσαμο στην πληγή.

Nίκος Ραδικόπουλος: Συμφωνώ απόλυτα με τους Μήτσους και πάλι. Και απλά για να ενισχύσω την επιχειρηματολογία τους, κάλυψαν το κενό του Sanders με έναν rotation guy ψηλό όπως ο Plumplee, αλλά το ουσιαστικότερο είναι πλέον πως ο βασικός κορμός τους, Giannis, Jabari, MCW, Ennis, Middleton, Henson, είναι όλοι μα όλοι σε rookie contracts. To γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με την αύξηση του cap space στην επόμενη διετία3)από $63 εκατ δολάρια φέτος, προβλέπεται να πάρει στα $ 68-69 του χρόνου και πάνω από τα $ 90 εκατ. το 2016, αλλά και τον χώρο που θα βρουν από τα $ 11 εκατ. το χρόνο του Sanders που ήδη έφυγαν από τα βιβλία τους, και τα αθροιστικά πάνω από $ 16 εκατ. των Mayo και Ilyasova, που δεν βλέπω να μακροημερεύουν στο Milwakee, τους δίνει την οικονομική άνεση αυτόν τον τρομακτικό κορμό να τον πλαισιώσουν με έναν ή και δύο max contracts super stars. Hats off για τους Bucks συνεπώς!

Κοσμάς Καψάλης: Το project των Bucks έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά μένει να φέρει αποτελέσματα. Παρόλα αυτά οι Thunder που έχουν από φέτος βλέψεις για κάτι καλό, βγήκαν ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Χρόνια τώρα οι απανταχού μπασκετόφιλοι αναθεματίζανε την παραμονή στην ομάδα του Perkins. Από την στιγμή όμως που έφυγε από την ομάδα και χωρίς να χαθεί κάποιος άλλος χρήσιμος παίκτης, ήρθε στην Oklahoma ο Kanter, μόνο κερδισμένους τους λες.

Σταύρος Μαρίνος: Μιας και με κάλυψαν οι παραπάνω αναλυτικότατες απαντήσεις, θα συμπληρώσω πως τη διαφορά θα την κάνει του χρόνου ο Andre Miller στους Kings, διότι ένας 40άρης ισούνται με δύο 20άρηδες.

usa-today-8403004.0

6. Αν παίζανε fantasy, το mail τους θα βομβαρδιζόταν από τους υπόλοιπους αγανακτισμένους παίκτες που θα τους κατηγορούσαν ότι λόγω συμπαιγνίας χαρίσανε παίκτες σε αντίπαλες ομάδες. Στην προκειμένη περίπτωση, θέτοντάς το ευγενικά θα αρκεστούμε να πούμε ότι “το φετινό trade deadline δεν ήταν η καλύτερη μέρα τους”. Ποια ομάδα έκανε τις χειρότερες επιλογές την τελευταία μέρα των ανταλλαγών;

Gus Χρυσοχού: Στέκομαι σε μία περίπτωση, σε ένα απλό trade δύο παιχτών. Αυτό μεταξύ των Timberwolves και των Nets. Η Minnesota έστειλε τον Thaddeus Young στο Brooklyn για να πάρει τον Kevin Garnett. Οκ, δικό σας παιδί ο Da Kid (πλεονασμός), να κλείσει την καριέρα του εκεί που ανδρώθηκε, που πήρε το MVP κλπ κλπ. Αλλά διάολε, τον Θαδαίο τον πήρες δίνοντας το πρώτο σου pick στην Philadelphia (σε εκείνο το trade που έστειλε τον Love στο Cleveland) και ουσιαστικά το κάνεις Garnett; Flip Saunders σε έχω στηρίξει αρκετές φορές στο παρελθόν μέσα από τούτο εδώ το site, αλλά εδώ είσαι φάουλ.

Κοσμάς Καψάλης: Θα μπορούσα να σταθώ στους Suns και το πόσο λίγο στήριξαν τελικά το 3PG-Project τους, αλλά αφενός η φυγή του Dragic ήταν μάλλον αναπόφευκτη, αφετέρου πήραν πίσω κι έναν Brandon Knight. Επομένως δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Gus. Ο (26χρονος) Thaddeus Young είναι ένας πολύ αξιόλογος παίκτης και το trade για τους Nets είναι μια αστειότητα, όσο σπουδαίος κι αν υπήρξε ο Garnett για τους Λύκους.

Πέτρος Καούνης: Νομίζω πως αν και οι Suns έχουν το ελαφρυντικό πως ο Dragic τους ζήτησε να φύγει ενώ είχαν ήδη κλείσει την ανταλλαγή του Thomas, ”κατάφεραν” από το 3PGs project, που καθόλου δεν λειτούργησε, να μείνουν με έναν από τους αρχικούς τρεις. Ok, το trade μπορεί να μη δείχνει τόσο κακό γιατί πήρανε τον Knight στην ομάδα τους και μάλιστα σε μια season που ο παίκτης έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα νούμερα του αλλά σε αυτό το three way trade χάσανε εκτός από τον Thomas, τόσο τον Tyler Ennis, χωρίς να του δώσουν κάποια ευκαιρία να παίξει, και τον Miles Plumlee, ο οποίος μπορεί να κάνει μια κάκιστη season αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακός παίκτης. Για μένα η μεγαλύτερη απώλεια αφορά το protected 2015 first-round pick των Lakers που έδωσαν μαζί με τους τρεις παίκτες και το οποίο θα είναι αρκετά υψηλά στα draft του καλοκαιριού λόγω της φετινής κακής παρουσίας των Lakers.

Δημήτρης Μαντζούκας: Από τον manager της, ξεχασμένης από τον θεό, Minnesota το περιμένεις. Από τον δαιμόνιο Pat Riley όμως το περιμένεις; Σίγουρα οι τέσσερις ρολίστες που αποχώρησαν για να έρθουν τα αδέρφια Dragic δεν θα λείψουν σε κανέναν. Ωστόσο τα δύο μελλοντικά draft picks πρώτου γύρου ήταν ό,τι είχε απομείνει από το μέλλον των Heat. Μπορεί η ομάδα να βελτιώθηκε για φέτος αλλά σίγουρα δεν φτάνει ο υπερτιμημένος, αλλά και μεγαλύτερος από ό,τι φαίνεται, Σλοβένος για να οδηγήσει την ομάδα του Miami ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, είτε με τον Chris Bosh, είτε, πολλώ δε μάλλον, χωρίς αυτόν. Πλέον ο 29χρονος Dragic θα υπογράψει το καλοκαίρι ένα ιδιαίτερα ακριβό συμβόλαιο με το Miami, δημιουργώντας έναν πυρήνα χρυσοπληρωμένων βετεράνων, με ελάχιστο χώρο στο salary cap και χωρίς το παραμικρό asset για το μέλλον. Μπορεί να διαψευστώ, αλλά νομίζω ότι ο Riley ξεπούλησε το μέλλον των Heat πολύ εύκολα.

Λουκάς Μοσχούλας: Βρε αγόρι μου Dennis Lindsey (GM των Jazz) συμφωνώ ότι ήθελες να κερδίσεις κάτι από τον Enes Kanter για να μην τον χάσεις χωρίς αντάλλαγμα το καλοκαίρι. Αλλά τί ακριβώς πήρες; Έναν PF αμφιβόλου αξίας (Grant Jerrett), έναν παλαίμαχο μπασκετομπολίστα (Kendrick Perkins) και δύο picks. Ε, νομίζω μπορούσες πολύ καλύτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι έχασες και έναν αξιόλογο σουτέρ (Steve Novak).

Δημήτρης Μαυράκης: Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πέτρο. Είναι γεγονός πως έπεσαν θύμα χυδαίου εκβιασμού από τον Dragic, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να αποχωριστούν και τον Thomas και το πρώτο pick των Lakers και τον εν δυνάμει εξαιρετικό Tyler Ennis και τον ύψους 2.15 Miles Plumlee, δίχως να πάρουν, πλην του Knight, κάποιον άλλο παίκτη που θα μπορούσε να τους βοηθήσει (έστω τον Ilyasova). Και ξαφνικά βρίσκονται τώρα, ενώ θα έπρεπε να διεκδικούν την είσοδο στα playoffs, να πειραματίζονται με τον Goodwin στον άσο (καλύτερα τον Μπράμο στο ευρωμπάσkετ του 2013)…

Γιάννης Χάτσιος: Οι Phoenix Suns έχασαν έναν παίκτη All NBA Team (Dragic) κι έναν καταπληκτικό scoring guard (Thomas), για να αποκτήσουν το δικαίωμα να χρυσοπληρώσουν τον Brandon Knight. Α, ναι, έμειναν και χωρίς backup center σαν μέρος του trade.

Νίκος Ραδικόπουλος: Πραγματικά ακατανόητες οι κινήσεις των Suns στο trade deadline. Προσωπικά θα προτιμούσα να χάσω τον Dragic για το τίποτα το καλοκαίρι, παρά να ξεχαρβαλώσω έτσι εντυπωσιακά μια ομάδα που είχε δείξει τόσο καλά στοιχεία. Κάποια στοιχεία ενισχυτικά ή διευκρινιστικά της, ήδη ειπωθείσας, επιχειρηματολογίας: το pick των Lakers ήταν top 5 protected για το draft του 2015, δηλαδή αν είναι μέσα στα 5 πρώτα θα μείνει στους Lakers. Οι Lakers αυτή τη στιγμή έχουν το 4ο χειρότερο record και, από το μυαλό όλων μας περνάει η σκέψη πως, με τον έναν ή “τον άλλον” τρόπο, θα draftάρουν φέτος το pick τους. Όμως για το 2016 ήταν fully unprotected. Και σε αυτήν την Δύση, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως του χρόνου οι Lakers δεν θα είναι πάλι lottery team. Επίσης, το συμβόλαιο του Thomas ήταν, value for money, εξαιρετικότατο στα $ 7 εκατ. και μάλιστα φθίνοντα, ενώ οι Ennis και Plumlee ήταν σε rookie contracts. Και δίνεις αυτό το pick και αυτά τα συμβόλαια για να πάρεις τον wanna-be-max Knight, τα $ 8+ expiring εκατ. του Thornton και κάτι παίχτες του σωρού που ήδη άφησες ελεύθερους;!;!; Καμία απολύτως λογική, ούτε στο αγωνιστικό,  ούτε στο οικονομικό σκέλος των κινήσεών τους. Κινήσεων που έδειξαν πανικό, και αυτός, δυστυχώς, όντας διαχρονικά ο χειρότερος των συμβούλων, επηρέασε σημαντικά, και μάλλον δυσκολοεπανόρθωτα, τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον της ομάδας.

Σταύρος Μαρίνος: Phoenix Suns. Ήθελαν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Δηλαδή είχαν την απαίτηση να υπάρξει χημεία και καλό teamwork από τρία guards υψηλού επιπέδου, με τον καθένα γνωστό για την επιθυμία του να hogάρει την μπάλα σαν shoot-first παίχτης. Τελικά έχασαν και την πίτα και τον σκύλο (= κακό management).

References
1 ήδη μια κηδεία στους Clippers την κάνανε μέχρι να τελειώσει το roundtable
2 όταν δε το Seattle από το οποίο έφυγαν ήταν!
3 από $63 εκατ δολάρια φέτος, προβλέπεται να πάρει στα $ 68-69 του χρόνου και πάνω από τα $ 90 εκατ. το 2016

3 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Nοτιος March 16, 2015 at 13:24 -

    Παντα ενδιαφεροντα αυτα που λετε αλλα ουτε μια κουβεντα για το march madness που περιμενουμε πως και πως;
    Τον δικο μας τον Τσαλμπουρη της Iowa πως τον βλεπετε; Μπορουμε να ελπιζουμε για μελλοντικο 7 footer του ελληνικου μπασκετ η θα μας βγει Σαρικοπουλος, Γιαννουλακος κλπ.

    • Gus to the Hou March 16, 2015 at 18:16 -

      Να΄σαι καλά για τα καλά σου λόγια Νότιε. Όσον αφορά το March Madness μην ανησυχείς, έρχεται λίαν συντόμως!

    • Mitsos Mavrakis March 16, 2015 at 19:00 -

      Καλησπέρα Νότιε!! Μας ταρακούνησες
      με το σχόλιο σου και είναι γεγονός πως κάτι σκαρώνουμε για το κολεγιακό (στα
      κλεφτά εν ώρα εργασίας φυσικά).

      Όον αφορά τον Τσαλμπούρη παίζει ελάχιστα, αλλά είναι σε πολύ καλό
      πρόγραμμα με εξαιρετικό προπονητή.
      Λένε πως έχει βάλει μούσκουλα που είναι
      πλέον απαραίτητο γιατί σε αυτό το Ευρωπαικό που τον είχα δει, μου θύμιζε τον Jan τον Jagla (φυσικά μόνο λατρεία προς οποιονδήποτε πρώην παίκτη
      της Penya, αλλά καταλαβαίνεις
      εμείς οι ενθουσιώδεις φουστανελάδες τον θέλουμε μίνιμουμ Frank Kaminsky)