2015 Western Conference Semi-finals: Memphis Grizzlies vs Golden State Warriors

Posted on May 2 2015 - 5:34am by Loukas Moschoulas
(5) Memphis Grizzlies – Golden State Warriors (1) 

Season Series: Memphis Grizzlies vs Golden State Warriors 1-2

16/12 MEM 105 vs GSW 98

27/3   MEM 84 vs GSW 107

13/4   GSW  111 vs MEM 107

Στην regular season, οι Warriors κέρδισαν εύκολα τα δύο από τα τρία παιχνίδια. Το Μέμφις, θα πρέπει να έχει ως οδηγό για την σειρά, το πρώτο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, όπου κατάφερε να παίξει άμυνα σεμιναριακού επιπέδου δεχόμενοι στην δεύτερη και τρίτη περίοδο 19 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ κράτησε τον Stephen Curry στα 1/10 τρίποντα. Οι Gasol και Randolph έκαναν πάρτι, κάνοντας την απουσία του Bogut κάτι παραπάνω από αισθητή. Στα άλλα δύο παιχνίδια όμως, οι Warriors έδειξαν το πραγματικό φετινό τους πρόσωπο κερδίζοντας εύκολα. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το τρίτο παιχνίδι, το show του Klay Thompson στην δεύτερη περίοδο όπου πέτυχε 26 από τους 42 πόντους του, τελειώνοντας το παιχνίδι με 15/21 εντός παιδιάς εκ των οποίων 8/10 τρίποντα.

Ο τρόπος παιχνιδιού των δύο ομάδων διαφέρει σε μεγάλο βαθμό. Οι μεν Warriors δίνουν βάση στην περιφέρεια, με όπλο τους το μακρινό σουτ, οι δε Grizzlies τροφοδοτούν περισσότερο το dominant δίδυμο ψηλών που διαθέτουν (Gasol, Radolph). Αυτό κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τις διακυμάνσεις στα παιχνίδια της σειράς μετατρέποντας την σε μία από τις πιο αμφίρροπες σειρές των φετινών playoffs.

Τι έκαναν στον πρώτο γύρο

NOP vs GSW 0-4

Πολλοί περίμεναν στον πρώτο γύρο την μονομαχία των Splash Βrothers με το δίδυμο KD-RW, όμως ο Antony Davis είχε διαφορετική άποψη και οι Pelicans ήρθαν αντιμέτωποι με τους Warriors. Η ομάδα του Golden State δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες, σκουπίζοντάς τους με 4-0. Μόνο στο τρίτο ματς οι Πελεκάνοι κατάφεραν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και να είναι μπροστά με 20 πόντους στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου, όμως με ένα απίστευτο comeback στην τελευταία περίοδο οι Worriors κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση και να πάρουν την νίκη. “Μάθαμε να δουλεύουμε με πίεση είτε παίζουμε εκτός είτε εντός έδρας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Steve Kerr, συνεχίζοντας “Η ομάδα μου έχει μικρή εμπειρία στα playoffs τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή ως αουτσάιντερ, το να είσαι φαβορί είναι λίγο πιο δύσκολο πράγμα.”

MEM vs POR 4-1

Είχαμε πει και στα preview του πρώτου γύρου ότι οι Grizzlies δεν θα δυσκολευτούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Oregon. Ακόμα και όταν τραυματίστηκε ο Mike Conley, οι Αρκούδες δεν έχασαν την δυναμική τους και ενώ έχασαν το τέταρτο παιχνίδι, κατάφεραν να κλείσουν την σειρά στην έδρα τους με 4-1. Πρωταγωνιστής, ο συνήθης ύποπτος Marc Gasol. O Ισπανός center με 20,2 πόντους, 9,4 rebounds και 5 assists ανά παιχνίδι, κατάφερε να κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες και να παίξει καταλυτικό ρόλο στην σειρά.

Golden State Warriors: Με τον αέρα του φαβορί

Αυστραλό-ισπανικό key matchup: Andrew Bogut vs Marc Gasol

Είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό το μαρτυρούν οι αριθμοί τους, όμως, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Steve Kerr προσπαθεί να περάσει στους παίκτες τους ότι πλέον είναι το φαβορί στα παιχνίδια και θα πρέπει να το δείχνουν κάθε στιγμή. Με τους Splash Βrothers να συνεχίζουν τα playoffs εκεί που σταμάτησαν την κανονική περίοδο και τον Andrew Bogut να προσπαθεί να μείνει υγιής, ελπίζουμε οι Warriors να συνεχίζουν να μας προσφέρουν το ίδιο απολαυστικό θέαμα.

Memphis Grizzlies: Nick take the chance

Ο τίτλος της συγκεκριμένης παραγράφου μπορεί να κοπεί και στο editing, καθώς πολλοί από τους συντάκτες του TheBallHog θα τον ονόμαζαν “τίτλο φουστανέλα”. Η ουσία όμως βρίσκεται στην απάντηση που θα βρει ο David Joerger στην αγωνιστική απραξία των Mike Conley και Beno Udrih, μιας και οι δύο προέρχονται από τραυματισμούς. Θα ήταν ιδανικό για τους Grizzlies να μεταμορφωθεί ο Nick Calathes σε Tony Parker και να οδηγήσει μαζί με τους δύο ψηλούς την ομάδα προς τους τελικούς της Δυτικής περιφέρειας, όμως μέχρι να το δούνε αυτό οι φίλαθλοι των Αρκούδων προσεύχονται για την υγεία των δύο PGs που βρίσκονται μπροστά του στη σειρά επιλογής. 

Γιατί θα περάσει το Golden State

Η περιφέρεια των Warriors, και συγκεκριμένα το δίδυμο των Curry-Thompson, είναι η καλύτερη στο NBA και στην καλύτερη βραδιά τους μπορούν να σκοτώσουν τον οποιοδήποτε. Θα πρέπει όμως και τα βαριά κορμιά τους, με την προσθήκη και του David Lee που επιστρέφει από τον τραυματισμό του, να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων του για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την γεμάτη γραμμή των ψηλών του Memphis. Ακόμα ένα πλεονέκτημα για τους Warriors είναι η έδρα τους που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι φέτος έχουν χάσει μόλις δύο φορές σε 43 παιχνίδια (41 στην regular κι άλλα 2 μέχρι τώρα στα plyoffs).

Γιατί θα περάσει το Memphis

Οι Gasol και Randolph θα πρέπει να συνεχίζουν να κάνουν τα δικά τους, για να μπορέσουν να κλέψουν όμως ένα τουλάχιστον παιχνίδι μέσα στην Oracle Arena. Θα πρέπει επίσης, να κρατήσουν την άμυνα τους σε υψηλά επίπεδα και ο Conley να ξεπεράσει γρήγορα τον τραυματισμό του. Όμως η διαφορά που μπορεί να δώσει ένα σοβαρό πλεονέκτημα στην ομάδα των Αρκούδων είναι η άμυνα που αναμένεται να παίξει ο Tony Allen. Η εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα τελευταία χρόνια από τα playoffs του NBA τους δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες των Warriors.

X-Factors 

Ξεκινώντας για τα κλειδιά της σειράς σε ότι αφορά τους Warriors θα μείνω στον David Lee. O γεννημένος στο St. Louis forward λόγω της τρομερής βελτίωσης του Green, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του, μπορεί να μην πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά πλέον έχουμε playoffs. Η εμπειρία του Lee είναι ένα κομμάτι που μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο στον Steve Kerr απέναντι στην γεμάτη γραμμή ψηλών των Grizzlies.

Επίσης, τεράστιο ρόλο θα παίξει ο πάγκος των Warriors. Το Memphis είναι μία από τις πιο “γεμάτες” ομάδες του πρωταθλήματος και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει ο πάγκος της καλύτερης ομάδας της regular season να μπορέσει να ανταποκριθεί σωστά στα λεπτά που θα παραμείνει στο παρκέ. Ο Steve Kerr περιμένει κάπως περισσότερα πράγματα από τα μέχρις στιγμής προσφερθέντα από τους Livingston, Barbosa, Barnes και Speights.

Σε ότι αφορά τις Αρκούδες του Memphis, η δυάδα των Tony Allen και Vince Carter, είναι δύο παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον ρου της σειράς. Ο μεν Allen με την άμυνα του απέναντι στους Splash Brothers, ο δε Carter με την ευστοχία του σε σουτ που θα χρειάζεται η ομάδα του σε καίρια σημεία των αγώνων, όπως δηλαδή έκανε και πέρσι με τους Dallas Mavericks στην σειρά με τους μετέπειτα πρωταθλητές San Antonio Spurs.

Πρόγραμμα και εκτίμηση

Κάθε πρόβλεψη για το συγκεκριμένο ζευγάρι θα ήταν παρακινδυνευμένη, παρόλα αυτά θα δοκιμάσω να πω ότι το Memphis θα κάνει το break και θα περάσει με 4-2, φτάνοντας στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

Game 1: Κυριακή 3 Μαΐου @ Oakland (21:30)

Game 2: Τρίτη 5 Μαΐου @ Oakland (05:30)

Game 3: Σάββατο 9 Μαΐου @ Memphis (03:00)

Game 4: Δευτέρα 11 Μαΐου @ Memphis (04:30)

Game 5: Τετάρτη 13 Μαΐου @ Oakland (αν χρειαστεί)

Game 6: Παρασκευή 15 Μαΐου @ Memphis (αν χρειαστεί)

Game 7: Κυριακή 17 Μαΐου @ Oakland (αν χρειαστεί)

The following two tabs change content below.

Loukas Moschoulas

Μπορεί να μην πρόλαβε τον “Nick the Greek” να φοράει την αγαπημένη του κίτρινη φανέλα, όμως από μικρή ηλικία ξεκίνησε το μπάσκετ και την προσπάθειά του να τον αντιγράψει. Η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής για το καλό του παγκόσμιου μπάσκετ και των πωλήσεων. Αγαπάει το step back shot του Γερμανού επιβήτορα, τους Dallas Mavericks και ακόμα απορεί πως έχασαν το πρωτάθλημα του 2009. Είναι λάτρης του Ανατολικού μπάσκετ, καθώς τον στιγμάτισαν οι μονομαχίες των Wallace με τον Shaq στους τελικούς του 2004. Στο Ball Hog θα ασχολείται κυρίως με τις στήλες retro, και με αφιερώματα.

Latest posts by Loukas Moschoulas (see all)

5 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Ioannis Goutsios May 2, 2015 at 16:36 -

    Ωραίο post, που έγινε ακόμα ωραιότερο αφού μας δίνεις φαβορί! Νομίζω όμως πως τα πράγματα είναι αλλιώς: οι GS θα την έπαιρναν αυτή τη σειρά ούτως ή άλλως, έχουν πολύ πιο βαθύ και ταλαντούχο ρόστερ απο μας. Δεν είναι τόσο καταπονημένοι (δες Conley-Udrich) και -για μένα το βασικότερο- είναι πιο ΝΕΟΙ & πιο MOTIVATED. Το μόνο εμπόδιο τους θα είναι οι γνωστοί ύποιπτοι με τα ασπρόμαυρα…

    • Vrykolakas Vrykos May 3, 2015 at 16:28 -

      Εγω αγαπητε δεν σας θεωρω καθόλου αποκλεισμένους.Οι GSW εχουν πλεονέκτημα είναι το φαβορι αλλά μπορεί να έχεις και την πιο “μεταλλικη” ομάδα στο ΝΒΑ. Ο Conley όντως είναι τεράστια απωλεια {ειδικα εαν λείψει σε ολη τη σειρα } αλλά με τα θηρία σου μεσα στην ρακετα και τους ελευθερους σκοπευτες του θα έχει πολυ ενδιαφερον…..

    • Loukas Moschoulas May 19, 2015 at 02:46 -

      Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μετά το 2-2 πίστευα στους Grizzlies. Κρίμα όμως γιατί οι τραυματισμοί και ο κακός πάγκος στάθηκαν εμπόδια..

  2. Ioannis Goutsios May 3, 2015 at 20:49 -

    Σουτέρ δεν έχουμε, τουλάχιστο σε μια σταθερή ροή πόντων. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχουν κορμιά να ρίξουν πάνω στους ψηλούς μας, ενώ η γραμμή των PG τους είναι πολύ πιο πάνω από τη δική μας σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Με τα σπιρούνια εκτός μάλιστα, γιορτάζουν κι αυτοί, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι μνηστήρες! Ένα μειονέκτημα -αν κάποιος μπορεί να το θεωρήσει τέτοιο- είναι πως βγάζουν μια μικρή αλαζονεία (ειδικά αυτός ο αχώνευτος ο Draymond Greene, παιχτούρα κατά τα άλλα), ως έχουν όμως τα πράγματα δείχνουν άτρωτοι! Όλα υπέρ τους!!!

    • Vrykolakas Vrykos May 10, 2015 at 15:34 -

      Ελπίζω να με δικαίωσες φίλε 🙂