2015 NBA Finals Preview Roundtable: Golden State Warriors vs Cleveland Cavaliers

Posted on Jun 2 2015 - 12:00pm by The Ball Hog

Η ώρα των μεγάλων τελικών του ΝΒΑ έφτασε. Μετά από καιρό, και σωρεία αλλότριων υποχρεώσεων τους, οι συντάκτες του Ball Hog ξανακάθισαν στο στρογγυλό τραπέζι της αίθουσας συσκέψεων στα γραφεία του site και συζήτησαν για το τί να περιμένουμε από την τελευταία αναμέτρηση της σεζόν, αυτή μεταξύ Golden State Warriors και Cleveland Cavaliers. Και σε αυτό το post σας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα αυτής της συζήτησης.

Στην κανονική διάρκεια

9/1 Cavaliers @ Warriors 94-112

26/2 Warriors @ Cavaliers 99-110

Μοιρασμένες ήταν οι νίκες ανάμεσα στις δυο ομάδες στη regular season. Το πρώτο παιχνίδι πήγε στους Warriors, με τον James να μην αγωνίζεται, καθώς έγινε στο 15μερο που ξεκουράστηκε ήταν τραυματίας. Στη ρεβάνς στο Ohio ο Βασιλιάς, όχι απλώς ήταν παρών, αλλά κόντρα στους Warriors πέτυχε τις καλύτερες επιδόσεις του για φέτος σε πόντους και rebounds, τελειώνοντας με 42-11-5 και οι Cavs πήραν το 2ο παιχνίδι.

Οι Dubs έως τώρα

1st Round: 4-0 vs New Orleans Pelicans

Western Semis: 4-2 vs Memphis Grizzlies

Western Finals: 4-1 vs Houston Rockets

Οι Cavs έως τώρα

1st Round: 4-0 vs Boston Celtics

Eastern Semis: 4-2 vs Chicago Bulls

Eastern Finals: 4-0 vs Atlanta Hawks

Ας δούμε όμως ποια είναι η γνώμη των συντακτών του Ball Hog για τον μεγάλο τελικό.
Γιατί η κούπα θα πάει στο Golden State;

Πέτρος Καούνης: Επειδή έχουν το καλύτερο δίδυμο στους guards μακράν του δεύτερου. Επειδή ο πάγκος τους προσφέρει περισσότερες λύσεις μέχρι τώρα στα playoffs από τον αντίστοιχο των Cavs. Επειδή ο ”ελβετικός σουγιάς” Draymond Green μπορεί να μαρκάρει τον LBJ. Επειδή αν πιάσουν τον εκπληκτικό ρυθμό που θαυμάσαμε κατά τη διάρκεια τόσο της regular season όσο και των playoffs, είναι δύσκολο να τους σταματήσει οποιαδήποτε ομάδα. Επειδή, μέχρι, του από ότι φάνηκε μη σοβαρού τραυματισμού του Klay Tomphson, έχουν αποφύγει τους σοβαρούς τραυματισμούς σε παίχτες κλειδιά.

Λουκάς Μοσχούλας: Επειδή ο μύθος πως οι shooting teams δεν κερδίζουν το πρωτάθλημα πρέπει να καταρριφθεί συθέμελα και οι Warriors είναι ο ορισμός της shooting team. Επειδή κάνουν την απόλυτη χρονιά. Και πόσα ακόμα επειδή…

Gus Χρυσοχού: Αν έγραφα χθες αυτές τις γραμμές χθες, θα έγραφα και εγώ για το δίδυμο Thompson – Curry. Με τον πρώτο όμως να έχει υποστεί μια ελαφριά διάσειση, όπως απορρέει από το ιατρικό team των Warriors, απομένει μόνο ο MVP της φετινής σεζόν και από μόνος είναι αρκετός για να ξεκινούν οι Dubs από πλεονεκτική θέση. Για να το πάμε και πιο πέρα, είναι η η ομάδα με την καλύτερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, κάτι που έδειξε και στην post season. Γιατί ο Bogut κάνει την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του και είναι υγιής. Και κυρίως γιατί το pace & space του Kerr δείχνει ότι δεν μπορεί να σταματηθεί από κανέναν. Τέλος, είναι καιρός να το πάρει εκείνη η ομάδα που ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια μιας σεζόν.

Γιάννης Χάτσιος: Για τις αρετές των Warriors γενικά τα γράφαμε κάθε φορά στα reports, οπότε θα αποφύγω να επαναληφθώ. Οι Cavaliers έφτασαν εύκολα στον τελικό γιατί κανείς δεν είχε κορμιά να ρίξει πάνω στον LeBron. Ένας Butler υπήρχε, και μισός Carroll. Οι Warriors έχουν δύο κορυφαίους αμυντικούς οι οποίοι ματσάρουν καλά με τον James, τον Andre Iguodala και τον Draymond Green, το άνοιγμα των χεριών των οποίων θυμίζει albatross, και να μπορούν να τον τσεκάρουν σε περιφέρεια και post. Ο Harrison Barnes απέδειξε την αξία του παίζοντας εξαιρετική άμυνα τόσο στον Harden όσο και στον Zach Randolph στους προηγούμενους γύρους, ενώ δεν θα εκπλαγώ αν πέσει για μερικά λεπτά πάνω του και ο Thompson. Ο 27χρονος LeBron ίσως να τα έβγαζε πέρα και με 4 αμυντικούς, αλλά νομίζω ότι η σωματική του καταπόνηση δεν θα του επιτρέψει να τρομοκρατήσει τα Warboys του Steve Kerr.

Νίκος Ραδικόπουλος: Νομίζω πως από τις ήδη δοθείσες απαντήσεις έχει συμπληρωθεί το παζλ της απάντησης στην συγκεκριμένη ερώτηση. Το μόνο που ίσως έχω να προσθέσω, αν και επίσης έχει αναφερθεί στα εκπληκτικά reports των Μήτσων και Χάτσιου, είναι πως σε κάθε σειρά μέχρις εδώ οι Warriors έδειξαν μία εκπληκτική δυνατότητα προσαρμογής στις όποιες δυσκολίες ο κάθε αντίπαλος τους έβαζε με αποτέλεσμα τον οριστικό στραγγαλισμό του. Πιστεύω, συνεπώς, πως έχουν και το ταλέντο, και τα κορμιά, και την μπασκετοσύνη, και τη χημεία για να πράξουν το ίδιο και κόντρα στους Cavs.

Μήτσος Μαυράκης:  Η επίθεση του Golden State είναι ένα αριστοτεχνικά δομημένο αριστούργημα, διαρκούς κίνησης που είναι πλασμένο στην εντέλεια για να εκμεταλλεύεται έστω και το ελάχιστο περιθώριο λάθους της αντίπαλης άμυνας (βλέπε Irving, Kyrie και Smith, Earl Joseph the Third).

Παράλληλα, η αδιανόητα υποτιμημένη οπορτουνιστική άμυνα των Warriors, που είναι ιδανική στο να τιμωρεί επιθετικές αδυναμίες των αντιπάλων, θα βρει απέναντι της την παλιομοδίτικη επίθεση των Cavaliers, που βασίζεται αποκλειστικά στα ποσταρίσματα του James και τα διάφορα isolation, και θα βρει τον τρόπο να την περιορίσει.

Σταύρος Μαρίνος: Τί να πρωτοπείς για τους Warriors; Δεύτεροι σε offensive rating (0,1 πίσω από τους Clippers) και πρώτοι σε defensive rating κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι υπερπλήρεις στους βασικούς κι ο πάγκος τους είναι γεμάτος. Έχουν τον MVP. Απέδειξαν ότι έχουν χαρακτήρα στα playoffs, κατατροπώνοντας τους αντιπάλους τους στην ισχυρότατη Δύση. Είναι το ακλόνητο φαβορί.

Κοσμάς Καψάλης: Για όλους τους λόγους που είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Και βασικά, γι’αυτό που είπε ο Gus. Θα πάει στο Oakland, επειδή πρέπει και αξίζει να πάει εκεί.

Δημήτρης Μαντζούκας: Εντάξει, τί άλλο να πω εγώ; Το καταλάβαμε, θα κερδίσουν οι Warriors.

Γιατί η κούπα θα πάει στο Cleveland;

Πέτρος Καούνης: Επειδή ο ”Βασιλιάς” είναι σε τρομερή φόρμα, παρότι λαβωμένος. Επειδή η ομάδα από το All Star Βreak και μετά δείχνει ένα καταπληκτικό ρολάρισμα. Επειδή έχουν αποκτήσει ψυχολογία που δεν χάλασε (ίσως και να έφτιαξε) με την απουσία του Love. Επειδή ο Kyrie Irving τώρα που έμαθε πως είναι να παίζεις στα playoffs, θα μάθει πως είναι να παίζεις και σε NBA Finals.

Λουκάς Μοσχούλας: Επειδή ο LeBron πρέπει να εξιλεωθεί για το “Decision”. Επειδή ο David Blatt είναι από τους αγαπημένους μου προπονητές (ανοίγει η παρένθεση. Γιατί έφυγες από το Παλέ ρε David; Ναι ξέρω, γιατί δεν είχαμε μία. Κλείνει η παρένθεση). Επειδή τα τελευταία χρόνια για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να έχει τρεις All-Stars (άσχετα αν ο ένας είναι τραυματίας).

Gus Χρυσοχού: Γιατί ο “Βασιλιάς” έχει βάλει έκτη και πάει μόνος του. Είτε μας αρέσει, είτε όχι ο James είναι ο καλύτερος παίχτης του κόσμου και αυτό παρασύρει και τους υπόλοιπους να δίνουν το 110% του εαυτού τους. Γιατί ο Tristan Thompson είναι ο μεγαλύτερος μαχητής που υπάρχει αυτή την στιγμή στο NBA. Γιατί Shumpert και Smith έχουν βρει την στέγη που αναζητούσαν και αποδίδουν. Γιατί ο Irving αποδεικνύει πως έχει κοχόνες.

Κοσμάς Καψάλης: Σε αυτή την ερώτηση κανένας άνθρωπος του πλανήτη δεν πρωτοτυπεί, απλά ο καθένας προσθέτει στοιχεία στο μύθο. Οι Cavs θα το πάρουν επειδή εκεί αγωνίζεται ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Ο πρώτος παίκτης που δεν φοράει φανέλα των Celtics και δεν αγωνίζεται τη δεκαετία του ’60, που πάει σε 5ο σερί τελικό από τους 6 που έχει αγωνιστεί συνολικά. Και τουλάχιστον τις 3 (μαζί με τη φετινή) από τις 6 φορές, είχε σαφέστατα χειρότερη ομάδα. Και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Cavaliers πέρα από την εξιλέωση για τον ίδιο, θα διαλύσει και τις τελευταίες σκιές περί ”lοser που θέλει All-Star παίκτες για να αποδώσει”. Θα το πάρει με τον Tristan Thompson και τον Iman Shumpert.

Γιάννης Χάτσιος: Η κούπα θα πάει στο Cleveland γιατί εκεί θα γίνει η απονομή στους Warriors στο 6ο παιχνίδι.

Νικος Ραδικόπουλος: Μισό να σταματήσω να γελάω από την απάντηση του Γιάννη! Εύγε αγόρι μου! Η μόνη μου ένσταση είναι πως δεν θα πάει καν σε 6ο παιχνίδι. Κατά τ’άλλα κι εγώ θεωρώ πως είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να το πάρουν οι Cavs. O μόνος λόγος για να συμβεί η, στα μάτια μου τεράστια, έκπληξη έχει το ονοματεπώνυμο LeBron James. Ακόμα κι αν φέτος δεν έκανε τα προπέρσινά του νούμερα, αρκεί να τον βλέπεις να παίζει για να αναρωτιέσαι αν πιο απίθανα πράγματα είναι όσα κάνει ο Messi στο χορτάρι ή ο LeBron στο παρκέ. Προσωπικά δεν έχω απάντηση στο ποιος από τους δύο είναι πιο εξωπραγματικός.

Μήτσος Μαυράκης: Γιατί ο LeBron κουβαλάει μαζί του μια μυστικιστική αύρα που ανυψώνει την ομάδα σε κάτι σπουδαιότερο από το σύνολο των μονάδων της. Γιατί το Cleveland θα πάρει ένα αδιανότητο νούμερο από επιθετικά rebounds και οι Shumpert, Smith και Jones θα μεταμορφωθούν στους Splash Cousins.

Σταύρος Μαρίνος: Πολλοί πανηγυρίζουν διθυραμβικά για το κατόρθωμα των Cavs να φτάσουν στους τελικούς, -και παρότι μεγάλος LeBron fan- δεν μπορώ να τους δώσω credit.  Η φετινή Ανατολική Περιφέρεια, είναι μία από τις χειρότερες που μπορώ να θυμηθώ. Αν ο James, καταφέρει να κερδίσει τη μηχανή των Warriors, θα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, και βάρδοι θα πρέπει να τραγουδούν ύμνους στο όνομά του για τις επόμενες χιλιετίες.

Δημήτρης Μαντζούκας: Για τρεις λόγους, τους οποίους καταλαβαίνει και ο Μαυράκης. Ο πρώτος είναι ο αδιανόητα υψηλός αριθμός επιθέσεων που ανανεώνουν, κυρίως χάρη στο ένστικτο του Tristan Thompson και την παρουσία του LeBron στο 3. Ο δεύτερος είναι ότι σίγουρα θα δούμε να καταρρίπτεται το ρεκόρ σε συνολικά attempted 3s σε τελικούς, και αν η τριάδα που περιέγραψε ο Μαυράκης, συν τον γεννημένο για μεγάλα παιχνίδια Kyrie είναι πιο εύστοχη, αυτόματα οι ελπίδες των Cavs αυξάνονται. Ο τρίτος είναι οι άμυνες που θα επιλέξει ο Blatt να παίξει, και η ταχύτητα ανταπόκρισης του  διδύμου Kerr / Gentry σε αυτές. Συνήθως δεν αργούν να βρουν λύσεις στους γρίφους που τους τίθενται, ωστόσο σε συνθήκες τελικού και με μία ομάδα χωρίς εμπειρία σε αυτούς, ίσως αυτή τη φορά να δυσκολευτούν κάπως περισσότερο.

Υπάρχει κάποιος X-Factor για αυτούς τους τελικούς; Αν ναι, ποιος νομίζετε είναι αυτός;

Πέτρος Καούνης: Πιστεύω πως ένα από τα βασικότερα σημεία που θα κριθούν οι τελικοί είναι το physical game το οποίο θα χρησιμοποιήσουν οι Cavs για να σταματήσουν το ρυθμό των Warriors. Περιμένω ουσιαστικά λεπτά συμμετοχής του Perkins σε ειδικό ρόλο-αποστολή του να κάνει το παιχνίδι κώλο.

Λουκάς Μοσχούλας: Η αμυντική προσήλωση των Draymond Green και Andre Iguodala. Αν οι forwards των Warriors μπορέσουν να κρατήσουν τον Βασιλιά σε νορμάλ επίπεδα (25/8/6 με έστω οριακά κάτω από 40% ευστοχία για παράδειγμα) τότε η ομάδα του Steve Kerr θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του δαχτυλιδιού. Μόλις ανέφερα ως νορμάλ επίπεδο το 25 πόντους, 8 rebounds και 6 assists ανά παιχνίδι σε τελικούς NBA. Κι αυτό γιατί πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι ο LeBron είχε 30,3/11/9,3 σε τελικούς περιφέρειας.

Gus Χρυσοχού: Το προφανές που είπε ο Λουκάς: Green και Iggy θα αναλάβουν το μαρκάρισμα του LeBron και αυτό θα κρίνει πολλά. Παρένθεση για μια προσωπική εκτίμηση: έχω μια αίσθηση πως ο Iguodala μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλύτερο match up για τον James. O λόγος είναι καθαρά για τα ως τώρα λεπτά συμμετοχής του. Δεν πιστεύω πως ο Green μπορεί να αγωνιστεί για 37,5 λεπτά (ο μ.ο. συμμετοχής του στα play offs μέχρι στιγμής) πάνω στον James. Ο βετεράνος forward αγωνίζεται κατά 27,5 λεπτά μ.ο. στην post season και εκτιμώ πως θα τα δούμε να αυξάνονται. Από την άλλη πλευρά, η περιφερειακή άμυνα των Cavs. Αν χαθεί η συγκέντρωση, οι δολοφόνοι των Warriors δεν θα χαριστούν.

Γιάννης Χάτσιος: Που θα κρύψει ο Blatt τον Irving; Τhompson και Curry = Στιγμιαίος Θάνατος. Green και Barnes θα τον τιμωρήσουν στο post. Eιδικά αν ξεκινάει δίπλα στον J.R. Smith, η φάση “άμυνα” είναι μια επικίνδυνη πρόκληση για τους Cavs.

Κοσμάς Καψάλης: Τα εκατέρωθεν αμυντικά πλάνα των Kerr και Blatt για να σταματηθεί ο LeBron κι ο Steph. Οι υπόλοιποι παλεύονται. Αυτοί οι δύο, με τίποτα.

Νικος Ραδικόπουλος: Να τραυματίσει ο Dellavedova KAI τον Curry.

Μήτσος Μαυράκης: Ο Harrison Barnes έχει καταφέρει να μαρκάρει με επιτυχία ακόμη και τον Zach Randolph στα φετινά playoffs, συνεπώς μπορεί να σταθεί απέναντι στο LeΒron και λογικά θα είναι ο τυχερός πάνω στον οποίο θα προσπαθήσουν να κρύψουν οι Cavaliers τους κακούς αμυντικά Irving και Smith. Συνεπώς θα του δοθεί η ευκαιρία να σκοράρει αφειδώς.
Επιπλέον, ο
Shaun Livingston μπορεί να κληθεί να μαρκάρει, με τα μακριά του χέρια, τον Irving στην άμυνα και να τον οδηγήσει στο post όταν επιτίθενται οι Warriors.

Σταύρος Μαρίνος: Θα ήθελα πολύ να διαψευστώ, αλλά το μόνο X-factor που ξέρω, είναι αυτό που μόλυνε τις ελληνικές τηλεοράσεις πριν 5-6 χρόνια. Δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο για την παρέλαση των Warriors.

Δημήτρης Μαντζούκας: Σταύρο, το X-factor στην προκείμενη περίπτωση είναι το χαρακτηριστικό εκείνο το οποίο, χωρίς να μπορείς να το κατανοήσεις ή να το περιγράψεις απόλυτα, καθιστά κάποιον/κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό. Οι Cleveland Cavaliers είναι μία ξεχωριστή ομάδα. το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας της οποίας μπορείς να εξηγήσεις  αποδίδοντας την στον LeΒron. Αυτό το οποίο δεν εξηγείται και δύσκολα αναλύεται είναι η επιρροή του αψυχολόγητου/ απερίσκεπτου / απρόβλεπτου J.R. Smith, αυτής της χειροβομβίδας που θα οπλίζει ο Blatt και θα πετάει στο παρκέ. Ελπίζοντας, βέβαια, να σκάσει στην σωστή πλευρά του.

Τι ανυπομονούμε να δούμε;

Πέτρος Καούνης: Irving vs Curry = Speed Runner vs The Flash. Draymond Green vs Lebron James = Bull vs Rhinoceros. Mozgov vs Bogut = Elbows vs Knees.

Λουκάς Μοσχούλας: Δεν ξέρω αν θα το δω, αλλά θα μου άρεσε να παρακολουθήσω μια μονομαχία Curry-LeBron έστω και αν αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο μισό γήπεδο που επιτίθενται οι Warriors.

Gus Χρυσοχού: Είμαι ο μόνος δηλαδή που θέλει να δει το Ezeli vs Perkins; (τάβλα άπαντες με οξυγόνα στα γραφεία του Ball Hog). Πέρα από την πλάκα πάντως, κάποια στιγμή θα δούμε το matchup Green-Thompson, είτε εξ αρχής, είτε μετά από αλλαγές. Το εν λόγω μαρκάρισμα και τα box outs του, περνούν στην σφαίρα του αρρωστημένου.

Γιάννης Χάτσιος: Γενικότερα, πιστεύω πως James και Irving θα μονοπωλήσουν την επίθεση των Cavaliers, και οι μάχες με τους προσωπικούς τους αντιπάλους θα είναι συναρπαστικές. Ωστόσο, ανυπομονώ να δω τον J.R. Smith σε τελικούς NBA και ιδίως το αναμενόμενο fuck you game του, όπου θα πάρει 27 σουτ, 16 από αυτά τρίποντα, 14 από αυτά υπό πίεση. Θα βάλει 17 πόντους ή 34;

Νίκος Ραδικόπουλος: Πόσο μπορεί να δυσκολέψει ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος; Πόσες εξισώσεις, και, κυρίως, πόσο δύσκολες μπορεί να βάλει ο ένας στους πολλούς; Ανυπομονώ να δω έναν συγκινητικό LeBron να προσπαθεί σε κάθε κατοχή να καθυστερήσει το μοιραίο, φτάνοντας σε ακόμα υψηλότερα, ακόμα και για τα δικά του, επίπεδα τις εμφανίσεις του.

Μήτσος Μαυράκης: Λοιπόν, συγγνώμη που θα ακουστώ σαν nerd ή ποζεράς, αλλά είμαι και τα δύο: Πέρα από την όλη αισθητική απόλαυση του να βλέπουμε τέτοιους αθλητές, έχω ενθουσιαστεί με την την προσμονή για το τι θα σκαρφιστούν τα προπονητικά επιτελεία των δύο ομάδων.

Ειδικά αυτά τα plays που τρέχουν οι Warriors μετά από επαναφορά της μπάλας, και ιδιαίτερα όσα κορυφώνονται με τους Curry και Thompson να είναι δολώματα και να σκάνε back screen στους συμπαίκτες τους, θα με κάνουν να ουρλιάζω από κάβλα.

Σταύρος Μαρινός: Γραφικό σχόλιο: Τον LeBron James να κάνει την υπέρβαση χωρίς τον Love, με αστείους συμπαίχτες (μείον Irving), και ανύπαρκτο coach. Υλικό για ιστορίες που θα διηγούνται παππούδες στα εγγόνια γύρω από τη φωτιά σε post-apocalyptic κοινωνία.

Koσμάς Καψάλης: Να ξεκινήσει ο LeBron τα πρώτα 1-2 παιχνίδια χωρίς την κορδέλα στα μαλλιά στο κεφάλι για να μην διαφέρει από τους συμπαίκτες του. Και μόλις έρθουν τα ζόρια να την ξαναφορέσει. Με τους Hawks όταν έγινε αυτό, ”έγραψε” 37/18/13. Σε τελικούς τι παίζει να κάνει;;!

Δημήτρης Μαντζούκας: Δεν είμαι ποζεράς, ίσως να είμαι λίγο nerd, αλλά συμφωνώ με τον Μαυράκη, πως όσο σπουδαίες και να είναι οι μορφές που θα κατέβουν στο παρκέ, ανυπομονώ περισσότερο να δω τις εντολές που θα έρχονται από τον πάγκο. Είμαι πεπεισμένος πως θα δούμε καινούριες ιδέες, καινοτομίες, και η μάχη αυτή θα κρίνει εν πολλοίς και το τελικό αποτέλεσμα. Περισσότερο από όλα περιμένω να δω την άμυνα που θα επιλέξει ο Blatt και το πως θα αξιοποίησει τον James, ενώ ανυπομονώ να τον ρίξει πάνω στον Curry, σενάριο που θεωρώ πολύ πιθανό. Την μάχη αυτή των προπονητών την περιμένω και ως τελικές εξετάσεις για τον Kerr, αλλά κυρίως για να αποφασίσω αν ο David Blatt είναι μία μπασκετική ιδιοφυία ή ένας ικανός προπονητής που ταυτόχρονα είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος.

Ο MVP των φτωχών

Πέτρος Καούνης: O Harrison Barnes έδειξε στο 5ο παιχνίδι ενάντια στους Rockets πως μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του και στις δύο άκρες του παρκέ. Από την άλλη ο Dellavedova- ο πιο hipster βρώμικος παίκτης της χρονιάς- στα δύο παιχνίδια που απουσίασε ο Irving, αναπλήρωσε εξαιρετικά το κενό του. Γιατί λοιπόν να μη συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν και στους τελικούς;

Λουκάς Μοσχούλας: Timofey Mozgov, ο Ρώσος γίγαντας αποδεικνύει καθημερινά πως οι Cavs δεν μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή την χρονική στιγμή που τον απέκτησαν. Οι αριθμοί στην περίπτωση του λένε την αλήθεια: 25,9 mpg, 9,1 πόντοι, 7,2 rebounds, 1,9 κοψίματα και 82,9 FT%. Αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, ο Andrew Bogut θα περάσει δύσκολα βράδια.

Gus Χρυσοχού: O Iman Shumpert. Ο 25χρονος guard δεν θυμίζει σε τίποτα την γραφική φιγούρα της Νέας Υόρκης. Είναι σε ένα περιβάλλον που του ταιριάζει επιθετικά (David Blatt Κύριοι) και κυρίως έχει ξεδιπλώσει το αμυντικό potential του στην post season.

Γιάννης Χάτσιος: Iman και από εμένα. Η άμυνά του στην μπάλα και το εγκαινιασθέν στα φετινά playoffs παιχνίδι του μετά από ντρίμπλα είναι μια πτυχή-έκπληξη που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα των τελικών.

Κοσμάς Καψάλης: Τον draft-άρω και τον στηρίζω στο fantasy από όταν ήταν rookie. Δεν θα τον εγκαταλείψω τώρα. Iman σε πιστεύω. Εσένα και τη μαλλούρα σου.

Νίκος Ραδικόπουλος: Ο Shumpert λογικά θα ξεκινάει στο μαρκάρισμα του Curry. Ο LeBron στου Green για να πέφτει πάνω στον Curry μετά το pick’n’roll που οι δυο τους στήνουν. Και στον Klay Thompson κύριε; Ο Irving ή ο J.R. Smith. Η λογική λέει, πως όποτε κι αν μπει στη σειρά ο Thompson1)ενδέχεται να χάσει το πρώτο παιχνίδι λόγο διάσεισης θα βγάλει κτηνώδη νούμερα σε αυτήν τη σειρά.

Μήτσος Μαυράκης: Ναι, ένας παίκτης που παίρνει 13,53 εκατομμύρια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν “ο (οτιδήποτε) των φτωχών”, αλλά, ο Andre Iguodala, θα κληθεί να βοηθήσει με την θεσπέσια άμυνα του απέναντι σε όποιο περιφερειακό των Cavs είναι καυτός, και επιπλέον θα χρησιμεύσει σαν δευτερεύων play maker στην επίθεση, για να επιτρέψει στον Curry να λειτουργήσει σαν σουτέρ δίχως την μπάλα.

Σταύρος Μαρίνος: Όπως είπαν και οι συνάδερφοι, potential για poor man’s MVP θα έχει αυτός που θα καταφέρει να περιορίσει τους Splash Βrothers. Παίχτης ικανός να σταματήσει τον LeBron δεν υπάρχει, είναι δυνατό όμως η εξαιρετική team defense των Dubs, να τον δυσκολέψει όσο χρειάζεται για να αναγκαστεί να βασιστεί παραπάνω από όσο θα ήθελε, στους συμπαίχτες του.

Δημήτρης Μαντζούκας: Όλοι οι προαναφερθέντες θα αποτελέσουν σημαντικά πιόνια στην σκακιέρα των τελικών, ωστόσο ο μοναδικός που θεωρώ ότι μπορεί να ανατρέψει μόνος του ισορροπίες είναι -όπως προανέφερα- ο J.R. Smith. Aπλά δεν μπορούμε να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση.

Το πρόγραμμα

Game 1 4/6 Cavs @ Warriors

Game 2 7/6 Cavs @ Warriors

Game 3 9/6 Warriors @ Cavs

Game 4 11/6 Warriors @ Cavs

Game 5 14/6 Cavs @ Warriors (Μακάρι να χρειαστεί)

Game 6 16/6 Warriors @ Cavs (Μακάρι να χρειαστεί)

Game 7 19/6 Cavs @ Warriors (Μακάρι να χρειαστεί)

Η πρόβλεψη – κουβάς του καθενός

Πέτρος Καούνης: Πρωταθλητές οι Warriors σε έξι παιχνίδια.

Κοσμάς Καψάλης: Η λογική θέλει Warriors. Ο Κοσμάς όμως θέλει 3o δαχτυλίδι για το Βασιλιά σε 6 παιχνίδια.

Δημήτρης Μαντζούκας:  Warriors στα έξι. 

Σταύρος Μαρίνος: Dubs in 5 (το πολύ) 🙁

Μήτσος Μαυράκης: Warriors σε 5, γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω στον Βασιλιά, πως μπορεί να κουβαλήσει το Cleveland σε μία νίκη απέναντι σε μια τόσο ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα.

Λουκάς Μοσχούλας: Warriors στα επτά παιχνίδια και μια σειρά που θα μας αποζημιώσει για τους ανταγωνιστικούς τελικούς περιφερειών.

Νικόλας Ραδικόπουλος: H καλύτερη ομάδα εναντίον του καλύτερου παίκτη. Το συλλογικό πάντα είναι ανώτερο από το ατομικό: Warriors σε 5. Με extra πρόβλεψη πως τη μία νίκη τους οι Cavs θα την κάνουν σε ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια μέσα στο Oakland2)πριν τους αποκωδικοποιήσουν και τους κλειδώσουν οριστικά οι Warriors.

Γιάννης Χάτσιος: Dubs in 6

Κώστας Χρυσοχού: (Θέλω να πιστεύω) οι Warriors σε επτά παιχνίδια.

References
1 ενδέχεται να χάσει το πρώτο παιχνίδι λόγο διάσεισης
2 πριν τους αποκωδικοποιήσουν και τους κλειδώσουν οριστικά οι Warriors

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Mr.White June 3, 2015 at 02:08 -

    Συμπαθω τον Μπλατ αλλα θελω να το παρουν οι πολεμιστες. Ομως μια ασχετη ερωτηση: Τι εγινε με το παιχνιδι του θησαυρου; ακομα ψαχνω βρω τον λογο συνδεσης μεταξυ o.j.Mayo, Brendan Haywood κτλ. Εχασα κατι;