NBA Fantasy: Δήλωση συμμετοχών

Posted on Oct 4 2015 - 11:30am by The Ball Hog

NBA FANTASY 600x450

Είναι απλά τα πράγματα. Από σήμερα, μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ξεκινάει η περίοδος δήλωσης συμμετοχών για τις NBA Fantasy λίγκες του Ball Hog. Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος, θα δημιουργηθούν πρωταθλήματα δύο (ή και τριών) ταχυτήτων, έτσι ώστε να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των managers που έχουν σε βάθος γνώση του NBA, κι αυτών που θέλουν να ξεκινήσουν πιο ελαφριά. Οι πιο έμπειροι/γνώστες managers θα ενταχθούν σε λίγκες 20 ατόμων, ενώ οι υπόλοιποι σε λίγκες 12-16 ατόμων (ο ακριβής αριθμός θα ξεκαθαρίσει αργότερα). Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ανταγωνισμός και στα δύο είδη κατηγοριών.

Για να κατανοηθεί η διαφορά, αλλά και να συνειδητοποιήσετε τι γνώσεις χρειάζονται, λάβετε υπόψη το εξής:

Η κάθε fantasy ομάδα αποτελείται από 13 παίχτες. Συνεπώς στο fantasy draft μιας μεγάλης λίγκας με 20 ομάδες, θα επιλεχθούν συνολικά 260 (20 x 13) παίχτες. Αν σκεφτούμε πως οι ομάδες του NBA είναι 30, κι άρα οι βασικές 5άδες συνιστούν 150 (30 x 5) παίχτες, τότε καταλαβαίνετε πως οι τουλάχιστον 110 (260 – 150) παίχτες που θα επιλεχθούν στο draft, θα ανήκουν σε κάποιον πάγκο. Αυτό συνεπάγεται πως δεν αρκεί να γνωρίζετε τις βασικές 5άδες, αλλά και τους πάγκους των NBA ομάδων. Ειδικά μετά τον 6ο-7ο γύρο του draft, οι γνωστοί παίχτες θα έχουν εξαφανιστεί, και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα διαβασμένοι για να βρείτε τον παγκίτη που θα κάνει τη διαφορά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και κατά την διάρκεια της χρονιάς, όπου θα χρειαστεί εντατική παρακολούθηση των box scores, και των τεκταινόμενων του NBA, για να κάνετε τα σωστά trades και να “αρπάξετε” τους κατάλληλους Free Agents, πριν σας προλάβουν.

Αντίστοιχα σε μία λίγκα με, για παράδειγμα, 12 ομάδες, οι παίχτες που θα επιλεχθούν στο draft θα είναι 156 (12 x 13). Οριακά δηλαδή, θα ντραφτάρετε τους βασικούς παίχτες του ΝΒΑ και ίσως κάποιους 6th players που κάνουν τη διαφορά. Η γνώση των άδυτων πάγκων εδώ δεν θα είναι τόσο απαραίτητη.

Αυτό όμως που είναι υποχρεωτικό για όλους, είναι η δέσμευση πως θα παραμείνετε ενεργοί μέχρι το τέλος της σεζόν. Κάποιες ομάδες θα μείνουν νωρίς πίσω στην κατάταξη, είτε λόγω λάθος κινήσεων, είτε λόγω τραυματισμών. Είναι κατανοητό πως το κίνητρο ενδεχομένως να μειωθεί. Επειδή όμως πολλές ομάδες θα παλεύουν για τα playoffs, πιθανώς θα επικοινωνούν μαζί σας συχνά για trade talk και διαπραγματεύσεις και θα πρέπει να απαντάτε (θετικά ή αρνητικά), χωρίς φυσικά να “χαρίζετε” παίχτες. Μια παρατημένη ομάδα-φάντασμα, είναι βάρος για όλη τη λίγκα, οπότε παρακαλούμε μείνετε ενεργοί μέχρι τέλους. Άλλωστε έχετε και μια τιμή να υπερασπίσετε!

Σε κάθε λίγκα, θα υπάρχουν 2 (ή παραπάνω) μέλη του Ball Hog, που θα συμμετέχουν κανονικά, αλλά θα έχουν και το ρόλο των Κομισάριων. Θα είναι υπεύθυνοι για οποιοδήποτε πρόβλημα/απορία δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της χρονιάς, και θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν μετά από δημόσια συζήτηση, για το αν κάποιο trade θα πρέπει να γίνει veto ή όχι. Υπό κανονικές συνθήκες, θα επιτρέπονται όλα, εκτός αν μιλάμε για κάτι αρκετά ακραίο ή αν υπάρχει υποψία δόλου.

Για συμμετοχή στείλτε μας μήνυμα με έναν από τους παρακάτω τρόπους, δηλώνοντας μαζί την εμπειρία/γνώση σας, και σε τι λίγκα θέλετε να παίξετε (20άρα ή μικρότερη).

Για απορίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω ή και να σχολιάσετε σε αυτό το post. Για να διαβάσετε τους κανόνες και τα υπόλοιπα εισαγωγικά κείμενα για το NBA Fantasy, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Τέλος, όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει μια βόλτα από το ESPN όπου θα δημιουργηθούν οι λίγκες, για να εξοικειωθεί με το site και τις πληροφορίες που παρέχονται εκεί.

 Όπως ξαναείπαμε: σας περιμένουμε στα διαδικτυακά fantasy γήπεδα!