Euroleague Week 2 Preview

Posted on Oct 22 2015 - 5:30pm by Petros Kaounis

Σήμερα ξεκινάει η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων για την Euroleague. Μετά τα άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής, ευχόμαστε μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Την πρώτη βδομάδα είχαμε την ευκαιρία να ”γνωριστούμε” με την φετινή αγωνιστική φιλοσοφία της κάθε ομάδας και πλέον θα σχηματίζουμε καλύτερη εικόνα όσο κυλάει η διοργάνωση. Ας δούμε, όμως, τί περιμένουμε να απολαύσουμε στα ευρωπαϊκά παρκέ αυτό το διήμερο.

EuroleagueGroup A
FC Bayern Munich (0-1) vs Khimki Moscow Region (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων, με την Khimki να έρχεται από την μεγάλη νίκη απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, Real Madrid. Από την άλλη, η Bayern προέρχεται από ήττα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Fenerbahce, αλλά πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλους και έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος με την ανατροπή που κατάφεραν οι Τούρκοι. Το παιχνίδι περιμένουμε να κριθεί από τους περιφερειακούς των δύο ομάδων. Από τη μία πλευρά θα έχουμε τους Renfroe, KC Rivers και Djedovic και από την άλλη Shved, Rice και Koponen.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Από την πλευρά των γηπεδούχων τον KC Rivers απέναντι σε μία από τις πρώην ομάδες του (φόρεσε τη φανέλα της Khimki το 2012) και από την πλευρά των φιλοξενούμενων τoν Todorovic, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακά τη διοργάνωση.

Real Madrid (0-1) vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη χρονιά με ανάποδη κατεύθυνση. Νίκη ο Crvena Zvezda απέναντι στη Strasbourg και συντριπτική ήττα της Real από την Khimki. Η Real έχει ξεκινήσει άσχημα τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις με 2/6 νίκες συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις και τώρα θα βρεθεί απέναντι στην πρόκληση του να περάσει από την έδρα του Βελιγραδίου. Η Real έχει περισσότερες επιλογές, αλλά οι Σέρβοι θα έχουν τον κόσμο και τη σκληράδα που βγάζουν σε όλες τις φάσεις. Αν η μηχανή της Real ξεκινήσει να κουρδίζεται, εύκολα ή δύσκολα, θα φύγει με τη νίκη από το Βελιγράδι.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Zirbes να ποδοπατά τον ελαφρύ Ayon στη μία άκρη του γηπέδου και τον Ayon να τραβάει τον Zibres έξω από τη ρακέτα και να ανοίγει χώρο στους συμπαίκτες του στην άλλη.

Strasbourg (0-1) vs Fenrbahce Istanbul (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Το παιχνίδι θα είναι το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων. Αν οι Γάλλοι καταφέρουν να περιορίσουν τα λάθη τους και βάλουν τα σουτ από την περιφέρεια, ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα στη σαφώς καλύτερη Fenerbahce, η οποία όμως δείχνει να ψάχνει τα πατήματα της ακόμα, πράγμα λογικό με τις αρκετές αλλαγές που έκανε στο roster της το καλοκαίρι. Η δύναμη των γηπεδούχων είναι στα φτερά της επίθεσής τους και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί απέναντι στον πλουραλισμό των επιλογών της Fenerbahce.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Κώστα Σλούκα να αναλαμβάνει και πάλι τη θέση του βασικού playmaker και να δίνει τις βοήθειες στην επίθεση, όποτε αυτή κολλάει. Από την πλευρά της Strasbourg, θέλουμε να δούμε τον Beaubois και την εκρηκτικότητα που βγάζει στο παρκέ ανά διαστήματα, χωρίς όμως να αποφεύγει τα πολλά λάθη. Θα περιμένουμε να δούμε και τον εξαιρετικό Vesely απέναντι στα δυνατά κορμιά των Γάλλων ψηλών, που, αν και άτεχνοι, στην άμυνα μπορούν να σπρώξουν και να δείρουν. Παιχνίδι στο οποίο ο Vesely είναι κομματάκι αλλεργικός.

Group B
Anadolu Efes Istanbul (1-0) vs EA7 Emporio Armani Milano (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Η Efes έχει ρεκόρ 10-0 εντός έδρας απέναντι στους Ιταλούς και θέλει να το διευρύνει με το παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής. Και οι δύο ομάδες πέτυχαν νίκες την προηγούμενη βδομάδα απέναντι σε Limoges και Kutxa αντίστοιχα. Μια ήττα για τους Ιταλούς θα είναι από αυτές που αποκαλούμε ”εντός προγράμματος”, αλλά η Efes έχει τον πρώτο λόγο, ειδικά αν αγωνιστεί ο μαέστρος της Huertel, που μοίρασε 15 assists την πρώτη αγωνιστική. Περιμένουμε παιχνίδι γρήγορου ρυθμού και από τις δύο πλευρές, με τις προσπάθειες για τρεις πόντους να έχουν μεγάλο μερίδιο των επιθέσεων και των δύο πλευρών.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Saric να ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς από την πλευρά των γηπεδούχων και τον McLean να προσπαθεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην άμυνα των Τούρκων. Επίσης, περιμένουμε να δούμε την αμυντική λειτουργία της Efes μέσα στη ρακέτα με μπροστάρη τον Dunston. Ο Lafayette θα αγωνιστεί απέναντι στην παλιά του ομάδα, για την οποία έπαιξε το 2012.

Cedevita Zagreb (0-1) vs Limoges CSP (0-1)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, που μόνο στόχο έχουν να μην τερματίσουν στην τελευταία θέση του group και να πετύχουν κάποιες νίκες γοήτρου. Η Cedevita έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά όταν η άμυνα των ερυθρολεύκων έσφιξε δεν βρήκαν τις απαιτούμενες επιθετικές λύσεις για να διεκδικήσουν τη νίκη. Από την άλλη, η Limoges, έχασε στην έδρα της από την καλύτερη Efes, παρουσιάζοντας αμυντικές αδυναμίες. Το παιχνίδι αναμένεται να οδηγηθεί σε χαμηλό σκορ και θα κριθεί στην ευστοχία από την περιφέρεια. Αν η Limoges πλησιάσει το 53% του πρώτου παιχνιδιού της, τότε θα φύγει με τη νίκη από το Ζάγκρεμπ.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Bongou-Colo, που έχει ξεκινήσει μια καλή σειρά εμφανίσεων απέναντι στους Κροάτες από πέρυσι. Από τους Κροάτες θέλουμε να δούμε το δίδυμο των Bilan και Zubcic κάτω από τα καλάθια. Τέλος, από τους Γάλλους, περιμένουμε καλή εμφάνιση του Culpepper, ειδικά αν ανοίξει ο ρυθμός του παιχνιδιού.

Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz (0-1) vs Ολυμπιακός (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Αν η ψυχολογική κατάσταση της ομάδας του Πειραιά βρίσκεται σε επίπεδο αυτοσυγκράτησης και αυτοκριτικής, μετά τις δύο ήττες με τρόπο καρμπόν απέναντι στον Παναθηναϊκό, τότε η άμυνα θα τσακίζει κόκαλα και θα χτυπήσει το διπλό μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Αν το μυαλό της ομάδας βρίσκεται ακόμα στο τι έγινε μετά το τέλος του παιχνιδιού και στο που θα ρίξουν τις ευθύνες, τότε θα έρθει νέα ήττα. Εντός προγράμματος μεν, ήττα δε. Το παιχνίδι θα κριθεί ξεκάθαρα στη δημιουργική ικανότητα του Ολυμπιακού στην επίθεση και στο αν θα μπορέσει να βρει ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, για να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Φυσικά τον Μπουρούση απέναντι στην παλιά του ομάδα, με όλη την προϊστορία που βαραίνει τις σχέσεις των δύο πλευρών. Θα πόνταρα σε εξαιρετική εμφάνιση του Έλληνα ψηλού, που έχει dna ιδανικό για τέτοια παιχνίδια επιβεβαίωσης-εκδίκησης. Από την πλευρά του Ολυμπιακού, περιμένουμε να δούμε το αν θα μπορέσει να ενταχθεί στο παιχνίδι της ομάδας ο Strawberry, αν ο Παπαπέτρου πάρει μεγαλύτερο ρόλο μέσα στο παιχνίδι, και όχι για 5-10 λεπτά, και αν ο Hunter με την επιστροφή του δώσει ώθηση στην ομάδα.

Group C
Παναθηναϊκός (0-1) vs Pinar Karsiyaka Izmir (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Περιμένουμε να δούμε αν η πρωταθλήτρια Τουρκίας διατηρεί τη δυναμικότητα της μακριά από την καυτή της έδρα. Ο Παναθηναϊκός έκανε ήττα, εντός προγράμματος απέναντι στην Kuban και θα θέλει να ξεκινήσει με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις του. Οι φιλοξενούμενοι θα πάνε το παιχνίδι σε αργό ρυθμό με κλειστό σκορ και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει τις απαντήσεις απέναντι στο σετ παιχνίδι. Αν ο ρυθμός ανοίξει, οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα συν παραπάνω για τη νίκη.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Το ματσάρισμα του Iverson με τον Radjulica και τις αλλαγές handball του Dordevic, με Kuzmic στη θέση του Radjulica στην άμυνα για να προστατευθεί το βαρύ επιθετικό όπλο των πρασίνων. Πραγματικά θα είναι ένα ενδιαφέρον ματσάρισμα που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του.

Zalgiris Kaunas (1-0) vs Lokomotiv Kuban Krasnodar (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Οι Ρώσοι έχουν καλύτερη ομάδα (θεωρητικά πάντα), και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν διαφορά από την αρχή απέναντι στους μαχητικούς Λιθουανούς. Απλά θα πρέπει να αποδείξουν και τις εκτός έδρας δυνατότητές τους εντός του παρκέ. Θα θελήσουν να τρέξουν το γήπεδο και στην επίθεση έχουν παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις από μόνοι τους, ντριμπλάροντας τον αντίπαλο τους και δημιουργώντας αριθμητικό πλεονέκτημα στα plays της ομάδας.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Από την πλευρά των Λιθουανών, το δίδυμο Seibutis-Jankunas και από την πλευρά των Ρώσων τόσο τον Singleton, αλλά και τους Delaney, Claver και Fesenko. Πραγματικά πλήρες το οπλοστάσιο της Kuban.

FC Barcelona Lassa (0-1) vs Stelmet Zielona Gora (0-1)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Καθαρό πλεονέκτημα έχει η ομάδα της Καταλανίας απέναντι στους Πολωνούς και θα το χρησιμοποιήσει για να ρεφάρει την ήττα της πρώτης αγωνιστικής στην Τουρκία, που θα περιπλέξει τα πράγματα στη σειρά τελικής κατάταξης των ομάδων στο group. Οι Πολωνοί δεν έχουν ούτε την ποιότητα, ούτε τις λύσεις για να αντιμετωπίσουν ανώτερες ομάδες εκτός έδρας και αν καταφέρουν και κερδίσουν, θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Ο Doellman θα τραβήξει το κουπί και σε αυτό το παιχνίδι για την FC Barcelona, μέχρι να δέσει η ομάδα σιγά σιγά και να μπουν και οι υπόλοιποι παίκτες στο ρυθμό που ζητάει ο προπονητής τους. Από την πλευρά των Πολωνών θα περιμένουμε να δούμε ποιος θα ξεχωρίσει, γιατί στο πρώτο παιχνίδι δεν φάνηκε κάποιος παίκτης να μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Group D
Maccabi Fox Tel Aviv (0-1) vs Unicaja Malaga (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Για πολλούς λόγους βλέπω σε αυτό το παιχνίδι, το ματς της αγωνιστικής. Η Maccabi γνώρισε τη συντριβή από την CSKA στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, αλλά οι Ισπανοί έχουν ήδη δείξει πως είναι καλό σύνολο και θέλουν να κάνουν επιτέλους το βήμα παραπάνω σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Faverani, που μεγάλωσε ως παίκτης με τα χρώματα της Unicaja, θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα και ο Randle, αν δεν αγωνιστεί τελικά, θα είναι σημαντική απουσία για τους γηπεδούχους. Το περιφερειακό παιχνίδι προτιμούν και οι δύο ομάδες, καθώς και τον γρήγορο ρυθμό. Αν δεν επιδοθούν σε διαγωνισμό αστοχίας, τότε θα έχουμε υψηλό σκορ συνολικά.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Farmar vs Kuzminskas. Ξέχωρα από τις βοήθειες που θα έχει κάθε ένας από τους δύο από τους συμπαίκτες του, το συγκεκριμένο ματσάρισμα θα είναι κάτι σαν διαγωνισμός σκοραρίσματος, τον οποίο ανυπομονούμε να απολαύσουμε.

Brose Baskets Bamberg (0-1) vs Darussafaka Dogus Istanbul (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Σίγουρα δεν είναι το παιχνίδι που θα τραβήξει τα βλέμματα των μπασκετόφιλων της Ευρώπης αυτή τη βδομάδα, αλλά, όπως έχουμε ξαναγράψει, συνήθως αυτά τα παιχνίδια καταλήγουν να είναι και τα πιο αμφίρροπα. Και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη για να αποκτήσουν προβάδισμα σε τυχούσα μεταξύ τους ισοβαθμία και για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι θα κριθεί από την απόδοση των περιφερειακών παικτών των δύο ομάδων, αλλά και από το κατά πόσο η Darussafaka θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημά της μέσα στη ρακέτα, με τους Slaughter και Erden.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Το μαεστρικό παιχνίδι του Preldzic εναντίον του εγκεφαλικού παιχνιδιού του Ζήση. Mind games.

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (0-1) vs CSKA Moscow (1-0)

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Το γκάζι που μπορεί να δώσει η CSKA μέσω των γραναζιών της μηχανής της δεν έχει όρια πολλές φορές. Με το καλημέρα της φετινής διοργάνωσης το απέδειξε, εξάλλου, και μάλιστα απέναντι στην Maccabi, η οποία είναι μια από τις ομάδες που ιστορικά έχουν υψηλές βλέψεις. Η Sassari θα προσπαθήσει να παίξει το μπάσκετ της, με τους αθλητικούς παίκτες που διαθέτει μέσα στη ρακέτα, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει έστω και κοντά στη νίκη.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Σίγουρα τη λειτουργία της CSKA ως σύνολο, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Από την πλευρά των Ιταλών θέλουμε να δούμε πόσα blocks θα μοιράσει ο Petway απέναντι σε τόσο καλούς αντιπάλους, μετά τα τρία που έκανε στην πρώτη αγωνιστική.

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».