Euroleague Week 2 Shootaround

Posted on Oct 26 2015 - 6:04pm by Petros Kaounis

Δεύτερη εβδομάδα αγωνιστικής δράσης για τη φάση των ομίλων της Euroleague, και αυτή είχε σχεδόν τα πάντα. Ανατροπές, εκπλήξεις και σπουδαίες ατομικές εμφανίσεις, σε βαθμό που έκαναν εξαιρετικά δύσκολη την επιλογή του MVP της Week 2. Δυστυχώς, μέχρι και επεισόδια στις κερκίδες είχαμε, αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή, βάση της χρονολογικής σειράς διεξαγωγής των αγώνων.

Euroleague

Group A

FC Bayern Munich (1-1) 69-60 Khimki Moscow Region (1-1)
Ανώμαλη προσγείωση

Από τα ψηλά στα χαμηλά για τη Khimki, η οποία μετά την επιβλητική νίκη εντός έδρας απέναντι στη Real, γνώρισε την ήττα στο Μόναχο. Η FC Bayern από πρόπερυσι έχει δείξει πως σιγά σιγά χτίζει γερές βάσεις για να πάψει να αποτελεί απλά μια συμπληρωματική ομάδα για τη φάση του Top 16 της Euroleague και, με το σωστό σχεδιασμό που έχει, η στιγμή που θα το καταφέρει δεν φαντάζει μακρινή.

Συνέχεια από εκεί που το άφησε

Την προηγούμενη βδομάδα η FC Bayern πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι απέναντι στη Fenerbahce και έχασε λόγω της ανατροπής που κατάφεραν οι Τούρκοι με μπροστάρη τον Σλούκα. Αυτή τη βδομάδα έπιασε το νήμα από το σημείο που το είχε αφήσει και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη απέναντι στο καλύτερο ποιοτικά ρόστερ της Khimki.

Η άμυνα της ήταν εξαιρετική σε όλο το παιχνίδι απέναντι στα επιθετικά ατού των Ρώσων και οι μόλις 60 πόντοι παθητικό είναι η τρανή απόδειξη. Στο επιθετικό κομμάτι είχε τέσσερις παίκτες σε εξαιρετική μέρα, οι οποίοι πρόσφεραν ουσιαστικές βοήθειες, και τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων (Rivers, Thompson, Renfroe, Djedovic).

Με 12 πόντους του Djedovic στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Γερμανοί πήραν από την αρχή μια διψήφια διαφορά στο σκορ, και στο δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισαν να την αυξάνουν, για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 45-31. Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, η Khimki έκανε την αντεπίθεση της, με τους Augustine (15 πόντους αλλά με 5/10 δίποντα) και Shved (16 πόντους, αλλά με 2/7 τρίποντα), και μείωσε μέχρι και στους έξι πόντους τη διαφορά. Η αστοχία της όμως (13/32 στα δίποντα και 9/29 τρίποντα) δεν της επέτρεψε να παραμείνει κοντά στο σκορ και οι Γερμανοί έφτασαν τη διαφορά στο +12 τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, για να βάλουν οριστικό τέλος στην υπόθεση ”νικητής”.

MVP του παιχνιδιού

Για ακόμη μία αγωνιστική ο Nihad Djedovic ήταν εξαιρετικός και τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, με 6/7 δίποντα και 8 rebounds, οπότε δικαιολογημένα παίρνει τον τίτλο του MVP του παιχνιδιού.

Real Madrid (1-1) 98-71 Crvena Zvezda Telekom Belgrade (1-1)
Θέμα ημερών το ξέσπασμα

Δεν θα ήταν λογικό η Real να συνεχίσει τις άσχημες εμφανίσεις με τις οποίες ξεκίνησε τη φετινή season σε Ισπανία και Ευρώπη και το μόνο ερώτημα ήταν ποια αντίπαλός της θα ήταν η άτυχη που θα ξεσπούσε πάνω της η Real. Αυτή τελικά ήταν ο Crvena Zvezda και η τελική διαφορά των 27 πόντων φαντάζει τίμια σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο παρκέ.

Ξεσκούριασμα από τη μία, κατάσταση σοκ από την άλλη

Οι παίκτες της Real προσπαθούν ακόμα να βρουν τις δυνάμεις τους μετά τις υποχρεώσεις τους το καλοκαίρι στο Eurobasket και τα συνεχόμενα ταξίδια μέσα στον πρώτο μήνα αγωνιστικής δράσης. Από την άλλη οι Σέρβοι θα χρειαστούν καιρό για να μάθουν να παίζουν χωρίς τον Mitrovic, ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μήνες λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.

Όλα αυτά μαζί μας έδωσαν την εικόνα του παιχνιδιού, στο οποίο η Real έστησε πάρτι από την αρχή, προηγούμενη με 22-6 στο πρώτο δεκάλεπτο και 56-20 στο ημίχρονο. Αν είχε τον ρυθμό να συνεχίσει την απόδοση της σε τέτοια επίπεδα, τώρα θα γράφαμε για μία από τις μεγαλύτερες διαφορές στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι Σέρβοι ήταν απογοητευτικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και μόνο στο τέλος κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά, στο σημείο δηλαδή που οι Μαδριλένοι είχαν βγάλει το πόδι από το γκάζι και έπαιζαν στο ρελαντί. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο Σχορτσιανίτης σύντομα θα ψάχνει ομάδα, καθώς θα του γίνει διακοπή συμβολαίου.

MVP του παιχνιδιού

Πέντε παίκτες των γηπεδούχων τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, οι Ayon, Carroll, Llull, Thompkins και Hernangomez, με τον Μεξικανό να πετυχαίνει 26 πόντους και να έχει 7 rebounds και 2 blocks.

Η assist της αγωνιστικής

Strasbourg (1-1) 91-70 Fenerbahce Istanbul
Είπαμε ήττα αλλά όχι και έτσι…

Η Fenerbahce συνηθίζει τα τελευταία δύο χρόνια, στη φάση των ομίλων να ψάχνει τα πατήματά της ως ομάδα, και να φορμάρεται από το Top 16 και μετά. Αυτό όμως έχει μια διαφορά από το να χάνει παιχνίδια, έστω και τόσο νωρίς στη season, με κάτω τα χέρια και μάλιστα από αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας. Και στο παιχνίδι της προηγούμενης βδομάδας απέναντι στη FC Bayern η ομάδα του Obradοvic χρειάστηκε ένα ξέσπασμα, με μπροστάρη τον Σλούκα, στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη. Αλλά η Strasbourg δεν είναι FC Bayern και σίγουρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εκ μέρους των παικτών, που εγκατέλειψαν τελείως το παιχνίδι στο τέλος, με τον Obradovic δικαιολογημένα να παίρνει τις 50 αποχρώσεις του μελιτζανί.

Έτσι χτίζονται παραδόσεις

Η Strasbourg με αυτή της την επικράτηση έκανε την τέταρτη της νίκη σε έξι εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε τουρκικές ομάδες. Το ξεκίνημα της ήταν δυνατό και στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα της Fenerbahce δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στον Travis (11 πόντους με 5/6 δίποντα) και βρέθηκε με οκτώ πόντους πίσω στο ημίχρονο (49-41).

Ευστοχία έναντι αστοχίας

Οι Γάλλοι σούταραν συνολικά 21/32 σουτ εντός παιδείας, ενώ από την πλευρά τους οι Τούρκοι είχαν μόλις 35% στα δίποντα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει διψήφια νούμερα από το 25ο λεπτό. Κάπου εκεί η Fenrbahce φάνηκε να αφυπνίζεται και μείωσε στους τέσσερις πόντους τη διαφορά με ένα σερί 10-0. Στο σημείο εκείνο, όμως, ήρθε η ολοκληρωτική κατάρρευση των φιλοξενούμενων, που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που έδωσαν οι γηπεδούχοι, και συγκεκριμένα ο εξαιρετικός Weems, και ξέμειναν από κάθε είδους καύσιμο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τα νούμερα αποδεικνύουν το μέγεθος της κατάρρευσης των Τούρκων, καθώς έχασαν με επιμέρους σκορ 26-12 στο τέταρτο δεκάλεπτο και το σερί των γηπεδούχων σταμάτησε στο 19-3.

MVP του παιχνιδιού

O Weems ήταν ο μπροστάρης σε αυτή τη σπουδαία νίκη της Strasbourg και με μια εξαιρετική εμφάνιση τους οδήγησε στο σερί που τους έδωσε τη νίκη στο τέλος. Ο Αμερικάνος τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Group B

Anadolu Efes Istanbul (2-0) 89-73 EA7 Emporio Armani Milano (1-1)
Γκάζια στο τέλος

Η Milano έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους απέναντι στην καλύτερη Efes. Για 32 λεπτά το παιχνίδι ήταν στα ίσα, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να ”χτίσουν” κάποια διαφορά, αλλά να τη χάνουν εύκολα και το παιχνίδι να παραμένει ντέρμπι. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 32ο λεπτό, όπου και η Efes πάτησε γκάζι, και με ένα επιμέρους σκορ 18-3 έκανε το 69-68, 87-71 και έδωσε τέλος στο θέμα του νικητή.

Περισσότερες λύσεις από την πλευρά της Efes, απαντήσεις από την Armani

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Efes, παίζοντας με ένα σχήμα με δύο άσσους, βρήκε τις επιθετικές λύσεις μέσω του Saric (12 πόντους και 5 rebounds), αλλά αμυντικά αντιμετώπιζε προβλήματα ειδικά απέναντι στον εξαιρετικό Gentile (22 πόντους, 4 assists και 4 rebounds) με το πρώτο παιχνίδι να λήγει 21-20 υπέρ των γηπεδούχων.

Η Armani ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο δεκάλεπτο και προηγήθηκε 21-25, αλλά ο Heurtel οδήγησε την Efes σε ένα σερί 11-0 και στο προβάδισμα με 35-27. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Huertel ήταν εξαιρετικός, τόσο στο οργανωτικό, όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι που του αναλογεί και τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους και 8 assists. Η Armani, όμως, βρήκε, στο πρόσωπο του Jenkins αυτή τη φορά, τις λύσεις για να πλησιάσει και πάλι στο σκορ και να τελειώσει το ημίχρονο σε απόσταση αναπνοής με 43-42.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπως και στο πρώτο, η Armani μπήκε καλύτερα, με τον Gentile να συνεχίζει να είναι ο βασικός εκφραστής στις επιθέσεις της, αλλά οι Granger και Tyus δεν άφησαν τους Ιταλούς να ξεφύγουν, και στη συνέχεια, με τον Diebler, η Efes δημιούργησε ξανά μια μικρή διαφορά έξι πόντων υπέρ της.

Η Armani χαμήλωσε το σχήμα της και κατάφερε να πλησιάσει και πάλι στον ένα πόντο, αλλά μετά το 32ο λεπτό, η Efes πάτησε το γκάζι βρίσκοντας λύσεις στην άμυνα απέναντι στους περιφερειακούς της Armani και με σερί 18-3 έφτασε τη διαφορά στους +16 και έβαλε τέλος στο παιχνίδι.

MVP του παιχνιδιού

Οι Diebler και Huertel πέτυχαν συνολικά 30 πόντους και είχαν μαζί 6/10 τρίποντα. Ένα μικρό προβάδισμα στον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του παιχνιδιού έχει ο Huertel, λόγω των 8 assists που έδωσε και τον μαεστρικό τρόπο που οργάνωσε το παιχνίδι των Τούρκων.

Cedevita Zagreb (0-2) 80-84 Limoges CSP (1-1)
Δυσκολεύτηκε αλλά απέδρασε με το διπλό η Limoges

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι Γάλλοι έδειξαν πως είναι καλύτερη ομάδα και έβαλαν τα θεμέλια για την εκτός έδρας νίκη. Μέχρι το 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η Limoges με ένα σερί 16-6 έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 27-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Cedevita με τον Bilan (19 πόντους, 9 rebounds, 3 assists αλλά και 7 λάθη) προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά οι Γάλλοι με τον Bongou-Colo (15 πόντους, 7 rebounds και 5 assists) βρήκαν τις απαντήσεις και πήγαν στο ημίχρονο με το +12.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Babic και Pullen βοήθησαν τους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο σκορ, ακόμα και σε απόσταση καλαθιού. Οι Culpepper και Traore έδωσαν και πάλι προβάδισμα οκτώ πόντων στους φιλοξενούμενους, για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 54-59 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην τελευταία περίοδο, και ενώ το παιχνίδι έδειχνε πως θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι τέλους, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους εννέα πόντους, η Cedevita έδειξε να μην παρατάει το παιχνίδι, και με τους Pullen (21 πόντους, 4 rebounds, 3 assists και 2 κλεψίματα) και Bilan κατάφερε να επιστρέψει ολοκληρωτικά σε αυτό και να πάρει το προβάδισμα με 78-77, 1,5 λεπτό για τη λήξη. Εκεί όμως μίλησε η αξία του Bongou-Colo, ο οποίος πέτυχε τους έξι από τους τελευταίους επτά πόντους των Γάλλων και οδήγησε την ομάδα του σε μια αγχωτική νίκη, αν και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειχνε πως αυτή θα ερχόταν πολύ πιο εύκολα.

MVP του παιχνιδιού

Δεν σηκώνει αμφισβήτηση πως αυτός είναι ο Bongou-Colo, όχι μόνο για τους καθοριστικούς του πόντους στο τέλος που έδωσαν και τη νίκη στην ομάδα του, αλλά και για τη συνολική του απόδοση στο παιχνίδι. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας για τη Limoges σε αυτόν τον αιώνα στην Euroleague!

Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz (1-1) 96-89 Ολυμπιακός
Να τα βλέπουμε να τα γράφουμε

Επιτέλους μετά από σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας του TheBallHog.net ήρθε και η δική μου στιγμή επιβεβαίωσης, οπότε δικαιούμαι ένα φεστιβάλ αυτοαναφορικότητας. Όπως γράφτηκε στο preview της Week 2 την προηγούμενη Πέμπτη:

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Φυσικά τον Μπουρούση απέναντι στην παλιά του ομάδα με όλη την προϊστορία που βαραίνει τις σχέσεις των δύο πλευρών. Θα πόνταρα σε εξαιρετική εμφάνιση του Έλληνα ψηλού, που έχει dna ιδανικό για τέτοια παιχνίδια επιβεβαίωσης-εκδίκησης.

Τι έκανε ο Μπουρούσης στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων; Έβαλε 28 πόντους (6/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 10/13 βολές), κατέβασε 12 rebounds, μοίρασε 3 assists, έκλεψε 4 φορές την μπάλα, ταυτόχρονα δεν έκανε κανένα λάθος και, γενικότερα, έκανε γιο-γιο και τους τρεις ψηλούς του Ολυμπιακού. Όλο αυτό το ”πακέτο” έγραψε 44 πόντους στο ranking και του χάρισε τον τίτλο του MVP της Week 2 της φάσης των ομίλων της Euroleague. Τί προκάλεσε εκτός από την ήττα του Ολυμπιακού; Γενικευμένα εγκεφαλικά στους φίλους του. Παραθέτω τηλεφωνικό διάλογο με φίλο που κουβαλάει τα ίδια μυαλά με μένα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

– Εγώ: Χάλια παίζει η ομάδα και σήμερα, ο Σφαιρόπουλος δείχνει να χάνει την ψυχραιμία του και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

– Φίλος: Το κλείνω ρε, δεν αντέχω να βλέπω τα όργια του Μπουρούση.

– Εγώ: Κάτσε δες το ρε, θα κάνει ρεκόρ καριέρας.

Όπως και έκανε εξάλλου.

Πώς ολοκλήρωσε αυτή του εμφάνιση; Μα φυσικά λέγοντας πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα επιπέδου Final 4 και πως ο ίδιος τη σέβεται και αναγνωρίζει την υπεροχή της. Ο Γιάννης Μπουρούσης που όλοι αγαπάμε να μισούμε ή μισούμε να αγαπάμε. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει…

Στα του παιχνιδιού

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλύτερα από τους γηπεδούχους το παιχνίδι και με την επιστροφή του Hunter (7 πόντους μέχρι να φορτωθεί με fouls και να αντικατασταθεί) και με τον Σπανούλη έλεγχε το ρυθμό και ήταν μπροστά με 13-16 τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Στα μέχρι στιγμής παιχνίδια του, το μόνο θετικό στοιχείο που είχε δείξει ο Ολυμπιακός, ήταν η καλή του άμυνα και το αρνητικότερο που είχαμε δει ήταν η κακή του συμπεριφορά σε σετ επιθέσεις. Στο παιχνίδι της Παρασκευής τα πράγματα αντιστράφηκαν όμως. Η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού ήταν επιεικώς απαράδεκτη, οι περιστροφές ήταν πιο αργές και από το τραμ και τα χέρια δεν σηκωνόντουσαν ούτε για να ξεμουδιάσουν, πόσο μάλλον για να καλύψουν το οπτικό πεδίο των περιφερειακών της Kutxa, που όλα σχεδόν τα τρίποντά τους ήταν οριακά ανενόχλητα. Κάπως έτσι λοιπόν το δεκάλεπτο έκλεισε με 21-18 υπέρ των Βάσκων και στο δεύτερο δεκάλεπτο, απουσία και του Hunter, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 10 πόντους για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 48-39.

Επιστροφή λόγω Lojeski

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και να τρέξουν το γήπεδο για να πετύχουν εύκολα καλάθια, ώστε να μειώσουν σε 69-63 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί έδειξε να βρίσκει δυνάμεις και ο Σπανούλης και μαζί με τον εκπληκτικό Lojeski, οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε σερί 16-4 και του έδωσαν το προβάδισμα τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Και εκεί που όλα έδειχναν Ολυμπιακό, λόγω ψυχολογίας και της γνωστής ειδίκευσης στις δύσκολες ανατροπές, με τα τρίποντα των Μάντζαρη και Lojeski να κάνουν το 77-78, μόλις 90 δευτερόλεπτα για το τέλος του παιχνιδιού, ήρθε η κακή επιλογή του Σπανούλη να προσπαθήσει να πάρει το παιχνίδι με τρίποντο στην τελευταία επίθεση, αφού δεν είχε τις δυνάμεις να μπει μέσα και να πάρει την επαφή. Όχι μόνο έκανε κακή επιλογή στην τελευταία επίθεση, αλλά έδωσε και την ευκαιρία στον James να σουτάρει ελεύθερος από τη σέντρα, ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Το απίστευτο αυτό σουτ μπήκε και αν μετρούσε θα μιλούσαμε για το καλάθι της αγωνιστικής, αλλά αν μετρούσε, επίσης, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Θέμα ψυχολογίας

Καλύτερα το παιχνίδι να χανόταν από ένα τέτοιο απίστευτο σουτ, παρά να πήγαινε στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε τις δυνάμεις να διεκδικήσει τη νίκη και μόνο τα τρίποντα του Μάντζαρη προσπάθησαν να τον κρατήσουν ζωντανό. Δυνάμεις δεν υπήρχαν και η διαφορά έφτασε τους επτά.

Στα του Ολυμπιακού

Θα γράφουμε μέχρι να γίνουμε κουραστικοί πως στο μπάσκετ δεν κρίθηκε ποτέ και τίποτα Οκτώβρη μήνα. Στοιχεία μαζεύουμε μέσα από την εικόνα της κάθε ομάδας στο παιχνίδι της κάθε βδομάδα. Για τον Ολυμπιακό, χειρότερο ακόμα και από την αγωνιστική του εικόνα, είναι πως φαίνεται να χάνεται η ψυχραιμία σε όλες τις βαθμίδες του συλλόγου. Από τους ιδιοκτήτες μέχρι τους παίκτες και φυσικά, πάνω απ’όλα, τον προπονητή. Οι δύο ήττες μέσα σε λίγες μέρες από τον αιώνιο αντίπαλο, σε συνδυασμό με την καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός και το άγχος που αυτό βγάζει στους φίλους του Ολυμπιακού, φαίνεται να μεταφέρθηκε στον οργανισμό της ομάδας. Τα στεγανά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από γερά, αλλιώς δεν θέλει πολύ να χαθεί μια χρονιά από τόσο νωρίς, για λόγους ψυχολογικούς και όχι αγωνιστικούς.

Στα αγωνιστικά τώρα, όπως έχουμε ξαναγράψει, η άμυνα είναι πρωτίστως θέμα διάθεσης της ομάδας. Αν οι παίκτες έχουν διάθεση, θα παίξουν άμυνα, αν όχι δεν υπάρχει περίπτωση. Το άλλο θέμα είναι η διάρκεια της απόδοσης της άμυνας. Είναι λογικό τέτοια εποχή να μην υπάρχουν οι δυνάμεις να παίζουν οι παίκτες σε τέτοιο ρυθμό για σαράντα λεπτά, αλλά δεν μπορεί να μην παίζουν καθόλου άμυνα για 25′, όπως και έγινε απέναντι στην Kutxa.

Το μόνο θετικό που μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από αυτή την ήττα είναι η επιθετική του απόδοση, αν και αυτή οφείλεται κυρίως στα όργια που έκανε ο Lojeski (28 πόντους με 6/7 τρίποντα, 7 rebounds και 4 assists), και όχι τόσο στους αυτοματισμούς που έβγαλε. Στα επίσης θετικά είναι η επανεμφάνιση του Hunter, ο οποίος αν είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του δεν θα έχανε τρία καρφώματα και ίσως το παιχνίδι είχε διαφορετικό νικητή, γιατί εκείνη την στιγμή ο ρυθμός ευνοούσε τον Ολυμπιακό να χτίσει διαφορά ασφαλείας.

MVP του παιχνιδιού

Ο Γιάννης ο Μπουρούσης

Group C

FC Barcelona Lassa (1-1) 78-72 Stelmet Zielona Gora (0-2)
Ε ρε τι πήγε να γίνει…

Άλλο λίγο να άντεχε η Zielona ή να είχε λίγη παραπάνω εμπειρία να διαχειριστεί το παιχνίδι και θα είχε κάνει το μεγάλο διπλό μέσα στη FC Barcelona. Μέχρι και ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά η προσωπικότητα και η ποιότητα των παικτών της FC Barcelona, τους επέτρεψαν να τρέξουν ένα σερί 8-0 και να πάρουν τη νίκη στο τέλος. Και ένα σφύριγμα, επίσης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο…

Οι Πολωνοί είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Moldoveanu (14 πόντους με 3/3 τρίποντα), Ponitka (15 πόντους και 9 rebounds) και Borovnjak (15 πόντους και 6 rebounds) και ήταν ανταγωνιστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Οι Ισπανοί ήταν ξεκάθαρο πως υποτίμησαν τους φιλοξενούμενους και αν δεν είχε σε σούπερ κατάσταση τον Samuels δεν θα είχε πετύχει τη νίκη και θα ξεκινούσε τη φετινή διοργάνωση με 0-2 ρεκόρ.

MVP του παιχνιδιού

Ο Samuels κράτησε ουσιαστικά μόνος του την FC Barcelona μέσα στο παιχνίδι και στο τέλος της έδωσε και τη νίκη. Πέτυχε 23 πόντους με 8/9 δίποντα, κατέβασε rebounds και μοίρασε 4 blocks. One man show.

Παναθηναϊκός (1-1) 85-73 Pinar Karsiyaka Izmir (1-1)
Παναθηναϊκός από τα παλιά

Αυτό που ενοχλεί και προβληματίζει με την αντιμετώπιση αθλητικών γεγονότων στη χώρα μας είναι πως μας έχουν περάσει την αφήγηση πως μια χαμένη σεζόν για μια ελληνική ομάδα είναι η αρχή της καταστροφής της και πως το μέλλον της θα βρίσκεται μετά από αυτήν κάπου μεταξύ του να βάλει λουκέτο η ΚΑΕ ή να αλλάξει ονομασία και άθλημα. Το μπάσκετ έχει κάποια πλεονεκτήματα απέναντι σε άλλα ομαδικά αθλήματα. Μια αλλαγή προπονητή σημαίνει ριζική αλλαγή νοοτροπίας και οι προσθήκες μερικών παικτών μπορούν να αλλάξουν την εικόνα κάθε ομάδας, αρκεί να δέσουν ως σύνολο και να μπουν στη νοοτροπία του coach. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως η σεζόν διαρκεί πάρα πολύ και πως όλα κρίνονται μετά τον Ιανουάριο, οπότε κάθε ομάδα έχει ένα μεγάλο διάστημα για να δοκιμάσει νέα πράγματα και να δουλέψει πάνω σε αυτά, χωρίς να την επηρεάζουν μερικές ήττες.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά όμως; Για να τονίσουμε το αντιπαράδειγμα του φετινού Παναθηναϊκού που, ναι μεν προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, αγωνιστικής νοοτροπίας και αρκετών παικτών σε σύγκριση με την περυσινή χαμένη season, αλλά δεν δείχνει πως χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει αυτά που έχει ο coach Djordjevic στο κεφάλι του. Παναθηναϊκός με νέο πρόσωπο, λοιπόν, και όχι Παναθηναϊκός από τα παλιά.

Ο Διαμαντίδης των ρεκόρ

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Διαμαντίδης, εκτός από πρώτος σε assists και κλεψίματα στην ιστορία της διοργάνωσης που ήδη είναι, ανέβηκε στην 9η θέση του πίνακα των scorers και συνεχίζει απτόητος για την κορυφή. Εκεί βρίσκεται ο Navarro, αλλά έτσι όπως έχει ξεκινήσει τη χρονιά φέτος ο Διαμαντίδης, αν αποφασίσει να συνεχίσει και του χρόνου, ενδέχεται να τον προσπεράσει.

Η μπάλα να γυρνά και ο αντίπαλος να ασφυκτιά

Με το καλημέρα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν είχε καμία διάθεση να απειληθεί από τους Τούρκους, οι οποίοι προέρχονταν από σπουδαία νίκη απέναντι στην FC Barcelona στο παρθενικό τους παιχνίδι στη διοργάνωση. Με τον Καλάθη να μοιράζει assists με κάθε ευκαιρία (11 συνολικά στο παιχνίδι ο ίδιος και 27 ο Παναθηναϊκός, έναντι 17 των Τούρκων) και την άμυνα να βάζει τα χέρια της πάνω σε κάθε πάσα που αντάλλασσαν οι παίκτες της Karsiyaka, ο Παναθηναϊκός επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +15 (30-15).

Η μπάλα περνούσε σωστά μέσα στο καλάθι, η άμυνα έκλεινε, ώστε να μην περνάει η μπάλα στον Iverson, αλλά και άνοιγε με επιθετικά hedge outs του Gist, με τους περιφερειακούς των Τούρκων να εκτελούν σουτ απελπισίας και να έχουν μόλις 3/18 από την περιφέρεια και 8 συνολικά λάθη μέχρι την ανάπαυλα του παιχνιδιού. Το ότι η διαφορά δεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο υπέρ των πρασίνων ήταν καθαρά θέμα ρυθμού.

Με την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η Karsiyaka προσπάθησε να πλησιάσει με ένα σερί 6-0, αλλά ο καταπληκτικός Gist δεν την άφησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν καθαρά διαδικαστικό και μόνο η πτώση του ρυθμού από πλευράς γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να χάσουν μόνο με 12 πόντους διάφορα, παρότι αυτή είχε φτάσει ακόμα και στο +18 για τους πράσινους.

MVP του παιχνιδιού

Ο James Gist, ο οποίος πέτυχε προσωπικό ρεκόρ πόντων στην Euroleague, με 27 (8/10 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές και 6 rebounds) και ήταν σε καταπληκτική βραδιά, μαζεύοντας 37 πόντους στο ranking.

Υ.Γ.: Στα θετικά της βραδιάς η, έστω και ολιγόλεπτη, συμμετοχή των Χαραλαμπόπουλου και Παπαγιάννη. Με το τρέξιμο της σεζόν είναι σίγουρο πως και οι δύο παίκτες θα πάρουν ευκαιρίες για να δείξουν το ταλέντο τους.

Υ.Γ.1: Τα όσα έγιναν έξω, αλλά και μέσα, από το ΟΑΚΑ αποτελούν ντροπή για το άθλημα και η ULEB έχει αποδείξει πως είναι αρκετά απλόχερη στις τιμωρίες και καθόλου ανεκτική απέναντι σε φαινόμενα βίας. Καθαρά προσωπική μου θέση είναι πως το να προσπαθείς να αιτιολογήσεις την συμπεριφορά συγκεκριμένου πυρήνα των οπαδών σου, με δικαιολογίες του στυλ ”προκάλεσαν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί”, ”ύψωσαν πρώτοι αυτοί πανό και όχι οι δικοί μας” κ.α. τέτοια γραφικά, το μόνο που κάνει είναι να καλύπτει ακροδεξιές αντιλήψεις στους ίδιους της τους οπαδούς.

Zalgiris Kaunas (1-1) 74-76 Lokomotiv Kuban Krasnodar (2-0)

Παραλίγο αυτοχειρία

Η ομάδα της Lokomotiv, μετά τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, πέτυχε άλλη μια εκτός έδρας απέναντι στη Zalgiris και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 2-0. Από την αρχή του παιχνιδιού οι Λιθουανοί είχαν τον έλεγχο, με έναν εξαιρετικό Βουγιούκα να πετυχαίνει τους 12 από τους 18 πρώτους πόντους της ομάδας του, μαζί με την ευστοχία της Zalgiris από την περιφέρεια (4/5 τρίποντα), αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα της Loκomotiv προσαρμόστηκε στο παιχνίδι των γηπεδούχων, μάζεψε τη διαφορά και πέρασε μπροστά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, για να κλείσει το ημίχρονο με 40-43.

Η καλή άμυνα της Locomotiv συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο και της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα και με 9 πόντους λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά Βουγιούκας και Kalnietis ξαναμάζεψαν τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου οι Ρώσοι ήταν και πάλι καλύτεροι και έκαναν το 71-64 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Κάπου εκεί όμως, οι παίκτες του coach Μπαρτζώκα χαλάρωσαν υπερβολικά και τα πέντε συνολικά λάθη τους σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, σε συνδυασμό με τη χαλαρή άμυνα τους που επέτρεψε στο Βουγιούκα να τελειώσει δύο συνεχόμενες φάσεις με κάρφωμα, όντας μόνος στην καρδιά της ρακέτας των Ρώσων, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με 74-74 με 12 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Το τραβηγμένο φάουλ που πήρε ο Claver για να δώσει προβάδισμα δύο πόντων με 2/2 βολές στους φιλοξενούμενους και η προσπάθεια του Kalnietis να σκοτώσει την πρώην ομάδα του με τρίποντο στη λήξη, και όχι να πάει σε καλάθι για την ισοφάριση, έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Η Zalgiris είχε αρκετό χρόνο για να εκτελέσει μια καλύτερη επίθεση στο τέλος, αλλά η απόφαση του Jaskevicius ήταν για τρίποντο νίκης.

MVP του παιχνιδιού

Ο Delaney πέτυχε 21 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 5/5 βολές και ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων αν και λίγο ήθελε να χαρακτηριστεί ως μοιραίος με τα επτά λάθη που έκανε συνολικά στο παιχνίδι.

Group D

Maccabi FOX Tel Aviv (0-2) 82-93 Unicaja Malaga (2-0)

Η φανέλα του Nate Huffman υψώθηκε στην οροφή του Menora Mivtachim Arena και οι χιλιάδες φίλοι της Maccabi απέδωσαν φόρο τιμής στον πρώην παίκτη της ομάδας τους που έφυγε από τη ζωή.

Malaga σαρώνει, Maccabi πελαγώνει

Μετά τη συντριβή που γνώρισε η Maccabi στη Μόσχα απέναντι στην CSKA, θα περίμενε κανείς να αντιδράσει και να πετύχει, εύκολα ή δύσκολα, την εντός έδρας νίκη απέναντι στη Malaga. Όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορετική γνώμη και, με το εξαιρετικό 13/28 από την περιφέρεια, έκαναν το μεγάλο διπλό βυθίζοντας τη Maccabi στα αγωνιστικά προβλήματα.

Στο κυνήγι από το ξεκίνημα

Η ομάδα της Ανδαλουσίας, με τους Markovic (8 πόντους και 5 assists) και Kuzminskas να ξεκινάνε φουριόζοι, έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +10 μόλις στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τη Maccabi να απαντάει για να κλείσει το δεκάλεπτο με 21-24. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε καλάθι-καλάθι με την Malaga να μην μπορεί να ξεφύγει και τους γηπεδούχους να βρίσκουν επιθετικές λύσεις με τους Rochestie (18 πόντους και 7 assists) και Smith (14 πόντους και 8 rebounds) για να τελειώσει το ημίχρονο με 47-47.

Με την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ο Kuzminskas ανέλαβε το ρόλο του εκτελεστή και οδήγησε τη Malaga στο να δημιουργήσει ένα σαφές προβάδισμα, με ένα σερί 7-0, με τους Rochestie και Pnini να μειώνουν στους 5 πόντους τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Τα καλάθια των Suarez, Diez και Nedovic (13 πόντους) αύξησαν και πάλι τη διαφορά με την αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου για να μειώσει και πάλι η Maccabi στο καλάθι με τους Smith και Mbakwe (17 πόντους, 6 rebounds και 2 blocks). Κάπου εκεί όμως ο Kuzminskas με ένα τρίποντο και καλάθι σε αιφνιδιασμό, μαζί με ένα σουτ του Smith, πάγωσαν το κοινό της Maccabi και έδωσαν αέρα έντεκα πόντων στη Malaga, διαφορά που διατηρήσουν μέχρι το τέλος.

MVP του παιχνιδιού

Ο Kuzminskas έγραψε ακόμα μια καταπληκτική εμφάνιση στο ιστορικό του. Σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 23 πόντους με 6/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς στο ranking.

Brose Baskets Bamberg (1-1) 86-76 Darussafaka Dogus Istanbul (1-1)
Λάθη επί λαθών

Η Bamberg έκανε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση απέναντι στη Darussafaka που πλήρωσε την απειρία της και τα πολλά λάθη για εκτός έδρα αγώνα. Το ξεκίνημα ήταν κακό και για τις δύο ομάδες, οι οποίες ήταν εξαιρετικά άστοχες και έκαναν πολλά λάθη, και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 20-13 υπέρ των γηπεδούχων, χάρη σε ένα επιθετικό κρεσέντο του Νίκου Ζήση (10 πόντους και 5 assists). Οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά τα 15 συνολικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους Γερμανούς να τρέξουν και να ανοίξουν και πάλι τη διαφορά φτάνοντας τη ακόμα και στο +16 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ρυθμός και η ποιότητα του παιχνιδιού ανέβηκαν κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αντί να το εκμεταλλευτούν αυτό το στοιχείο οι φιλοξενούμενοι για να μειώσουν, το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι που κατάφερναν να επαναφέρουν τη διαφορά σε κάθε ξέσπασμα των φιλοξενούμενων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Τούρκοι σταμάτησαν την προσπάθεια να κερδίσουν το παιχνίδι και επικεντρώθηκαν στο να μειώσουν την τελική διαφορά.

MVP του παιχνιδιού

O Melli έδωσε βοήθειες και στις δύο άκρες του παρκέ στους γηπεδούχους και αποτέλεσε αυτό που λέμε ”πολυεργαλείο” στα χέρια του Trinkeri, για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη φετινή της νίκη για τη Euroleague. Τελείωσε το παιχνίδι με 8 πόντους, 8 rebounds και 4 assists.

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (0-2) 78-107 CSKA Moscow (2-0)
Όταν πατάει γκάζι θα χάνεται

Κάπως έτσι θα πάει το πράγμα στα παιχνίδια της CSKA, τουλάχιστον στη φάση των ομίλων της Euroleague. Όποτε έχει κέφια, βρίσκει ρυθμό και πατάει το γκάζι, τότε το παιχνίδι θα λήγει. Ακόμα και από το δεύτερο δεκάλεπτο, όπως έγινε και στην Ιταλία, που με επιμέρους σκορ 35-15 έδωσε τέλος στο ποιος θα είναι ο νικητής. Επτά παίκτες της CSKA τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων και η κυκλοφορία που είχε ήταν τόσο καλή που απέδωσε στην ομάδα 33 assists συνολικά. Χαρακτηριστικό της διαφοράς των δύο ομάδων, είναι πως ολόκληρο το δεύτερο δεκάλεπτο η CSKA έκανε συντήρηση δυνάμεων για να επιτρέψει στους Ιταλούς να πλησιάσουν στους δώδεκα πόντους, μέχρι να ξαναπατήσουν το γκάζι και να εξαφανιστούν τελείως.

MVP του παιχνιδιού

Ολόκληρη η ομάδα της CSKA ουσιαστικά. Το συνολικό ranking της ομάδας έφτασε το 143, έναντι μόλις 77 των Ιταλών. Αν είναι να ξεχωρίσουμε κάποιον όμως, αυτός θα ήταν ο De Colo, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους, κατέβασε 5 rebounds, μοίρασε 6 assists και έκλεψε 3 φορές την μπάλα από τους παίκτες της Sassari.

Το Top 10 της αγωνιστικής

Fiba vs Uleb επεισόδιο…νιοστό

Αυτή τη βδομάδα ο πρόεδρος της Euroleague, Jordi Bertomeu, έκανε μια μικρή περιοδεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα και συνάντησε παράγοντες ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, μεταξύ αυτών και τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και τον πρόεδρο της Maccabi, μαζί με τον οποίο παρακολούθησε την αναμέτρηση με τη Malaga και παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου. Η δήλωση του Bertomeu που δείχνει πως το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ σκεπάζεται από πυκνά, μαύρα σύννεφα, ήταν η ακόλουθη:

Σίγουρα δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη φημολογία πως η FIBA είναι πολύ ενεργή τους τελευταίους μήνες, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πως θέλει να πάρει τα ηνία της Euroleague. Νομίζω όλοι γνωρίζουν ότι αυτό προέρχεται από τις διαφορές σε σχέση με το καλεντάρι και τις διακοπές που πρέπει να υπάρχουν στη σεζόν λόγω των προκριματικών των εθνικών ομάδων. Έτσι, ίσως και να πιστεύουν ότι παίρνοντας τον έλεγχο της διοργάνωσης, θα μπορέσουν να δώσουν λύση και στο πρόβλημα του καλεντάρι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι ομάδες έδειξαν τις προθέσεις τους τον Ιούλιο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως έχουν δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία 15 χρόνια, ώστε να χτίσουν την Euroleague και πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να την εγκαταλείψουν και να κάνουν βήματα προς τα πίσω, επιστρέφοντας στο σύστημα που υπήρχε τη δεκαετία του ’90. Δεν είμαι σίγουρος αν από την πλευρά της FIBA υπάρχουν περιθώρια να βρει λύσεις σχετικά με το καλεντάρι. Σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες θα ξέρουμε αν υπάρχει πραγματικά περιθώριο για μια συμφωνία μεταξύ μας

Το είπαμε και στο ξεκίνημα της season, η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεγάλη και τα επεισόδια μεταξύ τους θα είναι πολλά ακόμα.

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».

3 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Mr.White October 26, 2015 at 22:48 -

    Ως προς την εμφανιση του Ολυμπιακου νομιζω παντως οτι τωρα πλεον δεν μπορει να αγνοηθει και το ντεφορμαρισμα του Σπανουλη το οποιο τεινει να γινει μονιμη κατασταση. Στο πανευρωπαικο ηταν κουρασμενος απο το φαιναλ φορ. Τωρα ειναι κουρασμενος απο το πανευρωπαικο κτλ. Ο Σφαιροπουλος μοιαζει στα προθυρα νευρικης κρισεως…και ολοι οι αλλοι βρισκονται σε αναμονη της ανακαμψης του Σπανουλη που ενδεχομενως να μην ερθει και ποτε. Παντως απο την δευτερη αγωνιστικη χαρηκα την νικη της Λοκομοτιβ.

  2. Petros Kaounis October 27, 2015 at 10:15 -

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου αγαπητέ φίλε. Ο Σφαιρόπουλος στα time outs του παιχνιδιού με την Kutxa έβγαλε μια εικόνα που δεν έχουμε ξαναδεί από αυτόν. Χρειάζεται όμως και λίγο νεύρο αρκεί να μην μεταφέρεται στους παίκτες ως νευρικότητα. Τώρα για τον Σπανούλη όλοι βλέπουν πως δεν έχει τις δυνάμεις να προσφέρει στο ρόλο που έχει,είχε και θα έχει στον Ολυμπιακό. Δηλαδή να περνάνε όλες οι επιθέσεις από τα χέρια του όταν αυτός βρίσκεται στο παρκέ. Ακόμα και στο χτεσινό παιχνίδι με τον Παναρκαδικό, δεν τολμούσε να μπει προς τα μέσα. Αν θα επανέλθει ή όχι θα το ξέρουμε τον Γενάρη, τώρα είναι νωρίς. Μέχρι τότε αυτό που έχει στο μυαλό του ο coach Σφαιρόπουλος είναι να παίζει με Σπανούλη-Χάκετ και Μάντζαρη-Στρόμπερυ ως ζευγάρια για να καλύπτει τα νεκρά διαστήματα και την ακινησία στην επίθεση.

    • Mr.White October 27, 2015 at 20:27 -

      Παντως αν δεν ανεβουν λιγο οι Στρομπερυ και Χακετ και δεν βελτιωθει τουλαχιστον λιγο η εικονα του Ολυμπιακου τον βλεπω τον Σφαιροπουλο να παθαινει περισσοτερα εγκεφαλικα απο τον Οντομ….