Ball Hog Roundtable 2015-16: Teams Edition

Posted on Oct 26 2015 - 10:20am by The Ball Hog

Ξεκίνημα της ΝΒΑ season και το γεγονός αυτό προκαλεί τους συντάκτες του Ball Hog να ξαναβρεθούν στην αίθουσα συσκέψεων των γραφείων του site, μετά από καιρό με ζεστές κούπες τσάι οι περισσότεροι μπροστά τους, ώστε να συζητήσουν για το τι περιμένουν. Η κουβέντα διήρκεσε πολύ, οι αντεγκλήσεις και οι διαφωνίες, όπως πάντα, ήταν πάμπολλες, αλλά τα αποτελέσματα αυτής ελπίζουμε διαφωτιστικά. Στο πρώτο μέρος σας παρουσιάζουμε τη συζήτηση αναφορικά με τις ομάδες που θεωρούμε πως θα ξεχωρίσουν. Roundtable

1. Πρόπερσι ήταν οι Suns, πέρσι η Atlanta. To 2016, ποια θα είναι η ομάδα έκπληξη, που θα ανατινάξει τις προβλέψεις;

Κοσμάς Καψάλης: Πέρσι είχα πει τους Knicks και γέλασα εγώ, ο Gus και μαζί μας κάθε πικραμένος. Φέτος ελπίζω να πλησιάσω πιο πολύ. Δεν είναι ότι θα χτυπήσουν πρωτιά σε division ή κάτι παραπλήσιο, ώστε να μείνουμε με ανοιχτό το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μείνουν ως το τέλος στην κουβέντα για κάποια θέση στα playoffs της Δύσης, θα είναι επιτυχία. Ο λόγος για τους Sacramento Kings, οι οποίοι φέτος, για ένα περίεργο λόγο, πιστεύω πως θα ξεφύγουν από τη μιζέρια των τελευταίων ετών και θα παρουσιάσουν κάτι αντάξιο της ομάδας που έχουν στα χαρτιά, αν μη τι άλλο.

Gus Χρυσοχού: Το περσινό πάθημα με τους Knicks γίνεται μάθημα1)Αν και πραγματικά φέτος -με γερό τον Melo- κάτι εκτιμώ πως θα κάνουν -με μια φωνή το υπόλοιπο τραπέζι: δεν βάζεις μυαλό έτσι;!;. Παρόλα αυτά, θα μείνω στην Ανατολή και θα πάω στην Motor City, εκεί που ο Stan van Gundy έφτιαξε τους “Orlando Magic v.2.0”. Γύρω – γύρω όλοι από τον Drummond και ανελέητο σουτ από Ilyasova, Morris, Meeks, Jennings (όταν επιστρέψει) και Kentavious Caldwell-Pope. Στο Detroit έχει βγει το ρητό “With Stan we stand” και τάσσομαι απόλυτα με αυτό. Νομίζω πως οι Pistons αποτελούν ομάδα-sleeper φέτος και μπορούν να αποδειχθούν ως η έκπληξη της λίγκας.

Λουκάς Μοσχούλας: Θα έδινα μια δεύτερη ευκαιρία στους Pelicans (μετά την περσινή επιλογή μου), αλλά οι τραυματισμοί τους δεν μου το επιτρέπουν. Θα μείνω όμως στην Δύση και θα πάω με του Ήλιους της Αριζόνα. Το σύνολο του Hornacek έχει όλα τα στοιχεία για να είναι η 8η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την post season. Η έκπληξη, βέβαια, θα είναι αν καταφέρει να κατακτήσει και μία θέση μέσα στην πρώτη 6αδα. Γιατί όχι;

Πέτρος Καούνης: Ο Κοσμάς είπε τους Kings, ο Gus τους Pistons και εγώ σκέφτομαι να πάω να γράφω τα ζώδια σε αθηναϊκό free press. Ομάδα έκπληξη φέτος, χωρίς να είναι έκπληξη ουσιαστικά, θα είναι οι Μορμόνοι της Utah. Θα πιάσουν το νήμα από εκεί που ακριβώς το άφησαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και θα το πάνε όσα βήματα μπορούν παραπέρα. Προβλέπω κατάκτηση της 6ης θέσης της Άγριας Δύσης και επίσης προβλέπω ανταλλαγή του Trey Burke ώστε να ενισχυθούν με κάποιο κομμάτι που τους λείπει.

Γιάννης Χάτσιος: H πρόοδος των Orlando Magic την τελευταία τριετία θυμίζει downloading σε pre-broadband εποχές. Η ρημάδα η μπάρα δεν λέει να γεμίσει. Οι 20, 23 και 25 νίκες αντίστοιχα δεν είναι ακριβώς ρυθμός που προκαλεί ίλιγγο, το ίδιο και το pace της ομάδας που παρέμενε εκνευριστικά χαμηλό, απορρίπτοντας τα καθαρόαιμα της ομάδας. Η στασιμότητα στην επιθετική παραγωγικότητα (ORtg 101,6, 101,7, 101,6) είναι εντυπωσιακή, το ίδιο και η αδυναμία βελτίωσης της επίθεσης. Με έναν κανονικό προπονητή, όπως είναι ο Scott Skiles, στον πάγκο, η ομάδα είναι δεδομένο ότι θα τρέξει περισσότερο και θα βελτιώσει την άμυνά της, ιδίως αν ο τέως παίκτης και προπονητής του ΠΑΟΚ μπορέσει να ενσταλάξει το concept “άμυνα” στη συνείδηση του Nikola Vucevic. Αν δεν στραγγαλίσει τον Mario Hezonja αλλά εκμεταλλευτεί το μακρινό του σουτ σε ένα ρόστερ διψασμένο για εξωτερική απειλή, οι Magic μπορούν να τρυπώσουν στα playoffs της Ανατολής.

Δημήτρης Μαντζούκας: Oι Boston Celtics τρίτοι φέτος στην Ανατολή; Γίνεται; Σαφώς και γίνεται. Ο Brad Stevens είναι προπονηταράς, και τo project “κανένας all star, 12 παικταράδες” φέτος είναι έτοιμο να αποδώσει καρπούς.

Μήτσος Μαυράκης: Είναι βέβαιο πως, λόγω ένδειας ταλέντου, η έκπληξη θα έρθει από την Ανατολή. Η περσινή Indiana βασανίστηκε από τραυματισμούς, αλλά ο Frank Vogel μπορεί να χτίσει σοβαρή άμυνα ακόμα και με το ρόστερ του Ball Hog, με αποτέλεσμα πέρσι να μας παρουσιάσει κάτι άγραφες εμφανίσεις από παίκτες όπως ο Donal Sloan. Αν εξαιρεθεί αυτό το ξανθό μουστάκι, που και πάλι δικαιολογείται επειδή ήταν ’80s, ο Larry Bird δεν έχει κάνει ποτέ λάθος. Οι ομάδες που χτίζει πάντα υπερβαίνουν τις προσδοκίες και ανακαλύπτει ταλέντα από το πουθενά. Πολύς ντόρος έχει γίνει για την μετατόπιση του Paul George στο 4, αλλά αφενός σιγά τα power forwards που υπάρχουν πια στην Ανατολή, κι αφετέρου ας μην αφήνουμε του Bird να μας πιάσει κορόιδα κοιτώντας αλλού. Μία είναι η απάντηση: Monta-Ball!

Νίκος Ραδικόπουλος: Συμφωνώ με τον Μήτσο πως τα περιθώρια έκπληξης είναι κυρίως στην Ανατολή, όπου πίσω από το ξεκάθαρο φαβορί για τον τελικό, τους Cavs, υπάρχουν δέκα ομάδες που παλεύουν για τις εφτά εναπομείνασες θέσεις των playoffs της περιφέρειας2)Bulls, Halks, Heat, Wizards, Raptors, Bucks, Pacers, Celtics, Pistons, Hornets, προφανώς όχι όλες με τις ίδιες πιθανότητες. Η δικιά μου αίσθηση για την έκπληξη είναι στην ομάδα των Bucks. Όπως αναλυτικά παρουσίασε ο Κοσμάς το καλοκαίρι, το project τους είναι τρομακτικά ενδιαφέρον και το ταβάνι τους υψηλότατο. Σίγουρα δεν είναι η χρονιά που περιμένουν ούτε οι ίδιοι να φτάσουν αυτό το ταβάνι, αλλά το συσσωρευμένο ταλέντο στο ρόστερ τους και η μπασκετική ευφυΐα του Kidd στον πάγκο τους είναι ένας συνδυασμός που μου δίνει την εντύπωση πως οι 50 νίκες και μία θέση στο top 4 της Ανατολής είναι εφικτή. Και σε αυτό θα ποντάρω.

Σταύρος Μαρίνος: Πολλά λανθασμένα συμπεράσματα μπορεί να βγουν από breakouts ομάδων σε post All-Star περίοδο, όπως και πολλά πλουσιοπάροχα συμβόλαια έχουν δοθεί, σε παίχτες που βελτίωσαν τα νούμερά τους τους τελευταιούς δύο μήνες της σεζόν. Οι ισορροπίες αλλάζουν, αρκετές ομάδες τανκάρουν αναίσχυντα και νέοι παίχτες αποκτούν χρόνο συμμετοχής. Παρ’ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι τέτοιο, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε την πρωτοφανή αναγέννηση των Utah Jazz.  Mέχρι το All-Star game (μέσα Φλεβάρη), με ρεκόρ 19-34, είχαν την 27η χειρότερη άμυνα, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, ήταν με διαφορά η καλύτερη αμυντική ομάδα, τελειώνοντας της σεζόν με ρεκόρ 19-10. Φέτος ήρθε η ώρα των playoffs, με τα χέρια του Gobert και του Favors να κρύβουν τους ουρανούς.

profile ballhog4

2. ”Ναι, αφεντικό; Είμαι στο κρεβάτι με 40 πυρετό και είναι κολλητικό. Ναι, ναι. Ίσως το καλύτερο είναι να μην έρθω αύριο στο γραφείο και κολλήσουν και οι υπόλοιποι”. Ποια θα είναι η πιο fun to watch ομάδα φέτος για την οποία μπορεί να προβείτε στην παραπάνω “ζαβολιά”;

Κοσμάς Καψάλης: Όλοι θα περιμένουμε να δούμε Clippers, Warriors, Thunder κλπ. Στην συγκεκριμένη ερώτηση παρόλα αυτά θα πω 3+1 ομάδες που περιμένω με την μεγαλύτερη αγωνία. Οι τρεις πρώτες είναι τα πιο ενδιαφέροντα projects του ΝΒΑ κατά τη γνώμη μου, οι Bucks, οι Wolves και οι Magic. Bonus η Indiana με την επιστροφή του George, τον ερχομό του Monta και τον rookie Myles Turner.

Gus Χρυσοχού: To “fun to watch” είναι πάντα υποκειμενικό. Ναι οκ, μπορούμε να πάμε και πάλι στις κλασικές αξίες των Warriors, των Spurs ή των Clippers, αλλά και οι τρεις επιλογές είναι εύκολες. Στην Ανατολή, όμως, βρίσκονται τα διεστραμμένα projects και έχω την αίσθηση πως η πιτσιρικαρία των Magic θα μας δώσει αρκετούς λόγους για να την δούμε φέτος3)Πριν τελειώσει την πρότασή του ο Gus, o Μαντζούκας σηκώνεται από τη θέση του και τρέχει, τον αγκαλιάζει και τον φιλάει, είτε θετικούς (ενθουσιασμό, ταχύτητα, transition) είτε αρνητικούς (εμπειρία). Oladipo, Payton, Napier, Vucevic, Harris, Hezonja, Gordon και ο βετεράνος Watson. Μέσος όρος ηλικίας, πλην Watson, γύρω στα 22. Ε, τί άλλο θέλετε δηλαδή;

Λουκάς Μοσχούλας: “Fun to watch” και Ανατολή καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να μπουν στην ίδια πρόταση. Όμως το ρόστερ που έχει φτιάξει ο Jason Kidd παρέα με τον John Hammond είναι, αν μη τι άλλο, άκρως εντυπωσιακό και νεανικό, και μας υπόσχεται πολλές φάσεις σαν κι αυτές.

Πέτρος Καούνης: Κάθε χρόνο προσπαθώ να δω δύο παιχνίδια κάθε ομάδας πριν το All Star break και άλλα δύο μετά. Συνήθως δεν τα καταφέρνω ποτέ γιατί πάντα προτιμώ το ”καλό” παιχνίδι της βραδιάς από το να δω Sixers, Nuggets, Knicks και λοιπές βυθιζόμενες δημοκρατικές δυνάμεις. Νομίζω πως φέτος θα δω αρκετά παιχνίδια των Thunder στην τελευταία τους προσπάθεια για την κατάκτηση του θρόνου πριν από τη φυγή του Durant για άλλες πολιτείες. H πεντάδα των Westbrook, Durant, Kanter, Ibaka και Waiters υπόσχεται έναν επιθετικό οργασμό.

Γιάννης Χάτσιος: Δεν θα επαναλάβω τους πολυαναμενόμενους Magic (κυρίως γιατί δεν θέλω να πέσει πάνω μου με αγκαλιές και φιλιά ο Μαντζούκας), μα δεν μπορώ να μην πετάξω κάπου εδώ το teaser του Hezonja:

Από εκεί και πέρα, θα δώσω την ψήφο μου στους Pacers. Επί Hibbert η “τα ζώα μου αργά” επίθεσή τους πρόσφερε όσες συγκινήσεις προσφέρει μια προσπάθεια απόφραξης σωληνώσεων. Ήταν τόσο άσχημη που ο Lance Stephenson, απλά και μόνο όντας ο εαυτός του σε αυτό το πλαίσιο, έβαλε στην τσέπη περίπου 20 εκατομμύρια παραπάνω από όσα του αναλογούσαν. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Αν ο Vogel κόψει τα χαλινάρια σε πεντάδες του τύπου Hill, Ellis, Miles με τον George στο 4 και τον Myles Turner στο 5, οι αντίπαλοι προπονητές θα πρέπει να επιστρατεύσουν λάσο για να τους σταματήσουν στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Frank να το παίζει X-ray στον πάγκο4)Και παρακαλώ πολύ να μην συγχέεται με τα μπάζα που κατεβάζει το ποτάμι υπό το όνομα Νικήτας Κλιντ την τελευταία 2ετία.

Δημήτρης Μαντζούκας: Οι απόπειρες προσηλυτισμού των υπόλοιπων BallHogers στο θαύμα του Orlando βαίνουν καλώς. Για μία ακόμα φορά θα απαντήσω Orlando, αλλά αυτή τη φορά δεν θα  χαρακτηριστώ γραφικός. Έχω την εντύπωση πάντως πως, από άποψη γοητείας του παιχνιδιού, πέρα από τις εύκολες απαντήσεις των Golden State, Atlanta, φέτος θα δούμε πολύ ωραίο μπάσκετ από Chicago και Boston.

Μήτσος Μαυράκης: Ο Anthony Davis υπό την καθοδήγηση του επιθετικού guru Alvin Gentry και της αμυντικής ιδιοφυΐας Darren Erman είναι σαφέστατα ένας λόγος για να ξενυχτάμε για τα παιχνίδια των Pelicans,  ξεπερνώντας την παρουσία του Omer Asik σε αυτά αλλά μονάχα εφόσον επιστρέψουν υγιείς όλοι οι παίκτες κάτι που προς το παρόν φαντάζει μακρινό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα δούμε πολύ Timberwolves να κάνουν ομορφιές στο ανοιχτό γήπεδο, αν και η δήλωση του Steve Kerr πως την πρώτη χρονιά οι Warriors απλά προσαρμοζόταν στο σύστημά του και πως φέτος θα έχουν αναπτύξει τους σωστούς αυτοματισμούς είναι γεγονός πως καθιστά όλες τις υπόλοιπες απαντήσεις περιττές.

Νίκος Ραδικόπουλος: Εγώ, πάλι, θα πάω στις κλασικές αξίες των Warriors και Spurs. Αν είναι να ξενυχτήσω, πόσο δε αν είναι να κάνω “ζαβολιά” την επομένη, ε, θα το κάνω για κάτι που αξίζει τον κόπο. Και το ομορφότερο μπάσκετ αυτή την στιγμή στον πλανήτη το παίζουν οι δύο αυτές ομάδες. Κι επειδή με αυτήν τη Δύση είναι κάπως μαζοχιστικό να ξενυχτάς για να δεις Ανατολή, όσο κι αν βολεύουν περισσότερο οι ώρες, τρίτη επιλογή ομάδας είναι το άριστα εργαστηριακά σχηματισμένο project του Morey στο Ηouston.

Σταύρος Μαρίνος: Δύσκολη ερώτηση για κάποιον που σε νύχτες μεγάλων ντέρμπι, προτιμάει να αγνοεί αγώνες όπως Warriors-Thunder και Cavs-Spurs, για χάρη του 76ers-Knicks και του Hornets-Timberwolves… Ίσως είναι η αρρώστια του NBA fanatic, ο εθισμός στο NBA Fantasy ή ανίατος μπασκετικός hipsterισμός.

mini logo

3. Ποια ομάδα θα αναγκαστεί να καταφύγει σε special days προκειμένου να μαζέψει τον απογοητευμένο κόσμο της στο γήπεδο;

Κοσμάς Καψάλης: Special days δεν θα κάνει, μιας κι έχει από τα πλέον πιστά fanbases στο ΝΒΑ, αλλά οι οπαδοί του Portland θα ζήσουν αρκετές πίκρες φέτος. Από τον ενθουσιασμό για τον Lillard 5)#6 τρία χρόνια πριν και μια ομάδα που έδειχνε ότι πάει σταθερά να χωθεί στις διεκδικήτριες, ξαφνικά το καλοκαίρι βάρεσε διάλυση. Για playoffs ούτε λόγος φυσικά, μιας και στο ρόστερ έμειναν ο Lillard, ρολίστες και στοιχήματα με την ελπίδα να βγουν.

Gus Χρυσοχού: Ό,τι είπε ο Κοσμάς. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πιο “one-man” ομάδα από τους φετινούς Blazers. Εκτιμώ πως θα αναβιώσουμε στιγμές και εποχές Iverson, που θα μας δείξουν αν ο Lillard μπορεί να γίνει franchise player.

Λουκάς Μοσχούλας: Special Day και Staples Center είναι γραφτό να πηγαίνουν μαζί. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι Clippers που τα χρειαζόντουσαν για να γεμίσουν τις κερκίδες, τώρα που η ομάδα του CP3 είναι ανταγωνιστική είπαν οι Lakers να πάρουν τη σκυτάλη. Και απ’ ότι φαίνεται, μέχρι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο Kobe, θα τους χρειάζονται (δεν άντεξα να μην την γράψω την κακία μου).

Πέτρος Καούνης: Θα αποφύγω την εύκολη απάντηση περί Sixers, γιατί έχει γίνει κουραστική και θα πω και εγώ τους Blazers. Μετά από δύο καλές σεζόν, με την τελευταία να χαλάει από τον τραυματισμό του Matthews, και την μετά Aldridge εποχή που ξεκινάει, η διοίκηση της ομάδας του Portland θα χρειαστούν πολλά μαρκετίστικα κόλπα για να κρατήσουν τον κόσμο στις κερκίδες όταν η ομάδα θα παραπαίει. Προβλέπω τους  Carrie Brownstein και Fred Armisen να γυρίζουν ολόκληρη season στο Moda Center.

Γιάννης Χάτσιος: Δεν ξέρω τι λέτε, πάντως ως Portland fan θα ήμουν μόνιμος κάτοικος Moda Center για να πετύχω τη βραδιά που ο Lillard θα μπει στο απόλυτο “fuck-it” mode και θα βάλει 60 σαν άλλος Allen Iverson. Ή τον C.J. McCollum να διαλύει κάποια δύσμοιρη Νέα Υόρκη σαν απάντηση στον αδερφό του, γνωστό και ως Kobe Bryant της Ασίας. Τα παιχνίδια του Brooklyn, αντίθετα, θα παίζουν ντέρμπι για τη μεταμεσονύκτια διασκέδαση με τον υποτιτλισμένο Καφέ της Χαράς, και δεν αποκλείεται να χάνουν κιόλας.

Δημήτρης Μαντζούκας: Συμφωνώ απόλυτα με τον Χάτσιο. Η απογοήτευση και η αποτυχία είναι έννοιες σχετικές. Ένα concept με εικοσάχρονα να μαζεύουν εμπειρίες γύρω από έναν All Star με καλές προοπτικές δεν πρόκειται να απογοητεύσει τον κόσμο, αφού δεν θα έχει προσδοκίες για νίκες, όσο τουλάχιστον βλέπει τους μικρούς να αναπτύσσονται. Στο Dallas όμως δεν υπάρχουν μικροί, αλλά ένα σωρό ώριμοι 30άρηδες οι οποίοι θα αποτύχουν να μπουν στα playoffs, και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα γίνει ανεκτή μία τέτοια εξέλιξη στους συνηθισμένους σε καλές πορείες Τεξανούς. Η παρουσία του Dirk σίγουρα θα βοηθήσει.

Μήτσος Μαυράκης: Το Brooklyn είναι αυτή τη στιγμή, η μοναδική περιοχή σε Η.Π.Α. και Ισπανία στην οποία αν βρισκόμουν θα μπορούσα να βρω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από το να πάω στο γήπεδο.

Νίκος Ραδικόπουλος: “Τελευταίες περιφορές του σκηνώματος του Kobe στο Staples Center!!”, θα γράφει με μεγάλα γράμματα η αφίσα προσέλκυσης κοινού, και ο Kobe, πιστός στις εμμονές του, θα προσπαθεί, με usage επιπέδου περσινού Westbrook, να χαλάσει την χρονιά εξέλιξης του μέλλοντος του οργανισμού των Lakers, Clarkson και Russell, στο αέναο φλερτ του με την υστεροφημία του. Όλο το Hollywood θα παρελάσει από το γήπεδο να κάνει δηλώσεις ακραίας γραφικότητας του τύπου “ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία του συλλόγου” προς το πρόσωπο του. Έχω αλλάξει ήδη κανάλι/stream.

Σταύρος Μαρίνος: Λαμβάνοντας υπόψη την περσινή προσέλευση, βλέπουμε ότι οι 25 από τις 30 ομάδες είχαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 90% γεμάτα γήπεδα. Οι πέντε τελευταίες (Bucks, Nuggets, Timberwolves, Pistons, 76ers) κυμάνθηκαν από το 68% μέχρι το 80%. Nuggets και 76ers είναι οι ομάδες που θεωρητικά χρειάζονται special days περισσότερο από κάθε άλλο, μιας και οι άλλες τρεις βρίσκονται σε σαφή άνοδο. Επειδή η Philadelphia έχει περάσει προ πολλού το σημείο μη-επιστροφής, η επιλογή μου θα πέσει στους ξεχασμένους Nuggets.

NBA attendance 2014-15

Ballhog Spalding

4. Εντελώς υποκειμενικά και με γνώμονα πάντα τα οπαδικά συναισθήματα, ποιο θα είναι το ζευγάρι των τελικών;

Κοσμάς Καψάλης: Από την Ανατολή η απάντηση είναι εύκολη και δύσκολα εκτίθεσαι. Στην κολασμένη Δύση από την άλλη, γίνεται τέτοιος χαμός, με έξι ομάδες δυνητικά να μπορούν να κατακτήσουν το δαχτυλίδι. Που και πάλι ό,τι κι αν πούμε, μέσα μπορούμε να πέσουμε. Προσωπικά θα πάω με το ζευγάρι Cavaliers-Thunder. Οι Cavs, έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα κι αν δεν γίνει κάτι ακραίο, μάλλον θα φτάσουν στους Τελικούς. Από την άλλη, το τρομερό ρόστερ των OKC είναι τέτοιο, που προσωπικά θέλω να δω υγιείς μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Και μετά, LeBron vs KD κι όποιος αντέξει.

Gus Χρυσοχού: Ό,τι συναίσθημα και προτίμηση κι αν έχεις, οι Cavaliers δεν γίνεται να λείπουν από τους τελικούς. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι – ίσως – η μεγαλύτερη αποτυχία που έχει λάβει χώρα στο NBA. Μεταξύ μας, τους Bulls ή τους Hawks θα ήθελα να δω από την Ανατολή. Τώρα στην Δύση… Ο Ραδικόπουλος είχε γράψει εκείνο το άρθρο που περιγράφει ανάγλυφα το τι συμβαίνει σε εκείνη την πλευρά και για το πόσο δύσκολο είναι να φτάσει κανείς στους τελικούς. Προσωπικά θα ήθελα να δω τον Duncan να παίρνει το 6ο δαχτυλίδι και τον Aldridge το 1ο. Spurs – Cavs λοιπόν.

Λουκάς Μοσχούλας: Dallas-Chicago. Εντάξει, εντάξει, μην με αγριοκοιτάτε όλοι! Μια πλάκα έκανα πάνω στην αγάπη μου για τις δύο ομάδες! Σοβαρά τώρα, θα κρατήσω τους Bulls από την Ανατολή και θα τους συνδυάσω με τα Σπιρούνια του Τέξας. Rose-Butler απέναντι σε Duncan-Aldridge ή όπως χωριζόμασταν παλιά στα μονά ψηλοί εναντίον κοντών.

Πέτρος Καούνης: Με καθαρά υποκειμενικά και οπαδικά κριτήρια, το ζευγάρι των τελικών θα είναι Jazz vs Pistons…Τώρα με μπασκετικά κριτήρια, προβλέπω το ζευγάρι του τελικού να είναι Cavaliers από τη Ανατολή, με τον LBJ αγριεμένο και αποφασισμένο να φέρει ένα δαχτυλίδι στο σπίτι του, και από την Άγρια Δύση οι Spurs για το τελευταίο tango στο παρκέ (και του χρόνου, βέβαια, το ίδιο θα γράφουμε για τους Spurs, και του παραχρόνου, και σε τρία χρόνια μετά κ.ο.κ.).

mgid-uma-image-mtvjpg

Γιάννης Χάτσιος: Chicago Bulls Bitches. Ο μασκοφόρος εκδικητής με το ένα πόδι, ο βλαμμένος που έχει βγάλει τον καθρέφτη από το αμάξι του, oι Nikola και Pau και φυσικά ο υπερτροφικός stoner Joakim Noah θα πετάξουν έξω τους λαπάδες του Cleveland. Από την απέναντι πλευρά, αμηχανία μου προκαλεί και μόνο η σκέψη πως πρέπει να σκεφτώ ποιος θα φτάσει στους τελικούς. Υγείας επιτρέπουσας όμως, και με τον Steven Adams να παίζει τουλάχιστον 20′, νομίζω ότι οι Thunder θα αποδειχτούν too hot to handle, και θα βρεθούν και αυτοί στους τελικούς, φιλοξενώντας το Chicago.

Δημήτρης Μαντζούκας: Θα δώσω την ίδια απάντηση με πέρσι. Oklahoma Thunder – Cleveland Cavaliers. Φέτος, χωρίς τραυματισμούς, μπορεί να πέσω μέσα.

Μήτσος Μαυράκης: Οι Chicago Bulls είναι αυτή η φίλη μας, η οποία  μόλις βγαίνει από μια πολυετή νοσηρή σχέση που την έφθειρε πάρα πολύ (Tom Thibodeau). Βγαίνει με έναν καινούργιο ομορφάντρα (Fred Hoidberg) που την κυκλοφορεί (γρήγορη εκτέλεση στην επίθεση) και της διευρύνει τους ορίζοντες (Mirotic βασικό power forward) και ξαφνικά φαίνεται ομορφότερη από ποτέ. Χώρια που αν μάθαμε κάτι από το φετινό καλοκαίρι είναι να μην στοιχηματίζουμε ενάντια στον Pau. Στη Δύση συγκρούονται οι γίγαντες και σε τέτοια ολοκαυτώματα το σοφότερο είναι να ποντάρουμε στην ομάδα που μπορεί να επιβιώσει παρά τις απώλειες, οπότε αυτοί θα είναι οι Rockets με το αδιανότητο βάθος στο απίστευτα αθλητικό τους roster. Και ποιος θα σηκώσει το πρωτάθλημα; Οποιος από τους δύο πάρει τον Carmelo τον Φλεβάρη.

Νίκος Ραδικόπουλος: Πέρσι είχαμε τελικό στον οποίο αναμετρήθηκαν δύο rookies στο ΝΒΑ προπονητές για πρώτη φορά μετά την ίδρυση της λίγκας. Ε, δεν δίνω την παραμικρή πιθανότητα αυτό να επαναληφθεί. Με όση ανυπομονησία κι αν περιμένω τα δείγματα γραφής του Hoidberg σε αυτό το επίπεδο, οι φετινοί Cavs είναι ανίκητοι στην Ανατολή. Αν είναι απλά αρτιμελής ο LeBron, οι νιτρομπουκάλες που ενεργοποιεί στην post season μπορούν να φτάσουν τελικό Ανατολής και με εμάς εδώ μέσα για supporting cast. Μιλάμε για τον καλύτερο παίχτη που έχουμε δει εδώ και πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια, με αστείρευτη ενέργεια και δυνατότητες και μέσους όρους που για πλάκα γίνονται 40/12/8 όποτε το επιθυμεί. Πόσο δε από την στιγμή που από πέρσι μπήκε στη λογική “στην regular season το πάω χαλαρά για να έχω ενέργεια εκεί που πρέπει”. Η ομάδα των Cavs δύσκολα θα ξαναέχει τόσους τραυματισμούς όσους πέρσι, και η ομάδα έμεινε ακριβώς η ίδια, γεγονός σημαντικότατο για τη χημεία και την απόδοσή της. Ο Blatt είναι πιο έμπειρος σε αυτό το επίπεδο και γενικά τα πράγματα μου φαντάζουν τόσο δεδομένα και ξεκάθαρα, που μου κάνει εντύπωση που συζητάμε οτιδήποτε άλλο για την Ανατολή. Στην Δύση τώρα, ισχύει για τους OKC ό,τι και για τους Bulls. O Billy Donovan είναι ένας έμπειρος, αλλά σε άλλο επίπεδο μπάσκετ, προπονητής, νεοτεριστής, που ταιριάζει απόλυτα στο πρότυπο που βαδίζει το σύγχρονο ΝΒΑ, προπονητικά, αλλά δεν βλέπω πως θα καταφέρει να βγάλει την ομάδα του νικήτρια από αυτήν τη Δύση στην πρώτη του χρονιά. Συνεπώς, γιατί μακρηγόρησα. Θεωρητικά δεν θα είναι έκπληξη οποιαδήποτε ομάδα από τους Warriors, Spurs, Thunder, Clippers, Rockers βρεθεί στον τελικό. Δεν θα ήθελα αυτή να είναι οι Clippers, λόγω αντιπάθειας, και νομίζω το κενό του πάγκου τους στις θέσεις των ψηλών θα τους εμποδίσει και πάλι. Εκ των Warriors, Spurs και Rockets, οι δύο πρώτοι έχουν σαφές προπονητικό προβάδισμα, γεγονός που παίζει καθοριστική σημασία στα τέλη Μάη κάθε χρόνου. Οι Spurs μάλλον θα περάσουν στον τελικό, αφήνοντας εκτός αυτού φέτος τους Warriors, αλλά το Larry O’Brien trophy τον Ιούνη 2016 θα το σηκώσει ο, πιο ξεκούραστος στη διαδρομή του προς τους τελικούς, LeBron. Με την ευχή να διαψευσθώ και πρωταθλητές να είναι μία ομάδα εκ των Spurs ή Warriors.

Σταύρος Μαρίνος: 

  • Βγάζουμε από τη λίστα mainstream ομάδες: Lakers, Bulls, Celtics, Warriors, Spurs, Thunder, Cavs, Knicks, Mavericks.
  • Αφαιρούμε τις απελπιστικά βαρετές και προβλέψιμες: Hawks, Raptors, Pacers, Heat, Pistons, Rockets, Clippers, Grizzlies, Pelicans, Suns, Jazz.
  • Αγνοούμε τις μπασκετικά ανύπαρκτες: Nets, Hornets, Magic, 76ers, Blazers, Nuggets, Timberwolves.
  • Ευχόμαστε  οι συμπαθέστατοι Bucks, να μην προχωρήσουν ιδιαίτερα, για να αποφευχθούν οι Ελληνό-αθλητικογραφικές γραφικότητες.
  • Οπότε ο τελικός -προφανώς και- θα είναι: Sacramento Kings – Washington Wizards!!!

fb profil pic

References
1 Αν και πραγματικά φέτος -με γερό τον Melo- κάτι εκτιμώ πως θα κάνουν -με μια φωνή το υπόλοιπο τραπέζι: δεν βάζεις μυαλό έτσι;!;
2 Bulls, Halks, Heat, Wizards, Raptors, Bucks, Pacers, Celtics, Pistons, Hornets
3 Πριν τελειώσει την πρότασή του ο Gus, o Μαντζούκας σηκώνεται από τη θέση του και τρέχει, τον αγκαλιάζει και τον φιλάει
4 Και παρακαλώ πολύ να μην συγχέεται με τα μπάζα που κατεβάζει το ποτάμι υπό το όνομα Νικήτας Κλιντ την τελευταία 2ετία
5 #6

3 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Mr.White October 27, 2015 at 22:42 -

    Προβλεψη μου για την δυση ειναι οτι στον τελικο θα φτασουν η Οκλαχομα με τους Σπερς οπου ο συμπαθεστατος Κει Ντι και ο αντιπαθεστατος Γουεστμπρουκ θα χασουν πανυγηρικα απο τα γεροντια του Ποποβιτς. Στον τελικο απεναντι στο Κλιβελαντ οι Σπερς θα παρουν το εκτο δαχτυλιδι γιατι δεν μπορει να αποχωρησει ο Ντανκαν χωρις αλλον ενα τιτλο. Ο Λεμπρον θα ψιλοπαθει ενα burnout αλλα τι να κανουμε the winner takes it all και ενταξει σε συγκριση με τους Σπερς νεος ανθρωπος ειναι θα το ξεπερασει. Οσο για το Σικαγο θα αποκλειστουν απο τον πρωτο γυρο των πλει οφς της Ανατολης, απο ποιον μου ειναι αδιαφορο, κατα προτιμηση ομως απο τους Μπακς.

    • Nicolas Radicopoulos October 28, 2015 at 02:37 -

      Εμένα με κέρδισες να ξέρεις!!

      • Mr.White October 28, 2015 at 17:29 -

        Ευχαριστω φιλε! Τον Ιουνιο λοιπον βλεπουμε…