The Ball Hog’s Fantasy Steals & Cheats

Posted on Oct 26 2015 - 4:51pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της σεζόν του ΝΒΑ αύριο και τούτο συνεπάγεται πως μέχρι το πρώτο jumpball της σεζόν θα πρέπει να έχουμε οριστικοποιήσει και τα fantasy rosters μας. Η παρούσα στήλη δεν έχει σκοπό να φωτίσει τα αυτονόητα (“καλό θα είναι να έχετε τον Durant στην 10άδα σας”, για παράδειγμα), αλλά περισσότερο να προσπαθήσει να διακρίνει μια ευκαιρία ξεχασμένη στα waivers, που μπορεί να δώσει, έστω για μόνο μία βδομάδα, νούμερα, καθώς και να υποδείξει ενδεχόμενες κακοτοπιές, με παίχτες που οι συγκυρίες της εβδομάδας μάλλον δεν θα τους ευνοήσουν.

Για λίγκες 20 ομάδων
Stay Away

Wesley Matthews – Chandler Parsons: Και οι δύο starters των Mavs στις θέσεις 2-3, προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς (αχίλλειος για τον Matthews – γόνατο για τον Parsons). Αμφότεροι αμφίβολοι για την πρεμιέρα, με τον Matthews πάντως να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπολογιστεί το ενδεχόμενο minutes restriction αλλά και η σκουριά της πολύμηνης απραξίας. Αν είναι στις ομάδες σας, συνιστώ υπομονή.

Τους ψηλούς της Βοστόνης: David Lee, Jared Sullinger, Kelly Olynyk, Tyler Zeller, Amir Johnson, και με ενδεχόμενο smallball που θα κατεβάζει και τον Jae Crowder στο 4. Άγνωστο ποιος θα πάρει τον περισσότερο χρόνο και θα βγάλει fantasyακά νούμερα. Με αυτό κατά νου, είτε πιστέψτε σε ένα δίδυμο και πάρτε το ρίσκο αυτό να σας αποδώσει μακροπρόθεσμα, είτε παρακολουθείστε στενά την κατάσταση, με στόχο να προλάβετε τον ανταγωνισμό, όταν το τοπία θα δείχνει πως ξεκαθαρίζει.

Τον Tristan Thompson. Το γεγονός πως κατάφερε να υπογράψει ένα πολύ μεγαλύτερο της μπασκετικής του αξίας συμβόλαιο με τους Cavs, δεν συνεπάγεται μεγαλύτερη συμμετοχή ή καλύτερα fantasyακά νούμερα. Ο Love θα ξεκινάει στο 4, o LeBron θα περνάει αρκετό χρόνο στη θέση και, πέραν του Mozgov, πλέον υπάρχουν και ο ξανά υγιής (για όσο, αλλά προς ώρας είναι) Anderson Varejao και ο Shasa Kaun. Πολύ κίνηση και με δύο superstars μπροστά του για να πάρει πάνω από 20-22 λεπτά την παρούσα στιγμή. Ακόμα κι έτσι ίσως δώσει 6-7 rebounds, με τα 2,5 να είναι επιθετικά. Μην περιμένετε παραπάνω πράγματα όμως.

Taj Gibson. Ο δυναμικός ψηλός των Bulls έδινε διαχρονικά συμπαθητικά fantasy νούμερα ερχόμενος από τον πάγκο. Με τους Gasol και Mirotic να αποτελούν τις βασικές επιλογές στην frountcourt των Bulls,τον Noah την πρώτη επιλογή από τον πάγκο και τον rookie Bobby Portis να έχει μάλλον εξασφαλισμένα 10 λεπτά στο rotation της ομάδας, ο χρόνος του Gibson, μαθηματικά είναι δύσκολο να ξεπεράσουν τα 20′. Και στα 18 λεπτά που αναμένεται να παίζει δεν φαντάζει καλή επιλογή για 10άδα αυτή την στιγμή. Μια θέση στον πάγκο, σε περίπτωση ενδεχόμενου τραυματισμού κάποιου από τους -εύθραυστους- Ευρωπαίους που έχει μπροστά του, ίσως να αποτελεί, παρόλα αυτά, καλή επιλογή.

Ευκαιρίες

Συνεπείς με το σχόλιο για τους Matthews και Parsons, είναι ευκαιρία να ποντάρει κανείς στους αναπληρωματικούς τους. Ο John Jenkins μπορεί να κάνει την έκρηξη φέτος και να σας κάνει πανευτυχείς που τον προλάβατε από τους άλλους, αλλά ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, έχει value μέχρι να δούμε την κατάσταση του Wes. Ο Justin Anderson πιθανότατα κυκλοφορεί ελεύθερος γενικά, και αξίζει το ρίσκο ενόψει πρεμιέρας. Bonus Maverick: Με τον Dalembert να γίνεται waive, ο Pachulia είναι ο μόνος υγιής center για τον Rick Carlisle. Προλάβετε τους αντιπάλους σας με τον Jeremy Evans που είναι ίσως ο μόνος rim-runner στο ρόστερ της ομάδας αυτή τη στιγμή.

Ο Nate Robinson ξανάρθε στην λίγκα ξαφνικά και ετοιμάζεται να κάνει Natιές1)είσαι ανεκδιήγητος. Εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ανταγωνισμού στη θέση του PG στους Pelicans από τη σωρεία τραυματισμών της ομάδας (Jrue Holiday σε περιορισμό 15 λεπτών ανά αγώνα μέχρι το Γενάρη, Norris Cole εκτός για 4-6 εβδομάδες, ακόμα και ο Tyreke Evans, που θα κάλυπτε μέρος των λεπτών της θέσης, μπήκε χειρουργείο και θα λείψει για 4-6 βδομάδες) ο Nate βγάζει free pass και όλοι αναμένουμε 1,5 τρίποντο με 2 ανά παιχνίδι, με κοντά, αν όχι λίγο παραπάνω από, 10 πόντους, 4 assists και ίσως και ένα κλέψιμο. Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει παραπάνω από τον 8ο,9ο ή 10ο παίχτη της ομάδας του.

Kosta Koufos. Σου λείπουν 6-8 rebounds, τα 2,5 επιθετικά και θες και περίπου 1,5 block ανά παιχνίδι ακόμα; Τότε ο Koufos μπορεί να σου δώσει αυτά τα νούμερα, μαζί με περίπου 6-8 πόντους ανά παιχνίδι στα 25 λεπτά περίπου που θα αγωνίζεται. Επίσης, έχει το C δίπλα στο όνομά του, που στις Ball Hog λίγκες είναι ένα πολύτιμο γράμμα!

Kent Bazemore. Με τον Thabo Sefolosha να μην έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του στο πόδι και τον Tim Hardaway Jr. ξεκάθαρα τον αναπληρωματικό του Korver, ως τον σουτέρ της second unit των Hawks, ο two-way wing που δείχνει να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των λεπτών του αποχωρήσαντα Carroll δείχνει να είναι ο Bazemore. Μικρό ερωτηματικό για την περίπτωση που η Atlanta ξεκινήσει να παίζει με κανονικό center, καθώς πλέον διαθέτει τρεις τέτοιους – Splitter, Muscala, Tavares-. κατεβάζοντας τον Al Horford στη φυσική του θέση, το 4, και τον Millsap στο 3. Μόνο σε αυτό το σενάριο ο Bazemore δεν θα παίζει πάνω από 25 λεπτά στο παιχνίδι, συνεισφέροντας σε πόντους, τρίποντο, rebounds και assists (σε μια κλίμαkα του 11, 1,2, 3, 2 στις αντίστοιχες κατηγορίες).

Ο Thomas Robinson ενδεχομένως κυκλοφορεί ελεύθερος και στη δική σας λίγκα. Προσπεράστε το γεγονός ότι έχει περάσει από 6 ομάδες σε λιγότερο από τρία χρόνια, ότι τρώει τάπες αφειδώς και δεν προσφέρει τόσο στα περιφερειακά stats (assists, steals, blocks). Σε αυτούς τους Nets μπορεί να είναι μια καλή πηγή rebounds, λίγων πόντων και καλών ποσοστών. Δεν θα συναρπάσει με την απόδοσή του, αλλά ίσως είναι ένα καλό add στον πάγκο σας.

Για λίγκες 12-14 ομάδων

Οκ, για κάποιον λόγο αποφασίσατε να παίξετε σε μικρότερη – σε αριθμό ομάδων – λίγκα. Είτε γιατί αυτό είναι το comfort zone σας, είτε γιατί θέλατε κάτι πιο ελαφρύ, είτε για όποιον λόγο θέλετε τέλος πάντων. Καλά κάνετε, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Σε αυτές τις λίγκες, συνήθως, οι περισσότεροι πάνε με τα σίγουρα χαρτιά και μάλλον ο καθένας μας αυτό θα έκανε. Ωστόσο, καλό θα ήταν να παρατηρήσετε παίχτες που μπορεί “να μην είναι Durant, LeBron, Davis” και τα ρέστα, αλλά μπορούν να συνεισφέρουν πολύτιμα στατιστικά στην πορεία της ομάδας σας.

Must Adds

Συμμετέχοντας στο draft των μικρότερων λιγκών, παρατηρήσαμε πως μάλλον λειτουργεί κάπως υποσυνείδητα (ή και ενσυνείδητα) η έννοια του ξεφτισμένου βετεράνου, ο οποίος “δεν μπορεί”. Σίγουρα ο Jose Calderon δεν είναι πια αυτό που ήταν, όμως αν η ομάδα σας χρειάζεται assists τότε είναι η επιλογή σας με κλειστά μάτια. Βασικό point guard των Knicks είναι και θα κινηθεί στην περιοχή των 5 assists. Επιπλέον, με τον πολύπειρο Ισπανό στην κατοχή σας, κερδίζετε πολύ και στην κατηγορία Α/ΤΟ καθώς τα λάθη του σπανίζουν. Το 1 και κάτι τρίποντο που έχει μέσο όρο στην καριέρα του λογικά θα είναι και αυτό εδώ, και θα είναι ευπρόσδεκτο.

“Άσε, έκανα ένα draft/τοίχο σαν εκείνο που ζητούσε ο Van Gundy στο Detroit”. “Ωραίος. Από σουτ πως πάμε;”. “Κάνουμε τον σταυρό μας”. Συνήθης διάλογος μεταξύ εκείνων που αγχώνονται να γεμίσουν με Centers και στην συνέχεια το χάνουν στην περιφέρεια. Όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο. Σας λείπει το τρίποντο; Κρατήστε δύο ονόματα: Randy Foye και Isaiah Canaan. Ο μεν πρώτος είναι από τους πλέον παραδοσιακούς σουτέρ της λίγκας και λογικά δεν θα πέσει κάτω από τα 2 τρίποντα ανά παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος θα πλησιάζει τα 2,5. Αν χρειάζεστε, δε, συμπλήρωμα και στο σκοράρισμα αμφότεροι θα κινηθούν στην περιοχή των 11-12 πόντων.

Φάκελος Luis Scola: Η φυγή του Amir Johnson άφησε μεγάλο κενό στο backcourt των Raptors και ο Patterson που όλα δείχνουν πως θα κληθεί να το καλύψει, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε κανέναν εκτός του Κοσμά. Η προσθήκη του Αργεντίνου έμπειρου power forward, θα δώσει νούμερα σε αρκετές κατηγορίες σε μια φαντασιακή ομάδα που έχει κενό στους ψηλούς της. Θα βρει σίγουρα λεπτά συμμετοχής στους φετινούς Raptors και αν συνεχίσει σε ρυθμούς Παναμερικάνικων Αγώνων, θα μιλάμε για μεγάλη φαντασιακή κλοπή.

Τέλος, όσον αφορά τα rebounds, αξίζουν οι περιπτώσεις των Brandon Bass και Mitch McGary. O Bass θα πάρει τα λεπτά του στους Lakers και, όπως και στους Celtics, θα παλεύει για την κάθε μπάλα σαν να είναι η τελευταία του. Θα έρχεται ως back up του Julius Randle και τα 5-6 rebounds μοιάζουν σίγουρα. Ακόμα πιο υψηλή επίδοση αναμένεται εκείνη του McGary, ο οποίος την περασμένη χρονιά είχε 5,2 rebounds σε 15,2 λεπτά συμμετοχής. Ο coach Donovan έχει ήδη δώσει hint ότι θα δώσει περισσότερο χρόνο φέτος στον νεαρό, γεγονός που ίσως φέρει τον παίχτη στην περιοχή των 7-8 rebounds. Ναι, η σωστή ερώτηση ως GMs είναι “Που υπογράφω;”.

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τον Harrison Barnes, τον Jeff Green, τον Marco Belinelli αλλά και starting centers όπως ο Tyler Zeller, o Omer Asik και ο Zaza Pachulia να μένουν εκτός επιλογών σε αρκετές μικρές λίγκες. Μελετήστε λοιπόν τι λείπει από την ομάδα σας, και κινηθείτε αναλόγως. Μπορεί τα ονόματα να μην σας ενθουσιάζουν, αλλά ο καλύτερος fantasy player είναι αυτός που δίνει στην ομάδα σου αυτά που της λείπουν.

References
1 είσαι ανεκδιήγητος

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. GiannisD October 26, 2015 at 20:23 -

    Ελπίζω αυτό το C του Kουφού να προστεθεί σύντομα!! Δεν υπάρχει τώρα και δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό. Λες κι έχει παίξει ποτέ PF.