Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος #2

Posted on Nov 9 2015 - 2:00pm by The Ball Hog

11892120_10206526362054500_8801553225789554241_n

Ο Καλός

Ευεργετικά λειτούργησε για τον James Harden η στήλη… Ο Μούσιας, διαβάζοντας στο Ball Hog τα πεπραγμένα της πρώτης εβδομάδας, πείσμωσε κι επανήλθε άμεσα. Σε 4 αναμετρήσεις αυτό το 7ήμερο, είχε μέσους όρους 38,5/5,5/5,5, σουτάροντας με 46% εντός παιδιάς και με 84% από τις βολές (έχοντας 49 εύστοχες), ενώ έβαλε και σχεδόν 4 τρίποντα σε κάθε παιχνίδι. Τούμπανος.

Ο Kent Bazemore συνεχίζει να δικαιώνει την αρχική πρόταση της στήλης. Γεμάτα statlines, πάνω από 50% στο τρίποντο μέχρι στιγμής στη σεζόν. Για 9ο-10ο παίχτη στα rosters σας τον είχαμε προτείνει αρχικά, σε 7ο-8ο εξελίσσεται.

Brook Lopez, ο οποίος την βδομάδα που μας πέρασε μας υπενθύμισε γιατί έχει γίνει All-Star. Γεμάτη στατιστική, με 22 πόντους μ.ο., 8,5 rebounds και 2,2 blocks, που έρχονται να συμπληρώσουν την εξαιρετική του εικόνα σε επίθεση και άμυνα, στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια. Κρίμα για τον ίδιο πάντως, γιατί τα νούμερά του δεν συνδυάζονται με νίκες, καθώς το Brooklyn μετράει επτά ήττες, σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Κώστας Κουφός, εκμεταλλεύτηκε την απουσία λόγω τραυματισμού του DeMarcus Cousins και παρόλο που οι Kings δεν κέρδισαν κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια της εβδομάδας, εκείνος είχε 11,25 πόντους, 7,5 rebounds και ένα block, αγωνιζόμενος περίπου 27 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Eίναι ξεκάθαρο πως ο Dwight Howard θα προστατευτεί φέτος όσο γίνεται περισσότερο από τους Rockets, προκειμένου να είναι αυτός που πρέπει στα playoffs. Ωστόσο, αυτή τη βδομάδα με τις εμφανίσεις του, θύμισε πως παρότι οι μέρες του Orlando έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, συνεχίζει να είναι ένας από τους καλύτερους center του πρωταθλήματος. Έπαιξε στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια των Rockets 1)ισάριθμες νίκες και είχε 13/8 με 4 blocks κόντρα στους Thunder, 23/14 με 10/10 σουτ κόντρα στους Magic και κράτησε για το Σάββατο το καλύτερο μέσα στην έδρα των Clippers. 20 πόντοι και 20 rebounds 2)ο δεύτερος που το πετυχαίνει φέτος μετά τον Drummond, με 8/10 σουτ και 4/5 βολές. Και το πέτυχε αγωνιζόμενος μόλις 29 λεπτά.

Ο Evan Fournier έχει καθιερωθεί πλέον στη βασική 5αδα των Magic, βρίσκοντας και πολλά λεπτά. Αυτό την βδομάδα που μας πέρασε μεταφράστηκε σε 87 συνολικά πόντους (21,8 ανά παιχνίδι) κάνοντας career high με 30 κόντρα στους Pelicans κι απειλώντας το την αμέσως επόμενη μέρα με 29 στο παιχνίδι με τους Rockets.

Dwight Powell – PF (Dallas): Όλο και σε κάποια από τις fantasy leagus που παίζετε θα τον βρείτε ξεχασμένο. Ειδικά αν αυτή είναι των δώδεκα ή δεκατεσσάρων ομάδων, οπότε έχει αρκετούς παίκτες να τραβήξεις από τον κουβά. Ο rookie των Mavericks, παρόλο που έρχεται από τον πάγκο πίσω από Dirk και Zaza, έχει στα έξι πρώτα παιχνίδια της season, 11,3 πόντους και 8 rebounds μ.ο., ενώ προσθέτει και σχεδόν ένα block κάθε βράδυ (0,7).

Ο Tyler Johnson εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Gerald Green, μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που περιμένουμε να αποκαλυφθεί, και παίρνει χρόνο συμμετοχής στην περιφέρεια του Miami. Η απόδοση του τόσο τώρα όσο και πέρσι στο τέλος της χρονιάς υπόσχεται μία σταθερή ενίσχυση σε σκοράρισμα και μικρή προσφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε τον Curry ξανά και ξανά ε; Ο τύπος έβαλε 24 πόντους με 2 τρίποντα κόντρα στο Sacramento και οι owners παίζει να ζορίστηκαν λιγάκι.

Εκτός του Curry, στην συγκεκριμένη στήλη θα πάψει να αποτελεί μέχρι νεωτέρας είδηση, ότι ο Andre Drummond δεν έκανε κάτι εξωφρενικό στα rebounds. Σε 3 αναμετρήσεις είχε 22 πόντους και 24,3(!!) rebounds μέσο όρο, είχε 2 ”20-20” παιχνίδια και μάλλον είναι κοντά στο να γίνει ο επόμενος μετά τον Kevin Love με ”30-30”.

Ο Κακός

Jamal Crawford, που έχει ξεκινήσει την σεζόν μουδιασμένος γενικά, αλλά τα 7/27 σουτ που έκανε την δεύτερη βδομάδα κόντρα σε Phoenix, Golden State και Houston τον κάνουν αρνητικό πρωταγωνιστή. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως δεν θα ανεβάσει την απόδοσή του, ωστόσο κέρδισε επάξια την θέση του στην στήλη αυτή.

Love, μόνο αγάπη δεν δείχνει στους GMs του, τουλάχιστον επιθετικά. Ο power forward των Cavs κάνει μια χαρά την δουλειά του χαμάλη μεν3)34 rebounds σε τρία ματς και περιμένουμε τι θα κάνει απέναντι στους Pacers. 22-19 είχε με τους Pacers τελικά, αλλά στα δύο παιχνίδια κόντρα σε Knicks και 76ers, τα ποσοστά του ήταν τραγικά. Με 4-13 και 5-16, κάνει τους απανταχού owners να τρώνε τα καπέλα τους. Show some bucket Love, Kevin!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εδώ θα μπαίνει κάθε βδομάδα η ομάδα των Lakers. Πριν λίγες ώρες, στο παιχνίδι μέσα στο Garden ο Clarkson είχε 4/13, ο Randle 3/12 και ήρθε ο Bryant με ένα κλασσικό για τα δεδομένα του πια 6/19, για να συνδυαστούν σε ένα 13/44 που μεταφράζεται σε 29,5%. Το αποτέλεσμα ήταν, παρόλο που σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ήταν πάνω στο σκορ, να χαρίσουν τελικά στους Knicks την πρώτη τους εντός έδρας νίκη, σε ένα παιχνίδι που ο Carmelo είχε 8/20.

Εδώ θα μπορούσε να μπει και η βασική frontline των Phoenix Suns. O Markieff Morris ναι μεν βάζει γύρω στους 13-14 πόντους, αλλά τα ποσοστά του είναι κάτω από το 40% και η συνεισφορά του στο σύνολο των βαθμολογούμενων κατηγοριών μικρή. Μέτρια πράγματα και από τον Tyson Chandler, ο οποίος αποτελεί φυσικά σταθερά στα rebounds, κατεβάζοντας αισθητά πάνω από 10 σε κάθε παιχνίδι, αλλά κυμαινόμενος στους 7-8 πόντους, με 1 assist και 0 blocks στα τελευταία τρία παιχνίδια δεν έχει την αξία που θα περίμενε κανείς φαντασιακά. Πιο πολύ όμως αναφέρονται διότι οι Phoenix Suns παίζουν μόνο δύο παιχνίδια τούτη την εβδομάδα, και συνιστάται προσοχή στους owners, που ενδεχομένως είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουν εμπιστοσύνη στους πάγκους τους.

J.R. Smith – SG/SF (Cleveland): Μπορεί να είμαστε λίγο άδικοι, καθώς ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο γόνατο και έχει χάσει τα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας του, αλλά στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της regular season, έδειξε πως ακόμα βρίσκεται σε καθοδική πορεία, συνεχίζοντας από το σημείο απ’όπου τελείωσε την περυσινή χρονιά. Σε μικρές fantasy leagus (με 12 ή 14 ομάδες) σίγουρα θα υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή για αναπληρωματικό SG στο roster της ομάδας σας.

Nicola Mirotic: Μέσοι όροι εβδομάδας: 3,6 πόντοι, 4 rebs, 1 ass, 0,33 κλεψίματα. Αποκρουστικός! Έρχεται και εβδομάδα που οι Chicago Bulls έχουν μόνο δύο παιχνίδια. Owners, ατσαλωθείτε.

Ο Goran Dragic δεν θυμίζει σε τίποτα τον point guard που οδήγησε το Phoenix στα playoffs πριν δύο χρόνια, πήρε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, μπήκε στην All NBA Third Team και έκανε τους Heat να επενδύσουν πάνω του  90.000.000$. Στα πρώτα παιχνίδια αυτής της νέας χρονιάς παρουσιάζεται τραγικός, με 11 πόντους και 4 ασσίστ μ.ο. Δεν μπορούμε ακόμα να τον ξεγράψουμε, αλλά γεγονός παραμένει πως δεν έχει καταφέρει να βρει ως τώρα ρυθμό στην επίθεση των Heat. Καλό είναι να αποφευχθούν βιαστικές κινήσεις πάντως, καθώς απόπειρες ανταλλαγής του σε αυτό το σημείο θα οδηγήσουν σε ανταλλάγματα χαμηλότερης αξίας από την πραγματική του.

Ο Άσχετος…

O John Wall είναι μέχρι στιγμής 9ος blocker στο πρωτάθλημα. Όχι ανάμεσα στα PG, ούτε καν ανάμεσα στους guards. Eίναι 9ος σε όλη τη λίγκα, έχοντας 2,2 ανά αγώνα. Έχει κάνει τουλάχιστον ένα σε κάθε παιχνίδι ως τώρα, ενώ είχε 3 με τους Celtics και 2 και 5 την περασμένη εβδομάδα με Knicks και Magic αντίστοιχα. Noel, Drummond, Horford, Dwight, Durant, Bogut, Henson είναι μερικά μόνο από τα ονόματα κάτω από τον Wall. Εντυπωσιακό.

Άσχετος επίσης αποδείχθηκε αυτός που πρότεινε τον Montrezl Harrell ή αλλιώς τον “Faried με περισσότερα σύμφωνα” στην στήλη της προηγούμενης εβδομάδας4)γμουχ, Ραδικόπουλος, γμουχ…. Με μ.ο. 1 πόντο και 1 reb σε τρία παιχνίδια, δικαιούμαστε όλοι να αγανακτήσουμε.

…και η Κασσάνδρα

Ένα όνομα αρκεί να γεμίσει από μόνο του αυτό το κομμάτι: T.J. McConnell υποκλινόμαστε. Γιατί; Γιατί στα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξες αυτήν την βδομάδα, είχες 6,7 πόντους μ.ο.5)οκ, δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά ετοιμαστείτε για τα άλλα δύο stats του και δίπλα σε αυτούς ήρθες να συμπληρώσεις 9,2 assists! Άντε και αυτό μπορούμε να πούμε πως είναι νορμάλ6)δεν είναι, γιατί είσαι rookie και γι’αυτό σε λατρεύουμε, αλλά το ότι είσαι point guard και κατέβασες 6,2 rebounds σε αυτά τα ματς, ε διάολε κάνει εντυπωσιακό το statline σου. Keep up!

Raul Neto – PG (Utah): Παίζεις σε μεγάλη fantasy league (16 ή 20 ομάδες) και σε ενδιαφέρει η κατηγορία των τριπόντων; Τότε ο Βραζιλιάνος των Jazz είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα. Μέχρι στιγμής στη season, έχει 1,2 τρόποντα ανά παιχνίδι με το εκπληκτικό 50% σε ευστοχία.

Αυτήν την εβδομάδα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Arron Afflalo για λογαριασμό των Knicks σύμφωνα με τα τελευταία reports, οπότε καλό είναι οι ιδιοκτήτες του να μην τον ξεχάσουν στον πάγκο. Η επιστροφή του θα σηματοδοτήσει και την πτώση της μετοχής κάποιων εκ των υπόλοιπων περιφερειακών της Νέας Υόρκης, με αυτή του Vujasic να είναι σίγουρα η μία. Μέχρι να ξεδιαλύνει η κατάσταση και να αντιληφθούμε το νέο rotation του Fisher, καλό θα ήταν να μην ρισκάρετε την συμμετοχή οποιουδήποτε περιφερειακού της ομάδας (Calderon, Grant, Galloway) καθώς μέχρι τώρα μοιράζονταν χρόνο και στο 2.

Μιλήσαμε για Chicago και Phoenix που είναι οι παγίδες της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, Bulls, Suns, Heat και Wizards έχουν μόλις 2 παιχνίδια αυτή τη βδομάδα. Από την άλλη, μην ξεχάσετε ότι οι Timberwolves παίζουν 5 αγώνες και ενδεχομένως να υπάρχουν στους πάγκους σας ή στο waiver wire παίκτες που θα έχουν αξία αυτή τη βδομάδα. Πρώτος-πρώτος ο Nemanja Bjelica, o οποίος μετά από μια μίνι-έκρηξη σε acquisitions πήγε από το 1,2% στο 4,6% στις λίγκες του ESPN. Έκανε εξαιρετικό φαντασιακά παιχνίδι απέναντι στο Chicago, και εφόσον παίρνει λεπτά, είναι παίκτης που δίνει επαρκείς (για να μην είναι τρύπα) πόντους με συμπαθητικά ποσοστά, πολύ καλός per minute rebounder, έχει στο τσεπάκι 1+ τρίποντο και μοιράζει assists. Αξίζει οπωσδήποτε άμεσα, και το συζητάμε και για long-term. Από εκεί και πέρα κάντε έρευνα στη λίγκα σας για το που βρίσκονται Kevin Martin, Shabazz Muhammad και Gorgui Dieng, με τους δύο πρώτους να μπορούν να καλύψουν τρύπες στο σκοράρισμα και τον τρίτο κυρίως στα αμυντικά στατιστικά.

References
1 ισάριθμες νίκες
2 ο δεύτερος που το πετυχαίνει φέτος μετά τον Drummond
3 34 rebounds σε τρία ματς και περιμένουμε τι θα κάνει απέναντι στους Pacers. 22-19 είχε με τους Pacers τελικά
4 γμουχ, Ραδικόπουλος, γμουχ…
5 οκ, δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά ετοιμαστείτε για τα άλλα δύο stats του
6 δεν είναι, γιατί είσαι rookie και γι’αυτό σε λατρεύουμε