Euroleague Week 5 Preview

Posted on Nov 12 2015 - 4:17pm by Petros Kaounis

Τελευταία αγωνιστική, για τον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων της Euroleague και στο πρόγραμμα βρίσκουμε αρκετά παιχνίδια που θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Ακυρώνουμε λοιπόν ότι έχουμε κανονίσει για σήμερα και αύριο και επικεντρώνουμε τα βλέμματα μας στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Group A

FC Bayern Munich (2-2) vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade (1-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Η Bayern έχει δείξει μέχρι στιγμής πως διαθέτει μια ομάδα ικανή όχι μόνο για να περάσει στο Top 16 αλλά να παλέψει και για το κάτι παραπάνω. Αν είχε καταφέρει, μάλιστα, να φύγει με τη νίκη από τη Μαδρίτη την προηγούμενη αγωνιστική, τότε θα είχε βάλει τις βάσεις και για καλύτερο πλασάρισμα από αυτό της τέταρτης θέσης. Ο Crvena Zvezda είναι μέχρι στιγμής από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης και οι αλλαγές στο roster του, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Mitrovic, δεν τον έχουν βοηθήσει να παρουσιάσει κάτι καλό προς το παρόν. Η Bayern είναι καλύτερη σχεδόν σε όλους τους στατιστικούς τομείς και δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει τη νίκη για να κλείσει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στο αν θα καταφέρουν οι παίκτες του Crvena Zvezda να περιορίσουν την Bayern επιθετικά. Η διαφορά στον μέσο όρο ενεργητικού μεταξύ των ομάδων είναι στο +11,5 υπέρ της Bayern και μόνο αν οι Σέρβοι κρατήσουν το παιχνίδι κάτω από τους 75 πόντους θα έχουν κάποια ελπίδα.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Από την πλευρά της Bayern ο Renfroe τα κάνει όλα και συμφέρει και μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη μεταγραφική προσθήκη των Βαυαρών. Από την πλευρά των Σέρβων, ο Zirbes είναι πρώτος scorer και rebounder της ομάδας (14,5 πόντοι και 7,8 rebounds) αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πάρει βοήθειες από τους συμπαίκτες του.

Strasbourg (1-3) vs Real Madrid (2-2)

Τί περιμένουμε να δούμε: Το τρίποντο του Carroll, σχεδόν στην εκπνοή, στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Bayern, την έσωσε από την ήττα που θα σηματοδοτούσε το χειρότερο ευρωπαϊκό ξεκίνημα της ιστορίας της, με μόλις μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια. Είναι εμφανές πως οι παίκτες της Real βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση συντήρησης δυνάμεων, μετά από τη χρονιά του απόλυτου θριάμβου που έκαναν πέρυσι και τα τουρνουά με τις εθνικές τους ομάδες το καλοκαίρι. Το παιχνίδι απέναντι στη Strasbourg, όμως, είναι από αυτά που μπορεί να τα πάρει και με σβηστές τις μηχανές. Η γαλλική ομάδα δεν έχει παρουσιάσει καλά δείγματα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και δεν αφήνει πολλές ελπίδες για κάτι παραπάνω, παρά την παρουσία κάποιων καλών παιχτών στο roster της.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές στο ποσοστά ευστοχίας μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Η διαφορά είναι πως η Strasbourg βασίζεται πάρα πολύ στο περιφερειακό σουτ των παικτών της και όταν αυτά δεν μπαίνουν, δεν διαθέτει τους ποιοτικούς παίκτες για να περάσει τη μπάλα μέσα στο καλάθι. Αντίθετα η Real, θα χτυπήσει το παιχνίδι ακριβώς εκεί με Nocioni και Maciulis στο τέσσερα και Ayon στη θέση πέντε.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Beaubois να επιχειρεί να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι των γηπεδούχων και να σουτάρει αρκετά τρίποντα. Από την άλλη πιστεύουμε πως ο Ayon θα κάνει ένα παιχνίδι στα επίπεδα του double-double.

Fenerbahce Istanbul (3-1) vs Khimki Moscow Region (3-1)

Τί περιμένουμε να δούμε: Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, ανάμεσα στις δύο ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ νικών στον όμιλο. Η Fenerbahce δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της από νωρίς φέτος και ο coach Obradovic έχει φτιάξει ένα ισορροπημένο σύνολο. Από την άλλη η Khimki έχει κάνει δύο συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση και θέλει να δείξει πως μπορεί να κερδίσει και εκτός έδρας μεγάλα παιχνίδια.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Η Fenerbahce διαθέτει ένα από τα καλύτερα backcourt στη διοργάνωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι περιφερειακοί της δεν είναι εξίσου καλοί. Εξάλλου όταν μιλάμε για μια ομάδα που έχει τη δυνατότητα να φέρνει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Antic και παράλληλα να διαθέτει έναν κορμό από νέους γηγενείς παίκτες με εξαιρετική ποιότητα. Η Khimki διαθέτει και αυτή ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών (Rice, Shved, Augustine) και τα ματσαρίσματα που θα προκύψουν, δημιουργούν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν κάποια από τις δύο ομάδες έχει ένα μικρό προβάδισμα, βασισμένο στη μέχρι τώρα εικόνα τους στη διοργάνωση, αυτή είναι η Khimki. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να πάρει τον έλεγχο στις δύο ρακέτες και αν η τριάδα της στην περιφέρεια πιάσει καλή απόδοση. Αυτό που περιμένουμε να δούμε, πάντως, είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι με αρκετούς πόντους συνολικά.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τους ψηλούς της Fenerbahce να παίρνουν αρκετές προσπάθειες και τους περιφερειακούς της Khimki να προσπαθούν να τους φθείρουν με αρκετά drives. Από ονόματα το γράψαμε και πιο πάνω, οι δύο ομάδες διαθέτουν ποιοτικότατα rosters.

Group B

Anadolu Efes Istanbul (2-2) vs Ολυμπιακός (3-1)

Τί περιμένουμε να δούμε: Δεύτερο εξαιρετικό παιχνίδι για αυτή την αγωνιστική της Euroleague, το οποίο θα διεξαχθεί επίσης στην Κωνσταντινούπολη. Σε μια παράλληλη ζωή ο αρθρογράφος έχει προνοήσει, έχει βγάλει εισητήρια και βρίσκεται εκεί για να τα παρακολουθήσει από κοντά συνδυάζοντας τα με μια βδομάδα στην ωραιότερη πόλη της Ευρώπης. Αλλά ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και στα του παιχνιδιού. Η Efes προέρχεται από δύο σερί ήττες στη διοργάνωση (εντός από Cedevita και εκτός από Kutxa) και θέλει να κλείσει τον πρώτο γύρο με νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει σημάδια βελτίωσης στα δύο τελευταία παιχνίδια του στη διοργάνωση, βασιζόμενος στην άμυνα του κυρίως. Στις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού είναι ο coach Ivkovic απέναντι στην ομάδα με την οποία κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά και ο Dunston απέναντι στην ομάδα με την οποία αναδείχθηκε δύο σερί χρονιές καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Η άμυνα του Ολυμιακού καλείται να δώσει το δεύτερο δυνατό της test μετά το παιχνίδι εκτός έδρας με την Kutxa, στο οποίο δεν τα πήγε καθόλου καλά. Αν ο Hunter απουσιάσει και σε αυτό το παιχνίδι, τότε όλο το βάρος στη ρακέτα θα πέσει πάνω στους Young, Αγραβάνη και Πρίντεζη (Ναι, το ξέρουμε πως υπάρχει και ο Milutinov…). Η Efes διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση, μέχρι στιγμής, στην διοργάνωση και είναι πρώτη σε assists, κυρίως λόγω Heurtel. Οπότε εκτός από την υπέρβαση που θα πρέπει να κάνει η άμυνα του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θα πρέπει να περιοριστεί και ο δημιουργικός ρόλος του Heurtel. Για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και να μην αφήσει την Efes να τρέξει. Επίσης, θα πρέπει να χτυπήσει την Efes στις αμυντικές αδυναμίες που έχει δείξει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Το ατού των φιλοξενουμένων, βρίσκεται στις περισσότερες λύσεις που έχουν από τον πάγκο και στο μεγαλύτερο βάθος του roster τους. Δεν περιμένουμε υψηλό σκορ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εκτός και αν η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού παρουσιάσει και πάλι αδυναμίες.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Κανόνας Νο.53 στις ερωτικές σχέσεις: Ποτέ μη συγκρίνεις τον/ην νυν με τον/ην πρώην σου. Δεν προσφέρει κάτι.

Το ματσάρισμα του Dunston με τον Young θα γίνει κάτω από τη σκιά των δηλώσεων του Π.Αγγελόπουλου (ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού) περί προδοσίας του Dunston και τα λοιπά. Αυστηρώς βασιζόμενοι στα αγωνιστικά, μιλάμε για μονομαχία μεταξύ δύο εκ των δυνατότερων κορμιών στην Ευρώπη.

Limoges CSP (1-3) vs EA7 Emporio Armani Milan (1-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου θα γίνει στη Γαλλία. Αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτά τα παιχνίδια συνήθως είναι και τα πιο ενδιαφέροντα ως προς την εξέλιξη του σκορ. Η Armani είναι καλύτερη ομάδα ποιοτικά από τη Limoges αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα δυνατά κορμιά των Γάλλων μέσα στη ρακέτα και όχι μόνο. Η Limoges είναι αθλητικότερη ομάδα αλλά δεν έχει τις λύσεις που έχουν οι Μιλανέζοι στην επίθεση. Οι Ιταλοί έχουν τις μονάδες για να κερδίσουν το παιχνίδι. Εξάλλου αν θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μονόδρομος.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στο ποια από τις δύο ομάδες θα είναι περισσότερο εύστοχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους και οι δύο ομάδες δεν έχουν δείξει ιδιαίτερες επιθετικές ικανότητες και μπορούμε να προβλέψουμε πως όποια ομάδα περάσει πρώτη τους 70 πόντους, αυτή θα έχει και τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Με την απουσία του Macvan, δημιουργείται ένα κενό στη ρακέτα της Armani και ο Lawal θα έχει διπλή δουλειά. Εκεί θα στοχεύσει και η Limoges, κυρίως με τον Traore. Επίσης, ο Gentile παραμένει βαρόμετρο σε κάθε παιχνίδι της Armani.

Cedevita Zagreb (2-2) vs Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz (3-1)

Τί περιμένουμε να δούμε: Ένα παιχνίδι που αν γινόταν στην αρχή της χρονιάς, θα γράφαμε πως η Kutxa είναι το φαβορί για τη νίκη. Τώρα όμως, μετά από τις εντυπωσιακές μέχρι στιγμής εμφανίσεις της Cedevita στη διοργάνωση, το ματς δείχνει περισσότερο ανοιχτό από το αναμενόμενο. Βέβαια και η Kutxa έχει μέχρι στιγμής θετικότατες εμφανίσεις στη διοργάνωση και, αυτή τη στιγμή, είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Η Kutxa είναι μια ομάδα με επιθετική κατεύθυνση και στηρίζεται πάρα πολύ στη δύναμη της μέσα στη ρακέτα, λόγω της καταπληκτικής χρονιάς που κάνει ο Μπουρούσης. Από την άλλη, η Cedevita είναι ένα δυνατό σύνολο, με τους Bilan και Babic να είναι τα δυνατότερα χαρτιά της. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα κάνει και την πρώτη του εμφάνιση ο Henry Walker, πρώην παίκτης του NBA, που θα της δώσει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ και εμπειρία στην περιφέρεια της.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Bilan να ματσάρει τον Μπουρούση. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ματσάρισμα ανάμεσα σε δύο παίκτες με εξαιρετικό ταλέντο, που βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα. Τώρα που βλέπουμε αναλύτικότερα το παιχνίδι, μπορούμε να γράψουμε πως αυτό είναι το τρίτο καλό παιχνίδι της ημέρας.

Group C

FC Barcelona Lassa (3-1) vs Lokomotiv Kuban Krasnodar (4-0)

Τί περιμένουμε να δούμε: Το τέταρτο εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων της Euroleague. Από τη μία έχουμε την Kuban, που δεν έχει γνωρίσει την ήττα, μέχρι στιγμής και από την άλλη η Barcelona, που ναι μεν είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα σημάδια βελτίωσης σε σχέση με πέρυσι και διανύει μια, αρχική, περίοδο που δεν πείθει. Περιμένουμε παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες κάτω από τα καλάθια αλλά και παίκτες, και των δύο πλευρών, που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω με προσωπικές τους ενέργειες.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στο ποιά ομάδα θα καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της. Αν αυτή είναι η Barcelona τότε, λογικά, θα χτίσει μια διαφορά, θα έχει τον πρώτο λόγο και θα περιμένουμε να δούμε αν o coach Μπαρτζώκας θα μπορέσει να επιδοθεί σε ακόμα μια ανατροπή στην καριέρα του. Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, πως η Barcelona είναι ιδιαίτερα άστοχη στα σουτ δύο πόντων και αυτό οφείλεται περισσότερο στην κακή περίοδο που διανύει ο Tomic.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Doellman σε ένα άτυπο διαγωνισμό σκοραρίσματος με τον Delaney. Και οι δύο είναι παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα τους στην πλάτη τους και για αυτό πολλά θα κριθούν από το αν θα μπορέσουν να τους σταματήσουν οι προσωπικοί τους αντίπαλοι, όταν αυτοί θελήσουν να πάρουν μπάλες.

Pinar Karsiyaka Izmir (1-3) vs Stelmet Zielona Gora (1-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Σίγουρα δεν είναι ένα από τα παιχνίδια που θα τραβήξουν την προσοχή των φιλάθλων αυτήν την αγωνιστική. Η Karsiyaka έχει να κερδίσει παιχνίδι από την εντυπωσιακή της εμφάνιση στην πρεμιέρα, απέναντι στην Barcelona ενώ η Gora κέρδισε την προηγούμενη βδομάδα τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο ομάδες όμως δεν έχουν δείξει μια σταθερή εικόνα μέχρι στιγμής. Η λογική λέει πως οι δυό τους μαζί με τη Zalgiris, θα παλέψουν για την τέταρτη θέση του group και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν ποντάραμε σε κάποια ομάδα για τη νίκη, αυτή θα ήταν η Karsiyaka λόγω έδρας. Είναι γεγονός πως έχει μία από τις πιο καυτές έδρες στη διοργάνωση και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όχι μόνο για να κερδίσει αλλά και να αποκτήσει μια σημαντική διαφορά πόντων.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στο αν θα βρει ευκαιρίες η Karsiyaka για να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχει εύκολα καλάθια. Έχει καλούς ξένους παίκτες αλλά όλοι δείχνουν, μέχρι στιγμής, πως μπορούν να αποδώσουν καλύτερα σε παιχνίδι γρήγορου ρυθμού. Από την άλλη η Gora θα προσπαθήσει να κλέψει το παιχνίδι και να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, μετά από αυτή της προηγούμενης βδομάδας κοντρα στον Παναθηναϊκό. Πολλά θα κριθούν από την ευστοχία των δύο ομάδων από την περιφέρεια, σημείο στο οποίο η Karsiyaka δείχνει να μειονεκτεί σημαντικά.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τους Gabriel και Iverson να είναι η βασική επιθετική απειλή των γηπεδούχων. Για τη Gora ο Ponitka έκανε καλή εμφάνιση με double-double απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλά απέναντι στους Τούρκους θα βρει σίγουρα περισσότερη αντίσταση κάτω από τη ρακέτα.

Παναθηναϊκός (1-3) vs Zalgiris Kaunas (2-2)

Τί περιμένουμε να δούμε: Τον Παναθηναϊκό να πιάνει το ρυθμό που μπορεί στα εντός έδρας παιχνίδια του και να κερδίζει άνετα τη Zalgiris. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γράψουμε, αλλά ο φετινός Παναθηναϊκός, ειδικά με τις απουσίες που έχει στα τελευταία παιχνίδια, έχει απογοητεύσει στις εκτός έδρας εμφανίσεις του. Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι θα παίξει η συμμετοχή ή όχι του Gist και στο πόσο θα επηρεαστεί ο Καλάθης παίζοντας με νάρθηκα στο χέρι, μετά το κάταγμα που υπέστη στις αρχές της βδομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ευρωπαϊκή του ιστορία και η νίκη είναι μονόδρομος, όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά περισσότερο για ψυχολογικούς. Απέναντι του θα βρει τη Zalgiris, μία ομάδα που συνδυάζει πάντα εμπειρία και ταλέντο στα rosters της και που μέχρι στιγμής έχει χτυπήσει όλα τα παιχνίδια της.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στο αν θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να καλύψει τα αμυντικά κενά του μέσα στη ρακέτα, ώστε να μη βρει η Zalgiris ευκαιρίες να χτυπήσει με τους Javtokas και Βουγιούκα. Η Zalgiris δεν είναι κακή ομάδα επιθετικά και θα μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στον Παναθηναϊκό αν παραμείνει μέσα στο παιχνίδι μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Από πλευράς Παναθηναϊκού, περιμένουμε να δούμε την αμυντική του λειτουργία να βελτιώνεται αισθητά και να δίνει τις ευκαιρίες στην ομάδα να τρέξει σε αιφνιδιασμούς. Στατιστικά οι δύο ομάδες είναι από τις άστοχες της διοργάνωσης, ειδικά πίσω από την γραμμή των 6,75, και για αυτό θα δούμε αρκετό παιχνίδι από το post.

Group D

Maccabi FOC Tel Aviv (1-3) vs Darussafaka Dogus Istanbul (1-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Αν η Maccabi δεν καταφέρει να συνέλθει και σε αυτό το παιχνίδι, τότε θα είμαστε κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη διοργάνωση σε επίπεδο ομίλων, καθώς θα χάσει αρκετό έδαφος για την τέταρτη θέση. Ήδη υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ, ο Goodes αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Ισραηλινών, με τον Avi Even να τον αντικαθιστά προσωρινά. Είναι σαφές πως η “ομάδα του λαού” διανύει περίοδο αναταραχών, ωστόσο μια νίκη κόντρα στην Darussafaka αναμένεται να δώσει μια ανάσα ηρεμίας και ευκαιρία για ανασυγκρότηση. Από την άλλη, η τουρκική ομάδα μετά τα εγκαίνια του νέου της γηπέδου την προηγούμενη βδομάδα και την καλή της εμφάνιση, παρά την ήττα, απέναντι στην ισχυρότερη CSKA Moscow, θα παρουσιαστεί με τον Aldemir για πρώτη φορά στο roster της και όπως όλα δείχνουν θα είναι βελτιωμένη.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στο περιφερειακό σουτ. Και οι δύο ομάδες βασίζονται αρκετά σε αυτό και θα πάρουν πολλές προσπάθειες για τρεις πόντους. Αν τα μεγάλα ονόματα του roster της Maccabi βρεθούν σε καλή μέρα, επιτέλους, και ο κόσμος δώσει την απαραίτητη ώθηση, τότε, εύκολα ή δύσκολα, οι γηπεδούχοι θα πάρουν το παιχνίδι. Αν όχι, η Darussafaka μέχρι στιγμής δείχνει περισσότερο δεμένη ως ομάδα και μπορεί να πάρει τη νίκη.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τις μάχες και στις δύο ρακέτες μεταξύ των Mbakwe και Erden. Έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς ψηλούς, ως προς το παιχνίδι τους, αλλά εξίσου καλούς.

CSKA Moscow (4-0) vs Unicaja Malaga (4-0)

Τί περιμένουμε να δούμε: Ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αήττητες, μέχρι στιγμής, ομάδες στη διοργάνωση. Η νίκη θα δώσει και το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι για την συνέχεια της διοργάνωσης. Η CSKA έχει σαφώς μεγαλύτερο βάθος στο roster της και μπορεί να πιάσει ρυθμό που καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν δείχνει να μπορεί να ακολουθήσει. Η Malaga αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, μέχρι τώρα, με τους Kuzminskas, Hendrix και Smith να έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη season.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στο αν η Malaga καταφέρει να σταματήσει την CSKA τη στιγμή που θα προσπαθήσει να ανεβάσει ρυθμό. Η λογική λέει πως θα δούμε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ και μπάσκετ υψηλού επιπεδου. Στατιστικά οι δύο ομάδες είναι κοντά στις κατηγορίες και από πλευράς roster, το μόνο που μπορούμε να γράψουμε είναι πως η CSKA έχει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα στο frontcourt της.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Kuzminskas vs De Colo. Τιτανομαχία μεταξύ δύο παικτών που ξεχωρίζουν μεν για την ικανότητά τους στο σκοράρισμα αλλά, παράλληλα, κάνουν και άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο, εξίσου σημαντικές. Επίσης, δυνατό ματσάρισμα θα είναι αυτό του Hendrix με τον Hines κάτω από τις δύο ρακέτες.

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (0-4) vs Brose Bakset Bamberg (2-2)

Τί περιμένουμε να δούμε: Η Sassari είναι η χειρότερη ομάδα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Η Bamberg είναι μια καλή ομάδα που ψάχνει την ευκαιρία να προκριθεί στο Top 16. Αν η Sassari ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη, χάνει κάθε ελπίδα για πρόκριση. Πιστεύουμε πως επειδή είναι το τελευταίο της χαρτί το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα παρουσιαστεί κάπως βελτιωμένη. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως έχουν επιδείξει σταθερότητα στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους και έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Τί περιμένουμε να δούμε: Ένα κλειστό παιχνίδι, με τον νικητή να κρίνεται στους 75 πόντους περίπου. Η Bamberg έχει καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και δείχνει να έχει μεγαλύτερη ευκολία στο σκοράρισμα.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Wanamaker να κάνει ένα καλό παιχνίδι, από πλευράς σκοραρίσματος και τους περιφερειακούς της Sassari να προσπαθούν να του κλείσουν τους διαδρόμους προς το καλάθι.

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».