O Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος #3

Posted on Nov 16 2015 - 1:05pm by The Ball Hog

NBA FANTASY 600x450

Ο Καλός

Συμπαθητική εβδομάδα για τον LeBron James με τρεις 30αρες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι μέσοι όροι του ήταν 33/7,3/6,3, με τους Cavs να κερδίζουν τα δυο από τα τρία παιχνίδια.

Μετά από χαμηλές πτήσεις στα πρώτα 6 παιχνίδια, αυτή ήταν η πρώτη καλή βδομάδα του Jamal Crawford. O J-Crossover είχε και στα τέσσερα παιχνίδια διψήφιο αριθμό πόντων, πετυχαίνοντας τουλάχιστον ένα τρίποντο σε όλα τα παιχνίδια. Κράτησε μάλιστα το καλύτερο για το τέλος, μιας και στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τους Pistons είχε 37 πόντους, 8 rebounds κι 6 assists.

Επίσης, δεν μπορούμε να μην σταθούμε και στην απόδοση του Jarrett Jack, ο οποίος στα παιχνίδια κόντρα σε Houston, Sacramento και Golden State είχε 18,6 πόντους μ.ο. και 9 assists, με το Brooklyn να κερδίζει τους Rockets και να χάνει από Kings και Warriors (στην παράταση).

Ο Terrence Jones επέστρεψε και επέστρεψε δυναμικά. Δεν ξέρουμε για πόσο θα καταφέρει να μείνει υγιής αυτή τη φορά, αλλά για όσες παραστάσεις τον δούμε fantasyακά θα είναι απολαυστικός.  23 πόντοι, 6,5 rebs και 3,5 blocks στα τελευταία δύο του παιχνίδια. Welcome back son!

Ο Andrew Wiggins στα τελευταία παιχνίδια των Wolves πετάει φλόγες, οπότε ήρθε ο καιρός να ξεκινήσετε την κουβέντα στον ιδιοκτήτη του στη league που παίζεται, μήπως και τον τουμπάρετε και κάνει το trade. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε έχει σχεδόν 25 πόντους μ.ο. και από την αρχή της χρονιάς έχει 20,5. Είναι γεννημένος σκόρερ, καθώς δεν προσφέρει πολλά στους άλλους τομείς αλλά το μέλλον του ανήκει δικαιωματικά.

Tην πρώτη βδομάδα είχε μπει στον άσχετο για τα κατορθώματά του, πλέον μπαίνει εδώ. Ο λόγος για τον DeMarcus Cousins και αιτία προφανώς δεν είναι οι γενικότερες εμφανίσεις του, κάτι αναμενόμενο από το καλύτερο 5αρι στο πρωτάθλημα. Ο Boogie όμως φέτος σουτάρει με 45% από το τρίποντο. Έχει βάλει 13/29, κι αν δούμε το ποσοστό του στα παιχνίδια που έχει ευστοχήσει σε ένα τουλάχιστον, ανεβαίνουμε στο 65% 1)13/20 τρίποντα.

Kαλών εμφανίσεων συνέχεια και για τον Rajon Rondo, ο οποίος εκμεταλεύτηκε την απουσία του Collison για να καταχραστεί όλα τα λεπτά. Σε τέσσερα παιχνίδια είχε 13ppg, 8,5rpg, 13,8apg και 2,5spg. Είχε δυο κολλητά triple double, ενώ οι Kings κέρδισαν τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια.

Ο Κακός

Back2back παρουσία του Nik Stauskas στους κακούς της στήλης. Ο shooting guard της Philadelphia έχει αποφασίσει να πάρει όσα σουτ δεν πήρε πέρυσι με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι των 76ers να τρώνε τα καπέλα τους. Ο Stauskas πραγματοποίησε 40 σουτ απέναντι σε Bulls, Raptors, Thunder και Spurs, βρίσκοντας στόχο στα 9. Nik, 25% μπορούμε να κάνουμε εμείς, δες το λίγο…

Ρε παιδιά ο Mirotic τι έπαθε;!; Δεύτερη σερί εβδομάδα που αγνοείται..!

Όλοι οι ψηλοί της Νέας Υόρκης φαίνεται να περνάνε δύσκολες μέρες. Ο Robin Lopez έχει σκοράρει 4 πόντους στα 3 τελευταία παιχνίδια του και μαζεύει 6 rebounds ανά παιχνίδι, αρκετά κάτω από τις προσδοκίες των ιδιοκτητών του. Ο Kyle O’ Quinn μετά από ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα έχει δει τα λεπτά του να μειώνονται στο ελάχιστο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε. Ως αποτέλεσμα είδαμε χτες τον Kevin Seraphin να κάνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, αλλά είμαστε σίγουροι πως και αυτός σύντομα θα εξαφανιστεί.

Ο Derrick Williams είναι ένας από τους παίκτες που θα βρείτε σίγουρα ελεύθερο στις leagues σας. Το να τον πάρετε είναι μεγάλο ρίσκο καθώς η χρονιά που κάνει είναι κάτω του μετρίου, στα όρια της απαράδεκτης. Πολλά παιχνίδια των Knicks τα τελειώνει χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα αλλά μπορεί κάποια στιγμή να αποτελέσει βασικότερο κομμάτι του rotation τους.

Ο Άσχετος…

Ανεμοδούρα αναμενόταν για αρχή έστω οι εμφανίσεις του Emmanuel Mudiay κι εκείνος δεν μας διαψεύδει. Τέσσερα παιχνίδια είχε αυτή τη βδομάδα κι αυτά είναι τα κατορθώματά του. Ωραίο all-around παιχνίδι με 18/5/5 και μόλις 2 λάθη με τους Blazers. Παιχνίδι με 11 assist και μονάχα ένα λάθος με τους Wolves. Δυο μέρες μετά δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με 11 assist, αλλά 9 λάθη και 1/10 σουτ. Και την επόμενη μέρα, καλύτερο παιχνίδι επιθετικά, αλλά μόλις μια assist, το χειρότερο νούμερο στην σύντομη καριέρα του.

O Derrick Rose συνεχίζει την κακή του χρονιά, καθώς φαίνεται πως το πρόβλημα στην όραση του από το χτύπημα στο πρόσωπο στην preseason, εξακολουθεί να τον ενοχλεί. Έχει μόλις 35,9% ποσοστό ευστοχίας και το μόνο που δίνει από φαντασιακά νούμερα είναι οι assists. Εδώ και καιρό έχει πάψει να αποτελεί καλή λύση για secondary PG στα φαντασιακά rosters αλλά αν συνεχίσει έτσι μπορεί να πέσει ακόμα περισσότερο η φαντασιακή του αξία.

και η Κασσάνδρα

Καμιά ομάδα δεν έχει 5 παιχνίδια αυτή τη βδομάδα. Αντίθετα, Utah και Washington (για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα) παίζουν μόλις δυο φορές.

Για ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει ο Meyers Leonard και την θέση του στην αρχική πεντάδα αναμένεται να διεκδικήσουν οι Noah Vonleh και Ed Davis. Ρίξτε μια ματιά προς τα εκεί, ίσως αξίζουν ως ευκαιρίες.

Eπιπλέον, παρακολουθήστε και την κατάσταση στην frontcourt της Charlotte, μιας και ο αστράγαλος του Cody Zeller ίσως τον αφήσει για περισσότερο καιρό εκτός, απ’όσο υπολογιζόταν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Frank Kaminsky θα πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής και ίσως δούμε κάποιες καλές στιγμές από τον νεαρό.

Είχε ούτως ή άλλως καλή παρουσία φέτος με πολύ καλές εμφανίσεις στην preseason και στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, αλλά ο τραυματισμός του Brandan Wright δίνει την ευκαιρία στον JaMychal Green να μεγαλώσει τον χρόνο συμμετοχής του στην frontline του Memphis, στην οποία δεν υπάρχει άλλος αναπληρωματικός πίσω από το βασικό δίδυμο. Πολύ καλά στατιστικά, εγγυημένα rebounds και bonus κάποιο τρίποντο για να αναστατώσει matchups που είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Μιας και βρισκόμαστε στο Memphis, αξίζει της προσοχής μας η έλευση του Mario Chalmers σε μία ομάδα σε κρίση που ψάχνει κάποια δυναμική στην περιφέρεια μετά το μέτριο ξεκίνημα του Conley και τις περιορισμένες δυνατότητες του διδύμου Allen – Lee στην επίθεση. Ο Chalmers, θα μπορέσει επιτέλους να αναλάβει αρμοδιότητες που δεν είχε παρά ελάχιστες περιόδους στο Miami, και έχει δείξει πως μπορεί να σεληνιάζεται όταν αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία επίθεση, ενώ έχει δείξει και ακριβώς το αντίθετο. Σίγουρα πάντως αξίζει το ρίσκο.

Για 12αρές και 16αρες λίγκες ίσως αξίζει να μπει στο radar σας ο Kris Humphries. Με θέση βασικού και με πολύ βελτιωμένο τρίποντο, ο διαχρονικά καλός rebounder, έχει χρόνο βασικού και δείχνει να μπορεί να βγάλει αντίστοιχα νούμερα. Σε 20άρες δεν τον αναφέρουμε καν, μιας και βασικός παίχτης ελεύθερος δεν νοείται.

Ο George Hill με μόλις τρία παιχνίδια των Pacers αυτή τη βδομάδα και με μια ασθένεια να τον κρατάει μακριά από προπονήσεις, είναι περισσότερο για μια θέση στον πάγκο αυτή τη βδομάδα, παρά για μια θέση σε αρχικό roster.

References
1 13/20 τρίποντα