Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχετος #4

Posted on Nov 23 2015 - 4:15pm by The Ball Hog
NBA Fantasy
Ο Καλός

Tα τελευταία χρόνια, όταν κάποιος (συνηθισμένος ή μη, ύποπτος) έκανε κάτι μεγάλο κόντρα στη Philadelphia, ήταν ένα σύνηθες αστείο στο Ball Hog να λέμε ”Τα στατιστικά με τους 76ers δεν θα έπρεπε να μετράνε”. Δυστυχώς, μέρος του ανεκδότου τείνουν να καταντήσουν (αν δεν έχει ήδη γίνει) και οι Lakers. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Brandon Knight για να κάνει το πρώτο triple double της καριέρας του, γράφοντας ένα ωραιότατο 30/10/15 με 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη κόντρα σε Russell, Huertas κλπ. Στο μεθεπόμενο παιχνίδι, έκανε κι ατομικό ρεκόρ καριέρας, έχοντας 38 πόντους κόντρα στους Nuggets.

Ωραιότατος Danilo Gallinari κόντρα στους Pelicans με 32/8/8 και 5 τρίποντα. Όσο ο Ιταλός έχει την υγειά του, οι Nuggets θα παραμένουν σε απόσταση βολής από τα playoffs.

Η απώλεια τηγανητού κοτόπουλου φαίνεται πως έχει κάνει δουλειά για τον Al Jefferson, ο οποίος έχει μια σταθερά καλή παρουσία. Η βδομάδα που μας πέρασε, είδε τον center των Hornets να έχει 18 πόντους μ.ο., 7,6 rebounds και 2 blocks, γεγονός που κάνει τους απανταχού GMs να τρίβουν τα χέρια τους.

Ish Smith. 16,3/4,8/8,8/1 μέτρησε ο Smith σε τέσσερα παιχνίδια, με τους Pelicans να κερδίζουν τα δυο από αυτά (εκείνα που έπαιξε ο Davis δηλαδή).

Και μιας και πιάσαμε τον Φρύδια, στα δυο παιχνίδια που αγωνίστηκε μέσα στη βδομάδα, οι μέσοι όροι του ήταν 26ppg, 18,5rpg και 3 blocks. Να ελπίσουμε να σταματήσει να ταλαιπωρείται από τους μικροτραυματισμούς που τον κυνηγάνε για να τον δούμε επιτέλους σε full mode.

Ο Hassan Whiteside συνεχίζει τη χρονιά από εκεί που την άφησε πέρσι. 15,6ppg, 9,3rpg και 7,3bpg είχε σε τρία παιχνίδια, έχοντας σε ένα από αυτά triple double (με τάπες), έχοντας 22/14/10.

Eκτός από το 27/14 με 2 τρίποντα που είχε ο Kristaps Porzingis με τους Rockets, είχε και 7 blocks. “Βοοοο”, όπως φώναζαν και οι φίλαθλοι της Νέας Υόρκης στο draft.

Φοβερός και τρομερός Ryan Anderson, o οποίος δείχνει πως άφησε πίσω του τα προσωπικά και τα θέματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν τις δυο τελευταίες χρονιές και φέτος μπήκε δυνατά. Ειδικά τη βδομάδα που πέρασε ήταν απολαυστικός, έχοντας σε τέσσερα παιχνίδια 28,3 πόντους, 6,3 rebounds και 3,8 τρίποντα ανά παιχνίδι.

Ο Κακός

Με μεγάλη λύπη μπαίνει στην κατηγορία αυτής της βδομάδας ο LaMarcus Aldridge. O ψηλός των Spurs δεν μας έχει συνηθίσει σε χαμηλά ποσοστά, ωστόσο κόντρα σε Portland και Denver, σούταρε με 25% και 28,6% αντίστοιχα. Το έσωσε με το 44,4% απέναντι στους Pelicans, αλλά, αν μη τι άλλο, περιμένουμε μεγαλύτερη σταθερότητα και υψηλά ποσοστά από τον ίδιο.

Στο παιχνίδι με το Houston, ο Marc Gasol επιβεβαίωσε ότι είναι ο καλύτερος πασέρ ψηλός στο πρωτάθλημα, με το πρώτο triple double της καριέρας του, έχοντας 16/11/11. Από το αμέσως επόμενο παιχνίδι, συνέχισε τις χαμηλές φετινές του πτήσεις, μένοντας σε 8 πόντους κι 8 rebounds σε 40 ολόκληρα λεπτά με τους Spurs.

Οι προηγούμενες επισκέψεις του John Wall στη στήλη ήταν για θετικούς λόγους, ένεκα των επιδόσεών του στα blocks, Παρόλα αυτά, ο guard των πρωτευουσιάνων κάνει μια γενικά άσχημη χρονιά (για τα δικά του δεδομένα). Σκοράρει όσο πριν 3 χρόνια που ήταν sophomore, μοιράζει 1,5 assist λιγότερη από πέρσι, και έχει την χειρότερη επίδοση της καριέρας του στα rebounds.

Ο Άσχετος…

Μέχρι και την Τετάρτη, ο Dion Waiters, είχε ευστοχήσει σε 13 lay ups. Γιατί μπαίνει σε αυτή τη στήλη; Επειδή είχε αστοχήσει σε 14…

Oι 29 πόντοι του Mario Chalmers, απέναντι στην Oklahoma. Ε τι άλλο να ζητήσεις από το back up point guard σου; Και μετά βγαίνει και ο Wade και γράφει αυτό:

mc

…και η Κασσάνδρα

Τα συνηθισμένα 3 και 4 παιχνίδια για όλες σχεδόν τις ομάδες αυτή τη βδομάδα. Εξαίρεση το Chicago και το Portland που θα δώσουν δυο παιχνίδια. Κι αν το βάθος και η ποιότητα στο ρόστερ του Chicago επιτρέπουν την χρήση αρκετών παικτών, με μόλις δυο παιχνίδια για τους Blazers, οποιαδήποτε επιλογή πλην των Damian Lillard και C.J. McCollum μοιάζει να ενέχει υψηλό ρίσκο.

Ο τραυματισμός του Timofey Mozgov1)Ώμος, θα μείνει εκτός περίπου για δύο βδομάδες στο Cleveland, αναμένεται να ανοίξει αρκετά την θέση “5”. Είναι δεδομένο πως ο Varejao θα δει περισσότερα λεπτά στο παρκέ, ενώ και ο Thompson θα χρησιμοποιηθεί πολύ ως center. Ωστόσο, μας αρέσει το -μεγάλο, είναι η αλήθεια- ρίσκο του Sasha Kaun για αυτό το διάστημα, μιας και η υγεία του Varejao δεν είναι και το πιο σίγουρο πράγμα του κόσμου.

Πηγαίνοντας λίγο πιο βόρεια, ο τραυματισμός του Jonas Valanciunas στο αριστερό του χέρι, τρόμαξε τους fantasy owners. Το καλό για αυτούς είναι πως δεν θα πάει για εγχείριση, όπως ανέφερε ο Shams Charania του Yahoo! Sports. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του. Bismack Biyombo, ήρθε η ώρα να λάμψεις! Υ.Γ.: Με την απουσία του Λιθουανού, αναμένεται να πάρει λεπτά συμμετοχής και ο Lucas Nogueira. Keep an eye on that!

O Patrick Beverley επιστρέφει αυτή τη βδομάδα και είναι διαθέσιμος στο 97,5% των λιγκών του ESPN. Ο Ty Lawson πληρώνει το μάρμαρο των κακών εμφανίσεων της ομάδας, και, δικαίως, και η μαχητικότητα και η άμυνα του Beverley θα του επιστρέψουν λογικά τη θέση του βασικού point guard. Αποκτήστε τον παντού.

Άλλη επιστροφή που έχει περάσει χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο αν κρίνουμε από το ό,τι έχει βρει θέση μόνο στο 3.4% των λιγκών, είναι αυτή του O.J. Mayo, ο οποίος μπορεί να δώσει σκορ και τρίποντα από τον πάγκο.

Καλωσορίζουμε επίσης στον φαντασιακό κόσμο τον Frank Kaminsky, ο οποίος δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά κάποια πατήματα. Ο Kaminsky είναι μέλος μιας ιδιαίτερης παρέας, των παικτών που μπορούν να καταλάβουν θέση center (ειδικά σε λίγκες που είναι υποχρεωτική η παρουσία δύο centers) αλλά δεν κουβαλάνε τα μοιραία ελαττώματα της θέσης, όπως το κακό ποσοστό βολών, η ανυπαρξία τρίποντου κτλ. Για όσους επομένως βλέπουν ότι τα νούμερα των ψηλών δεν τραβάνε για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι κακή ιδέα η εστίαση μέσω trades σε νούμερα κοντών σε συνδυασμό με απόκτηση παικτών όπως ο Kaminsky ή o Leonard σε ένα ανώτερο επίπεδο (αφού επιστρέψει από τραυματισμό).

Απών για περίπου δυο εβδομάδες από τα παιχνίδια των Celtics, θα είναι ο Marcus Smart. Eκτός φυσικά από τα ακόμα περισσότερα λεπτά που θα αγωνιστεί ο Isaiah Thomas, ο οποίος φυσικά είναι στις πρώτες επιλογές κάθε λίγκας, ρίξτε καμιά ματιά προς Terry Rozier. Μπορεί να βγει λαβράκι από το πουθενά.

References
1 Ώμος, θα μείνει εκτός περίπου για δύο βδομάδες

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Keyser Söze November 23, 2015 at 17:00 -

    Πιστεψτε με, και στα καλα τους χρονια οι Λεικερς χαριζαν στανταρ 3-4 career nights μεσα στη σεζον