Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχετος #5

Posted on Nov 30 2015 - 7:00pm by The Ball Hog

NBA Fantasy

Ο Καλός

Χαράς ευαγγέλια για όσους έχουν τον Kevin Durant στις ομάδες τους, μιας και ο σταρ της OKC επέστρεψε γερός από τον τραυματισμό του. 30,3 πόντοι μ.ο. με υψηλά ποσοστά, 8,3 rebounds και 2,3 blocks. Χαμογελάστε (και αναπνεύστε) ελεύθερα. Α ναι, οι Thunder κέρδισαν και τα τρία παιχνίδια τους, κόντρα σε Utah, Brooklyn και Detroit.

James Harden μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. 40 απέναντι στο Memphis, 50 απέναντι στην Philadelphia1)Ναι, μετράνε και αυτοί και ό,τι και να κάνει κόντρα στους Knicks, παίρνει δικαιωματικά τη θέση του εδώ. Και στα δύο αυτά παιχνίδια σούταρε με 50%+ ενώ ο μ.ο. σε rebounds και assists είναι 7 και 6,5 αντίστοιχα. Μοναδική παραφωνία τα 9 λάθη με τους Sixers, αλλά συγχωρούνται.

Με back2back triple double, δεν γίνεται να αφήσουμε έξω τον Draymond Green. 14/10/10 απέναντι στους Suns, 13/11/12 απέναντι σε Kings, αποδεικνύοντας και φέτος πως αποτελεί τον ελβετικό σουγιά των Warriors. ‘Nuff said.

Έχει γίνει συνήθειο πλέον να αποτελεί λαχείο το πόσα παιχνίδια θα παίξει ο DeMarcus Cousins μέσα σε μια φαντασιακή εβδομάδα. Εν τη απουσία του, ο Kosta Koufos αποτέλεσε αποκάλυψη σχετικά με τα συνηθισμένα του. Tην περασμένη φαντασιακή εβδομάδα έγραψε κατά μέσο όρο 13,5 πόντους με 52,5% (και 12/14 βολές), 9 rebounds (τα 4,5 επιθετικά!), 1,3 κλεψίματα και 1,8 blocks, “πληρώνοντας” όσους τον τίμησαν με μια θέση στη 10άδα τους. Δεν βγάζει assist ούτε με αίτηση (5 σε 18 παιχνίδια), αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες.

Ο Kawhi Leonard διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, κάνοντας πράξη αυτό που είπε ο Popovich όταν ήταν ακόμη rookie, πως εκείνος θα είναι σε σύντομο διάστημα ο ηγέτης των San Antonio Spurs. Για ένα κλέψιμο όμως στο παιχνίδι με τους Nuggets, απέτυχε να μπει σε ένα αρκετά κλειστό club, το λεγόμενο και 5×5. Να ολοκληρώσει παιχνίδι δηλαδή, έχοντας επιτύχει τουλάχιστον ”5” σε κάθε μια από τις βασικές στατιστικές κατηγορίες. Παρόλα αυτά, με 25/7/6/4/5 τον λες και εξαιρετικά χρήσιμο.

Ο Robert Covington ταλαιπώρησε λίγο τους ”ιδιοκτήτες”του, αλλά έχει βαλθεί να τους αποζημιώσει μέχρι κεραίας με τις εμφανίσεις του. Σε τέσσερα παιχνίδια, είχε 17,3/8,5/2,5/6/1. Ναι δεν διαβάσατε λάθος. 6 κλεψίματα κατά μέσο όρο είχε, ενώ στα τρία τελευταία έχει κατά σειρά 6, 8 κι 7 κλεψίματα.

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις που ξεκίνησε την περασμένη αγωνιστική κι ο C.J. Miles. Ειδικά την δευτέρα ήταν απολαυστικός και με 33 πόντους (10/16 σουτ, 8 τρίποντα) ήταν καταλύτης στη νίκη των Pacers μέσα στη Washington.

Σταθερά καλό pick αποτελεί κι ο Jerryd Bayless, με τον guard των Bucks, να εκμεταλλεύεται την σαπίλα του MCW και να έχει 14/5/4,3/2,5. Τα “Ελάφια”, παρόλα αυτά, δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, μιας κι έχουν χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια.

Ο Κακός

Love him or hate him, o Kobe Bryant δεν μπορεί να λείψει από την κατηγορία αυτή. 6-22 σουτ με Blazers, 1-14 με Warriors, 7-20 με Blazers, σε μια βδομάδα που γρήγορα θα θέλει να ξεχάσει ο βετεράνος άσος. Ωραία τα farewell tours και η πλακίτσα που κάνουμε, αλλά ο θρύλος των Lakers θέλει ειδική φαντασιακή μεταχείριση, δηλαδή διάθεση να κάψετε την κατηγορία του FG%.

Άσχημα τα τελευταία δύο ματς του Kentavious Caldwell-Pope, ο οποίος μέτρησε συνολικά 6-30 σουτ κόντρα σε Miami και Oklahoma. Τραγικότερη εκ των δύο εμφανίσεων, αυτή απέναντι στους Heat, καθώς σούταρε με 13,3% (2-15 FG). Θεωρητικά, ήταν μια κακή παρένθεση.

O Goran Dragic εξακολουθεί να παραμένει μέτριος, παρά την αποχώρηση του Mario Chalmers για το Memphis που άφησε τον Σλοβένο μοναδικό καθαρόαιμο point guard στο ρόστερ των Heat. Τα ποσοστά του είναι πεσμένα, ενώ παίρνει λιγότερες προσπάθειες από πέρσι. Μην χάσετε την πίστη σας σε αυτόν, καθώς οι υπόλοιποι σκόρερς του Miami είναι αρκετά επιρρεπείς στους τραυματισμούς.

John Wall ξύπνα. Εκτός του ότι περνάει γενικά παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, αυτήν τη βδομάδα είχε ιδιαίτερες στατιστικές ασχήμιες. Σε τέσσερα παιχνίδια, δεν είχε σε κανένα διπλό αριθμό assist, για την ακρίβεια δεν έδωσε πάνω από 6. Είχε συνολικά 22 assist και 19 λάθη, ενώ σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια δεν έκανε ούτε ένα κλέψιμο, κατηγορία για την οποία φημίζεται σαν παίκτης.

Για να είναι ο Bayless στους καλούς, κάποιος πρέπει να μπει στους κακούς για την ισορροπία. Αυτή τη θέση την κέρδισε με το σπαθί του ο Michael Carter-Williams. Οι μέσοι όροι του ήταν αποκαρδιωτικοί, έχοντας 5,5 πόντους, 2,8 rebounds, 4 assists, μόλις ένα κλέψιμο, αλλά σχεδόν 3,5 λάθη ανά παιχνίδι.

Ο Άσχετος…

Ο Danilo Gallinari παίρνει επάξια την θέση του στην κατηγορία αυτή. Ο Ιταλός, απέναντι στους Clippers, είχε 20 πόντους μεν, αλλά με 2-10 σουτ (0-5 τρίποντα) και 16-17 βολές. Την εικόνα του “άσχετου” ήρθαν να συμπληρώσουν τα 18 rebounds.

Όλοι ξέρουμε το πόσο καλός αμυντικός είναι ο Patrick Beverley. Ωστόσο, όταν τον βλέπεις να έχει 3 blocks2)Απέναντι στους 76ersε πως να μην τρίβεις τα χέρια σου;

Επιδόσεις από τα πιο χαρακτηριστικά βράδια του Dennis Rodman ή του Reggie Evans αν προτιμάτε για κάτι πιο πρόσφατο, έβγαλε ο Bismack Biyombo κόντρα στους Wizards. O Κονγκολέζος center, δείχνει ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απουσία του Valanciunas, γεμίζοντας την στατιστική σε rebounds και τάπες, αλλά κόντρα στους πρωτευουσιάνους το παράκανε. Με 16 rebounds και 4 τάπες, έβγαλε νούμερα Drummond-like, αλλά η τρύπα στο επιθετικό σκέλος ήταν τεράστια. Μηδέν. Μηδέν πόντοι, με μόλις μια προσπάθεια σε όλο το παιχνίδι…

Ο Nikola Mirotic θα μπορούσε και θα έπρεπε να μπει στον καλό αυτής της εβδομάδας. Με 19/8,5/2,5 επέστρεψε στις εμφανίσεις με τις οποίες μας γλύκανε στα πρώτα παιχνίδια. Όσο όμως οι επιδόσεις του θυμίζουν καρδιογράφημα, δεν θα του κάνουμε τη χάρη να τον αναβαθμίσουμε.

… και η Κασσάνδρα

Αυτή τη βδομάδα, Charlotte Hornets και Minnesota Timberwolves δίνουν 2 παιχνίδια. Συμπεριφερθείτε αναλόγως, μιας και πρόκειται για ιδιαίτερες ομάδες, με αρκετές διαφοροποιήσεις στο χρόνο παιχνιδιού των παικτών, παιχνίδι με το παιχνίδι.

Τσεκάρετε καλού κακού την κατάσταση του Nerlens Noel. O παίχτης της Philadelphia έμεινε εκτός του παιχνιδιού με το Houston λόγω πρησμένου γονάτου και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακριβώς η κατάστασή του. Οι Sixers φημίζονται για τους εφευρετικούς τραυματισμούς τους τα τελευταία χρόνια, οπότε μην σας φανεί περίεργο αν ο Noel χάσει κάποιο/α ματς αυτήν την βδομάδα. O JaKarr Sampson αναμένεται να πάρει την θέση του.

Αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Luol Deng  στα επόμενα ματς του Miami, εξαιτίας του τραβήγματος που υπέστη. Προς το παρόν είναι day-to-day, αλλά για τον Deng μιλάμε που τον έχει ξεζουμίσει το Thibodeau. Όσο λείπει ο βασικός SF των Heat, ο Gerald Green θα ξεκινάει στην θέση του, ενώ και ο rookie Justise Winslow θα δει τα λεπτά της συμμετοχής του να ανεβαίνουν.

O Nikola Jokic αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των Nuggets, και ο Darrell Arthur ήταν απρόσμενα παραγωγικός κατά τη διάρκεια του μπαράζ τραυματισμών που ταλάνισε την ομάδα του Denver. Δεν αποκλείεται να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι σε μικρές λίγκες, ή να είναι μεταξύ πάγκου και δεκάδας σε μεγαλύτερες. Προσοχή! Kenneth Faried και Joffrey Lauvergne αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν, επομένως τα λεπτά λιγοστεύουν. Πράξτε αναλόγως, και κρατήστε σαν υποσημείωση ότι αναμένεται η επιστροφή του Jusuf Nurkic.

C.J. Miles διεκδικεί χρόνια τώρα επάξια τον τίτλο του πιο ασταθούς παίκτη στο NBA. Όποιος τον είχε κάποτε στο ρόστερ του, ξέρει. Μπορεί να περάσει διαστήματα που μοιάζει με τον δεύτερο ερχομό του Reggie Miller και άλλα κατά τα οποία δεν πετυχαίνει ούτε το παπούτσι του με το πόδι. Το τελευταίο διβδόμαδο διανύει όπως είδαμε και πιο πάνω, ίσως το καλύτερο διάστημα της καριέρας του, έχοντας σε 5 παιχνίδια 21,6 πόντους με 52% και 4,6 τρίποντα ανά αγώνα. Φυσικά, μην περιμένετε απόδοση στα περιφερειακά στατιστικά, αλλά έχετε κατά νου ότι δεν θα αργήσει το κρύο του διάστημα.

Ο Matt Barnes συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και μετά την επιστροφή του Randolph και έτσι μας βάζει σε σκέψεις. Γεγονός παραμένει πως στα τελευταία ματς έχει βγάλει μ.ο. 14 πόντους με 5,7 rebounds, 2 assists, 1 κλέψιμο και 2,7 τρίποντα. Ωστόσο, ακόμα κι αν συνεχίσει με αυτούς τους τρελούς αριθμούς όλη την χρονιά, δεν πρόκειται ποτέ να γράψω στο πληκτρολόγιο μου την φράση “αποκτήστε γρήγορα τον Matt Barnes”.

Επέστρεψε ο Meyers Leonard, και όποιοι δύναστε αποκτήστε τον. Ο νεαρός center τραυματίστηκε ενώ άρχιζε να βρίσκει τον ρυθμό του, και έχω την εντύπωση ότι αυτή τη φορά δεν θα κάνει τόσο πολύ να τον ξαναβρεί. Το ταβάνι του είναι αρκετά ψηλά, και το ρίσκο σίγουρα αξίζει για έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει από την θέση του Center τρίποντα και ένα ποσοστό στις βολές στο 90%.

Τέλος, ο Clint Capela δείχνει να βρίσκει σταθερό ρόλο στο rotation των Rockets, παρά την επιστροφή του Jones και το ελεύθερο του Howard να αγωνίζεται σε back2back. Στην περίπτωση που υπάρχει κάπου ελεύθερος, βιαστείτε.

References
1 Ναι, μετράνε και αυτοί
2 Απέναντι στους 76ers