Euroleague Week 8 Preview

Posted on Dec 2 2015 - 6:15pm by Petros Kaounis
Categorized as
2372
Tagged as

Η φάση των ομίλων της Euroleague μπαίνει στην τελική της ευθεία και κάποια παιχνίδια αποκτούν εξαιρετική βαθμολογική σημασία, καθώς τρεις από τις μεγάλες ομάδες της διοργάνωσης κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τόσο νωρίς. Με το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ χωρισμένο στα δύο και επίσημα πλέον από την επόμενη αγωνιστική χρονιά, η φετινή διοργάνωση θα είναι η τελευταία με αυτή τη μορφή.

Group A

Real Madrid (2-5) vs Fenerbahce Istanbul (6-1)

Τι περιμένουμε να δούμε: Το τελευταίο χαρτί της Real για την πρόκριση στο Top 16 είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια Real που έχει παρουσιάσει μια αδικαιολόγητα κακή εικόνα από την αρχή της χρονιάς, προερχόμενη από μια season που σάρωσε όλους τους τίτλους που διεκδίκησε. Με τον Rudy εκτός πλάνων για τουλάχιστον δύο μήνες αφού θα προχωρήσει σε επέμβαση στη μέση, το έργο της δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Αυτό γιατί απέναντί της θα έχει την καλύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία με νίκη της κλειδώνει την πρώτη θέση και κοιτάει με την ησυχία της την επόμενη φάση. Η Real έχει τρεις συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση ενώ η Fenerbahce έχει πέντε συνεχόμενες νίκες.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Στην άμυνα της Real μέσα στη ρακέτα και στο κατά πόσο θα μπορέσει να σταματήσει το παιχνίδι κυρίως του Vesely. Η άμυνα της Real είναι η χειρότερη στη διοργάνωση (86,1 πόντους παθητικό) και απέναντί της θα βρει μία από τις καλύτερες άμυνες. Το περιφερειακό σουτ της Real, στο οποίο στηρίζει το παιχνίδι της, θα βρει απέναντί του μια άμυνα που κρατάει τα τρίποντα του αντιπάλου σε ποσοστό μόλις 26,5% μ.ο. ανά παιχνίδι.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Jan Vesely να κάνει ακόμα ένα καλό παιχνίδι στη διοργάνωση απέναντι στους ψηλούς της Real και τους Sergio Rodriguez και Sergio Llull να παίζουν για να καλύψουν και την απουσία του Rudy.

Crvena Zvezda Telekom Belgrade (3-4) vs Khimki Moscow Region (4-3)

Τι περιμένουμε να δούμε: Ο Crvena Zvezda με τις προσθήκες που έκανε μετά το τέλος του πρώτου γύρου, έγινε άλλη ομάδα. Ανέβηκε επίπεδο και δείχνει ικανός για την πρόκριση στο Top 16. Από τα δύο δύσκολα παιχνίδια που έχει σερί (με Khimki εντός και Fenerbahce εκτός) θα πρέπει σίγουρα να κερδίσει το ένα για να παίξει την πρόκριση εντός έδρας κόντρα στη Bayern την τελευταία αγωνιστική. Η Khimki δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στο Top-16, αλλά είναι ένα βήμα από αυτή, οπότε δεν θα παρουσιαστεί σε καμία περίπτωση αδιάφορη στο παιχνίδι.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι Σέρβοι είχαν γνωρίσει τη συντριβή στη Μόσχα, οπότε θέμα διαφοράς πόντων δεν υπάρχει. Η προαγωγή του Stefan Jovic (7,7 assists ανά παιχνίδι) στην αρχική πεντάδα, έχει βοηθήσει υπερβολικά την ομάδα του, ανεβάζοντας το ενεργητικό της κατά 20 πόντους ανά παιχνίδι. Η έδρα και ο ρυθμός του παιχνιδιού θα κρίνουν τον νικητή. Η Khimki θα χτυπήσει μέσα στη ρακέτα τον Crvena Zvezda καθώς διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα δίδυμα ψηλών στη διοργάνωση.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Το δίδυμο των Jovic και Quincy Miller κάνει τη διαφορά για τον Αστέρα αλλά απέναντί τους θα βρουν μια τριάδα ποιοτικών περιφερειακών (Shved, Dragic και Rice) ο πρώτος και τους James Augustine και Paul Davis ο δεύτερος. Θα χρειαστούν οπωσδήποτε τη βοήθεια του Maik Zirbes για να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Ρώσους.

Strasbourg (3-4) vs FC Bayern Munich (3-4)

Τι περιμένουμε να δούμε: Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής, είναι αυτό που θα γίνει στο Στασβούργο, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της FC Bayern Munich. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην τρίτη θέση του ομίλου και η νίκη θα τις φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην υπέρβαση και την πρόκριση στο Top-16. Αν και την Bayern την περιμέναμε να είναι καλύτερη από πέρυσι, δεν περιμέναμε τη Strasbourg να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στις κορυφαίες 16 ομάδες της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι είναι αήττητοι εντός έδρας, ενώ η Bayern μόλις την προηγούμενη βδομάδα πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη για φέτος, αλλά το ότι ήταν απέναντι στην Khimki λέει πολλά για το φετινό της επίπεδο. Η Bayern θα έχει και το πλεονέκτημα του +15 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Η Strasbourg είναι εξαιρετική επιθετικά εντός έδρας (87,3 πόντοι ανά παιχνίδι) με ποσοστό 42,9% στα τρίποντα. Εξαιρετική επιθετικά είναι και η Bayern όμως στα εκτός έδρας παιχνίδια της με 82,3 πόντους ενεργητικό, οπότε η στατιστική λέει πως θα δούμε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερα υψηλό σκορ και τις δύο ομάδες επικεντρωμένες στο επιθετικό κομμάτι.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τους περιφερειακούς και των δύο ομάδων να τραβάνε επιθετικά τις ομάδες τους. Από τη μία έχουμε τους Roddy Beaubois, Louis Campbell και Mardy Collins και από την άλλη τους Alex Renfroe, Djedovic και K.C. Rivers.

Group B

Cedevita Zagreb (4-3) vs Anadolu Efes Istanbul (3-4)

Τι περιμένουμε να δούμε: Τον Ivkovic να αρπάζει από τον λαιμό όποιον παίκτη βρίσκει μπροστά του σε περίπτωση νέας ήττας. Οκ, η Efes δεν κινδυνεύει με αποκλεισμό καθώς ουδεμία εκ των Armani και Limoges, έχει την ικανότητα να την προσπεράσει. Αλλά μια νέα ήττα, θα φέρει περισσότερη γκρίνια και αμφισβήτηση στην ομάδα, που ξεκίνησε με υψηλούς στόχους τη φετινή χρονιά. Η Cedevita μπορούμε να πούμε πως αποτελεί την ομάδα-έκπληξη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και έχει σχεδόν προκριθεί στην επόμενη φάση. Παίζει καλό μπάσκετ και έχει φτιάξει ένα σύνολο που χτυπάει κάθε παιχνίδι.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Η εξαιρετική τριπλέτα της Cedevita των Miro Bilan, Luka Babic και Jacob Pullen, είναι το Α και το Ω για την ομάδα. Η Cedevita έχει το καλύτερο ποσοστό σε δίποντα στη διοργάνωση με 54% αλλά και το δεύτερο χειρότερο στα τρίποντα με 30,2%. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει μέσα στη ρακέτα της τους Saric, Dunston και Alex, δεν θα έχει τόση ευκολία στο σκοράρισμα. Η Efes είναι δεύτερη σε μ.ο. πόντων στη διοργάνωση με 86,6 πόντους ανά παιχνίδι και πρώτη στα τρίποντα με το εκπληκτικό 48%. Αλλά και αυτή έχει προβλήματα στο να ισορροπεί το παιχνίδι της και πολλές φορές μπλοκάρει στις σετ επιθέσεις. Πάντως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κριθεί περισσότερο από τις άμυνες και των δύο.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Το ματσάρισμα του Pullen με τον Thomas Huertel και το κατά πόσο μπορεί να σταματήσει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το ζευγάρι των Saric-Arapovic που θα προσπαθήσουν να δώσουν την έξτρα βοήθεια στις ομάδες τους.

Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz (4-3) vs Limoges CSP (2-5)

Τι περιμένουμε να δούμε: Η Kutxa μετά την ήττα της προηγούμενης βδομάδας, στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, δεν έχει κάποια θέση παραπάνω να διεκδικήσει πέρα της δεύτερης του ομίλου και με μια νίκη απέναντι στη Limoges, θα εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση στο Top 16. Η Limoges στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση, αλλά οι πιθανότητές της είναι ελάχιστες καθώς εκτός από τις δικές της νίκες θα χρειαστούν και ήττες της Efes και της Armani για να προκριθεί. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (71-107 υπέρ της Kutxa) δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το έργο της Limoges σχεδόν ακατόρθωτο είναι πως η Kutxa είναι αήττητη εντός έδρας φέτος. Οι Βάσκοι είναι η κορυφαία ομάδα στα αμυντικά rebounds στη διοργάνωση με 27,7 ανά παιχνίδι ενώ η Limoges είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα στα συνολικά rebounds με 30,3 ανά παιχνίδι. Η στατιστική λέει πως η Kutxa δεν θα δυσκολευτεί στο να επιβάλει το ρυθμό της στο παιχνίδι.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Γιάννη Μπουρούση να πετυχαίνει ακόμα ένα double-double στη φετινή διοργάνωση και να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ολυμπιακός (6-1) vs EA7 Emporio Armani Milan (2-5)

Τι περιμένουμε να δούμε: Τον Ολυμπιακό να κλειδώνει την πρώτη θέση του ομίλου με μια ακόμα νίκη του και να διατηρεί το αήττητο της έδρας του για ένα ακόμα παιχνίδι. Η Milan παλεύει για την πρόκριση στην επόμενη φάση και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να φτάσει την Efes αν αυτή δεν κερδίσει στην Κροατία. Η νίκη της την προηγούμενη βδομάδα εκτός έδρας, απέναντι στην Efes, την έβαλε ξανά σε τροχιά πρόκρισης αλλά θα πρέπει να περάσει από ακόμα μια δύσκολη έδρα. Και οι δύο ομάδες θα έχουν απουσίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τους Σπανούλη και Πρίντεζη (και φυσικά τον Young) και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η συμμετοχή του Παπαπέτρου, αλλά έχει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί. Η Armani ευελπιστεί να έχει τον Gentile, ο οποίος απουσίασε την προηγούμενη βδομάδα.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης στα συνολικά rebounds με 40,4 ανά παιχνίδι και έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση με παθητικό 68,7 πόντους ανά παιχνίδι. Η Armani σουτάρει με πολύ χαμηλά ποσοστά φέτος (44%) και θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, ειδικά απέναντι σε μια άμυνα σαν του Ολυμπιακού που μπορεί και κλειδώνει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει επιθετικές λύσεις από όλους τους παίκτες του και ειδικά από τους περιφερειακούς του.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Jamel McLean να επιχειρεί να επαναλάβει μια εμφάνιση όπως αυτή της προηγούμενης βδομάδας κόντρα στην Efes, που του έδωσε και το βραβείο του MVP της διοργάνωσης για τη Week 7. Απέναντί του θα έχει τον Αγραβάνη λογικά αλλά και τον Ιωάννη Παπαπέτρου σε πολλές περιπτώσεις. Περιμένουμε να δούμε και τον Hackett να ξεμπλοκάρει και να δίνει σκορ στον Ολυμπιακό, που το έχει τόσο ανάγκη λόγω των πολλών απουσιών.

Group C

Zalgiris Kaounas (3-4) vs Pina Karsiyaka Izmir (2-5)

Τι περιμένουμε να δούμε: Ο νικητής του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης του ομίλου και την πρόκριση στο Top 16. Η Zalgiris μετά τη συντριβή της στη Ρωσία απέναντι στην Kuban, σε ένα παιχνίδι που γνώριζε πως είχε λίγες πιθανότητες να χτυπήσει, έχει το πλεονέκτημα της νίκης στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων και με μια νίκη ακόμα, ουσιαστικά κλειδώνει την πρόκριση. Η Karsiyaka πάλεψε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά οι παίκτες της δεν είχαν την εμπειρία να το γυρίσουν και να βάλουν την ομάδα τους σε τροχιά πρόκρισης. Η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μονόδρομος αλλά δεν θα αρκεί από μόνη της για την πρόκριση στο Top 16.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Η Zalgiris είναι η ομάδα με τους λιγότερους πόντους ενεργητικό ανά παιχνίδι (65,6) αλλά και η Karsiyaka δεν έχει δείξει περισσότερο αποτελεσματική μέχρι στιγμής στη διοργάνωση (69,3). Σίγουρα θα δούμε ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ, ανάμεσα σε δύο ομάδες ιδιαίτερα άστοχες, με το άγχος για το αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την αστοχία τους.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Ιαν Βουγιούκα να πετυχαίνει το έβδομο συνεχόμενο double-double στη διοργάνωση. Απέναντί του θα έχει τον Colton Iverson ο οποίος θα πρέπει να δείξει το καλό πρόσωπο των εντός έδρας αγώνων της ομάδας του, αν θέλει να τη βοηθήσει.

Lokomotiv Kuban Krasnodar (6-1) vs Stelmet Zielona Gora (1-6)

Τι περιμένουμε να δούμε: Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν περιμένουμε να το δούμε. Η αγωνιστική έχει αρκετά παιχνίδια με βαθμολογικό ενδιαφέρον και τρεις μεγάλες ομάδες στα όρια του αποκλεισμού, οπότε δεν αποτελεί βασική μας επιλογή. Η Kuban απλά περιμένει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Barcelona για να δει σε ποια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου θα τερματίσει και η Zielona παίζει απλά και μόνο για το γόητρο.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Η Kuban διαθέτει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με μόλις 66,4 πόντους παθητικό και η Zielona έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με μόλις 66,6 πόντους. Η στατιστική δείχνει πόσο χαοτική είναι η διαφορά των δύο ομάδων σε όλα τα επίπεδα. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την απουσία του καλύτερου παίκτη των Πολωνών Vlad Moldoveanu, λόγω τραυματισμού, καταλαβαίνει κανείς πως μιλάμε για ένα παιχνίδι με νικητή προκαθορισμένο.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Anthony Randolph στο δεύτερο του παιχνίδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο ντεμπούτο του την προηγούμενη βδομάδα είχε 11 πόντους και 4 κλεψίματα σε μόλις 12 λεπτά συμμετοχής. Σε αυτό το παιχνίδι, ο Μπαρτζώκας αναμένεται να του δώσει παραπάνω χρόνο συμμετοχής.

Παναθηναϊκός (3-4) vs FC Barcelona Lass (6-1)

Τι περιμένουμε να δούμε: Ο Παναθηναϊκός με την εκτός έδρας νίκη του κόντρα στην Karsiyaka την προηγούμενη αγωνιστική ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στο Top 16 και θα παίζει πλέον χωρίς αυτό το άγχος. Η Barcelona παίζει για την πρώτη θέση του ομίλου και χρειάζεται μια νίκη παραπάνω από τη Lokomotiv αν και σχεδόν όλα θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Δεν είναι ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, το κάνουν εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα σε assists στη διοργάνωση με 20 ανά παιχνίδι αλλά και μία εκ των πρώτων σε λάθη με 15. Αυτό, μαζί με την αδυναμία στα rebounds και την κακή αμυντική λειτουργία μέσα στη ρακέτα, είναι οι λόγοι που ακόμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Η Barcelona έχει ένα εξαιρετικό σύνολο και αν και δεν έχει βγάλει μάτια με την απόδοσή της φέτος, είναι αποτελεσματικότατη. Είναι δεύτερη στα εύστοχα τρίποντα με 9,7 ανά αγώνα και τέταρτη στην ευστοχία στα δίποντα με 54,6%. Οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού θα έχουν σκληρή δουλειά στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς εκτός από το ρυθμό που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν, θα πρέπει να αποφύγουν τα πολλά λάθη.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Τον Ante Tomic και ειδικότερα το μαρκάρισμά του από τους Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmic και James Gist. Επίσης, αναμένεται να πάρει χρόνο ο Νίκος Παππάς μετά την επιστροφή του από το σοβαρό τραυματισμό που είχε πέρυσι.

Group D

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (0-7) vs Maccabi FOX Tel Aviv (1-6)

Τι περιμένουμε να δούμε: Η Maccabi καίγεται για τη νίκη, γιατί αλλιώς θα μείνει έξω από την επόμενη φάση και θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Το καλό είναι πως απέναντί της θα βρει μία ομάδα, χωρίς νίκη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, η οποία έχει ήδη αποχαιρετήσει και ετοιμάζεται για το Eurocup. Το κακό είναι πως η ψυχολογία της ομάδας βρίσκεται στα πατώματα και ούτε η αλλαγή προπονητή έδειξε να μπορεί να αλλάξει κάτι. Τέλος, αν η Darussafaka κερδίσει την Malaga, θα δώσει αυτή τη χαριστική βολή στη Maccabi.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα καταφέρει να παίξει λίγο χειρότερη άμυνα από την αντίπαλό της. Η Sassari δέχεται 85,7 πόντους ανά παιχνίδι και η Maccabi 83,7.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Ο Devin Smith είναι ο πρώτος σκόρερ της Maccabi στη διοργάνωση και οι παίκτες της Sassari θα ψάξουν τρόπους να τον σταματήσουν. Η Sassari θα έχει τη βοήθεια του Joe Alexander που επιστρέφει αυτή τη βδομάδα και θα ενισχύσει τη ρακέτα της. Αν καταφέρουν και περιορίσουν οι ψηλοί της τα επιθετικά rebounds (11,9 ανά παιχνίδι) των παικτών της Maccabi, θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Brose Baskets Bamberg (5-2) vs CSKA Moscow (6-1)

Τι περιμένουμε να δούμε: Η Bamberg είναι η δεύτερη ομάδα-έκπληξη της φετινής διοργάνωσης και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις κυρίως λόγω της καλής άμυνας που παίζει (68,7 πόντους παθητικό ανά παιχνίδι). Έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Top 16 και στο παιχνίδι αυτής της βδομάδας έχει απέναντι της την CSKA Moscow, ομάδα με την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση (89,9 πόντους ενεργητικό) που επίσης έχει προκριθεί και απλά διεκδικεί μαζί με τη Malaga την πρώτη θέση του ομίλου. Αν η Bamberg πετύχει νίκη με περισσότερους από επτά πόντους διαφορά, τότε βάζει από κάτω στη βαθμολογία την CSKA και αλλάζει πολλά στις διασταυρώσεις της επόμενης φάσης.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Στο αν η Bamberg καταφέρει να κρατήσει το ρυθμό σε αργό τέμπο και δεν επιτρέψει στην CSKA να σκοράρει πολλούς πόντους στο transition game που ξέρει και εκτελεί εξαιρετικά. Η CSKA δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Aaron Jackson, οπότε ο Milos Teodosic θα πρέπει να καλύψει το κενό του, αγωνιζόμενος παραπάνω λεπτά από τα συνηθισμένα. Αναμένουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής που αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Και οι δύο ομάδες διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες με δύο από κάθε πλευρά να είναι μέσα στην πρώτη 10άδα της διοργάνωσης με τους παίκτες με τον καλύτερο μ.ο. ranking. Οι Nicolo Melli (MVP Νοεμβρίου για τη διοργάνωση) και Bradley Wanamaker από την πλευρά της Bamberg και οι Milos Teodosic και Nando De Colo για την CSKA.

Darussafaka Dogus Istanbu (3-4) vs Unicaja Malaga (6-1)

Τι περιμένουμε να δούμε: Παρόμοιο παιχνίδι με το από πάνω και αυτό, με την Darussafaka να βάζει τέλος στις πιθανότητες πρόκρισης της Maccabi αν κερδίσει τη Malaga. Η Malaga περιμένει το παιχνίδι με την CSKA για να δούμε ποια από τις δύο θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Που θα κριθεί το παιχνίδι: Οι παίκτες της Malaga κάνουν μόλις 10,4 λάθη ανά παιχνίδι, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα και είναι δεύτεροι σε assists στη διοργάνωση με 20,3 ανά παιχνίδι. Για να πετύχει τη νίκη η Darussafaka, θα πρέπει να κυριαρχήσει στα αμυντικά rebounds, καθώς οι παίκτες της Malaga είναι τρίτοι στα επιθετικά με 12,7 μ.ο. ανά παιχνίδι.

Ποιους περιμένουμε να δούμε: Ο Jamon Gordon θα χτυπήσει υπερωρίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας απέναντί του την καλύτερη περιφέρεια της διοργάνωσης. Το ζευγάρι που ξεχωρίζει στο παιχνίδι, είναι αυτό του Mindaugas Kuzminskas και του Emir Preldzic. Δύο παίκτες από τους οποίους περιμένουν πολλά οι ομάδες τους σε κάθε παιχνίδι.

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».