O Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #7

Posted on Dec 14 2015 - 7:50pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της έβδομης, αισίως, fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη “λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

Ο Καλός

Ο Klay Thompson είχε πάρει φωτιά την Τρίτη κόντρα στην Indiana και έκανε ένα από τα γνωστά random τρομακτικά παιχνίδια του. Σημείωσε 39 πόντους με 10 τρίποντα, απειλώντας να σπάσει το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων σε ένα παιχνίδι που κατέχουν οι Marshall και Kobe. Τα πλαισίωσε με 7 rebounds και 6 assists. Δυστυχώς τραυματίστηκε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού και εκεί σταμάτησαν οι χαρές για τους ιδιοκτήτες του, αφού έχασε το επόμενο παιχνίδι και με το Milwaukee ήταν εμφανώς επηρεασμένος.

Ο Οtto Porter έκανε το Σάββατο ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους και 4 τρίποντα, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Bradley Beal. Η ευπάθεια του τελευταίου στους τραυματισμούς καθιστά την μετοχή του Porter ανοδική, και ήδη οι επόμενες 2 εβδομάδες δείχνουν να του ανήκουν. Για τις πιο βαθιές λίγκες, ο Gary Neal δείχνει μια αξιόπιστη επιλογή για να δώσει σκορ και τρίποντα1)1,3 μετράει μέχρι τώρα, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο βδομάδες, αν και όλοι ξέρουμε ότι θα είναι για περισσότερο, καθώς ο Beal έχει αποδείξει ότι είναι πιο γυάλινος και από τον Yao Ming.

Ειδική αναφορά στον John Wall, καθώς την περασμένη βδομάδα το κοντέρ κόλλησε στους 26 πόντους στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ από assists, να φάνε και οι κότες. 11,7 είχε μ.ο. ο Great Wall of DC και σιγά – σιγά δείχνει πως επιστρέφει στα γνωστά του νούμερα.

Επίδοση σαν και αυτή του Draymond Green, ο οποίος εναντίον των Celtics είχε 24 πόντους, 12 rebounds, 8 assists, 5 κλεψίματα και 5 τάπες έχει επιτευχθεί μονάχα δύο φορές από το ’85-’86 που προσμετρούνται τα κλεψίματα και τα κοψίματα στην στατιστική. Ακόμη πιο αξιοπρόσεκτο είναι ότι κατόρθωσε να πιάσει τέτοιες επιδόσεις απέναντι στον υπέροχο Kelly Olynyk που με τη σειρά του είχε 28 πόντους, 6 rebounds, 3 assists,  3 κλεψίματα και ένα κόψιμο για να βγάλει μέσους όρους των 18 πόντων, 4,5 rebounds, 2 assists και 1,5 κλεψίματα αυτή την εβδομάδα που την ξεκίνησε ευρισκόμενος στο waiver wire των περισσότερων λιγκών.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον Thad Young των Nets, ο οποίος έγραψε δύο double-double στα τρία ματς που αγωνίστηκε. Γενικώς το τελευταίο διάστημα ο παίχτης του Brooklyn αποδίδει σε εποχές 76ers και χαιρόμαστε τόσο σε επίπεδο fantasy, όσο και αγωνιστικό. Keep it up Thad!

Πάρτυ έκανε ο Andre Drummond με 11 επιθετικά rebounds κόντρα στους Suns. Συνολικά είχε 18/16/4, κάτι όχι πολύ παράξενο σύμφωνα με αυτά που μας συνήθισε φέτος.

Ο Κακός

O Paul George ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό κόντρα στο Detroit, με 13 πόντους, 4/16 σουτ, μόλις 3 assists και ούτε ένα τρίποντο. Ο Marcus Morris με τον Stanley Johnson κατάφεραν να τον περιορίσουν σημαντικά, κόβοντας όλους τους διαδρόμους, αλλά ο George θα επανέλθει, και αυτή την βδομάδα έχει 4 παιχνίδια, με τα δύο εξ΄αυτών, κόντρα σε Dallas και Brooklyn, να είναι προνομιακά.

Ο Jeff Teague ήταν εξαφανισμένος από την συντριβή των Hawks κόντρα στους Spurs. Σημείωσε μόνο 4 πόντους, όλους από βολές, ενώ έχασε και τα 5 σουτ που δοκίμασε. Όσο ο Dennis Schroder συνεχίζει τις κακές του εμφανίσεις όμως, ο Teague δεν απειλείται.

Σύμφωνα με το 5ετές συμβόλαιο ύψους $ 82 εκατ. ο Tristan Thompson έχει να λαμβάνει $ 14.260.870 για τη φετινή χρονιά. Δηλαδή αυτή την εβδομάδα έβγαλε $ 274.247 για να έχει μέσους όρους 2 πόντων και 6 rebounds αγωνιζόμενος σαν Center στη θέση του ακόμη χειρότερου Timofey Mozgov. “Keep get ’em checks” Trist!

Μικρή κάμψη φαίνεται πως περνάει και ο Al Horford των Hawks, ο οποίος απέναντι σε Thunder και Spurs (σε ματς που χρειάζεται η συγκομιδή του περισσότερο από άλλα), είχε 3/14 και 3/7 σουτ, αντίστοιχα. Ελπίζουμε πως αμφότερα τα παιχνίδια αποτελούν μικρή κακή παρένθεση για τον Δομινικανό.

Ο Άσχετος..

Η καριέρα του Raymond Felton θυμίζει roller coaster όσον αφορά την σταθερότητα του. Για τέταρτη φορά στην έως τώρα παρουσία του στο ΝΒΑ καταφέρνει να αναστηθεί από τις στάχτες του και να αποδείξει ότι δεν είναι τελειωμένος. Την βραδιά που ο Αντετοκούνμπο έκανε το πρώτο του triple double2)μέχρι αποδείξεως του εναντίου,  ο Raymond Felton έκανε ακριβώς το ίδιο, σημειώνοντας 10 πόντους, 11 rebounds και 11 assists. Γενικά τον τελευταίο καιρό δείχνει ανεβασμένος, παίρνει πολλά λεπτά και είναι μια καλή επιλογή ακόμα και για τις πιο μικρές λίγκες.

 O Carmelo Anthony κόντρα στο Dallas έδωσε 8 assists, σε μία έκφανση ομαδικότητας που είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε. Δύσκολα θα επαναληφθεί τέτοια επίδοση, ωστόσο γενικά η Νέα Υόρκη κινείται προς μία κατεύθυνση επιμερισμού των ευθυνών.

… και η Κασσάνδρα

Μόνο μια ομάδα θα παίξει 2 παιχνίδια αυτή την βδομάδα κι αυτοί είναι οι πρωταθλητές Golden State Warriors.

Ο Tyson Chandler επέστρεψε, αλλά ο Jon Leuer παραμένει στην βασική πεντάδα και δείχνει προς το παρόν να κρατάει σταθερά γύρω στα 28 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, παίζοντας κυρίως στο 4 και δίνοντας σταθερά πάνω από 12 πόντους. Στην ουσία παίρνει την θέση του παροπλισμένου Markieff Morris, o οποίος περιμένει να γίνει ανταλλαγή. Το ποιος θα έρθει στην θέση του θα καθορίσει και την μελλοντική αξία του Leuer, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει θέση σε κάθε δεκάδα για αυτή την βδομάδα.

O Gerald Green έχει περάσει από χίλια κύματα αυτή τη σεζόν, ξεκινώντας σαν υποψήφιος καλύτερος έκτος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά παρολίγον ανατινάζοντας τη χρονιά του μετά το περιστατικό με την επίθεση στο σπίτι του στο Miami. Επέστρεψε και ήταν κακός, αλλά ο τραυματισμός του Deng του έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο που του ήταν απαραίτητος για να βρει τον ρυθμό του. Πλέον, με την επιστροφή του Deng, o Green επιστρέφει στον πάγκο, αλλά αυτό πιθανότατα θα λειτουργήσει υπέρ του. Αυτή τηn στιγμή ο Green είναι ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός του Miami μετά τον Wade, και ο μόνος που μπορεί να σκοράρει με ευκολία. Το ότι θα συναντάει τα second units των αντίπαλων ομάδων είναι υπέρ του, αλλά είναι πολύ πιθανό, με το ιδιότυπο rotation του Spoelstra, να βρίσκει χρόνο και στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων, όπως στην χτεσινή με το Memphis. Πέρα από το σκοράρισμα και τα τρίποντα, ο Green μπορεί να δώσει και αρκετά blocks για περιφερειακό, λόγω του άλματος και της συνήθειας να καλύπτει την αδύναμη πλευρά της άμυνας ερχόμενος με φόρα από πίσω.

Ο Allen Crabbe δεν προσφέρει σε πολλές κατηγορίες. Για την ακρίβεια δεν παίζει και τόσο καλά, αλλά τουλάχιστον δεν φοβάται να σουτάρει και έχει κατορθώσει να προσφέρει διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια του Δεκεμβρίου.

Τέταρτη χρονιά στο ΝΒΑ και τέταρτος τραυματισμό του Bradley Beal στην περόνη του δεξιού του ποδιού. Οι εκτιμήσεις για απουσία δύο βδομάδων μπορεί να αποτελεί ευσεβή πόθο, αν δεν πάρει φωτιά από μακριά ο Gary Neal, η πιο λογική επιλογή για τον Randy Whitman (όχι, ό,τι μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες) θα ήταν να κατέβει με δύο point guards και ο Ramon Sessions δίπλα στον John Wall φαντάζει μια καλή επιλογή για να σας προσφέρει assists, εύστοχα τρίποντα και μερικές ελεύθερες βολές.

Σεφτέ έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Donatas Motiejunas. Ο Λιθουανός θα χρειαστεί κάποια παιχνίδια να βγει από τη σκουριά, αλλά σε περίπτωση που είναι κάπου διαθέσιμος, το πιθανότερο είναι να μετανιώσετε σε περίπτωση που δεν τον προλάβετε.

Μαύρη μέρα για το παγκόσμιο μπάσκετ καθώς μόλις ανακοινώθηκε πως ο τραυματισμός του Emmanuel Mudiay είναι παρόμοιος με τον περσινό του που κατέληξε να του στοιχίσει την μισή του χρονιά στην Κίνα. Στη θέση του λοιπόν θα ξεκινάει ο Jameer Nelson, που σαν πρώτο δείγμα την  Παρασκευή είχε 20 πόντους, 6 rebounds και 7 assists εναντίον των Timberwolves. Επί του πιεστηρίου, ο Mudiay ανακοινώθηκε ήδη ότι χάνει το παιχνίδι της Δευτέρας και μιας και παίζουν back2back, είναι μεγάλη η πιθανότητα να χάσει και το αυριανό. Με δεδομένο ότι μένουν δυο παιχνίδια για την εβδομάδα, ίσως είναι καλή η ιδέα να μείνει στον πάγκο, εφόσον υπάρχει κάποια πιο αξιόπιστη λύση.

References
1 1,3 μετράει μέχρι τώρα
2 μέχρι αποδείξεως του εναντίου