O Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #11

Posted on Jan 11 2016 - 9:28pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της δωδέκατης, αισίως, fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη “λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

Ο Καλός

Απολαυστικός DeMarcus Cousins την εβδομάδα που πέρασε και μεγάλος μπελάς για όσους τον είχαν αντίπαλο. Ο Boogie σε τέσσερα παιχνίδια, είχε κατά μέσο όρο 32,5 πόντους, 14 rebounds, 3,3 assists (με 7 κόντρα στους Lakers), 2,5 κλεψίματα (με 6 κόντρα στο Dallas) και 2 τρίποντα, έχοντας βάλει ακριβώς από 2 σε κάθε παιχνίδι. Μελανό σημείο τα μόλις 3 blocks συνολικά και τα, έτσι κι αλλιώς, κάμποσα λάθη που κάνει, αλλά με χειρότερη επίθεση στο σκοράρισμα τους 29, πραγματικά ποιος νοιάστηκε;

Οι ψηλοί της Atlanta είχαν τη μερίδα του λέοντος στη νίκη των Γερακιών επί των Chicago Bulls το σαββατόβραδο. Ο Al Horford έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, έχοντας 33 πόντους, 10 rebouds, 6 assists και 4 κοψίματα. Από κοντά κι ο -τα κάνω όλα- Paul Millsap που τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 18/8 και 6 τάπες.

Σημάδια ανάκαμψης για τον Victor Oladipo, o οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Elfrid Payton και σε 4 παιχνίδια είχε 18,8 πόντους, 6 rebounds, 3,8 assists, σχεδόν 3 κλεψίματα και 3,3 τρίποντα (6 με το Brooklyn και 4 με τους Pacers)

Ένα από τα random εντυπωσιακά του παιχνίδια είχε ο Lou Williams την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος πάντως είναι γενικά καλός το τελευταίο διάστημα. Με την Oklahoma πάντως το παράκανε, βάζοντας 44 πόντους με 12/25 σουτ, 5 τρίποντα και 15/15 βολές.

Έναν Νowitzki από τα παλιά απολαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα. Ο Γερμανός έχασε ένα παιχνίδι αυτή την εβδομάδα, αλλά στα 3 που αγωνίστηκε ήταν απολαυστικός. Σκόραρε σε όλα 20+, έχοντας 24 πόντους, 7 rebounds και 3,3 τρίποντα ανά παιχνίδι.

Εξαιρετικός για δεύτερη συνεχή εβδομάδα κι ο Danilo Gallinari. Ο Ιταλός επέστρεψε με φόρα από τον τραυματισμό του μέτρησε ανά αγώνα 25,3 πόντους με 2 τρίποντα και 7 rebounds.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην μνημονεύσουμε και τον Brandon Rush, ο οποίος κόντρα στο Portland είχε 20 πόντους… με 8/9 σουτ… και 4/4 τρίποντα… o Brandon… o Rush.

Ο Κακός

Δεν ήταν κακός στατιστικά αλλά με τους Utah Jazz να έχουν 5 παιχνίδια και τον Derrick Favors να πάει από αναβολή σε αναβολή, ξενέρωσε πολύς κόσμος, μιας και ο αριθμός παιχνιδιών ήταν τέτοιος που σε πολλά lineups έμεινε εντός 10δας. Boooo!

Μιας και μιλάμε για Utah, το παιχνίδι στο οποίο οι Μορμόνοι κέρδισαν τους Miami Heat, o -επιεικώς μέτριος φέτος- Goran Dragic τελείωσε έχοντας 0 assists. Μηδέν!

Norris Cole, επιδόθηκε σε μια YOLO κατάσταση στο ματς με τους Pelicans κάνοντας τους απανταχού σουτέρ που δεν βρίσκονται σε καλές βραδιές να νιώθουν καλύτερα. Με 1/9 σουτ τελείωσε το παιχνίδι ο έμπειρος point guard, ενώ είχε και 1 ολόκληρη assist, σε κάτι λιγότερο από 23 λεπτά συμμετοχής. Αδερφέ, παρ’το ανάποδα…

Oι σχέσεις του Julius Randle με τον προπονητή του δεν είναι καλές κι αυτό φαίνεται στα λεπτά που αγωνίζεται και στην απόδοσή του. Ίσως όχι στα rebounds, μιας και τα 8,5 είναι καλό νούμερο (είχε και 2 assists σε καθένα από τα 4 παιχνίδια) αλλά επιθετικά ήταν πολύ κακός. Κάτι παραπάνω από 5 πόντους είχε ο νεαρός PF κι αυτό επειδή έβαλε 11 στο τελευταίο και είναι και καλός στις βολές. Στα πρώτα τρία παιχνίδια της εβδομάδας με Warriors, Kings, Thunder, ευστόχησε συνολικά σε 3 σουτ, έχοντας 1/8, 1/4 και 1/7 αντίστοιχα. Απαράδεκτο!

Ο Άσχετος…

Σε αυτό το σημείο ο Michael Carter-Williams, όχι λόγω του ταλέντου του, αλλά εξαιτίας της μορφής καρδιογραφήματος που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής οι επιδόσεις του. Στη νίκη κόντρα στο Dallas, ο ΜCW θύμισε την rookie εκδοχή του, έχοντας 15 πόντους, 12 rebounds, 8 assists και 5 κλεψίματα. Στο αμέσως επόμενο στο Madison Square Garden είχε 4 πόντους με 1/8 και ισορρόπησε.

Μπορεί οι Pistons να πήραν το παιχνίδι μέσα στο Boston Garden, ο Andre Drummond πάντως έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Αγωνίστηκε 20′ έχοντας 13 πόντους και μόλις 5 rebounds. Για τον κορυφαίο rebounder του πρωταθλήματος με 15,6 rpg, ήταν σαφώς μια κακή βραδιά.

23 πόντοι, 8 rebounds, 9 assist και 4 τρίποντα. Η στατιστική του Mario Chalmers κόντρα στους Thunder. WTF!!?!

Θετικά άσχετος ο Nikola Mirotic, ο οποίος μέχρι να σταθεροποιηθεί κάπου θα μπαίνει εδώ. Στα τρία παιχνίδια που έπαιξε σκόραρε σε όλα διψήφια νούμερα, έχοντας 16,3 πόντους, 8 rebounds και 2,7 τρίποντα, ενώ με το πρόσφατο 24-10 που είχε στην Ατλάντα, έκανε double-double για πρώτη φορά εδώ κι ένα μήνα σχεδόν.

12 rebounds και 5(!!) κλεψίματα είχε ο Alexis Ajinca στο παιχνίδι με την Indiana. Έλειψε ο Davis, χόρευε ο Γάλλος.

Ατυχής η συμπερίληψη του Paul George στην κατηγορία “άσχετος”, και η σχέση του με τα κλεψίματα είναι ιδιαίτερα καλή ούτως ή άλλως, αλλά τα 7 που έκανε κόντρα στους Rockets είναι υπερβολικά για να μην τα αναφέρουμε.

…και η Κασσάνδρα

Καμία ομάδα με 5 παιχνίδια αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη, Los Angeles Clippers και Philadelphia 76ers δίνουν 2 παιχνίδια. Αλλά το αγκάθι της εβδομάδας είναι αλλού. Την Πέμπτη, 14/1, οι Orlando Magic υποδέχονται ως τυπικά γηπεδούχοι τους Toronto Raptors. Τυπικά, μιας και το παιχνίδι θα γίνει στην Ο2 Arena στο Λονδίνο. Βάλε το ταξίδι, τις υποχρεώσεις που θα έχουν οι ομάδες, να δουν και κανένα αξιοθέατο κι αυτό θα είναι το μοναδικό παιχνίδι των δυο ομάδων για αυτή την αγωνιστική. Προμηθευτείτε τους απολύτως απαραίτητους.

Η κατοχή του έχει ήδη φτάσει στο 40%, με 19% αύξηση μέσα στη βδομάδα, αλλά σε περίπτωση που υπάρχει ακόμη ελεύθερος ο Jusuf Nurkic, σπεύσατε να τον τραβήξετε. Επέστρεψε και όσο είναι υγιής, είναι από τις (πολύ) καλές περιπτώσεις ψηλών. Η αποψιλωμένη frontline του Denver του εγγυάται σίγουρα λεπτά και το 15-10 με 5 κοψίματα που είχε στο μόνο παιχνίδι που ξεπέρασε τα 20′ θα γίνει συχνό φαινόμενο. Μιας κι ο λόγος για την frontline του Denver, ο Nikola Jokic, στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Charlotte είχε 9 assists!

Συνεχίζουμε με Denver, μιας και μετά από 14 παιχνίδια, ο Emmanuel Mudiay είναι και πάλι πίσω, κι όσο είναι καλά αυτός, τα διαθέσιμα λεπτά για τον Jameer Nelson (που έχει κι ένα μικροτραυματισμό) θα ελαττωθούν.

Ο Shane Larkin δεν άδραξε την ευκαιρία, και αυτή περνάει στα χέρια του Donald Sloan προς το παρόν, ο οποίος πέρσι όταν είχε ρόλο βασικού στην Indiana έβγαλε θεαματικά νούμερα. Ωστόσο, μετά και τις αλλαγές στο management και στη θέση του προπονητή στο Brooklyn, θεωρούμε δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα αποκτηθεί κάποιος άλλος point guard για να τραβήξει την ομάδα και να διεκδικήσει ρόλο στην ομάδα για του χρόνου. Οι πιο ελκυστικές επιλογές είναι τρεις αυτή τη στιγμή. Μπορεί να αποκτηθεί κάποιος από τους παίκτες που παίζουν στην D-League για να περάσει από casting, όπως έκαναν οι Heat πέρσι με τον Whiteside, μπορεί να στοχεύσουν στον ελεύθερο Tony Wrotten να δουν αν μπορεί να ανταποκριθεί σε κάποια άλλη ομάδα πέρα από τους Sixers, ή μπορεί να στοχεύσουν σε μία ανταλλαγή, ενδεχομένως με τον Ty Lawson βασικό υποψήφιο σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναγεννήσει την βαλτωμένη καριέρα του. Για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, ειδικά σε βαθιές λίγκες, αξίζει το ρίσκο να τους πάρετε από τώρα για να μην οδηγηθείτε σε έναν διαγωνισμο του “ποιος θα το δει πρώτος”.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!