Global Games: Αγώνες Κανονικής Περιόδου

Posted on Jan 13 2016 - 6:37pm by Loukas Moschoulas

Με αφορμή τον αυριανό αγώνα ανάμεσα στους Orlando Magic και τους Toronto Raptors που θα διεξαχθεί στην O2 Arena του Λονδίνου, το BallHog θυμάται όλους τους αγώνες της κανονικής διαρκείας που διεξήχθησαν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών (και Καναδά), αλλά και τα φιλικά παιχνίδια των ομάδων του NBA.

globalGames

Πριν ξεκινήσουμε θυμίζοντας σας στιγμές των παιχνιδιών, καλό θα ήταν να αναφέρουμε ότι το NBA ήταν η πρώτη επαγγελματική λίγκα των Η.Π.Α. η οποία έκανε το βήμα να διοργανώσει αγώνα κανονικής περιόδου εκτός Βόρειας Αμερικής. Ο σατανικός κατά πολλούς1)ένας από αυτούς είναι και ο συντάκτης του BallHog, Σταύρος Μαρίνος, David Stern κατάλαβε από νωρίς ότι η παγκοσμιοποίηση θα μπορούσε να φέρει ακόμα περισσότερα έσοδα στην λίγκα και αυτό προσπάθησε να κάνει, βάζοντας τις ομάδες του NBA να συμμετάσχουν σε παιχνίδια που διοργανώνονται ακόμα και σε αγορές που το μπάσκετ δεν είναι τόσο διαδεδομένο, όπως στην Ιαπωνία ή τη Λατινική Αμερική.

Η παγκοσμιοποίηση στο μπάσκετ και τα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες του NBA με ομάδες από τον υπόλοιπο κόσμο δεν είχε αντίκτυπο μόνο στις τσέπες των ιδιοκτητών από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς έφερε πιο κοντά τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον υπόλοιπο κόσμο και έκανε τους GMs των ομάδων να βλέπουν με διαφορετικό μάτι περιπτώσεις ξένων παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από το 1990, οι παίκτες του NBA που δεν είχαν γεννηθεί στην Βόρεια Αμερική ήταν λιγότεροι από δέκα. Μέχρι το 2005, όμως, οι 27 από τις 30 ομάδες της λίγκας είχαν έναν τουλάχιστον παίχτη εκτός Βορείου Αμερικής.

Πριν φτάσουμε, όμως, στα παιχνίδια που είχαν πραγματικό, βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα κάνουμε μερικές στάσεις σε κάποια παιχνίδια που στάθηκαν πρωτοπόροι στο άνοιγμα του ΝΒΑ στον υπόλοιπο κόσμο. Συγκεκριμένα:

  • 7/9/1978 Η Maccabi υποδέχεται στο Tel Aviv τους Washington Bullets, στο πρώτο παιχνίδι που έγινε ποτέ μεταξύ ομάδας ΝΒΑ με ομάδα της FIBA. Kαι μάλιστα τo NBA έχασε το πρώτο παιχνίδι με 98-97.
  • 24-29/8/1979 Οι Washington Bullets συνεχίζουν να δείχνουν το δρόμο, όντας η πρώτη ομάδα που αγωνίζεται στην Κίνα. Δίνουν δύο φιλικά παιχνίδια, με την Ομάδα του Στρατού στο Πεκίνο και στην Σαγκάη με την ομώνυμη ομάδα. Κερδίζουν και στα δυο, με 96-85 και 130-80 αντίστοιχα, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι αγωνίζεται ο Υao Zhiyuan. Σωστά σκαλώσατε στο όνομα. Πρόκειται για τον πατέρα του Yao Ming!
  • 24/8-6/9/1984 Oι Seattle SuperSonics γίνονται η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ που περιοδεύει στην Ευρώπη, δίνοντας έξι αγώνες σε έξι διαφορετικές πόλεις, τέσσερις στη Δυτική Γερμανία, έναν στην Ελβετία κι έναν στην Ιταλία. Κέρδισαν και στα έξι παιχνίδια.
  • 25/7/1988 Σε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας στην Τιφλίδα της σημερινής Γεωργίας, η Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης υποδέχεται τους Atlanta Hawks στο πρώτο παιχνίδι ομάδας ΝΒΑ επί σοβιετικού εδάφους. Τα Γεράκια θα φύγουν νικητές (85-84) τόσο από αυτό, όσο κι από το επόμενο παιχνίδι που έδωσαν στο Βίλνιους (110-105), έχασαν όμως με 132-123 στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που έγινε μεταξύ των δυο ομάδων στη Μόσχα.
  • 23/10/1987 Στο Milwaukee γίνεται για πρώτη φορά το McDonald’s Open. Οι Bucks κέρδισαν την Tracer Milan, με τον Terry Cummings να είναι ο πρώτος MVP.
  • 23/10/1988 H Ρεάλ υποδέχεται στην Μαδρίτη τους Boston Celtics, στο πρώτο McDonald’s επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Παρά την προσπάθεια του Drazen Petrovic που τέλειωσε το παιχνίδι με 22/6/6, ο Larry Bird αποχωρεί νικητής και MVP.

  • 20/10/1991 Oι Miami Heat και οι Washington Bullets δίνουν αγώνα preseason στις Μπαχάμες, τον πρώτο αγώνα ομάδων ΝΒΑ στην Καραϊβική.
  • 27/10/1992 Οι Dallas Mavericks και οι Houston Rockets γίνονται οι πρώτες ομάδες που αγωνίζονται στο Μεξικό, και γενικά στην Λατινική Αμερική, έστω για αγώνα preseason.
  • 30/10/1993 Oι Orlando Magic κερδίζουν με 120-95 τους Atlanta Hawks στον πρώτο preseason αγώνα που έγινε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

  • 18/10/1997 Στο προτελευταίο McDonald’s που έγινε ποτέ, οι Chicago Bulls κερδίζουν με 104-78 τον Ολυμπιακό. Ήταν το μοναδικό παιχνίδι που συμμετείχαν οι Ταύροι στον θεσμό και η πρώτη και τελευταία συμμετοχή ελληνικής ομάδας, μιας και την προηγούμενη χρονιά που πρωταθλητής Ευρώπης ήταν ο Παναθηναϊκός το τουρνουά δεν έγινε και μετά την επόμενη χρονιά, καταργήθηκε. MVP o Michael Jordan, με 27 πόντους σε 29 λεπτά.

  • 5/10/2006 To παιχνίδι Barcelona-Philadelphia 76ers εγκαινιάζει το NBA Europe Live Tour, ένα οργανωμένο πια τουρνουά που δίνουν οι ομάδες κάθε φθινόπωρο στα πλαίσια τόσο της διάδοσης του αθλήματος, όσο και της αγωνιστικής τους προετοιμασίας για την έναρξη της regular season. To 2013, τo NBA ενοποίησε όλα τα παιχνίδια προετοιμασίας και κανονικής περιόδου που θα δίνουν οι ομάδες εκτός Βόρειας Αμερικής και ο θεσμός ονομάστηκε Global Games. Πρώτη στάση αποτέλεσαν οι Φιλιππίνες, με τους Houston Rockets και τους Indiana Pacers να δίνουν δυο παιχνίδια. Στην Ευρώπη, η αρχή έγινε με το Fenerbahce-Oklahoma City Thunder στην Κωνσταντινούπολη.

Η αρχή είχε γίνει. Ευρωπαϊκές ομάδες είχαν παίξει στην Αμερική και NBAers είχαν παίξει από την ψυχροπολεμική ΕΣΣΔ μέχρι το μητροπολιτικό Λονδίνο. Το πάλαι ποτέ ανένδοτο ΝΒΑ, καταλάβαινε ότι είναι όχι απλά αναπόφευκτο, αλλά και προς το συμφέρον του, να γίνει και αγώνας regular season εκτός των γνωστών πόλεων.

Οι πρώτοι αγώνες στην Ιαπωνία

Για να βρούμε το πρώτο παιχνίδι κανονικής περιόδου που έγινε εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά χρειάζεται να πάμε πίσω 25 χρόνια. Στο Metropolitan Gymnasium του Tokyo, λοιπόν, οι Utah Jazz αντιμετώπισαν του Phoenix Suns σε δύο back to back (2 και 3 Νοεμβρίου) παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της regular season. Στην πρεμιέρα οι Ήλιοι της Arizona κέρδισαν με 119-96, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε τιτανομαχία των δύο ψηλών, με τον Tom Chambers να έχει 38 πόντους και 10 rebounds και τον Karl Malone να απαντά με 33 πόντους και 10 rebounds. Στο δεύτερο παιχνίδι οι Jazz κέρδισαν με 102-101 με τον “Ταχυδρόμο” να δηλώνει ότι θα ήταν πολύ μακρύ το ταξίδι της επιστροφής αν η ομάδα είχε χάσει και τα δύο παιχνίδια.

jazz_suns

Δύο χρόνια αργότερα, στις 6 και 7 Νοέμβρη του 1992 η σεζόν ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, στο Tokyo και το Metropolitan Gymnasium. Δύο παιχνίδια back to back και πάλι, διαφορετικοί αντίπαλοι αυτή την φορά. Houston Rockets εναντίον Seattle SuperSonics. Οι Sonics ξεκινούν με 2/2 την σεζόν, εκμεταλλευόμενοι την εκπληκτική εμφάνιση του Shawn Kemp στο πρώτο παιχνίδι που κέρδισαν με 111-94, με 29 πόντους και 20 rebounds, αποζημιώνοντας το κοινό που γέμισε το γήπεδο κάνοντας το πρώτο sold out. Την επόμενη μέρα την σκυτάλη πήρε ο Nate McMillan, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 89-85, έχοντας 22 πόντους, αναγκάζοντας έτσι τον τότε προπονητή των Rockets, Rudy Tomjanovich, να δηλώσει μετά τον αγώνα ότι “ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχω δει από τον Nate”.

Ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες στην ιστορία του NBA έλαμψε στην τρίτη δυάδα παιχνιδιών που έγινε και πάλι στο Tokyo, στις 4 και 5 του Νοέμβρη το 1994. Ο Clyde ”The Glide” Drexler, οδήγησε την ομάδα των Rockets σε δύο νίκες απέναντι στους τότε φτωχούς συγγενείς του L.A., τους Clippers. Στο πρώτο παιχνίδι με 26 πόντους, 8 rebounds και 4 assists στη νίκη της ομάδας του με 121-100, ενώ μια μέρα μετά σκόραρε 41 πόντους, και έχοντας την βοήθεια του συμπαίκτη του Rod Strickland (14 assists) το σκορ έγραψε 112-95 υπέρ των Ρουκετών.

Η έναρξη της σεζόν πραγματοποιήθηκε για τέταρτη και τελευταία φορά στο Tokyo το 1996, αυτή τη φορά με μία ημέρα ξεκούρασης για τις ομάδες ανάμεσα στα παιχνίδια (7 και 9 Νοεμβρίου). Το πρώτο παιχνίδι της σειράς απέναντι στους Orlando Magic και τους New Jersey Nets ήταν ξεχωριστό, μιας και οι Magic μετά από τέσσερα χρόνια, παρατάχθηκαν χωρίς τον Shaq που είχε αναχωρήσει το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς για το Los Angeles. Έτσι ο κλήρος έπεσε στον Penny Hardaway που οδήγησε την ομάδα του σε δύο νίκες σκοράροντας στο πρώτο παιχνίδι 23 πόντους, στη νίκη των Magic με 108-95, και 29 πόντους δύο μέρες μετά, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 86-82 υπέρ της ομάδας του Orlando.

Το άνοιγμα στο Μεξικό και η επιστροφή στο Τόκιο

Η χώρα που διοργάνωσε παιχνίδι κανονικής διάρκειας μετά την Ιαπωνία ήταν το Mexico. Δύο από τις ομάδες του Texas θα αναμετρηθούν στο Palacio De Los Deportes του Mexico City στις 6 Δεκεμβρίου του 1997. Η αναμέτρηση των Rockets με τους Mavericks θα βγάλει νικητές τις Ρουκέτες του Houston, που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Sir Charles Barkley με 19 πόντους και 17 rebounds. Για τους Mavericks ξεχώρισε ο Mike Finley με 35 πόντους, 7 rebounds και 6 assists.

Δύο χρόνια μετά οι αγώνες επιστρέφουν στο Tokyo, αλλά αυτή τη φορά γίνονται στο Tokyo Dome, λόγω της αύξησης της δημοτικότητας του NBA στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Στις κλασσικές -πια – back to back αναμετρήσεις, αντίπαλοι αυτή τη φορά είναι οι Sacramento Kings και οι Minnesota Timberwolves. Στο πρώτο παιχνίδι, που το παρακολούθησαν 32.623 θεατές, ο Nick Anderson στην τελευταία του ουσιαστικά γεμάτη αγωνιστικά χρονιά του, πραγματοποιεί μία μεγάλη εμφάνιση, σκοράροντας 34 πόντους με πέντε τρίποντα, κατεβάζει 17 rebounds, δίνοντας τη νίκη στους Βασιλιάδες με 100-95. Την επόμενη μέρα την σκυτάλη παίρνει ο KG και 31 πόντους και 12 rebounds παίρνει μια μικρή ρεβάνς και τη νίκη για τους Λύκους με 114-101.

MINvsSAC

Τελευταία, για την ώρα, επίσκεψη του NBA στην Ιαπωνία ήταν το 2003 και συγκεκριμένα στη Saitama, στο γήπεδο που έγινε και η τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου τρία χρόνια αργότερα το 20062)101-95 #ΔενΞεχνώ. Αντίπαλοι σε διπλό match up ήταν οι Seattle SuperSonics και οι Los Angeles Clippers. Στο πρώτο παιχνίδι, η τριάδα των Ronald Murray, Rashard Lewis and Brent Barry σκόραρε 68 από τους 109 πόντους των Sonics και βγήκε νικήτρια στην άτυπη 3 on 3 μάχη με αντίπαλους τους Elton Brand, Eddie House και Corey Maggette, που σκόραραν 64 από τους 100 της ομάδας τους. Την επόμενη μέρα, ο Rashard Lewis πέτυχε 50 πόντους με 18/25 σουτ εντός παιδιάς και έσπασε το ρεκόρ πόντων του Drexler (41) για παιχνίδι εκτός των Η.Π.Α. οδηγώντας την ομάδα του στην εύκολη νίκη με 124-105.

Sonics

Η σειρά της Ευρώπης

Το ΝΒΑ για οκτώ χρόνια δεν έδωσε αγώνες κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος εκτός Αμερικής, κυρίως γιατί προσπάθησε να προσεγγίσει αγορές που μέχρι τότε δεν είχε κάνει. Αυτά τα οχτώ χρόνια, λοιπόν, έγιναν πολλά φιλικά παιχνίδια και στην Κίνα, αλλά και στην Ευρώπη, όχι μόνο μεταξύ ομάδων του NBA αλλά και με αντίπαλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ουσιαστικά ήταν μια μεταβατική χρονική περίοδος για να δουν οι υπεύθυνοι κατά πόσο μπορούν να διοργανώσουν και παιχνίδια κανονικής περιόδου.

Στην πρώτη απόπειρα του οργανισμού για παιχνίδι κανονικής διάρκειας στο Λονδίνο, οι New Jersey Nets αντιμετώπισαν σε δύο αγώνες τους Toronto Raptors. Στις 4 Μαρτίου του 2011 πραγματοποιείται το πρώτο παιχνίδι που βρίσκει νικητές του Nets με 116-103 και τους παίκτες να νιώθουν πολύ όμορφα από την ατμόσφαιρα στην O2 Arena του Λονδίνου. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Deron Williams που δήλωσε μετά το ματς “Αυτά τα παιχνίδια κάνουν πολύ καλό στο NBA. Το κοινό σήμερα ήταν καταπληκτικό, επευφημούσε και τις δύο ομάδες το ίδιο δυνατά, σε κάθε καλή προσπάθεια που γινόταν στο γήπεδο. Μας αρέσει αυτό. Πιστεύω ότι το σημερινό παιχνίδι είναι η αρχή για να γίνονται ακόμα περισσότεροι αγώνες εδώ.”.

Την επόμενη μέρα οι παίκτες φάνηκε σαν να ήθελαν να ανταποδώσουν την καλή εικόνα του κοινού από το πρώτο παιχνίδι και βγήκαν στο παρκέ για να προσφέρουν υψηλό θέαμα, που για μια στιγμή φάνηκε ότι δεν θα τελείωνε ποτέ. Μετά από 63 αγωνιστικά λεπτά (ήτοι τρεις παρατάσεις) οι δύο ομάδες σκόραραν 273 πόντους συνολικά και διασκέδασαν τους θεατές περισσότερο απ΄όσο θα περίμενε κανείς. Τελικό σκορ το 137-136 υπέρ των Nets.

Μετά από κενό μιας σεζόν, εκείνης του 2011-12, οι υπεύθυνοι του NBA έδειξαν ότι θέλουν να καθιερώσουν τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου στην O2 Arena του Λονδίνου. Αντίπαλοι, λοιπόν, τον Γενάρη του 2013 ήρθαν οι Knicks με τους Pistons. Οι Knicks μπήκαν ορεξάτοι στον αγώνα, και με ένα σερί 16-0 στην πρώτη περίοδο καθάρισαν την υπόθεση νίκη από πολύ νωρίς. Άλλωστε οι Pistons εκείνης της σεζόν δεν ήταν ομάδα που θα μπορούσαν να γυρίσουν πολλά τέτοια παιχνίδια. Το τελικό σκορ ήταν 102-87 υπέρ της παρέας του Carmelo, ο οποίος ήταν σε μεγάλα κέφια, δείχνοντας να απολαμβάνει το ότι έπαιζε στο γήπεδο που πέντε μήνες πριν είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τη σεζόν 2013-14 στο καλεντάρι του NBA υπήρχε ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου στο Μεξικό και ένα στο Λονδίνο. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, λοιπόν, ήταν προγραμματισμένο να γίνει το παιχνίδι ανάμεσα στους San Antonio Spurs και τους Minnesota Timberwolves. Όμως μία δυσλειτουργία στη γεννήτρια του γηπέδου γέμισε τον κλειστό του Mexico City Arena με καπνό και δεν μπορούσε να διεξαχθεί αγώνας σε τέτοιες συνθήκες, όπως αποδεικνύει και η κάτωθι εικόνα.

Τον Ιανουάριο του 2014 ραντεβού στο παρκέ του Ο2 Arena έδωσαν οι Brooklyn Nets και οι Atlanta Hawks. Με πρωταγωνιστή τον Joe Johnson, οι Nets κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο των Γερακιών με 127-110, σε ένα γεμάτο και χορταστικό παιχνίδι στο οποίο 10 παίκτες των δύο ομάδων σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων. Να σημειωθεί πως ήταν το τελευταίο Global Game με κομισάριο τον David Stern3)Μια πληροφορία που φαντάζομαι δεν ενδιαφέρει και πολύ κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο….

Την επόμενη αγωνιστική σεζόν το παιχνίδι στο Mexico City έγινε κανονικά, με τους Houston Rockets να κερδίζουν ευκολότερα απ όσο δείχνει το 113-101 τους Minnesota Timberwolves. Φάση του αγώνα αποτέλεσε το καλωσόρισμα του Howard στον rookie τότε Andrew Wiggins στον κόσμο του ΝΒΑ. Στο παιχνίδι είχε συμμετάσχει και ο δικός μας Κώστας Παπανικολάου4)Επίσης, μια άχρηστη πληροφορία μάλλον….

Τον Ιανουάριο του 2015 οι Knicks αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για τουρισμό. Οι Bucks του Giannis όμως δεν τους χαρίστηκαν και έδειξαν το πόσο σοβαροί και προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα ήταν την περσινή αγωνιστική περίοδο, κερδίζοντας τους με 95-79. Οι δηλώσεις του O.J. Mayo τα λένε όλα: “Η ομάδα πέρασε πολύ όμορφα βλέποντας τα αξιοθέατα της πόλης, ήταν πολύ ευχάριστο ταξίδι

Φτάνοντας στην φετινή σεζόν, 2015-16, στις 3 του Δεκέμβρη οι Boston Cetics αντιμετώπισαν στο Mexico City, και κέρδισαν αρκετά εύκολα, τους συμπαθέστατους Sacramento Kings με 114-97, έχοντας τέσσερις παίκτες να σκοράρουν 20+ πόντους. Το παιχνίδι ήταν το 22ο (φιλικό ή επίσημο) που διεξάγεται στο Μεξικό, τα περισσότερα από κάθε άλλη χωρά εκτός των Η.Π.Α. και του Καναδά.

Σε λίγες ώρες, το Λονδίνο θα ξανακλέψει λίγη από την αίγλη του ΝΒΑ, φιλοξενώντας για έκτη φορά αγώνα κανονικής διάρκειας, με την Ο2 Arena να υποδέχεται τους Toronto Raptors και τους Orlando Magic. Ανάμεσα στους χιλιάδες διαπιστευμένους δημοσιογράφους όλου του κόσμου, θα έχει τρυπώσει και ένας με μπλουζάκι του Ball Hog. Μείνετε συντονισμένοι!

The following two tabs change content below.

Loukas Moschoulas

Μπορεί να μην πρόλαβε τον “Nick the Greek” να φοράει την αγαπημένη του κίτρινη φανέλα, όμως από μικρή ηλικία ξεκίνησε το μπάσκετ και την προσπάθειά του να τον αντιγράψει. Η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής για το καλό του παγκόσμιου μπάσκετ και των πωλήσεων. Αγαπάει το step back shot του Γερμανού επιβήτορα, τους Dallas Mavericks και ακόμα απορεί πως έχασαν το πρωτάθλημα του 2009. Είναι λάτρης του Ανατολικού μπάσκετ, καθώς τον στιγμάτισαν οι μονομαχίες των Wallace με τον Shaq στους τελικούς του 2004. Στο Ball Hog θα ασχολείται κυρίως με τις στήλες retro, και με αφιερώματα.

Latest posts by Loukas Moschoulas (see all)

References
1 ένας από αυτούς είναι και ο συντάκτης του BallHog, Σταύρος Μαρίνος
2 101-95 #ΔενΞεχνώ
3 Μια πληροφορία που φαντάζομαι δεν ενδιαφέρει και πολύ κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο…
4 Επίσης, μια άχρηστη πληροφορία μάλλον…

4 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Nοτιος January 14, 2016 at 13:37 -

    Αυτα τα ματς στην Ο2 arena πιο πολυ με φιλικα μοιαζουν. Aπο τη στιγμη που φευγουν δυο ομαδες απο την εδρα τους για να παιξουν σε αλλη χωρα, ευκαιρια να δουν και το Λονδινο παραλληλα, ειναι ματς τουρισμου αυτα και φαινεται και μεσα στο παιχνιδι. Απο την αλλη δεν πιστευω να ειναι και κανενα ιδιαιτερο αθλητικο γεγονος για τους Αγγλους αυτο συμφωνα με τη δημοσιοτητα που παιρνουν στα Αγγλικα ταμπλοιντ. Δεν μπορω να εξηγησω την εμμονη του ΝΒΑ να μην κανει τετοια παιχνιδια σε χωρες οπως Ισπανια, Ιταλια, Ελλαδα και Τουρκια που σιγουρα θα υπηρχε μεγαλυτερος ενθουσιασμος. Ισως θεωρουν την Αγγλια εναν δευτερο Καναδα που μπορουν να χειραφετησουν ευκολα. Δεν θελουν να μολυνθουν η να μην ερθουν σε μεγαλη επαφη με μπασκετικες κουλτουρες που προυπαρχουν δεκαετιες απ’οτι το Μεξικο, η Κινα (γελαει ο κοσμος} και η Αγγλια.

    • Loukas Moschoulas January 15, 2016 at 03:42 -

      Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ζητήσουν περισσότερα και απο την πολη που φιλοξενεί το ματς. Δεν μπορεί να έρχονται στο Λονδίνο για να παίξουν επίσημο παιχνίδι δυο ομάδες απο το NBA και στο κέντρο της πόλης να μην υπάρχει ούτε ίχνος αφίσας. Η διαφήμιση και γενικότερα το promotion ήταν τραγικό. Ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν εκεί στα γραφεία του NBA. Και να δοκιμάσουν σε καμιά άλλη πόλη.

      • Nοτιος January 15, 2016 at 15:13 -

        Τι πληροτητα ειχε το γηπεδο;

        • Loukas Moschoulas January 22, 2016 at 11:04 -

          Καλησπέρα Νότιε και συγνώμη για την καθυστέρηση. Το γήπεδο ήταν αρκετά γεμάτο, θεωρώ σε ένα 85-90%.

          Το επάνω διαζωμα που ήταν τα φτηνά εισιτήρια (περίπου 60-70 λίρες) ήταν φουλ. Τα άδεια καθίσματα ήταν κυρίως στο κάτω διαζωμα στην κερκίδα απέναντι από τους παγκους που τα εισιτήρια ξεκινούσαν από 200 λίρες.