O Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #12

Posted on Jan 18 2016 - 5:29pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της 13ης fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη “λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

Ο Καλός

Η σταστιστική του John Wall στο παιχνίδι με τους Celtics είναι νούμερα που δεν έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία της λίγκας. Τουλάχιστον σίγουρα όχι εδώ και 30+ χρόνια που άρχισαν να μετράνε τα κλεψίματα και τις τάπες. Ο Wall είχε 36 πόντους, 7 rebounds, 13 assists και 7 κλεψίματα. Οι Wizards, παρόλα αυτά, έχασαν, χάρις εν μέρει στον Isaiah Thomas. O οποίος Thomas, βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση (και) στα τελευταία παιχνίδια, στα οποία είχε 28,3 πόντους και 5,3 assists, σουτάροντας με 50% τρίποντα και 47% δίποντα.

Όσο κι αν χαβαλεδιάζουμε λέγοντας ότι τα στατιστικά κόντρα σε 76ers και Lakers δεν θα έπρεπε να μετράνε, το career high του Jimmy Butler, παραείναι εντυπωσιακό για να περάσει έτσι. 53 πόντοι (15/30 σουτ, 21/25 βολές και δύο τρίποντα), 10 rebounds, 6 assists, σε ένα παιχνίδι που παρόλα αυτά χρειάστηκαν παράταση για να κερδίσουν. Με τους 23 πόντους, ο Butler ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση για φέτος, που πέτυχε ο Steph Curry στην αρχή της χρονιάς.

Πρωταγωνιστής πάντως της προηγούμενης βδομάδας ήταν ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε τέσσερα παιχνίδια μέσα στη βδομάδα έγραψε μ.ο. 22,5 πόντους, 12 rebounds, 3,5 assists, 1 κλέψιμο και 2 blocks. Καταπληκτικές επιδόσεις του νεαρού, με αποκορύφωμα την απόδοση του κόντρα στην Atlanta και τους 28 πόντους, τα 16 rebounds και τα 3 κοψίματα του.

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία triple doubles σημειώθηκαν στα παιχνίδια της Παρασκευής. Ο Marcus Smart έσπασε το ρόδι στην σύντομη ως τώρα καριέρα του, έχοντας 10/11/11 κόντρα στο Phoenix. O συνήθης ύποπτος Russell Westbrook είχε 12/11/10 κόντρα στους Timberwolves και συνέχισε και χθες και με το Miami, γράφοντας 13/10/15. Ο εντυπωσιακότερος όλων, βέβαια, την Παρασκευή ήταν ο Hassan Whiteside, ο οποίος στο παιχνίδι με τους Nuggets είχε 19 πόντους, 17 rebounds και 11 blocks! Ο Whiteside μάλιστα, πετυχαίνει για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν triple double με τάπες.

Δεν άργησε να βρει ρυθμό κι ο Rudy Gobert μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό, μιας και στο παιχνίδι με τους Lakers σκόραρε 18 πόντους, μάζεψε 18 rebounds και έριξε και 5 τάπες στους Λιμνανθρώπους.

Ο Κακός

Παρατεταμένα κακός από τα 7,25 παρουσιάζεται φέτος ο Kyrie Irving. O 23χρονος guard έχει τα χειρότερα ποσοστά της καριέρας του, σουτάροντας με μόλις 26,8%. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο τελευταίο fantasy matchup, με τον Uncle Drew να έχει 6/18.

Στο σφυροκόπημα των Hawks από τους Hornets ο Al Horford έκανε το πιο αθόρυβο παιχνίδι του των τελευταίων ετών, γράφοντας μόνο 2 πόντους και 2 rebounds συνοδευόμενα από 4 λάθη. Η απόδοση του ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για την παράδοση της Atlanta.

O James Harden βραχυκύκλωσε κόντρα στο Cleveland και ευστόχησε μόλις στα 2 από τα 10 σουτ που επιχείρησε, γράφοντας συνολικά 11 πόντους με 5 rebounds και assists. Ο Μarcus Thornton, η εναλλακτική μηχανή σκορ του Houston, ήταν ακόμα χειρότερος με 1/10 σουτ, οπότε είναι προφανές ότι οι Rockets δεν είχαν καμία τύχη στο παιχνίδι.

Ο Άσχετος…

Tην Τετάρτη, ο Pablo Prigioni αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά με το Miami, έχοντας 2 πόντους, 2 rebounds και 2 assists. Νορμάλ, σωστά; Αμ, δε! Πρόλαβε κι έκανε 8 κλεψίματα. 8!! Ισοφάρισε έτσι την καλύτερη επίδοση για φέτος, αριθμό που πέτυχαν νωρίτερα στη σεζόν οι Rubio και Covington, ενώ τα κατάφερε, αγωνιζόμενος τα λιγότερα λεπτά από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του ΝΒΑ.

Mε τον φανταστικό Zaza Pachulia να μην αγωνίζεται κόντρα στους Thunder και τον McGee να είναι αναξιόπιστος, ο κλήρος έπεσε στον Salah Mejri για αυξημένα λεπτά. Και ο Τυνήσιος ανταποκρίθηκε. Οι Mavs μπορεί να έχασαν, αλλά η εμφάνιση του Mejri ήταν φοβερή, έχοντας 17 πόντους, με 7/8 σουτ και 9 rebounds σε μόλις 25 λεπτά.

Ο Langston Galloway εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Carmelo Anthony κόντρα στους Grizzlies και ξεκίνησε στην βασική πεντάδα, σημειώνοντας 11 πόντους, 5 assists και μαζεύοντας το, πρωτόγνωρο για αυτόν, σύνολο των 11 rebounds.

Μένοντας στην Νέα Υόρκη, στο παιχνίδι των Knicks εναντίον των Nets, ο Derrick Williams θυμήθηκε τον παλιό καλό κολλεγιακό του εαυτό, και έγραψε 31 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά και 7 rebounds.

Ο Myles Turner στον αγώνα ενάντια στο Denver έκανε επιτέλους την πρώτη εκκωφαντική δήλωση σχετικά με το ταλέντο του, σημειώνοντας 25 πόντους με 7 rebounds, 2 assists και τάπες, και ένα κλέψιμο. Το ταλέντο του είναι τεράστιο, ο ανταγωνισμός σχεδόν ανύπαρκτος μακροπρόθεσμα, και όσο περισσότερο παίζει στην θέση του -τίμιου, αλλά περιορισμένου- Ian Mahinmi, τόσο καλύτερα για τους ιδιοκτήτες του, τους Pacers, αλλά και όλο το ΝΒΑ.

…και η Κασσάνδρα

Καμία ομάδα με πέντε παιχνίδια. Από την άλλη, οι San Antonio Spurs θα δώσουν μόλις δυο παιχνίδια. Τέλος, κάθε 3η Δευτέρα του Γενάρη γιορτάζεται η Martin Luther King Day και το αντίκτυπο στο ΝΒΑ είναι πολλά παιχνίδια νωρίς! Αυτό σημαίνει χαράς ευαγγέλια για τους Ευρωπαίους, αλλά κι ότι πρέπει να προσέξουμε να στήσουμε τα ρόστερ μας νωρίς.

Κατά τα άλλα, ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για τον Derrick Favors. O PF της Utah θα ταξιδέψει με την ομάδα στην ανατολική ακτή για το road trip της ομάδας, ακόμη όμως δεν υπάρχει δεδομένη ημερομηνία επιστροφής. Ο Gobert επέστρεψε σε καλή κατάσταση, όμως στα τελευταία παιχνίδια έδειξε τα δόντια του κι ο Trey Lyles, ο οποίος στα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν μέτρησε 17,3 πόντους και σχεδόν 5 rebounds.

Λογικά μέσα στην εβδομάδα θα επιστρέψει ο Mike Conley ο οποίος είναι questionable για το παιχνίδι της Δευτέρας. Όσοι νιώθουν ευεργετημένοι από τις θεαματικές εμφανίσεις του Mario Chalmers στις τελευταίες βδομάδες, θα κρατήσουν αυτή την ευγνωμοσύνη καθώς και σποραδικά νούμερα από εδώ και πέρα.

Ο Joakim Noah θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς οπότε κάθε σκέψη να αφεθούν ελεύθεροι οι Gibson ή Portis αποσύρεται. Όσοι πρόλαβαν να τους αποδεσμεύσουν, θα χτυπάνε τώρα το κεφάλι τους.

O Donald Sloan άργησε κάπως να βρει ρυθμό, αλλά σιγά σιγά αναλαμβάνει το ρόλο που άφησε για εκείνον ο τραυματισμός του Jack. Στα δύο τελευταία παιχνίδια είχε ένα ωραιότατο 15/9/9 κι ένα άσχημο επιθετικά παιχνίδι με τους Hawks, στο οποίο μοίρασε παρόλα αυτά 12 assists.

Ο C.J. Miles περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα – ή μάλλον επανήλθε στην φυσιολογική του κατάσταση – και μένει να δούμε ποιος θα βγει μπροστά για να πάρει τους πόντους του στην επίθεση των Pacers, με δεδομένο ότι ο George ακόμα βασανίζεται και ο Stuckey είναι τραυματίας. Οι μικροί Young και Turner πήγαν καλά όταν πήραν χρόνο, ωστόσο το ποντάρισμα θα πρέπει να πάει στους πιο έμπειρους. Κρατήστε στον νου σας τον Stuckey και την επιστροφή του, και ως τότε μια ζαριά θα μπορούσε να είναι ο Jordan Hill που είναι ελεύθερος μέχρι και σε 14άρες λίγκες.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!