Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #13

Posted on Jan 25 2016 - 9:10pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της 14ης fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη “λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

Ο Kαλός

Μια ξεχωριστή κατηγορία αποτελεί η MLK Δευτέρα, η πιο ξέφρενη μέρα τη φετινή χρονιά (ως τώρα ελπίζουμε). Επιγραμματικά λοιπόν, στην διπλή παράταση του Jazz-Hornets, ο Gordon Hayward τελείωσε το παιχνίδι με 36/5/9 και ρεκόρ καριέρας με έξι τρίποντα, ο Rudy Gobert είχε 14/14/5 ενώ κι ο Trey Burke ήρθε από τον πάγκο για να βάλει 25 πόντους. Παρόλα αυτά οι Μορμόνοι χάσανε το παιχνίδι, μιας κι ο Kemba Walker ήταν σε άλλο μήκος κύματος. Έβαλε 52 πόντους με 16/33 σουτ, έξι τρίποντα και 14/15 βολές, και για γαρνιτούρα είχε 9 rebounds, 8 assists, 2 κλεψίματα και μόλις 3 λάθη σε 47′ συμμετοχής, κάνοντας franchise record για τους Hornets, ξεπερνώντας τους 48 πόντους που είχε βάλει ο Glen Rice το 1997, στην καλύτερη εμφάνιση της ως τώρα καριέρας του.

Μένοντας στη Δευτέρα, στο τέταρτο και τελευταίο χρονικά από τα 10 παιχνίδια που πήγε σε παράταση, οι Clippers κέρδισαν τους Rockets με 132-140 και το 28/6/12 με 6 κλεψίματα του Chris Paul πέρασε σχεδόν στα ψηλά. Ο λόγος; Ένα ακόμα career high που σημειώθηκε εκείνη τη μέρα, του J.J. Redick ο οποίος έβαλε 40 πόντους, έχοντας 9/12 τρίποντα, 9/9 βολές, σουτάροντας συνολικά με 58%. Από τις Ρουκέτες ήταν ξανά εμφατικά κυρίαρχος μετά από καιρό ο Dwight Howard, ο οποίος έβαλε 36 πόντους με 11/16 26 rebounds, με 10 και 16 επιθετικά κι αμυντικά και 4 assists, αλλά και ”αστερίσκος για άσχετος”.

Mιας και πιάσαμε τις ιστορικές εμφανίσεις, ο James Harden σκόραρε 33 πόντους, μάζεψε 17 rebounds (career high) και μοίρασε 14 assists (ισοφάριση της καλύτερης επίδοσής του). Για να δούμε παιχνίδι με τουλάχιστον τα ίδια ή καλύτερα νούμερα από αυτά του Μούσια, θα πρέπει να πάμε στο 1968 και τον Wilt Chamberlain.

Ένα δείγμα του τρομερού ταλέντου και potential που έχει μας έδειξε ο Karl-Anthony Towns στο παιχνίδι με το Dallas. O νεαρός άσσος των Wolves τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, 17 rebounds (ρεκόρ καριέρας) και 6 τάπες (για δεύτερη φορά φέτος), ένα ακόμα λιθαράκι προς το βραβείου του rookie της χρονιάς.

Τα πάντα έκανε ο Paul Millsap στην ήττα των Hawks από το Sacramento. 14 πόντοι, άλλα τόσα rebounds, 3 assists, 5 κλεψίματα, 4 blocks και 5 λάθη για να γεμίσει την στατιστική του. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι 14 πόντοι του εξασφάλισαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της ομάδας του, δεν είναι να απορεί κανείς για την ήττα.

Ο Archie Goodwin άδραξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε από τα μαλλιά και από τελευταίος στο rotation του back court των Ήλιων του Phoenix την βδομάδα που μας τέλειωσε ήταν το πρώτο βιολί της ομάδας. 20 πόντοι με 2 τρίποντα, 8/10 βολές και 2 rebounds, 3 assists και από 1 κλέψιμο και τάπα κόντρα στους Spurs και 24 πόντοι με 2 τρίποντα και 8/9 βολές, 1 reb, 4 assists και από 2 κλεψίματα και τάπες κόντρα στoυς Hawks. Εντυπωσιακή επανασύσταση από τη θέση του pg ενός παίχτη που μέχρι μια βδομάδα πριν θεωρούταν ένας μέτριος σουτέρ για sg.

Ο Kακός

Συνεχίζοντας με αριθμούς ρεκόρ, πίσω από το (ένα ακόμα) double double του Andre Drummond στο παιχνίδι με τους Rockets, υπάρχει ένας άσχημος αριθμός. 13/36 ελεύθερες βολές. 23 χαμένες. Σε 23 βολές δεν έχει αστοχήσει ποτέ κανείς στα 70 χρόνια ιστορίας της λίγκας. Όχι Andre, δεν θα μπεις στους άσχετος. Είσαι -πλέον- ιστορικά κακός.

Ο Marco Belinelli… άφησε κάπου το όπλο του, πράγμα που μαρτυρά το 4/27 σουτ που είχε μέσα στην εβδομάδα απέναντι σε Lakers, Hawks και Pacers. Οι Kings πάντως πέτυχαν ισάριθμες νίκες στα παιχνίδια αυτά. Αν αποτελεί κάποιου είδους τελετουργικό, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη που κατατάσσουμε τον Ιταλό στην στήλη αυτή. Πάλι καλά που βάζει βολές.

Παράλληλα, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τον άνωθεν συνάδελφό του, ο C.J. Miles, φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα ξεχνάει τον καλό του εαυτό που μας έδειξε στην αρχή της σεζόν, κάπου στα αποδυτήρια. Κόντρα σε Phoenix, Golden State και Sacramento μέτρησε το εξωπραγματικό 4/26. Αν και, οκ, παραδεχόμαστε πως το ποσοστό του είναι καλύτερο από εκείνο του Belinelli.

Ο Άσχετος..

Την Δευτέρα, στην πιο τρελή ως τώρα φαντασιακή μέρα του χρόνου, ο Ish Smith, στο παιχνίδι εναντίον των Knicks, πλαισίωσε τους 16 πόντους του με 16 assists. Το πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο – ειδικά για τα δεδομένα του Smith – ήταν τα 28 σουτ που επιχείρησε, ευστοχώντας σε 8 από αυτά. Ούτε ο Harden τόσες προσπάθειες.

”Aστερίσκος από to καλός” αλλά και 14/18 βολές. Ο Dwight o Howard. Μάλιστα.. Είναι να μην μένεις με το σαγόνι να κρέμεται μετά από τέτοια αγωνιστική;

O Norris Cole εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Eric Gordon και ενάντια στους Pistons πλησίασε το triple double με 12 πόντους, 8 rebounds και 7 assists.

..και η Κασσάνδρα

Καμιά ομάδα με ιδιαίτερο προβάδισμα ή μειονέκτημα σε αυτό το εβδομαδιαίο matchup καθώς και οι 30 σύλλογοι έχουν τα συνηθισμένα 3 και 4 παιχνίδια.

Οι Spurs ανακοίνωσαν επίσημα πως ο Duncan δεν θα αγωνιστεί στο ματς με τους Warriors, κάτι που σημαίνει πως οι υπόλοιποι της front court θα πάρουν λεπτά συμμετοχής. West, Diaw και Marjanovic θα πάρουν τα λεπτά τους, ενώ σε stretch καταστάσεις, όπως με το Golden State, μάλλον θα δούμε και τον Kyle Anderson στο “4”. Γενικώς, δείχνει να ξεκινάει το βαθύ rotation για το San Antonio, οπότε έχετε το νου σας.

Ερωτηματικό παραμένει ο Kenneth Faried, καθώς ταλαιπωρείται από τον προσαγωγό του. Το ιατρικό δελτίο των Nuggets ανέφερε πως είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της Δευτέρας με αντίπαλο τους Hawks, αλλά όντας από τα πλέον ύπουλα σημεία, ίσως η απουσία του επεκταθεί. Να έχετε στην άκρη του μυαλού σας τον Darrell Arthur.

Μιλώντας για προσαγωγούς, και σε συνδυασμό με το ανερυθρίαστο tanking που έχει ξεκινήσει στην Arizona, ας πάμε και μια βόλτα προς το Phoenix. Εκεί ο Brandon Knight ένιωσε ένα τράβηγμα στο σημείο αυτό. Ο ίδιος ο παίχτης δήλωσε πως “θα κάνω ό,τι είναι καλύτερο” κάτι που με το ρεκόρ των Suns1)14-31 μάλλον μεταφράζεται ως “θα το πάω συντηρητικά”. Συνεπώς, guards όλου του Phoenix ενωθείτε. Goodwin, Booker και T.J. Warren καλό θα είναι να μην λείπουν από τις 10άδες σας αυτή τη βδομάδα.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!

References
1 14-31