Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #14

Posted on Feb 1 2016 - 7:55pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της 15ης fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

O Καλός

Σε ένα από τα θεαματικότερα παιχνίδια της χρονιάς, οι Charlotte Hornets κέρδισαν τους Sacramento Kings με 128-129 μετά από 2 παρατάσεις. Τα εντυπωσιακά όμως ήρθαν από τους ηττημένους, με τον Rajon Rondo για 3 πόντους να χάνει το triple double, καθώς εκτός από 7 πόντους, είχε 10 rebounds και 20 (!) assists. O DeMarcus Cousins, παρόλα αυτά, ήταν σε άλλη διάσταση, καθώς 48 ώρες μετά το carrer high που είχε με 48 πόντους κόντρα στην Indiana, έκανε νέο ρεκόρ καριέρας, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο. Αναλυτικότερα, ο Boogie πέτυχε 56 πόντους, με 21/30 σουτ, ένα τρίποντο και 13/16 βολές, μαζί με 12 rebounds, 4 assists, αλλά και 7 λάθη. Αποβλήθηκε μάλιστα με έξι fouls λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι, αδυνατώντας έτσι τόσο να βοηθήσει τους Βασιλιάδες να πάρουν τη νίκη, όσο και να ανεβάσει ακόμα παραπάνω την συγκομιδή του. Ακόμα κι έτσι βέβαια, πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος, αναφορικά με το σκοράρισμα, καθώς και την καλύτερη επίδοση για παίκτη των Kings από τη στιγμή που το franchise εγκαταστάθηκε στο Sacramento.

O Draymond Green είναι ξεκάθαρα ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής χρονιάς και πρώτος στην κούρσα των triple doubles για φέτος με εννέα. Ακόμα κι έτσι, αυτό που κατάφερε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη μόλις τρεις φορές ακόμα έχει γίνει στην ιστορία της λίγκας, Έκανε ένα ακόμα triple double, με 20/10/10 (κι από 2 κλεψίματα και τάπες) έχοντας παράλληλα 100% ευστοχία, μιας και είχε 7/7 δίποντα και 2/2 τρίποντα.

Μένοντας στο Golden State, οι άμυνες τρομοκρατήθηκαν από τον Klay Thompson καθόλη την διάρκεια της βδομάδας, ο οποίος έβαλε σε Mavericks, Sixers και Knicks 45, 32 και 34 πόντους, αντίστοιχα. Προχωρώντας στην στατιστική, σε αυτά τα ματς σούταρε συνολικά 64 σουτ, από τα οποία βρήκαν στόχο τα 42, ενώ από την γραμμή των τριών πόντων μέτρησε 16/28. Καλά ήταν…

Την Τρίτη Pacers και Clippers διασταυρώθηκαν σε ένα παιχνίδι που αναμενόταν με ενδιαφέρον. Και οι καλύτεροι παίκτες των ομάδων φρόντισαν να μην αφήσουν τους GMs τους παραπονεμένους. Ο Paul George τελείωσε με 31/11/3 και μόλις ένα λάθος και για τους νικητές, πέρα από τα 19 rebounds και τις τρεις τάπες του DeAndre Jordan, είχαμε την all-around εμφάνιση του Chris Paul με 26/7/6. Και μιας κι αναφερθήκαμε στον Jordan, ο center των Clippers έρχεται από μια φοβερή εβδομάδα στην οποία είχε κατά μέσο όρο 18,8 rebounds και 2,3 τάπες, με καλύτερη εμφάνιση αυτήν κόντρα στους Bulls όταν τελείωσε με 17/20/4/4.

Σε ένα παιχνίδι που οι Thunder χρειάστηκαν την παράταση για να κερδίσουν τους -χωρίς τον Carmelo- Knicks, o Kevin Durant έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, τελειώνοντας με 44/14/5 και 16/18 βολές.

Ο Κακός

Στο προηγούμενο τεύχος, ο Dwight Howard μας είχε απασχολήσει θετικότατα τόσο με την συνολικότερη εμφάνισή του κόντρα στους Clippers, όσο και για εκείνο το εντυπωσιακό 14/18 βολές. Μετά από αυτό το παιχνίδι έχασε μερικούς αγώνες λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο, και γύρισε με ένα κακάσχημο 4/15 από τη ”γραμμή της φιλανθρωπίας” στην ήττα από τους Thunder για να δικαιολογήσει τη φήμη του.

11 rebounds, μία assist και, το χειρότερο όλων, δύο πόντοι με 1/14 σουτ και 0/5 βολές. Δεν είναι μια άσχημη επιθετική βραδιά κάποιου παίκτη. Είναι η επίδοση ολόκληρου του πάγου των Brooklyn Nets στο παιχνίδι με τους Mavericks. Έξι παίκτες συνδυάστηκαν για 57 αγωνιστικά λεπτά, για να σκοράρουν δύο ολόκληρους πόντους. Team Work!

Είδαμε πιο πάνω τα φοβερά και τρομερά του DeMarcus Cousins κόντρα στους Hornets. Την επόμενη ακριβώς νύχτα, οι Kings ταξίδεψαν στο Portland, κι εκεί ο Cousins ήταν πολύ γήινος. 17 πόντους σκόραρε συνολικά, αλλά με πολύ άσχημα ποσοστά, έχοντας 4/21 και  9/17 βολές, τη στιγμή που είναι ένας ψηλός που σουτάρει με 73% στην καριέρα του.

Μια (πολύ) κακή περένθεση θα πρέπει να θεωρηθεί το παιχνίδι του Victor Oladipo κόντρα στο Memphis. O δευτεροετής guard των Magic έχει ανεβάσει αρκετά την απόδοσή του το Γενάρη, παρόλα αυτά οι πέντε πόντοι με 1/10 που είχε με τους Grizlies, πόνεσαν εκτός από την ομάδα του και τους managers που τον έχουν στη δική τους.

Η κατάχρηση των σουτ συνεχίζεται αδιάκοπα από τον Ish Smith, ο οποίος μάλλον έχει αυτές τις εντολές. Δεν λέμε, το παιδί έχει καταπληκτικό court vision, αλλά ας το πάρει λίγο αλλιώς. 7/19 κόντρα στους Warriors και 6/18 με τους Pistons. O Kobe θα είναι περήφανος.

Ο Άσχετος..

Πολλά αξιοπερίεργα είδαμε την αγωνιστική που πέρασε. Είδαμε τον Langston Galloway να έχει 21/5/3/3 με τους Τhunder. Είδαμε τον Andrea Bargnani να βάζει 20 πόντους με τους Heat θυμίζοντας τις μέρες που έπαιζε στον Καναδά. Και για να το γιορτάσει ακόμα παραπάνω, είχε το συνηθισμένο για τα στάνταρ του, ένα ολόκληρο rebound.

Είδαμε, επίσης, τον Archie Goodwin να εκμεταλλεύεται τους τραυματισμούς των guards στο Phoenix (όντας ανοδικά καλός, βέβαια, το τελευταίο διάστημα) και κόντρα στους Sixers έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με 26/6/6.

Όσοι περίμεναν το Σάββατο Curry και Thompson να τους φτιάξουν τις κατηγορίες των βολών, έμειναν με την ελπίδα. Στο παιχνίδι που οι 76ers παραλίγο να κάνουν το μπαμ, οι Golden State Warriors ισοφάρισαν το ρεκόρ του franchise, έχοντας 1/2 ελεύθερες βολές σε όλο το παιχνίδι. Με την μοναδική εύστοχη να σημειώνει ο Ian Clark.

Είδαμε πιο πάνω τα εντυπωσιακά του Cousins κόντρα στους Hornets. Παρόλα αυτά βέβαια, οι Kings χάσανε το παιχνίδι. Κι αυτό δεν έγινε εξαιτίας κάποιας εντυπωσιακής επίδοσης του Kemba Walker (που τα έσπασε μάλιστα, με 5/25) ή του Batum. Δήμιος των Βασιλιάδων ήταν ο Troy Daniels που μας συστήθηκε στα playoffs του 2014 στη φοβερή σειρά Rockets-Blazers. O Daniels λοιπόν στο παιχνίδι της Δευτέρας, είχε 28 πόντους, με 10/15 σουτ και 8/11 τρίποντα, εφτά rebounds και κανένα λάθος σε 31 λεπτά.

Έξι κλεψίματα έκανε ο Wes Johnson στο παιχνίδι με τους Hawks, την καλύτερη επίδοση για την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας.

..και η Κασσάνδρα

Mια βδομάδα πριν το μεταβατικό 15ήμερο fantasyακό matchup, λόγω του All-Star Game, και στην παγίδα των δύο παιχνιδιών πέφτουν, για τρίτη μάλιστα φορά φέτος, οι Golden State Warriors.

All-Star Game βέβαια, συνεπάγεται και trade deadline μετά από μερικές μέρες. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ομάδες να βάλουν τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ τους με σκοπό το πρωτάθλημα ή το ΝΒΑ lottery του Μαΐου. Κανείς δεν ξέρει αν η φετινή trade deadline θα είναι το ίδιο εξωφρενική με την περσινή, μιας και η free agency του καλοκαιριού και το νέο salary cap υπόσχονται πολλά. Το δεδομένο είναι ότι κάθε κίνηση δημιουργεί ντόμινο σε αξίες παικτών που βρίσκονται ξαφνικά στη βασική πεντάδα επειδή άδειασε η θέση μπροστά τους, ή βλέπουν το χρόνο τους να μειώνεται επειδή η ομάδα τους ενισχύθηκε στη θέση που αγωνίζονται.

Ο Rodney Hood έχει πιάσει φωτιά και εξελίσσεται σιγά σιγά στον παίκτη που περιμέναμε. Οι μικροτραυματισμοί απλά καθυστέρησαν λίγο τον Hood να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απουσία του Burks, αλλά τον τελευταίο καιρό είναι απολαυστικός.

O Ben McLemore είχε μία εξαιρετική εβδομάδα πριν τραυματιστεί στον καρπό, με αποκορύφωμα τους 26 πόντους κόντρα στους Pelicans. Ωστόσο, όσο κυκλοφορεί στην ίδια ομάδα με τον Marco Bellineli, απλά καταφέρνουν να ακυρώνουν ο ένας την φαντασιακή αξία του άλλου. Η ανικανότητα του Karl να εκμεταλλευτεί τον McLemore είναι ένα από τα μελανά σημεία του φετινού Sacramento.

Mε τον Noah απόντα για τη συνέχεια της χρονιάς και τον Mirotic να χάνει τις επόμενες δυο με τρεις βδομάδες, ένα καλό στοίχημα μπορεί να αποτελέσει ο McDermott για να δώσει άμεσο σκορ στις ομάδες που ψάχνουν κάτι τέτοιο, χωρίς το υπόλοιπο πακέτο. Η λογική λέει ότι η ανικανότητα του Gibson να βοηθήσει κομβικά την επίθεση των Bulls θα αναγκάσει την αναζήτηση άλλων λύσεων, και ο McDermott είναι η εύκολη λύση, με την ακόμα πιο εύκολη, τον Bobby Portis να μας φοβίζει λίγο λόγω φόρμας και rookie wall.

Με την απουσία του Al Jefferson στην Charlotte το rotation έχει ανοίξει. Μέσα σε αυτό βρέθηκε, κυρίως, τις τελευταίες εβδομάδες ο Tyler Hansbrough και κόντρα στους Blazers…”εξερράγη”. 12 πόντοι (8/10 βολές), 14 rebounds, δύο κλεψίματα και ένα block. Δεν αποκλείεται να τον δούμε περισσότερα λεπτά το επόμενο διάστημα.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!