Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #15

Posted on Feb 8 2016 - 3:29pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της 16ης (και μεγαλύτερης) fantasyακής εβδομάδας1)τυπικά μιας και πρόκειται για δύο εβδομάδες ενωμένες και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

O Καλός

Δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε με την φαντασμαγορική εμφάνιση του Stephen Curry στην Washington. O guard των Warriors, που πάει ολοταχώς για το δεύτερο συνεχόμενο MVP, τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 51 πόντους, σουτάροντας με 68% (19/28), έβαλε 112)στα 16 τρίποντα και μοίρασε και εφτά assists. Έτσι, το φοβερό παιχνίδι του John Wall, που είχε 41 πόντους3)δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του και 10 assists σουτάροντας κι εκείνος με εξαιρετικά ποσοστά (17/25 για το 68%) πήγε χαμένο. Άξιοι συμπαραστάτες του Curry, o έτερος Splash, Klay Thompson, που είχε 24 πόντους με έξι τρίποντα και ο -για άλλη μια φορά- πολύπλευρος Draymond Green, που σημείωσε το 10ο φετινό του triple double (και δεύτερο συνεχόμενο), έχοντας 12/10/12 αλλά και πέντε blocks.

30 πόντοι, 6 rebounds, 3,7 assists, σχεδόν 1,5 κλέψιμο και 40% ευστοχία. Όσο κλισέ κι αν μοιάζει η έκφραση, ο Kobe Bryant έμοιασε να γύρισε το προσωπικό του ρολόι κάποια χρόνια πίσω, με μια σειρά μεγάλων εμφανίσεων. 38/5/5 με εφτά τρίποντα και νίκη με τους Wolves, 27 πόντοι και 12 assists και νέα νίκη με τους Pelicans και ήττα με 25 πόντους, αλλά Kobe-ικά ποσοστά με τους Spurs, που είχε 9/28 σουτ. Με την εμφάνισή του με την Minnesota, ο Bryant έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία μετά από Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan και Karl Malone που γράφει τουλάχιστον 35/5/5 σε ηλικία πέρα των 37 ετών.

All around εμφάνιση και για τον Anthony Davis κόντρα στους Spurs. Αν και οι Pelicans έχασαν, εκείνος έγραψε 28/10/4/4/4. Συνολικά στα τρία παιχνίδια της εβδομάδας είχε 30,3 πόντους, 10,7 rebounds και 2,3 τάπες. Αλλά και τρεις ήττες.

Φοβερός και τρομερός Russell Westbrook για άλλη μια βδομάδα. 2/3 παιχνίδια με triple double και στα τρία παιχνίδια4)και σε έξι συνεχόμενα τουλάχιστον 10 assists. Κι όλα αυτά με μέσους όρους 22,7 ppg/11,7 rpg/12,3 asg/2 spg, σουτάροντας με 49,1% στα σουτ και 100% από τη γραμμή των βολών. Μοναδική παραφωνία το 25% στα τρίποντα. Κερασάκι στην τούρτα, η εμφάνιση με τους Orlando Magic, που είχε 24 πόντους, 19 rebounds5)καλύτερη επίδοση της καριέρας του και 14 assists.

O Porzingis χαλάρωσε λίγο, λόγω της συσσωρευμένης κούρασης που βιώνει στην πρώτη του χρονιά στη λίγκα, το επονομαζόμενο και ως “rookie wall”, και ο Robin Lopez έχει αναλάβει τα ηνία στην frontline των Knicks. Ο Ro-Lo είχε double double με 17/13, εκ των οποίων τα 11 επιθετικά, εναντίον των Celtics. Και το ακολούθησε με μια εμφάνιση με 26 πόντους και 16 rebounds, με έξι από αυτά να είναι επιθετικά, εναντίον των Pistons.

To έκανε πάλι το θαύμα του ο Hassan Whiteside πετυχαίνοντας ένα ακόμα triple-double με blocks, το ελάχιστο δυνατό αυτή τη φορά, μιας και η στατιστική του έγραψε 10/10/10. Οι Hornets αστόχησαν σε 45 σουτ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.  Το 22% από αυτά τα σουτ τα έχασαν επειδή τα blockαρε ο Whiteside σε μόλις 27′.

O Danilo Gallinari, όσο είναι υγιής τουλάχιστον, είναι ένας απολαυστικός σκόρερ. 22,3 πόντους μέσο όρο την εβδομάδα, ευστοχώντας κατά μέσο όρο σε 10 βολές ανά παιχνίδι. Εναντίον των Bulls, βοηθούμενος και από την αποχώρηση του Butler, ο παμπόνηρος Ιταλός σημείωσε 18 από τους 33 πόντους του από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, πετυχαίνοντας Hardenειες επιδόσεις, αλλά στο πιο ευχάριστο για τα μάτια των φιλάθλων.

Αποχώρησε ο Hornacek από τους Suns και ο Markieff Morris ξανάνοιωσε με 30 πόντους, 11 rebounds και έξι assists εναντίον των Raptors. Το trade dealine είναι σε δύο βδομάδες και ο Markieff έχει ντυθεί σαν τη λατέρνα και βγει στο νυφοπάζαρο προς άγραν συζύγου.

Ο Jeff Green έχει 21 πόντους μέσο όρο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο τους ιθύνοντες των Grizzlies, και γενικότερα τους οπαδούς του αθλήματος, που δεν μπορούν να απαντήσουν στο υπαρξιακό ερώτημα “Είναι τελικά καλός παίκτης ο Jeff Green; Κι αν ναι, πόσο καλός είναι;”.

Εξαιρετική βδομάδα και για τον Gorgui Dieng, ο οποίος γενικώς διάγει περίοδο “σεληνιάσματος”. Ο Σενεγαλέζος center έκανε δύο double – double την περασμένη βδομάδα με 12 πόντους και 10 rebounds κόντρα στους Clippers, ενώ απέναντι στους Bulls πλησίασε το triple double 24 πόντους, 12 rebounds και εφτά assists.

Ο Κακός

Άσχημη εβδομάδα για τον Jabari Parker, o οποίος έβγαλε τα τρία παιχνίδια που έδωσε με μ.ο. οχτώ πόντους, τέσσερα rebounds κι από μία/ένα assist/κλέψιμο. Κι αυτό χάρη στο 16/7/2/2 που είχε με το Sacramento. Στα επόμενα δύο παιχνίδια είχε αθροιστικά οχτώ πόντους και πέντε rebounds απογοητεύοντας ιδιαίτερα τους fantasyακούς GMs του.

Άσχημα τα τελευταία δύο παιχνίδια για τον Omri Casspi των Kings, ο οποίος κόντρα σε Celtics και Nets επιχείρησε 13 τρίποντα, βρίσκοντας στόχο μόλις στα δύο. Γενικώς, ο Ισραηλινός αποτελεί αξιόπιστη λύση από την περιφέρεια (42,2% ευστοχία) και ευελπιστούμε, όπως και οι οπαδοί των Kings, πως αυτά τα δύο ματς θα είναι μια κακή παρένθεση.

Ο Άσχετος..

Πέντε κλεψίματα έκανε κόντρα στο Ηouston ο P.J. Tucker, τα οποία μάλιστα συνδύασε και με 13 πόντους και ενναία rebounds. Oι τραυματισμοί των φετινών Suns τους έχουν κάνει εντελώς αλλοπρόσαλλους στο fantasy, με διάφορους παίκτες να ξεπετάγονται κάνοντας σποραδικές καλές εμφανίσεις, ή ένα μικρό σερί, πριν ξαναχαθούν.

Ρεκόρ καριέρας, επίσης, με πέντε κλεψίματα έκανε κι ο Rudy Gobert κόντρα στους Bucks. Κι επειδή μάλλον κάτι είχε αυτός ο αριθμός αυτή τη βδομάδα, πέντε μπάλες έκλεψε από τους Celtics και ο Iman Shumpert.

O Joe Johnson ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός παίκτης και πάνω από όλα ικανότατος σκόρερ. Φέτος, παρόλα αυτά, κινείται σε αρκετά ρηχά νερά, εξ ου και η παρουσία του εδώ. Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμφάνισή του με τους Kings που τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, έχοντας πέντε τρίποντα και 11/16 σουτ, έξι rebounds και 11 assists αλλά και έξι λάθη. Ήταν πάντως το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο JJ σκόραρε 20+.

Αναφερθήκαμε πιο πάνω στην αστάθεια που χαρακτηρίζει φέτος τους Suns και με αυτόν τον τρόπο, ίσως, εξηγείται η εμφάνιση του Alex Len με το Houston. Ο Ουκρανός κατέβασε 18 rebounds (ένα λιγότερο από όσα είχε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια μαζεμένα), έχοντας από εννέα επιθετικά και αμυντικά και τα συνδύασε με 12 πόντους, την πρώτη φορά μετά από τέσσερα παιχνίδια που βρήκε χρόνο πάνω από εικοσάλεπτο, αγωνιζόμενος για 27. Update: όντως, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι έπαιξε ένα τέταρτο και είχε μόλις πέντε πόντους και τρία ”σκουπίδια”.

Ρε που φτάσαμε.. Κι όμως μας έχει κακομάθει τόσο πολύ ο Curry φέτος, που το ένα τρίποντο που είχε με τους Thunder μοιάζει παράξενο. Ειδικά μετά την παράσταση με τα 11 που είχε δύο μέρες νωρίτερα κόντρα στους Wizards. Το ταίριαξε και με χάλια ποσοστά, αφού έβαλε το ένα που συζητάμε κι έχασε άλλα οχτώ από τα εννέα που συνολικά επιχείρησε, οπότε την κέρδισε άξια την παρουσία του (και) εδώ.

..και η Κασσάνδρα

To All-Star Game, εκτός από ό,τι εντυπωσιακό έχει να μας προσφέρει, σε fantasyακό επίπεδο σημαίνει ότι τα matchups διαρκούν 15 ημέρες. Στην πραγματικότητα βέβαια, δράση στο ΝΒΑ θα υπάρχει τις μισές από αυτές, μιας και από τις 11/2 θα ξαναγίνει αγώνας στις 18/2 με το ενδιάμεσο να είναι οι δραστηριότητες στο Toronto και μια μικρή περίοδος αγρανάπαυσης. Στα των αγώνων, ο συνήθης συνολικά αριθμός των τριών και τεσσάρων αγώνων για όλες τις ομάδες, πλην των Chicago Bulls, New Orleans Pelican και San Antonio Spurs που θα παίξουν πέντε παιχνίδια.

Μετά το Al-Star θα επιστρέψει το Kentavious Caldwell-Pope όπως ανακοίνωσαν οι Pistons κι αυτό σημαίνει περισσότερα λεπτά για τον Brandon Jennings (που εμπλέκεται σε trade-rumors), αλλά και για τον rookie των Πιστονιών Stanley Johnson που στο πρώτο παιχνίδι απουσίας του KCP είχε 22/9/5 σε 44΄, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Πιο ύπουλος/σοβαρός φαίνεται πως είναι ο τραυματισμός του Kevin Martin στον καρπό του, καθώς ο guard των Timberwolves έχει να αγωνιστεί από τις 23 Ιανουαρίου. Για ακόμα μια φορά τις τελευταίες μέρες, το ιατρικό επιτελείο της Minnesota τον έχει θέσει ως αμφίβολο για το παιχνίδι της Δευτέρας με τους Pelicans, με τον παίχτη να παίρνει μέρος στο shootaround για να δοκιμάσει το χέρι του. Έχετε το νου σας στους υπόλοιπους guards της ομάδας, σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο βετεράνος.

Ο Jimmy Butler μας έχει συνηθίσει να παίζει λαβωμένος, αλλά από την στιγμή που έρχεται και το All-Star game θα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστεί πριν τη γιορτή. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του και όσο δεν είναι σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς τα τιμημένα γερόντια Pau Gasol και Mike Dunleavy (που επέστρεψε από τον τραυματισμό του και έπαιξε για πρώτη φορά φέτος),  ο E’Twaun Moore θα αναλάβει περισσότερα σουτ από όσα του αναλογούν.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!

References
1 τυπικά μιας και πρόκειται για δύο εβδομάδες ενωμένες
2 στα 16
3 δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του
4 και σε έξι συνεχόμενα
5 καλύτερη επίδοση της καριέρας του