Ball Hog’s Roundtable: All-Star Game Edition

Posted on Feb 11 2016 - 8:59pm by The Ball Hog

Με το All-Star Game του Toronto να είναι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, όσοι συντάκτες του Ball Hog βρίσκονταν προχτές στα γραφεία δεν θα μπορούσαν παρά να αφήσουν για λίγο τις έτερες υποχρεώσεις τους, να πάρουν τα τσάγια τους και να καθίσουν στην στρογγυλή τράπεζα της αίθουσας συνεδριάσεων και να ανοίξουν μία σχετική κουβέντα.
Roundtable

1) Ποιος από τους ΝΒΑers που θα ταξιδέψει μέχρι το Toronto για να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε event πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάτσει στα αυγά του;

Gus Χρυσοχού: Κρίμα που η ερώτηση περιορίζεται στους NBAers. Αλλιώς η απάτη που θα κάθεται στον πάγκο της Ανατολής και ακούει στο όνομα Ty Lue δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται στον Καναδά. Ξεπερνάω το “τιμής ένεκεν” του Kobe, μιας και οι φίλοι μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι συναισθηματικοί, και πάω στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Εκπληκτικός φέτος ο Andre Drummond, αλλά όχι για διαγωνισμό καρφωμάτων ρε παιδιά. Και, τέλος πάντων, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός να υπάρχει ένας center σε αυτό το event; Χάθηκαν οι dunkers;

Άρης Τόλιος: Αν εξαιρέσεις ότι έχουμε τους δύο προπονητές με τα καλύτερα ρεκόρ στο ΝΒΑ1)#not, τότε Melo. Αλλιώς, δεν κατάλαβα, στασίδι στο All-Star θα πιάνουν ορισμένοι; Και, sorry παιδιά, όχι Kobe. Εκτός αν μπει για τους ίδιους λόγους ο Nowitzki του χρόνου, ας πούμε. Α! Και, φυσικά, ο Ginobili!

Σταύρος Μαρίνος: Μα φυσικά ο Rick Fox που θα παίξει στο Celebrity Game! Μετά το uppercut που δέχτηκε από τον Doug Christie το 2002, θα έπρεπε να σταματήσει κάθε μπασκετική δραστηριότητα για την υπόλοιπη ζωή του και να ασχοληθεί με το πλέξιμο.

Koσμάς Καψάλης: Άλλο Howard, άλλο Drummond. Ή τουλάχιστον αυτό μας έχει δείξει ως τώρα ο -δικαιωματικά All Star- Αndre.

Νίκος Ραδικόπουλος: Η αλήθεια είναι πως είμαι από αυτούς που θα ήθελαν το all-star game να είναι ανταγωνιστικό. Να μαζεύονται οι καλύτερες παίχτες κάθε conference και να αγωνίζονται σε κανονικό επίπεδο, κι όχι να βλέπουμε κάτι μεταξύ Harlem Globetrotters και ζέσταμα αγώνα με διαδρόμους για καρφώματα. Σε αυτά τα πλαίσια, εγώ δεν θα ήθελα ούτε Kobe, ούτε Melo, ούτε Harden, ούτε Aldridge στις φετινές ομάδες. Και φυσικά, όπως ήδη είπε ο Gus, η παρουσία του Lue στον πάγκο της Ανατολής είναι κακόγουστο αστείο…

Πέτρος Καούνης: Η επιλογή του Lue για τον πάγκο της Ανατολής ξεπερνάει τα όρια του αστείου και αποτελεί μια κακόγουστη φάρσα. Ο αντικαταστάτης του Blatt στον πάγκο των Cavs, έχει ρεκόρ 6-3 και οδεύει με ρυθμό χειρότερο από αυτόν του προκατόχου του, που αποπέμφθηκε με ρεκόρ 30-11. Ο ίδιος πάντως δηλώνει σίγουρος για τον εαυτό του (και καλά κάνει, δικαίωμα του είναι) απαντώντας σε ερωτήσεις του cleveland.com.

“Look, they ridiculed Jesus Christ, so I’m certainly no exception,” Lue told cleveland.com. “I don’t care what’s being said. I know how loyal I was to Coach Blatt and the people that know me understand that. I have no control over what people think. I have a job to do and I’m going to do my best.”

Το μόνο σίγουρο είναι πως το να είσαι προπονητής στον πάγκο της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ περιφέρειας, δεν θα έπρεπε να σε κάνει αυτομάτως δικαιούχο για μια θέση στον πάγκο All Star Game.

Δημήτρης Μαυράκης: Όντας λίγο επηρεασμένος από τον σκληρό τραμπουκισμό που δέχτηκε από το Draymond στο πολυδιαφημισμένο ντέρμπι του αιώνα, θα προτιμούσα αντί για τον βαρετό LaMarcus Aldridge να δω το λίγο πιο μερακλή Dirk Nowitzki. Και αφού είναι γιορτή του αθλήματος θα μπορούσαμε να μην επιτρέψουμε την πρόσβαση στην πόλη σε μέλη των δύο ομάδων που κάνουν το ΝΒΑ ένα πιο θλιβερό μέρος.  Για εσάς μιλάω, Bojan Bogdanovic και Patrick Beverley.

east fb

2) Από την άλλη, δεν θα μπορούσαμε να μην επιδοθούμε στην αγαπημένη ασχολία όλων. Την all-starική γκρίνια. Ποιος αδικήθηκε από το Κυριακάτικο παιχνίδι και ποιον θα θέλατε να δείτε σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του τριημέρου;

Gus Χρυσοχού: Ο Damian Lillard είναι εκείνος που θα έπρεπε να βρίσκεται στο κυριακάτικο παιχνίδι και σαφώς αδικείται με την απουσία του. Μην ρωτάτε στην θέση ποιου, το λέω στην παραπάνω απάντηση. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, η παρουσία του Kyrie Irving στο skills challenge αντί οποιουδήποτε Center θα έδινε έναν πιο ενδιαφέρον τόνο στο συγκεκριμένο event. Μα δεν θα ήταν ωραίος τελικός Irving-Thomas;

Άρης Τόλιος: Κανονικά, θα συμφωνούσα με τον Gus, αλλά η Δύση έχει το εξής πρόβλημα: οι θέσεις των guards είναι κατειλημμένες για την επόμενη πενταετία και θα ξανανοίξουν όταν θα αποσυρθεί ο CP3 ή αν δεν χρειάζεται να πολυπαίζει ο Klay Thompson, επειδή π.χ. οι Warriors θα ξεκινάνε με τα δεύτερα. Όντως, ο Lillard θα άξιζε φέτος (πέρυσι περισσότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη), αλλά αυτή την στιγμή είναι ο έκτος guard στη Δύση. Αντιθέτως, στην Ανατολή έχει περισσότερη κινητικότητα και ανάμεσα σε διάφορες επιλογές, θα ψηφίσω Gasol. Μόνο και μόνο για το usage rate που τον κάνει να ξανανιώνει έφηβος στο Memphis. Επίσης, να πω την αποψάρα μου και για τον διαγωνισμό καρφωμάτων; Ο Drummond μια χαρά είναι και υπάρχουν και παλαιότερα παραδείγματα center, όπως των Dwight, Javale και Amar’e, και θα μπορούσε να είναι και ο DeAndre Jordan2)που δεν μετράει ακριβώς, βέβαια, για center, αλλά ούτε και για παίκτης για να καρφώνει πάνω από τον Cuban. Επίσης, ξαναφέρτε κάποια στιγμή τον Gerald Green για τα καρφώματα στη θέση οποιουδήποτε.

Σταύρος Μαρίνος: Σχετικά με το All-Star Game:

  • Enter: Damian Lillard, Rajon Rondo, Marc Gasol.
  • Exit: Kobe Bryant, James Harden, LaMarcus Aldridge.

Κοσμάς Καψάλης: Στο Κυριακάτικο παιχνίδι νομίζω χώραγε ο Damian Lillard (κυρίως), αντί για τον LaMarcus. Στα υπόλοιπα, εκτός του ότι θα παραμείνει όνειρο πια το να δούμε τον LeBron στα καρφώματα, θα ήθελα τον Ish Smith στο skills challenge.

Νίκος Ραδικόπουλος: Ήδη καλυμμένος από τις προηγούμενες απαντήσεις, οπότε δεν επαναλαμβάνω κάτι απλά για να υπερθεματίσω. Προσωπικά θα ήθελα επανάληψη του περσινού διαγωνισμού τριπόντων με τους ίδιους ακριβώς με πέρσι συμμετέχοντες: Stephen Curry, Kyrie Irving, Klay Thompson, Wesley Matthews, Marco Belinelli, Kyle Korver, JJ Redick και James Harden.

Πέτρος Καούνης: O Lillard θα έπρεπε να έχει μια θέση στο φετινό roster της West team, αλλά όχι απαραίτητα στη θέση κάποιου άλλου guard. Εκεί το τρίο Curry-Paul-Westbrook δεν σηκώνει αμφισβήτηση, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο πως σε ένα 3μερο, που αποτελεί τη γιορτή του NBA, δεν μπορείς να βρεις έναν τρόπο να χωρέσουν περισσότεροι παίκτες. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα αδιάφορο, από πλευράς αποτελέσματος, παιχνίδι, που μόνο στόχο έχει το να προσφέρει θέαμα στο κοινό και τους τηλεθεατές. Expansion στα rosters, λοιπόν, και αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας και επιλογής τους.

Γιάννης Χάτσιος: Θα ‘θελα να δω τον Gerald Henderson επιτέλους σε έναν διαγωνισμό καρφωμάτων.

Από εκεί και πέρα, Lillard και Favors αδικούνται από το ρεκόρ της ομάδας του ο πρώτος και τα παιχνίδια που έχει χάσει ο δεύτερος.

Δημήτρης Μαυράκης: Εντάξει, μπορεί να μην ασχολείται με την άμυνα, αλλά ο Dame Lillard άξιζε την συμμετοχή την Κυριακή. Ή τουλάχιστον, για να τιμήσουμε τις χρονιές που κάνουν οι ομάδες τους παρά τα φτωχά τους ρόστερ, να βάλουμε σαν βοηθούς προπονητές τους Brad Stevens και Rick Carlisle, να μικρομανατζάρουν το παιχνίδι μια κατοχή τη φορά. Αλλά, πώς είναι δυνατόν να αφήνουν τον Boban Marjanovic εκτός Rising Stars Challenge; Επίσης οι Omri Casspi στα τρίποντα, ο Terence Ross, για να κολακεύσουμε το τοπικό κοινό, και ο Ish Smith στο skills challenge θα έκαναν το Σάββατο ακόμη ομορφότερο.

west fb

3) Τελικά βέβαια, άσχετα με το τι πιστεύουμε εμείς, αυτοί που θα βρίσκονται στον Καναδά δεν αλλάζουν. Τι λέτε λοιπόν να ποντάρουμε ο καθένας μας στον νικητή κάθε δραστηριότητας;

Πέτρος Καούνης:

USA vs World και Rising Stars MVP: Με ευκολία τα αμερικανάκια θα πάρουν την νίκη απέναντι στους #ΜένουμεΣτονΥπόλοιποΚόσμο και θα ρισκάρω ποντάροντας στον Hood για το βραβείο του Rising Stars MVP.

Skills Challenge Champ: Κάποιος από τους ψηλούς. Δεν με ενδιαφέρει ποιός θα το πάρει, αρκεί να είναι κάποιος από τους ψηλούς. Παρακαλάω να είναι κάποιος από τους ψηλούς.

3-Point Champ: Ο Stephen Curry φέτος έχει δύο challenges στο All Star Weekend. Η μία είναι να πάρει τον τίτλο του MVP του ASG. Η άλλη είναι να σπάσει το περσινό δικό του ρεκόρ των 27 πόντων. Δεν νομίζω να αναρωτιέται κανείς για το αν θα ξαναπάρει τον τίτλο;

Slam Dunk Champ: Ο διαγωνισμός του 2015, μάλλον η συμμετοχή του LaVine σε αυτόν, έσωσε κάπως έναν θεσμό που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε φθίνουσα πορεία. Λογικό είναι από τη μία γιατί πόσες ιδέες μπορεί να έχει κάποιος για το πώς θα καρφώσει τη μπάλα αλλά από την άλλη απουσίαζαν τόσα χρόνια και οι παίκτες που έχουν τις αθλητικές ικανότητες να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οπότε προβλέπω back to back και σε αυτόν τον διαγωνισμό με τον LaVine να κατακτά τον τίτλο.

East vs West και ASG MVP: Win Butler για να σπάσει το σερί του, εκνευριστικού, Kevin Hart. Ο frontman των Arcade Fire θα μεταφέρει το μεγαλείο της δημιουργίας του στο παρκέ του Toronto και θα οδηγήσει την ομάδα της East στη νίκη. Εξάλλου ο Drake εντός έδρας δεν χάνει, ειδικά άμα έχει στο roster της ομάδας του, πέρα του Butler, τους Steve Nash και Tracy McGrady. Τώρα αν με ρωτάτε για το παιχνίδι που θα γίνει τα ξημερώματα της Δευτέρας, όλο το σύμπαν θα βάλει πλάτη για να φύγει ο Kobe με το βραβείο του MVP.

Κοσμάς Καψάλης:

USA vs World και Rising Stars MVP: Σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν ενδιαφέρεται για την άμυνα, οι ΗΠΑ θα αλώσουν τον Καναδά, με τον Jahlil Okafor να δείχνει το επιθετικό -και μόνο- ταλέντο του.

Skills Challenge Champ: Jordan Clarkson μπορείς!

3-Point Champ: O διαγωνισμός έχει τους splash για cheats, αλλά θα πόνταρα στον sleeper(;) Devin Booker.

Slam Dunk Champ: Aν ο Zach LaVine έχει όρεξη δεν το χάνει.

East vs West και ASG MVP: Νικήτρια η Δύση, με MVP τον DeMarcus Cousins.

Υ.Γ.: Αγαπημένε Tracy McGrady, θα δεχτώ να χάσεις το MVP στο celebrity game μόνο για χάρη της λατρεμένης Elena Delle Donne.

Σταύρος Μαρίνος:

USA vs World και Rising Stars MVP: Andrew Wiggins

Skills Challenge Champ: DeMarcus Cousins

3-Point Champ: Stephen Curry

Slam Dunk Champ: Zach LaVine

East vs West και ASG MVP: Russell Westbrook

Δημήτρης Μαυράκης:

USA vs World και Rising Stars MVP: Zach LaVine

Skills Challenge Champ: IT3

3-Point Champ: J.J Redick

Slam Dunk Champ: Will “The Peoples’ Champ” Barton

East vs West και ASG MVP: Russell Westbrook

Νίκος Ραδικόπουλος:

USA vs World και Rising Stars MVP: Θα λάμψει το αστέρι του D’Angello Russell(;).

Skills Challenge Champ: Μικρέ δαίμονα Isiah Thomas μπορείς!

3-Point Champ: Δεν βλέπω oύτε το πώς, ούτε το γιατί, δεν μην κάνει το back-to-back ο Curry.

Slam Dunk Champ: Ομοίως, LaVine αν έχει κέφια, αλλιώς Barton.

East vs West και ASG MVP: Δύση νικήτρια, και ελπίζω να μην μας σπάσει πάλι τ’αρχίδια ο Kobe με 84 σουτ και το πάρει κι αυτό το MVP χαριστικά…

Άρης Τόλιος:

USA vs World και Rising Stars MVP: Kristaps Porzingis -απλά exciting. “Specimen”.

Skills Challenge Champ: αν ήταν τα εμπόδια άνθρωποι, στους οποίους θα έπρεπε να πασάρει/αμυνθεί/σκοράρει, θα έλεγα Draymond Green. Όμως, Thomas και δεν το συζητάω κιόλα.

3-Point Champ: Φαβορί ο Redick. Αουτσάιντερ ο Middleton. Τελικά, όμως, ο φετινός “τροπαιομαγνήτης” των Dubs θα το πάρει και αυτό (ας πούμε ο Klay).

Slam Dunk Champ: Zach LaVine, πέρυσι μας κούφανε.

East vs West και ASG MVP: Είχα ψηθεί, ρε γαμώτο, τόσο πολύ πως θα το πάρει τJimmy Butler, αφού θα είχε ηγηθεί -δυστυχώς- σε μια νίκη της Ανατολής στο φινάλε. Τώρα που δεν παίζει, ξενέρωσα. Ας το πάρει όποιος θέλει…

Celebrity Game (dibs, το πρόλαβα εγώ αυτό, οι άλλοι μην κουνηθείτε): Win Butler3)btw, το καλύτερο σχόλιο που έχω ακούσει για τον frontman των Arcade Fire το έχει πει η Tina Fey στο Saturday Night Live: “Hipster Paul Bunyan”.

Γιάννης Χάτσιος:

USA vs World και Rising Stars MVP: Δεν βλέπω πως η world team θα γλιτώσει τον διασυρμό, και ο Towns θα τελειώσει με κάτω από 25 πόντους. Μια επιφύλαξη να πάρει νωρίς μπρος ο LaVine και να βάλει καμιά 40άρα, παίρνοντας το βραβείο σπίτι του.

Skills Challenge Champ: Θα κλέψω, χωρίζοντας την απάντηση σε κοντούς και ψηλούς. Ο Karl Anthony Towns θα κυριαρχήσει στους ψηλούς, ενώ ο Isaiah Thomas θα κάνει τους καλύτερους χρόνους του διαγωνισμού.

3-Point Champ: O Devin Booker είναι τόσο pure, που νιώθω πολύ καλά διαλέγοντάς τον πάνω από Curry και Redick.

Slam Dunk Champ: Will the Thrill.

East vs West και ASG MVP: Ο Kobe θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του γι’ αυτό το MVP, και δεν θα εκπλαγώ αν παίξει και την πιο σκυλιασμένη άμυνα της τελευταίας τριετίας. Παρ’ όλα αυτά, προβλέπω το repeat του Russell Westbrook.

Υ.Γ.: Ο Jason Sudeikis είναι ένας τύπος που έχω μεγάλη περιέργεια αν ξέρει μπάσκετ. Μπορεί να γίνει ο νέος Arne Duncan και να κυριαρχήσει στο celebrity game; Γενικά ο στόχος είναι να μην μας πάρουν τα ζουμιά με τον T-Mac.

Gus Χρυσοχού:

USA vs World και Rising Stars MVP: Θεωρητικά φαβορί (ή εκ των φαβορί τέλος πάντων) είναι ο Towns. Και λογικά θα δούμε μονομαχία με τον Porzingis για το βραβείο. Θα επιλέξω τον Rodney Hood όμως. Ανοιχτό παιχνίδι θα είναι και αν ο guard των Jazz βρει ρυθμό από την αρχή μπορεί να πάρει το βραβείο. Και για τον νικητή, θα επιλέξω το Αμέρικα, οπότε να ξέρετε θα κερδίσουν οι άλλοι.

Skills Challenge Champ: Isaiah Thomas, ήρθε η ώρα σου. Γίνε ένα με το παρκέ (όχι ότι είναι δύσκολο), μην αφήσεις κανένα ενδεχόμενο αμφισβήτησης και πάρε το βραβείο σπίτι σου.

3-Point Champ: Ξέρω, ξέρω splash brothers και ξερό ψωμί. Δεν μπορώ να μην πάω, όμως, με τον J.J. Redick που και φέτος είναι φωτιά:

jj

Ένα “πρόβλημα” υπάρχει από αριστερά στις 45 μοίρες, αλλά θα το ξεπεράσουμε.

Slam Dunk Champ: Δεν χωράει συζήτηση εδώ. Και με χαμηλές πτήσεις, ο LaVine δεν το χάνει.

East vs West και ASG MVP: Η περίπτωση του Paul George μου αρέσει ως potential MVP, αλλά επειδή -λογικά- θα η Δύση θα είναι νικήτρια, θα πάω με τον Kevin Durant. Τελευταία μου φαίνεται ότι έχει “αγριέψει” κάπως.

cover

References
1 #not
2 που δεν μετράει ακριβώς, βέβαια, για center, αλλά ούτε και για παίκτης
3 btw, το καλύτερο σχόλιο που έχω ακούσει για τον frontman των Arcade Fire το έχει πει η Tina Fey στο Saturday Night Live: “Hipster Paul Bunyan”