Κουλούρες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης

Posted on Mar 1 2016 - 4:41pm by Petros Kaounis

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με το NBA fantasy, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου, είναι οι κουλούρες (Ο). Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να σηκώνεσαι πρωί, να ανοίγεις την fantasy app και να βλέπεις μια μεγάλη κατακόκκινη κουλούρα δίπλα από το όνομα κάποιου παίκτη σου. Ξέρεις πως όλη η υπόλοιπη μέρα σου θα πάει στραβά και δεν χρειάζεσαι κανέναν Murphy, και τους νόμους του, για να στο επιβεβαιώσει.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, στις αρχές του Φλεβάρη, κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα, σε τοπικές εφημερίδες της Utah, που ανέφεραν πως ο τραυματισμός του Derrick Favors ίσως οφειλόταν στο μαλακό κρεβάτι του ή στον τρόπο με τον οποίο κοιμάται. Ακόμα και το rotoworld τα ανέφερε ως πηγές για να ενημερώσει τους fantasy players. Όταν το διάβασα μου ήρθε αμέσως στο μυαλό ένα σχόλιο από κάποιον έτερο αρθρογράφο του site, που πολύ σωστά είχε παρατηρήσει πως ”μόνο από παρανυχίδα δεν έχω χάσει κάποιον παίκτη στο fantasy”.

Από το ξεκίνημα των fantasy leagues, στην Αμερική, τέλη δεκαετίας του ’50 (στο άθλημα του golf μάλιστα!) και με την άνθιση του τη δεκαετία του ’80, σίγουρα έχουν υπάρξει ακόμα πιο περίεργοι τραυματισμοί από αυτόν του Favors. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στους πιο παράξενους από αυτούς, προσπαθώντας να μην σκεφτόμαστε πως θα αντιδρούσαμε αν είχαμε αυτούς τους παίκτες στο roster μας.

Rajon Rondo

Η γνωστή παροιμία που λέει πως “ο ηλικιωμένος είναι πιθανό να πάει ή από πέσιμο ή από χέσιμο”, βρήκε εφαρμογή και στο NBA. Τέλη Σεπτεμβρίου 2014 ο Rondo εμφανίζεται με σπασμένο το αριστερό του χέρι πριν από παιχνίδι των Celtics. Οι δημοσιογράφοι ρωτάνε πώς τραυματίστηκε και αυτός, ατάραχος και με χαμόγελο, απαντάει πως γλίστρησε στο μπάνιο του σπιτιού του και η άρθρωση του αριστερού του χεριού βρήκε στο παράθυρο του μπάνιου. Η αρχική εκτίμηση των γιατρών ήταν πως θα έχανε 8-10 βδομάδες προπονήσεων. Οι φήμες πάντως λένε πως ο τραυματισμός προήλθε από μια επίσκεψη σε trampoline park, νωρίτερα την ίδια μέρα με την πτώση στο μπάνιο, όπου συνόδευε τα παιδιά του σε σχολική εκδρομή.

Steve Nash

Τα οικογενειακά βάρη και η προχωρημένη ηλικία, στοίχισαν στον Καναδό έναν από τους τελευταίους του τραυματισμούς πριν το τέλος της μεγάλης καριέρας του. Τον Οκτώβριο του 2014, πηγές αναφέρανε πως ο νέος τραυματισμός στη μέση για τον Nash, οφειλόταν στο κουβάλημα τσαντών, με έναν έντονο πόνο να νιώθει το επόμενο πρωί που ξύπνησε.

Amar’e Stoudamire

Το πρωτοσέλιδο της επόμενης μέρας

Ο αγαπημένος μου τραυματισμός! Συνδυάζει νεύρα, αφέλεια και έναν πυροσβεστήρα. Στα playoffs του 2012, οι Knicks έχασαν τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρώτου γύρου απέναντι στους Heat. Στο δρόμο για τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του δεύτερου παιχνιδιού, ο Amar’e αποφάσισε να ξεσπάσει τα νεύρα του και την απογοήτευση του στο προστατευτικό τζάμι ενός πυροσβεστήρα. Το βαθύ κόψιμο του στέρησε τη συμμετοχή στο τρίτο παιχνίδι της σειράς και οι Heat κάνανε εύκολα το 3-0, για να κερδίσουν τελικά τη σειρά με 4-1.

Monta Ellis

Απαράβατος όρος στα συμβόλαια των παικτών είναι πως απαγορεύεται δια ροπάλου να καβαλάνε μηχανή, μηχανάκια (Μήτρογλου style), μοτοσακό, scooters και άλλα παρόμοια μηχανοκίνητα μέσα. Όχι, δεν ευθύνεται ο Monta για τη δημιουργία αυτού του όρου, αλλά αυτός είναι το παράδειγμα του γιατί υπάρχουν τέτοιοι όροι στα συμβόλαια των παικτών. Μετά από μια εκπληκτική season το 2008, οι Warriors υπέγραψαν επέκταση συμβολαίου στον Ellis για ακόμα έξι χρόνια, συνολικής αξίας $ 66 εκατ. Όμως ένας σοβαρός τραυματισμός που του διέλυσε τον αριστερό αστράγαλο και τους συνδέσμους του, στέρησε δύο μήνες αγωνιστικής δράσης στον Monta. Η αρχική ανακοίνωση μιλούσε για έναν τρομαχτικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια κάποιου pick-up game. Η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφτεί όμως. Ο σοβαρός τραυματισμός του παίκτη προήλθε από ατύχημα την ώρα που οδηγούσε ένα moped scooter. Το ακόμα πιο ”εντυπωσιακό” σε αυτόν τον τραυματισμό είναι πως λόγω του όρου στο συμβόλαιο του παίκτη, περί απαγόρευσης τέτοιας φύσης δραστηριότητας, εκτός από μεγάλο μέρος της σεζόν, έχασε και τους μισθούς που αναλογούσαν σε 30 παιχνίδια, έπειτα από τιμωρία της ομάδας, ήτοι κοντά στα $ 3 εκατ!

Kendrick Perkins

Και μόνο που διαβάζεις το όνομα του Perkins, είσαι σίγουρος πως ο τραυματισμός του θα είναι το λιγότερο αστείος. Το 2007, ο τότε center των Celtics, έχασε μερικά παιχνίδια λόγω τραυματισμού στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Πώς το έπαθε; Σηκώθηκε ένα βράδυ να φτιάξει το κρεβάτι του που έτριζε και τον ενοχλούσε και πάνω στην προσπάθεια να κάνει τον Μπομπ τον μάστορα, ένα κομμάτι του κρεβατιού προσγειώθηκε πάνω στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του. Περιμένατε κάτι λιγότερο αστείο από τον Perkins;

Dirk Nowitzki

Ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες έχουν κάποιες στιγμές χαζομάρας. Τη χρονιά 2002-2003 ο Γερμανός έχασε ένα παιχνίδι λόγω τραβήγματος στον τένοντα του αριστερού του ποδιού πάνω στη δοκιμή νέου παπουτσιού. Δεν έμπαινε το παπούτσι, πίεσε το πόδι του ώστε να χωρέσει και ο τένοντας δεν άντεξε την πίεση. Άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας.

Francisco Garcia

Το 2009 ο Garcia έσπασε το χέρι του καθώς έκανε βάρη στηριζόμενος με την πλάτη σε μια μπάλα εξάσκησης. Η μπάλα έσκασε επειδή δεν ισορρόπησε καλά το βάρος του πάνω της και το χέρι του δεν άντεξε την πίεση της μπάρας καθώς έπεφτε. Αυτός ο τραυματισμός έμεινε στην ιστορία γιατί οι Kings κατέθεσαν μήνυση κατά του κατασκευαστή της εν λόγω μπάλας με την υπόθεση μάλιστα να πηγαίνει στα δικαστήρια, όπου και υπήρξε συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών. Υπόθεση ταμάμ για τηλεοπτική δικαστική σειρά παρωδία.

Gilbert Arenas

Η προσποίηση γενικότερα έχει σώσει πολλά σπίτια. Η προσποίηση τραυματισμού όμως είναι ακόμα χειρότερη και από flopping του Navarro. Κατά τη διάρκεια της preseason του 2010, μετά από πολλούς τραυματισμούς και περιπέτειες τύπου Far West, ο Arens υπογράφει συμβόλαιο μακράς διάρκειας με τους Wizards. Πώς αποφάσισε να το γιορτάσει; Προσποιήθηκε τραυματισμό ώστε να πάρει παραπάνω χρόνο συμμετοχής, ο τότε συμπαίκτης του Nick Young Swaggy P. Μετά το παιχνίδι μάλιστα, το παραδέχτηκε ανοιχτά, πράγμα που οδήγησε στο να τον τιμωρήσει η ομάδα του με άγνωστο χρηματικό πρόστιμο.

Δεν θα μπορούσε όμως ένας κωλο εκρηκτικός χαρακτήρας, σαν αυτόν του Arenas, να μας προσφέρει μόνο έναν fake τραυματισμό. Εννοείται πως μας έχει προσφέρει τον καλύτερο και πιο παράξενο τραυαμτισμό ever. Στη rookie season του, οι παλιοσειρές της ομάδας τον έπεισαν να ξυρίσει την ευαίσθητη περιοχή του γιατί έτσι αρέσει περισσότερο στις γυναίκες. Τί πιο χαζό από το να χρησιμοποιήσεις για αυτό το λόγο το ξυραφάκι της κοπέλας σου; Εννοείται πως έπαθε χηλοειδές και πως χρειάστηκε θεραπεία για να του περάσει. Η βλακεία του όμως δεν μπορούσε να σταματήσει εκεί όπως φάνηκε. Επειδή βαριόταν να περιμένει να τελειώσει η θεραπεία, άπλωσε όλη την αλοιφή πάνω στην πληγή και έπεσε να κοιμηθεί. Αποτέλεσμα; Ξύπνησε ουρλιάζοντας από τους πόνους καθώς όλη η περιοχή ανάμεσα στα πόδια του είχε πάρει φωτιά και του έκαιγε κυριολεκτικά το δέρμα. Δεν γνωρίζουμε αν ισχύει, αλλά υποθέτουμε πως ο παίκτης δεν ξανατόλμησε το ξύρισμα ποτέ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Drew Gooden

Το 2011 ο Gooden έχασε τρία παιχνίδια λόγω μόλυνσης στις τρίχες του ποδιού του. Χρειάστηκε θεραπεία 72 ωρών για να επανέλθει και να ξαναπαίξει. Μπορεί η όλη ιστορία να ακούγεται αστεία αλλά ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε πως ήταν ότι πιο επίπονο έχει νιώσει ποτέ στη ζωή του. Ανατριχιάσατε και εσείς;

Derrick Rose

Το να τρως στο κρεβάτι είναι επικίνδυνο. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, ασχέτως αν συνεχίζουν αυτή την κακή συνήθεια. Όταν έχεις στο roster της φαντασιακής σου ομάδας, περιμένεις να τραυματιστεί κάθε βράδυ μέσα στο γήπεδο. Αλλά το να τραυματιστεί στο κρεβάτι του είναι κάτι που σίγουρα δεν περιμένεις. Το 2008 ο rookie Rose, εκτός από τις αθλητικές του ικανότητες, ήταν γνωστός από τα κολεγιακά του χρόνια, για την κακή του συνήθεια να τρώει στο κρεβάτι, ειδικά γλυκά και διαφόρων τύπου ζαχαρωτά. Ένα βράδυ όμως του ήρθε να φάει μήλο στο κρεβάτι. Αφού το έφαγε, σηκώθηκε να πιει νερό και όταν γύρισε ξέχασε πως είχε αφήσει το μαχαίρι πάνω στο κρεβάτι με αποτέλεσμα να κάτσει πάνω του και να κόψει το χέρι του. Έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω αυτού του ατυχήματος αλλά τουλάχιστον έκοψε αυτή την κακή συνήθεια. -“Λόλα να ένα μήλο!” -“Τί; Πού;”. Ακριβώς δίπλα από το κομμένο δάχτυλο…

Kevin Love

Όπως έγραφε κι ο Μαυράκης επ’ ευκαιρία του τραυματισμού του Griffin από γροθιά σε ανυποψίαστο πρόσωπο, όταν αναθυμόταν τους πιο ηλίθιους τραυματισμούς στα χέρια:

knuckpshps

“Μιλάμε για το σπασμένο χέρι του Love που συνέβη επειδή ο γυμναστής των Timberwolves τον υποχρέωσε να κάνει knuckle push-ups στα πλαίσια της εκγύμνασης του με σκοπό να γίνει πρωταθλητής του Μ.Μ.Α. ή τιμωρός της παρανομίας που λυμαίνεται  την πόλη της Minnesota. Tα έλεγε το Fargo κι εσείς κοροϊδεύατε. Ή, έστω, πρωταγωνιστής στο ρόλο της Demi Moore σε remake του G.I. Jane.

Όχι τρομερά σημαντικός τραυματισμός μιας που απλά μας επιβεβαίωσε πως αυτή η ομάδα πήγαινε κατά διαόλου και έσπρωξε τον Love προς την πόρτα της εξόδου μια ώρα αρχύτερα.”

Vladimir Radmanovic

Κατά τη διάρκεια του All-Star Game διαλείμματος, ο παίκτης των Lakers πήγε για εκδρομή στη Utah και επέστρεψε με βγαλμένο ώμο. Η δικαιολογία που έδωσε στον Phil Jackson ήταν πως γλίστρησε καθώς έκανε βόλτα στα χιόνια. Ο Zen όμως δεν τον πίστεψε ποτέ και τον ανάγκασε να παραδεχτεί πως κατέστρεψε τον ώμο του κάνοντας snowboard. Η ομάδα του έβαλε πρόστιμο $ 500.000, καθώς τέτοιου είδους δραστηριότητες απαγορεύονται αυστηρά στους παίκτες.

Charles Barkley

Ο Sir Charles έχασε την έναρξη της season του 1994-1995 επειδή έκαψε τα πρώτα στρώματα των κερατοειδών του. Ένας κακός συνδυασμός λοσιόν σώματος, ιδρώτα, προβολέων συναυλίας και το σύμπαν του Κοέλιο οδήγησαν σε αυτόν τον περίεργο τραυματισμό. Ο Charles είχε βάλει λοσιόν σώματος, πήγε στη συναυλία του Eric Clapton αλλά η ζεστή ατμόσφαιρα, ο ιδρώτας στα μάτια του και οι δυνατοί προβολείς, τον οδήγησαν στο νοσοκομείο με καμμένα στρώματα κερατοειδή. Τον Clapton δεν ξέρουμε αν τον έκοψε αλλά τη λοσιόν σώματος σίγουρα.

B.J. Tyler

Ο B.J. Tyler επελέγη στο expansion draft της preseason του 1995-1996 από τους Toronto Raptors, αλλά όχι μόνο δεν έπαιξε ποτέ, ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση πριν τελειώσει η season. Τί πήγε στραβά; Τον πήρε ο ύπνος με μια σακούλα πάγο πάνω στο γόνατο του και όταν ξύπνησε, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Ο πάγος του προκάλεσε ζημιά στα νεύρα της περιοχής, έχασε όλη του την ταχύτητα και οδηγήθηκε στην αποχώρηση από τους αγωνιστικούς χώρους.

Brad Miller

Τη βραδια του 2008, που ανακηρύχτηκε παίκτης της εβδομάδας για τη West Conference ο Brad Miller κόντεψε να χάσει ένα δάχτυλο από το δεξί του χέρι, την ώρα που έπλενε πιάτα (όχι, για αυτή τη δραστηριότητα δεν υπάρχει απαγορευτικός όρος στα συμβόλαια των παικτών). Χρειάστηκε να κάνει εννέα ράμματα και να υποστεί τα πειράγματα από τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι απλά άτυχος.

Corey Maggette

Κατά τη διάρκεια της season 2001-2002, ο Maggette εξάρθρωσε δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού, αφού κοπάνησε εκνευρισμένος το τραπέζι της γραμματείας μετά από ένα σφύριγμα με το οποίο διαφωνούσε. Κατέληξε με τεχνική ποινή, νάρθηκα και τέσσερις βδομάδες υποχρεωτικές διακοπές.

Derrick Coleman

Ο Coleman κατάφερε να τραυματιστεί σε γύρισμα τηλεοπτικής εκπομπής. Η εκπομπή με τίτλο Pros vs Joes, είχε ως concept διάφορες δοκιμασίες μεταξύ επαγγελματιών και αγνώστων που δήλωναν συμμετοχή στο σόου. Πάνω στη διεκδίκηση ενός rebound, προσγειώθηκε άτσαλα στα πόδια του και διέλυσε το- έτσι και αλλιώς- προβληματικό γόνατό του. Έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος.

Eddy Curry

Ο πρωταθλητής της κακοτυχίας Curry, έχει καταφέρει να υποστεί άσχημο διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής βόλτας που κάνουν οι παίκτες το πρωί πριν από κάθε παιχνίδι εκτός έδρας. Ναι, έπαθε βαρύ διάστρεμμα σε περίπατο σαν να λέμε. Αλλά δεν του έφτανε αυτό. Έχει τραυματιστεί και κατά τη διάρκεια ασκήσεων πάνω σε μπάλα εξάσκησης1)πρόκειται περί μάστιγας τελικά, ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!! με την μπάλα να σκάει, τον ίδιο να βρίσκεται φαρδύς πλατύς στο πάτωμα και το χέρι του να χρειάζεται πάγο μετά από ένα άσχημο στραμπούληγμα.

George McCloud

Από τους πιο περίεργους τραυματισμούς στην ιστορία του NBA, καθώς συνέβη πριν από το τρίτο παιχνίδι του πρώτου γύρου των playoffs του 1992, μεταξύ Pacers και Celtics, την ώρα που ο παίκτης… μιλούσε στο τηλέφωνο. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως έφταιγε ο τρόπος με τον οποίον στηριζόταν όση ώρα μιλούσε. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πόση ώρα κράτησε αυτό το τηλεφώνημα ώστε να επιφέρει τραυματισμό; Ο παίκτης έκατσε στον πάγκο με πολιτικά και η ομάδα του αποκλείστηκε.

Greg Oden

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τους πολλούς τραυματισμούς που τερμάτισαν μια καριέρα που δεν ξεκίνησε ποτέ ουσιαστικά. Πόσοι όμως θυμάστε πως ο πρώτος από αυτή τη σειρά σοβαρών τραυματισμών προήλθε από την προσπάθεια του παίκτη να σηκωθεί από τον καναπέ του σπιτιού του;

Greg Ostertag

Τον Οκτώβριο του 2004 o Ostertag είχε μόλις υπογράψει με τους Kings. Το βράδυ, μετά την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, υπέστη κάταγμα στο τρίτο μετακάρπιο του, αφού σκόνταψε στο πόδι του κρεβατιού του καθώς σηκωνόταν. Πραγματικά άτυχος.

Jeff Ruland

Ο Jeff Ruland επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από πέντε χρόνια για λογαριασμό των Celtics, το 1991. Μάλλον το πιο σωστό είναι πως δοκίμασε να επιστρέψει, μιας και κατά τη διάρκεια της preseason, ενώ περίμενε το λεωφορείο της ομάδας για να επιβιβαστεί, ένα από τα μικρά οχήματα που κουβαλάνε τις αποσκευές των παικτών, πέρασε πάνω από το πόδι του. Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε πως δεν θεωρεί το περιστατικό τυχαίο και πως το όχημα είχε μεγάλη ταχύτητα. Θεωρίες συνωμοσίας.

Kevin Johnson

Λατρεμένος τραυματισμός κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών και μάλιστα λόγω εκδήλωσης υπερβολικής αγάπης. Στα μέσα της season 1995-1996 οι Suns κερδίζουν παιχνίδι με buzzer-beater του KJ. Όλοι οι παίκτες πανηγυρίζουν και ο Charles Barkley τρέχει να σφίξει στην αγκαλιά του τον σκόρερ. Έλα όμως που τον έσφιξε υπερβολικά δυνατά με αποτέλεσμα να του βγάλει τον ώμο… Ο KJ έμεινε εκτός δύο βδομάδες και δεν νομίζουμε να ξαναπλησίασε τον Charles ποτέ ξανά. Το αστείο (ή το περισσότερο αστείο) σε αυτή την ιστορία είναι πως την επόμενη season ο KJ υποβλήθηκε σε εγχείρηση κήλης που απέκτησε όταν σήκωσε τον συμπαίκτη του Oliver Miller… κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών.

Kobe Bryant

Ακόμα ένα θύμα της μάστιγας των οικιακών ευθυνών. Ο Kobe έχει τραυματιστεί στη μέση καθώς έβαζε ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι του. Δεν γνωρίζουμε αν έχει όρο στο συμβόλαιο που να του απαγορεύει τις οικιακές δουλειές, αλλά ενδεχομένως θα έπρεπε με τέτοια ευπάθεια στη μέση. Ο ίδιος δήλωσε πως έφταιγε το μέγεθος της ηλεκτρικής σκούπας και όχι η ίδια η δουλειά.

Larry Bird

Συνέχεια με τους περίεργους τραυματισμούς μεγάλων παικτών, με αυτόν του Larry Bird και μάλιστα με υπαίτιο τον Michael Jordan. Ο Bird μόλις είχε επιστρέψει από την εγχείρηση στη μέση που είχε υποβληθεί και είπε να λάβει μέρος σε ένα φιλανθρωπικό τουρνουά στο Kentucky μαζί με τον MJ. Σε μια φάση που είχαν οι δύο τους, ο MJ βρέθηκε προσγειωμένος στη μέση του Bird με αποτέλεσμα να τον ξαναστείλει πίσω στο νοσοκομείο. Παραθέτουμε την αναφορά που έκανε ο Bird στη δεύτερη αυτοβιογραφία σχετικά με το περιστατικό:

“We were in the final minutes of this charity basketball game when I went up for a rebound and came down a little sideways. Michael Jordan was going for the ball too, and he landed on my back. Right away I knew I was in trouble. I had torn additional portions of the disc wall, and my back was really traumatized. I didn’t know it then, all the way back in 1989, but that was the beginning of the end…I never came all the way back.”

Latrell Sprewell

Τελικά το έχει το κάρμα των Knicks με τους τραυματισμούς των παικτών τους από μπουνιές σε άψυχα αντικείμενα. Μετά την ιστορία του πυροσβεστήρα και του Amar’e, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, ήρθε η σειρά του Sprewell. Ο γνωστός για τον εκρηκτικό και προβληματικό χαρακτήρα παίκτης, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, έδωσε μπουνιά σε έναν τοίχο με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του. Το πιθανότερο είναι πως είτε πήγαινε για κάποιο κεφάλι και τελευταία στιγμή το ξανασκέφτηκε, είτε αστόχησε και την πλήρωσε ο τοίχος. Ο ίδιος ο παίκτης προσπάθησε να καλύψει το περιστατικό, αλλά κάποιος από τους παρευρισκόμενους το κάρφωσε στον Τύπο, με αποτέλεσμα η ομάδα να του επιβάλλει $ 250.000 πρόστιμο.

Lionel Simmons

Και τώρα ένας τραυματισμός που όλοι οι 30+ είχαμε πάθει μικροί. Αναφερόμαστε στην τενοντίτιδα φυσικά. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό, τενοντίτιδα στον καρπό μετά από υπερβολικές ώρες ενασχόλησης με το Game Boy. Το ίδιο έπαθε και ο Simmons, τη season 1990-1991, με αποτέλεσμα να χάσει δύο παιχνίδια.

Luc Longley

Αυτός ο τραυματισμός θα μπορούσε να ήταν και ερώτηση σε κάποιο NBA Quiz. “Κατά τη διάρκεια ποιας δραστηριότητας τραυματίστηκε το 1996, ο Αυστραλός Luc;” Μα φυσικά στο surfing! Ενώ σέρφαρε στα κύματα του L.A., ένα τεράστιο κύμα τον χτύπησε με τόση δύναμη που έβγαλε από τη θέση τους την κλείδα και τον ώμο του παίκτη. Στοιχεία για τον τιμωρήθηκε από τους Bulls για αντισυμβατική δραστηριότητα δεν έχουμε, αλλά ο παίκτης έχασε επτά βδομάδες λόγω αυτού του τραυματισμού.

Michael Jordan

Ο MJ είχε και έχει πολλές κακές συνήθειες, όπως το golf, το baseball, τις γυναίκες και το κάπνισμα. Τον Ιανουάριο του 1990 κατάφερε να κόψει τον τένοντα ενός δαχτύλου στο δεξί του χέρι με τον κόπτη πούρων του. Ο Jordan έχασε έξι βδομάδες αγωνιστικών υποχρεώσεων και χρειάστηκε ειδική θεραπεία για να επανέλθει. Η ιστορία έδειξε πως τόσο η θεραπεία, όσο και το κάπνισμα πούρων, μια χαρά απέδωσαν.

Muggsy Bogues

Ο τεράστιος Bogues έχει χάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο παιχνιδιού, λόγω δυσφορίας που προκλήθηκε από αναθυμιάσεις αλοιφής τις οποίες εισέπνευσε κατά λάθος κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του παιχνιδιού. Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν η πιο δυσάρεστη εμπειρία της ζωής του.

Ruben Patterson

Αχ, αυτοί οι λατρεμένοι Jail Blazers… Το roster εκείνης της ομάδας ήταν γεμάτο από πρώην ή μελλοντικούς κατάδικους, συν μερικούς ακόμα σκατοχαρακτήρες. Ο Patterson, μετά την επιστροφή του από επίσκεψη στις φυλακές λόγω περιστατικού βίας, έμπλεξε σε καβγά στα αποδυτήρια της ομάδας με τους Qyntel Woods (ο οποίος ξεμπρόστιασε τις ελληνικές Αρχές, φεύγοντας με λευκό ποινικό μητρώο από τη χώρα μας) και τον τότε Z-Bo. Μια μπουνιά του Z-Bo προσγειώθηκε στο μάτι του Patterson και το έκανε πιο μαύρο και από εξώφυλλο Νορβηγικής black metal μπάντας. Η απάντηση του Patterson ήταν πως θα απαντούσε όταν θα τελείωναν οι περιοριστικοί όροι από την τελευταία καταδίκη του.

Scott Williams

Θα κλείσουμε το εν λόγω αφιέρωμα με το καλύτερο σερί τραυματισμών που οδήγησαν παίκτη να χάσει ολόκληρη τη season. Αν κάποιος από τους αναγνώστες είναι προληπτικός, καλύτερα να σταματήσει εδώ το διάβασμα. Ο Scott Williams, στη διάρκεια της season 1993-1994, στους Bulls της άνευ Jordan εποχής, έχασε αρχικά τέσσερις μέρες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού bowling με συμπαίκτες του. Μετά από λίγο καιρό, τραυμάτισε τη μέση του καθώς σήκωνε μια τηλεόραση που μόλις είχε αγοράσει στις εκπτώσεις. Και για αν τριτώσει το κακό, λίγες μέρες μετά, τραυμάτισε τον τένοντα του καθώς τέντωνε το γόνατο του. Το μόνο σίγουρο είναι πως έκανε strike στους τραυματισμούς.

Για όλα αυτά, την επόμενη φορά που θα χτυπήσετε το δαχτυλάκι σας στη γωνιά κάποιου επίπλου, κάθε φορά που θα σας πιάνει η μέση σας επειδή – αφελείς – φιλοτιμηθήκατε να βοηθήσετε έναν φίλο που “να μωρέ, έχω να μετακινήσω δυό-τρία πραγματάκια από την αποθήκη”, να θυμάστε πως έχουν υπάρξει και χειρότερα!

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».

References
1 πρόκειται περί μάστιγας τελικά, ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!!