Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα: Playoffs Week 1

Posted on Mar 14 2016 - 7:00pm by The Ball Hog

H Regular Season είναι πια παρελθόν και τα playoffs ξεκινάνε. Όχι δεν χάσατε κάτι στο ΝΒΑ, μιλάμε πάντα για fantasy. Ξεκίνημα της 1ης εβδομάδας των playoffs και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Κάτι που τώρα έχει μεγαλύτερη αξία. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

O Καλός

Εξαιρετική εβδομάδα για τον Pau Gasol. O forward των Ταύρων, σε τρία παιχνίδια μέτρησε 16,7 ppg/13,7 rpg/8,7 apg/3 bpg, παρόλο που οι Bulls έχασαν στα δύο παιχνίδια. Στην μοναδική νίκη πάντως επί των Bucks ήταν απόλαυση έχοντας 12 πόντους, 17 rebounds, 13 assists, 5 blocks και μόλις 1 λάθος.

31 πόντους, 6 rebounds, 3 assists και 2 κλεψίματα μέτρησε σε 3 παιχνίδια ο DeMar DeRozan, βοηθώντας τα μέγιστα τους φανταστικούς φέτος Raptors να κερδίσουν και τα τρία παιχνίδια τους την εβδομάδα που μας τελείωσε.

19 πόντοι και 5,5 rebounds ήταν ο απολογισμός του Marvin Williams στις τέσσερις νίκες της Charlotte, συνεχίζοντας έτσι τις πολύ καλές εμφανίσεις σε μια -έτσι κι αλλιώς- πολύ καλή χρονιά τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Hornets.

Ένα από τα κλασσικά πια all-around παιχνίδια έκανε ο Evan Turner στην ήττα των Celtics από τους Rockets. Σκόραρε μόλις 5 πόντους, με 1/6 σουτ, αλλά είχε και 7 rebounds, 9 assists και 5 κλεψίματα.

Την περασμένη βδομάδα τον είχαμε -δικαίως- στους κακούς. Ο Jrue Holiday όμως πήρε το αίμα του πίσω, καθώς ήταν καταπληκτικός στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας. Είχε 25 ppg / 7,5 apg / 4 rpg, ενώ αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι κόντρα στους Bucks, το ποσοστό του δεν έπεσε κάτω από το 44,4%. Εύγε, πάντα τέτοια!

Ο Κακός

Τείνει να γίνει σχεδόν μόνιμος κάτοικος αυτής της κατηγορίας, αλλά τι να κάνουμε που ο Danny Green συνεχίζει να σουτάρει χειρότερα και από εμάς. Τέσσερα ματς, 35 σουτ εκ των οποίων στόχο βρήκαν τα 9. Ναι μεν ο Popovich στηρίζει και ενθαρρύνει τον παίχτη του να συνεχίζει να παίρνει προσπάθειες, αλλά όταν έρθουν τα play offs αυτά θα κοπούν (ή θα εκτιναχθούν στα γνωστά Spursια επίπεδα, αλλά τότε fantasyακά θα μας είσαι άχρηστος Danny…) .

Άσχημα ήταν και τα τελευταία δύο παιχνίδια του Rudy Gay απέναντι σε Orlando και Utah, με τον forward των Kings να σουτάρει με 5-18 συνολικά και να έχει 7 λάθη (τα 6 με τους Magic). Κρίμα γιατί η βδομάδα είχε ξεκινήσει καλά με double-double, κόντρα στους Pelicans.

Βρήκε λεπτά συμμετοχής ο Shabazz Napier, λόγω του τραυματισμού του Payton και είπε να περάσει σε ένα YOLO mode. Στα 9 σουτ σταμάτησε το κοντέρ εκ των οποίων μόλις το 1 βρήκε στόχο, απέναντι στους Blazers. Τουλάχιστον ήταν τρίποντο!

Ο Άσχετος..

Ένα ακόμα μυστήριο παιχνίδι για τον λατρεμένο Draymond Green. O PF των πρωταθλητών, στο παιχνίδι με τους Magic είχε 9 rebounds, 10 assists, 2 κλεψίματα και 3 τάπες. Τι εννοείτε δεν γράψαμε πόντους; 0/3 σουτ και 1/2 βολές.

Η νίκη των Grizzlies επί των Pelicans έδωσε δύο αναπάντεχα διαμαντάκια. Καταρχάς τον Matt Barnes, που έκανε triple double έχοντας 26/11/10 με 4 τρίποντα. Κανένα triple double όμως δεν συγκρίνεται με τη επίδοση του Lance Stephenson, που θυμήθηκε τον προ αμνημονεύτων ετών εαυτό του με τη φανέλα των Pacers και ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει 33 πόντους, μαζί με 7 rebounds, 4 assists και 2 κλεψίματα, με 12/20 σουτ.

Ο JaMychal Green έχει βρει μπόλικο χρόνο με τον περονόσπορο που έπεσε στο Memphis και του δίνει και καταλαβαίνει. Στο παιχνίδι με τους Hawks ήταν αρκετά άστοχος, αλλά στα τρία προηγούμενα είχε ισάριθμα double doubles, με μέσους όρους 18/11/3 κι από 1,7 σε κλεψίματα και τάπες, με αποκορύφωμα το 16/10/6/4/2 στη νίκη που έκαναν οι Αρκούδες με τους Cavaliers.

Υπάρχει μπασκετικός σφυγμός στον Sasha Vujacic, όπως αποδείχθηκε στο ματς των Knicks με τους Suns. O Σλοβένος guard αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 32 λεπτά, σημειώνοντας 23 πόντους με 6-7 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 5 rebounds. Το ευτυχές για τον ίδιο και τη Νέα Υόρκη είναι το ότι η εμφάνιση αυτή συνδυάστηκε με νίκη.

Κακό βράδυ Σαββάτου, μεν, για τον Cory Joseph, αφού είχε 1-7 σουτ απέναντι στο Miami, στο οποίο όμως μοίρασε 3 τάπες. Οι παίχτες των Heat ακόμα αναρωτιούνται πως έγινε αυτό. Στο Toronto, δε, μάλλον βρήκαν “rim protector”.

..και η Κασσάνδρα

Η πρώτη αγωνιστική των playoffs ξεκινάει με καλό και κακό πρόγραμμα. Εκτός από τα συνήθη τρία και τέσσερα παιχνίδια των ομάδων, θα δοκιμαστούν όσοι έχουν Λιμνανθρώπους στα roster τους, μιας και το Los Angeles έχει μόλις δύο παιχνίδια αυτή τη βδομάδα. Από την άλλη, χαράς ευαγγέλια για τους GMs των Lowry, DeRozan και λοιπόν παικτών των Raptors,  μιας και η ομάδα του Toronto έχει πέντε παιχνίδια.

Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, ο Pau Gasol θα χάσει σίγουρα το επερχόμενο παιχνίδι στο Τορόντο και πιθανότατα και το επόμενο με τους Wizards. Με την γραμμή των ψηλών στο Σικάγο έτσι κι αλλιώς πονεμένη λόγω του Noah, Taj Gibson και Bobby Portis θα δώσουν καλά νούμερα σε αυτά -τουλάχιστον- τα παιχνίδια.

Όπως ήδη γράφτηκε και πιο πάνω, η χρονιά για τους Grizzlies δεν πάει καλά όσον αφορά την υγεία των παικτών. Ο Marc Gasol είναι προ πολλού εκτός, ενώ πρόσφατα ο Conley έβγαλε πρόβλημα στον Αχίλλειο και θα χάσει τέσσερις βδομάδες (όλα τα fantasy-ακά playoffs δηλαδή) κι ο Ζ-Βο έχει ήδη χάσει τέσσερα παιχνίδια με πρησμένο γόνατο. Ο JaMychal Green έχει ήδη αρπάξει την ευκαιρία, ενώ στα τελευταία δύο παιχνίδια ξεπετάχτηκε κι ο Briante Weber. Μεταξύ του τελευταίου και του Ray McCallum αναμένεται να μοιραστούν τα λεπτά του Conley όσο εκείνος λείψει.

Την Τρίτη πιθανόν να επιστρέψει ο Kelly Olynyk, αλλά απουσιάζει ήδη ένα μήνα και η χρησιμοποίησή του την πρώτη βδομάδα μάλλον ενέχει ρίσκο.

Μένοντας στην Βοστόνη, άσχημα είναι τα νέα για τον Jae Crowder, ο οποίος θα χάσει τις επόμενες δύο βδομάδες1)Πηγή: bostonglobe.com, εξαιτίας του τραυματισμού του στον αστράγαλο. Αναγκαστικά αυξάνονται τα λεπτά των Bradley και Turner, ενώ αναμένεται να μοιραστούν ποσοστό συμμετοχής οι R.J. Hunter και James Young.

Πονοκεφαλιάζουν οι GMs για με την περίπτωση του Robert Covington, ο οποίος υπέστη διάσειση στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής με τους Nets και προς το παρόν δείχνει αμφίβολος για το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι -και πάλι- στο Brooklyn. Οι Sixers έχουν τέσσερα ματς αυτήν την βδομάδα, αλλά με το ρεκόρ τους να είναι στο 9-57 δεν προβλέπεται να ζορίσουν την συμμετοχή του παίχτη.

Με τους Raptors να έχουν πέντε παιχνίδια αυτή την εβδομάδα δεν είναι απίθανο κάποιοι παίχτες τους να ξεκουραστούν σε κάποιο εξ αυτών. Μια επιλογή με μεγάλο ρίσκο που ίσως αποδώσει για το λόγο αυτό θα αποτελούσε η επιλογή του Jason Thompson για αυτή την εβδομάδα.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!

References
1 Πηγή: bostonglobe.com