Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα: Playoffs Week 2

Posted on Mar 21 2016 - 8:40pm by The Ball Hog

H Regular Season είναι πια παρελθόν και τα playoffs ξεκίνησαν. Όχι δεν χάσατε κάτι στο ΝΒΑ, μιλάμε πάντα για fantasy. Ξεκίνημα της 2ης εβδομάδας των playoffs και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Κάτι που τώρα έχει μεγαλύτερη αξία. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

O Καλός

Πολλές μεγάλες εμφανίσεις την πρώτη εβδομάδα. Ας τις βάλουμε σε τάξη.

Εξαιρετική βδομάδα για τον John Wall. Ο guard των Μάγων σε τέσσερα παιχνίδια είχε 21 ppg, 7,5 rpg, 12 apg, σημειώνοντας μάλιστα και 2 triple doubles, σε back2back παιχνίδια. Μοναδικό μελανό σημείο για τον Wall που σούταρε μάλιστα με 45% κι αστόχησε σε μόλις μία βολή σε 23 προσπάθειες, ήταν τα 8 κι 9 λάθη που έκανε με Bulls και 76ers αντίστοιχα στα παιχνίδια που είχε τα προαναφερθέντα triple doubles.

Εντυπωσιακός ο Bismack Biyombo με τους Pacers, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 25 rebounds, τα 9 εκ των οποίων επιθετικά. Στα πέντε παιχνίδια που έπαιξε αυτή τη βδομάδα, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Valanciunas, ο Biyombo είχε 10 ppg, 13,2 rpg και 3,6 bpg. Σε συνδυασμό με τα πέντε παιχνίδια που είχε η ομάδα, ο Κονγκολέζος ήταν εξαιρετική περίπτωση. Κι όσο δεν παίζει ο Valanciunas, θα συνεχίσει να το κάνει.

Ρεκόρ καριέρας για τον Victor Oladipo, ο οποίος στην ήττα από το Cleveland είχε 45 πόντους, με 6/7 τρίποντα και 5/3/3/2 στις λοιπές κατηγορίες.

Ο Zach Randolph έχασε παιχνίδια, όμως επέστρεψε και μάλιστα κάνοντας το πρώτο triple double της καριέρας του. Στην νίκη κόντρα στους Clippers, o Z-Bo είχε 28/11/10 με 10/18 σουτ και 8/8 βολές, αποζημιώνοντας κάπως τους managers που τον κράτησαν στην 10άδα περιμένοντας την επιστροφή του.

Πολύ καλή εβδομάδα για τον Enes Kanter, του οποίου τα λεπτά ανέβηκαν και μαζί και η απόδοσή του. Σε τέσσερις παιχνίδια είχε 18,5/9 ευστοχώντας και στις 17 βολές που κέρδισε!

Συνεχίζει να θυμίζει παλιότερες εκδοχές του σπουδαίου παίκτη που είναι ο David Lee, έχοντας βρει λεπτά και ρόλο στο Dallas όπου ανταποκρίνεται πλήρως. 12,5/8,5 είχε στο πρόσφατο matchup και θα ήταν ακόμα καλύτερο αν στο παιχνίδι της Κυριακής δεν έμενε στους 2 πόντους.

Δεν ήταν απλά καλοί. Ήταν πράγματι το κάτι άλλο. Ο λόγος για τους Dirk Nowitzki και Deron Williams που αμφότεροι πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις στον αγώνα με τους Blazers που κέρδισαν οι Mavericks στην παράταση. Ο μεν Dirk, σταμάτησε στους 40 πόντους, με 16/26 σουτ, 3/5 τρίποντα και 5/5 βολές, έχοντας ακόμα 8 rebounds, 4 assists, 2 κλεψίματα, στην πρώτη 40άρα του μετά τον Γενάρη του 2014. Ο Deron από την άλλη, είχε 31 πόντους, με 11/18, 5/5 βολές και 4/6 τρίποντα, αλλά και 16 assists και 3 κλεψίματα.

Ο Κακός

Μπορεί να μάζεψε 11,3 rebounds, αλλά η τελευταία ήταν ακόμα μια κακή επιθετικά βδομάδα για τον Rudy Gobert. O Γάλλος center, είχε μόλις 5,3 πόντους, ενώ και στα κοψίματα που είναι ο τομέας του δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός έχοντας ”μόλις” 1,3 bpg.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του David Lee, έχουν ρίξει στο πάτωμα την αξία του Zaza Pachulia. O Γεωργιανός, μόλις στο ένα από τα τέσσερα παιχνίδια αγωνίστηκε διψήφια λεπτά, με την συγκομιδή του να είναι 3 πόντοι και 2,3 rebounds. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

Όχι κακοί. Κάκιστοι. Κάθε άλλο παρά splash ήταν οι brothers Curry και Thompson στο πολυαναμενόμενο παιχνίδι στο San Antonio. 1/12 τρίποντα για τον Curry και 1/7 για τον Klay 11/38 συνολικά σουτ και μόλις 29 αθροιστικοί πόντοι. Αναμενόμενοι οι μόλις 79 που έβαλαν οι Πρωταθλητές.

Ο Άσχετος..

Ο P.J. Tucker βρήκε πολλά λεπτά στο παιχνίδι με τους Timberwolves κι έπαιξε με την ψυχή του. Συνολικά τελείωσε με 23 πόντους, 12 rebounds και 5 assists, ευστοχώντας και σε 3 τρίποντα.

Εδώ όχι λόγω ταλέντου αλλά λόγω προτέρου ”ανέντιμου” βίου. Ο MVP του Κινεζικού πρωταθλήματος Michael Beasley εντάχθηκε στους Houston Rockets και έπιασε δουλειά άμεσα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αγωνίστηκε από 25′ αλλά είναι ιδιαίτερα αποδοτικός, έχοντας μέσους όρους 18,5 πόντων και 8 rebounds, ενώ σουτάρει με σχεδόν 60% συνολικά και 83% από τις βολές. Καλύτερη στιγμή ως τώρα οι 30 πόντοι με τα 9 rebounds στην ήττα από τους Hawks.

To έριξε την πιστολιά του ο Salah Mejri στην ματσάρα με το Portland, τελειώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους, 14 rebounds και 6 τάπες. Στο ίδιο παιχνίδι, από την άλλη μεριά είδαμε εκτός των συνήθων υπόπτων Lillard-McCollum, τον κύριο Allen Crabbe να βάζει 24 πόντους με 6 τρίποντα.

Οι Nets είχαν μια παραγωγική βραδιά απέναντι στους Sixers στις 15/3, η οποία τους απέφερε την μοναδική τους νίκη την εβδομάδα που μας πέρασε. Κέρδος για το Brooklyn, όμως, οι πολύ καλές εμφανίσεις του Sean Kilpatrick που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. 15,3 πόντοι μ.ο. για τον shooting guard από την Νέα Υόρκη, έχοντας 14-24 σουτ (6-9 τρίποντα). Άντε και στην στήλη του “Καλός” ευχόμαστε.

Στην γραμμή ψηλών του Memphis έχει πέσει περονόσπορος και ο coach Joerger προσπαθεί με αλχημείες και λαγούς από τα καπέλα να κάνει ό,τι μπορεί. Ένας εκ των λαγών της περασμένης βδομάδας ήταν ο Alex Stepheson, ο οποίος απέναντι στο Houston είχε 12 πόντους σε YOLO mode (5-17 σουτ) αλλά και 15 rebounds. Οι Grizzlies έχασαν αλλά κερδίσαμε τον Alex.

..και η Κασσάνδρα

Καμία ομάδα με δύο ή πέντε παιχνίδια στην εβδομάδα του fantasy-ακού ημιτελικού.

Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, ο Anthony Davis θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια έως το τέλος της regular season. O Davis, αντιμετώπιζε μικροπροβλήματα σε γόνατο και ώμο, χωρίς να έχει πρόβλημα να παίξει, αλλά με τους Pelicans να μην κυνηγάνε τίποτα, το φημολογούμενο shut down έγινε ώστε να προφυλαχθεί και να ξεκουραστεί, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους GMs του που έχουν προφανώς στηρίξει πολλά επάνω του.

Δεν φανταζόμαστε να έχετε αφήσει ακόμα κάπου ελεύθερο τον Michael Beasley, ε;!;!;

Aπό μέρα σε μέρα μπορεί ναι μπει και ξεχωριστός παίκτης των Grizzlies. Παρόλα αυτά, για την ώρα αρκετά λεπτά δείχνουν να πηγαίνουν στον Ray McCallum. Αν σουτάρει αξιοπρεπώς θα είναι μια καλή λύση για κλείσιμο των ρόστερ.

Ο Pau Gasol θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή αν θα αγωνιστεί τη Δευτέρα. Θεωρητικά είναι έτοιμος, πρακτικά ίσως ξεκουραστεί λίγο ακόμα. Αναλόγως τι θα γίνει με τον Ισπανό θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσουν να έχουν πολλά λεπτά και οι Taj Gibson και Bobby Portis.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!