Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα: Ο Μεγάλος Τελικός

Posted on Mar 28 2016 - 9:03pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της 3ης και τελευταίας εβδομάδας των playoffs. Της εβδομάδας του Τελικού στο fantasy και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Κάτι που τώρα έχει μεγαλύτερη αξία. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

O Καλός

Άλλη μια γεμάτη εμφάνιση του Paul Millsap, που στη νίκη κόντρα στο Detroit είχε 23/9/5/4/4 με 3 τρίποντα και κανένα λάθος.

O Jonas Valanciunas επέστρεψε μετά από απουσία τριών παιχνιδιών και δείχνει σε καλή κατάσταση με φόντο τα playoffs. Οι μέσοι όροι του τη βδομάδα που μας πέρασε ήταν 12 ppg, 11,3 rpg και 2,7 bpg.

Ιστορία έγραψε ο Kristaps Porzingis. Μετά και το παιχνίδι κόντρα στους Cavalers, έγινε ο πρώτος rookie στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει 1.000 πόντους, 500 rebounds, 75 τρίποντα και 100 τάπες.

Πολύ καλή βδομάδα και για τον Julius Randle με τρία double doubles σε τέσσερα παιχνίδια και μέσους όρους 14,8 ppg/13,5 rpg/4,3 apg. Μάλιστα κόντρα στο Denver πέτυχε το πρώτο triple double της καριέρας του, με 13 πόντους, 18 rebounds και 10 assists.

Έστω και πολύ αργά, αλλά ο John Henson δείχνει πως ανεβάζει επιτέλους την απόδοσή του. Ο ψηλός των Bucks είναι υγιής, παίρνει λεπτά και τα τρία τελευταία παιχνίδια μέτρησε 16 πόντους, 7 rebounds και 2,3 τάπες.

Εξαιρετικός James Harden (και) αυτή τη βδομάδα, κυρίως επειδή έκανε κι άλλα εκτός από το σκοράρισμα που ξέρουμε ήδη πως το’χει. Στα τέσσερα παιχνίδια των Rockets (με τα τρία να καταλήγουν σε ήττες, βέβαια), ο Μούσιας είχε 29 πόντους, 8,3 rebounds, 11,8 assists και 3,5 κλεψίματα με 2,8 τρίποντα. Πέτυχε τρεις φορές double double, μια φορά triple double και κόντρα στη Utah είχε 8 κλεψίματα. Εντυπωσιακός.

Ο Κακός

Αρκετά άστοχος παρουσιάστηκε τα τελευταία δυο παιχνίδια ο Andrew Wiggins. O καλύτερος rookie της περσινής χρονιάς, σκόραρε αθροιστικά 29 πόντους, έχοντας 8/26 σουτ. Τον περιμένουμε να επανέλθει ίσως και σήμερα κόντρα στο Phoenix.

Μια άσχημη παρένθεση θα πρέπει να θεωρείται και το πρόσφατο παιχνίδι του Jordan Clarkson που έμεινε μόλις στους 2 πόντους έχοντας 1/7 σουτ με τους Wizards.

Ο Άσχετος..

Μια γεύση από Linsanity πήραμε τη Δευτέρα, με τον Jeremy Lin να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, κόντρα μάλιστα στους San Antonio Spurs, στους οποίους έβαλε 29 πόντους, με 11/18 σουτ και 4/4 τρίποντα, αλλά κι 7 rebounds.

Σταθερά σε αυτή τη στήλη φέτος ο Nikola Mirotic που σε μια φωτοβολίδα μέτριων κι ασταθών εμφανίσεων, φιλοδώρησε τους Knicks με 35 πόντους και 9 τρίποντα.

Ήταν και καλός, ήταν και κακός, άρα μπαίνει εδώ ο Darrell Arthur με την χθεσινή του εμφάνιση στην ήττα από τους Clippers. Μόλις 6 πόντοι με 2/13 σουτ και 4 λάθη. Από την άλλη, 12 rebounds, με τα 9 να είναι επιθετικά!

..και η Κασσάνδρα

Το απόλυτο cheat προσφέρουν τη βδομάδα του τελικού Brooklyn Nets και Chicago Bulls, μιας κι αμφότεροι θα δώσουν από πέντε παιχνίδια, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα σε όσους έχουν πρωτοκλασσάτους (κι όχι μόνο) παίκτες από αυτές τις ομάδες.

Είναι από τους παίκτες που όσο χάλια κι αν έπαιζε νωρίτερα στη σεζόν, δύσκολα βρισκόταν στους free agents. Παρόλα αυτά αξίζει να ψάξετε μήπως και βρείτε ελεύθερο τον Jusuf Nurkic. O Βόσνιος άρχισε επιτέλους να παίζει σύμφωνα με αυτά που έχει δείξει πως μπορεί κι ακόμη κι ελεύθερος να μην είναι, όσοι τον έχετε ήδη στα roster σας εμπιστευθείτε του μια θέση στους βασικούς. Με τέσσερα παιχνίδια στο matchup του τελικού είναι μια καλή επιλογή για τις κατηγορίες των ψηλών.

Ο Nikola Vucevic ίσως γυρίσει στη δράση -αρχικά- στην δευτεριάτικη προπόνηση. Ίσως προς το βράδυ υπάρξουν νεότερα ως προς τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Τρίτης με τους Nets.

O Zach Randolph ακόμα δεν γύρισε από τον τραυματισμό και μάλλον θα ξαναλείψει. Θεωρείται αμφίβολος για τη Δευτέρα και το παιχνίδι με τους Spurs και στην περίπτωση που όντως χάσει παιχνίδια, ο JaMychal Green αναμένεται να αποδώσει το ίδιο καλά με τα υπόλοιπα παιχνίδια φέτος που πήρε λεπτά στη γραμμή ψηλών του Memphis.

Ο Rondae Hollis-Jefferson επιτέλους επέστρεψε και δείχνει καλά. Σε συνδυασμό με τα πέντε παιχνίδια του Brooklyn αυτή τη βδομάδα, σπεύσατε!!

Σε περίεργη κατάσταση είναι ο DeMarcus Cousins, o οποίος αντιμετωπίζει ένα θέμα στο γόνατο. Έχασε ένα παιχνίδι, γύρισε για δυο όπου ήταν ο γνωστός πολύ καλός εαυτός του και πιθανότατα δεν θα παίξει σήμερα με τους Blazers, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για ξεκούραση και αντιμετώπιση του προβλήματος στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Όσο ο Boogie δεν θα πατάει παρκέ, Κουφός και Cauley-Stein θα επωφελούνται.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!