2016 NBA Playoffs Preview: (1) Golden State Warriors vs Houston Rockets (8)

Posted on Apr 16 2016 - 5:12pm by Mitsos Mavrakis

(1) Golden State Warriors vs Houston Rockets (8)

GSW - HOU

Έχουμε τη ρεβάνς των περσινών τελικών της Δυτικής Περιφέρειας στον πρώτο κιόλας γύρο των φετινών playoffs, και αντί για ενθουσιασμό, όλοι προσεγγίζουν τη σειρά με τόσο χλιαρή διάθεση που φλερτάρει με την αδιαφορία.

Οι περσινοί πρωταθλητές μπήκαν στη χρονιά χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση ενίσχυσης και μάλιστα ξεκίνησαν κάτω από τη καθοδήγηση ενός πρώην μπασκετμπολίστα-surfer, δίχως την παραμικρή εμπειρία, με τον προπονητή τους σε αναρρωτική άδεια αόριστου χρόνου και σε μια περιφέρεια που οι βασικοί τους αντίπαλοι επέστρεφαν πιο ενισχυμένοι από ποτέ. Και αυτοί όχι απλά δεν είχαν το απόλυτα λογικό “hangover” μετά τον περσινό τίτλο, αλλά, αντίθετα, επέστρεψαν στα παρκέ ακόμη πιο κεφάτοι και διψασμένοι για αναγνώριση, προσφέροντάς μας την απολαυστικότερη παράσταση που έχουν δει τα μάτια μας, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, θέτοντας τον πήχη των απαιτήσεων που έχουμε από το άθλημα σε δυσθεώρητα ύψη και αποδεικνύοντας πως είναι η σημαντικότερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος – και όλα αυτά δίχως να χάσουν ούτε για μια στιγμή το χαμόγελο από τα χείλη τους.

Οι παρολίγον περσινοί πρωταθλητές της Δυτικής Περιφέρειας από την άλλη, ξεκίνησαν τη χρονιά ενισχυμένοι, διαθέτοντας ίσως το βαθύτερο roster της λίγκας, και όλοι περιμέναμε να μπουν αποφασισμένοι στο παρκέ, έχοντας ως κίνητρο τον πληγωμένο τους εγωισμό για την περσινή χαμένη ευκαιρία να παίξουν στους Τελικούς. Παρόλα αυτά, αντί για ομάδα, παρουσίασαν ένα τσίρκο αποτελούμενο από υπερτροφικούς εγωισμούς, που, ασφυκτιώντας από την αγωνιστικά δεσποτική παρουσία του James Harden, βρίσκονταν σε μια διαρκή σύγκρουση μεταξύ τους. Οι Rockets ακροβατούσαν όλη τη χρονιά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, κάνοντας μεγάλα σερί νικών, στα οποία έδειχναν να βρίσκουν το περσινό momentum, ίσα-ίσα όμως για να ακολουθήσουν συνεχόμενες ήττες, με την ομάδα να μαστίζεται από επάρατη ηλιθιότητα και έλλειψη διάθεσης για την οποιαδήποτε προσπάθεια. Εν τέλει, τα -μάλλον αναπάντεχα- χάλια της Δυτικής Περιφέρειας, το πείσμα του Harden, που έκανε δυο συγκλονιστικούς τελευταίους μήνες, και η αυτοκτονία των Utah Jazz, που φέτος έκαναν το threepeat στο “ανερχόμενη ομάδα που θα κάνει την έκπληξη και θα αγωνιστεί στα playoffs, αλλά κάτι της λείπει”, τους επέτρεψαν να τρυπώσουν στα playoffs.

Και κάπως έτσι φθάσαμε στην επανάληψη των περσινών Τελικών της Δύσης, με δύο ομάδες που αποτελούν τις αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος.

Στη Regular Season

Season series: 3-0

Οι Warriors έκαναν εννέα ήττες όλη τη σεζόν. Οι φαιδροί Rockets δεν ήταν μια από αυτές.

30/10/2015: Golden State Warriors 112 @ Houston Rockets 92

31/12/2015: Golden State Warriors 114 @ Houston Rockets 110

09/02/2016: Houston Rockets 110 @ Golden State Warriors 123

Golden State Warriors

Οι Warriors είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος και το μπάσκετ που παίζουν φλερτάρει διαρκώς με την τελειότητα, ενώ παράλληλα είναι ολοκληρωτικά χαοτικό. Είναι το αθλητικό αντίστοιχο ενός jazz αυτοσχεδιασμού του Miles Davis, το “ολοκληρωτικό” μπάσκετ, μια μορφή τελειότητας εν μέσω του χάους που έχει συναντηθεί μονάχα ελάχιστες φορές στην τέχνη. Κάθε κατοχή των Warriors για τους ρέκτες του αθλήματος πρέπει να αντιμετωπίζεται με το δέος που νοιώθουν οι χριστιανοί όταν αντικρίζουν την Capela Sistina. Βασικά, έχω πληθώρα παρομοιώσεων από το χώρο της τέχνης για το Golden State, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: στα μουσεία ή στις γκαλερί και στους κινηματογράφους ή στα θέατρα, μέχρι και στα μουσικά φεστιβάλ, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να βαρεθείς μετά από μια περίοδο χρόνου. Στην Oracle Arena, αυτό δεν ισχύει.

Γιατί θα περάσουν

Για τους ακριβείς λόγους που γράψαμε μόλις παραπάνω. Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: ενώ οι Warriors δείχνουν να μην βρίσκονται στην κορύφωση της απόδοσής, το σταύρωμα με τους Rockets τους δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα χαρίσματά τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που, όχι απλά δεν θα φέρει αντιρρήσεις, αλλά αντιθέτως θα τους βοηθήσει με τον τρόπο παιχνιδιού του να νοιώσουν άνετα. Το Houston θα προσπαθήσει να ανεβάσει το ρυθμό, κατεβάζοντας χαμηλά σχήματα, επιζητώντας ένα πιο άναρχο παιχνίδι, για να μπορέσει η ομάδα τους να πάρει περισσότερα σουτ για τρεις πόντους. Χαμηλά σχήματα, γρήγορο τέμπο, πολλά τρίποντα εναντίον των Warriors; Αν λάβουμε υπ’όψιν την αποκρουστική άμυνα του Houston, τότε  το ρεκόρ επιθετικής παραγωγής ανά αγώνα που έχουν οι showtime Lakers από τη σειρά πρώτου γύρου με το Phoenix στα playoffs του 1985 με 136 πόντους μέσο όρο είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος για τους Warriors και εξαρτάται κυρίως από το πόση ενέργεια θα αποφασίσουν να καταναλώσουν οι πρωταθλητές. Αν οι δύο ομάδες παρουσιαστούν όπως έκαναν στην κανονική περίοδο, οι τέσσερις αναμετρήσεις θα θυμίσουν περισσότερο τα παιχνίδια μεταξύ Harlem Globetrotters και Washington Generals, παρά αγώνες playoffs.

Globetrotterιστικά ζογκλερικά από τον Steph

Γιατί θα αποκλειστούν

Η λυσσαλέα καταδίωξη του 73-9 εξελίχθηκε σε μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα υπόθεση, που έδινε σε κάθε έναν από τους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου (άντε 81 με την εξαίρεση της ήττας στο Los Angeles κατά την οποία ήταν προφανές πως οι Warriors έπασχαν από φριχτό “hangover”) χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Ενώ όλες οι υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου είχαν την πολυτέλεια της ξεκούρασης των πιο σημαντικών τους μονάδων, το Golden State αναγκάστηκε να αγωνιστεί μέχρι τέλους σε κάθε ένα από τα 82 παιχνίδια. Και μπορεί αυτή η προσπάθεια να είχε αίσιο τέλος, αλλά, από πλευράς φρεσκάδας, οι πρωταθλητές θυμίζουν αθλητή στίβου που ετοιμάζεται να τρέξει στον τελικό των δέκα χιλιομέτρων στιπλ, έχοντας προηγουμένως τρέξει όλη τη διαδρομή από το Ολυμπιακό χωριό ως το στάδιο γιατί έχασε το λεωφορείο, ενώ οι αντίπαλοί του έχουν περάσει όλη μέρα στο jacuzzi1)δεν έχω ιδέα από στίβο, αλλά είμαι δυνατός στα spa. Τουλάχιστον από αυτή την άποψη είναι τυχεροί που δεν συναντούν τους δυσκολοκατάβλητους Jazz, αλλά πετυχαίνουν τους πιο ταλαντούχους, αλλά συνάμα παντελώς ασόβαρους Rockets.

X-Factor

Δεν θα ήταν πιστεύω υπερβολή να ισχυριστούμε πως εφόσον οι Warriors είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος, τότε ο Andre Iguodala με την σειρά του είναι ο καλύτερος έκτος παίκτης που έχει αγωνιστεί. Ο ρόλος του – ούτως ή άλλως καταλυτικού – Iggy θα είναι ακόμη πιο κομβικός στη σειρά αγώνων απέναντι στους Rockets. Η άμυνά του θα είναι σημαντική, καθώς, εκτός του Harden, τον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει, απλώνεται εμπρός του μια σειρά από επικίνδυνα forwards τα οποία μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενός αγώνα με την αθλητικότητά τους αν τυχόν τα σουτ τους αρχίσουν να βρίσκουν στόχο (Trevor Ariza, Corey Brewer, Michael Beasley). Αλλά εκεί που μπορεί να βρει πεδίο δόξης λαμπρόν είναι η διάτρητη άμυνα του Houston. Οι καλοί αθλητές των Τεξανών συνηθίζουν να τζογάρουν κατ’ εξακολούθηση για κλεψίματα και συνηθίζουν να είναι λίγο απρόθυμοι στις περιστροφές της περιφέρειας. Ο Iggy και θα βρει ελεύθερα σουτ, αλλά, το κυριότερο, θα μπορέσει με το εξαιρετικό passing game να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Και είναι και αδιανόητα clutch:

Houston Rockets

Oι Rockets θυμίζουν μία από αυτές τις χυδαίες, ανθυγιεινές συνταγές που εμφανίζονται στις σελίδες του http://thisiswhyyourefat.kinja.com.

Είναι για την ακρίβεια το μπασκετικό αντίστοιχο της τηγανιτής mars. Είναι ένα πιάτο, που ενώ έχει τα επιμέρους ιδανικά υλικά, τα οποία μεμονωμένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικά συστατικά ενός θρεπτικού γεύματος ή, στην περίπτωση μας, μιας ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους και ο συνδυασμός από τον chef δημιουργεί ένα εμετικό ανοσιούργημα, το οποίο, ενώ στα χαρτιά φαντάζει λαχταριστό, στο πιάτο είναι αποτρόπαιο, ενίοτε γευστικό, αλλά ολοκληρωτικά επιβλαβές για την (ψυχική) υγεία όποιου αναγκαστεί να το καταναλώσει.

Η απόλυση του μέτριου προπονητή, αλλά καλού ψυχολόγου Kevin McHale, ο οποίος, με το κύρος της παρουσίας του, αποτελούσε την συγκολλητική ουσία που κρατούσε την ομάδα ενωμένη και έδινε κίνητρο στους παίκτες να αγωνιστούν, έφερε στο φως τα σοβαρά προβλήματα χημείας της ομάδας. Ο Bernie Bickerstaff ανέλαβε το ρόλο του πρώτου προπονητή γεμάτος ιδέες (το σχήμα δίδυμων πύργων με τους Howard-Capela ήταν ενάντια στη φιλοσοφία με την οποία είχε χτιστεί η ομάδα, αλλά ήταν παραδόξως αποτελεσματικό), αλλά στην πορεία – και ιδιαίτερα μετά τον ερχομό των Josh Smith και Michael Beasley – κατέληξε σε μια εμμονική εφαρμογή του small ball, με τη θρησκευτική προσήλωση πιστού που μόλις έχει ασπαστεί την αίρεση των analytics και έχει πάρει την απόφαση να την εφαρμόσει με ζήλο νεοφώτιστου.

Όλη τη χρονιά το Houston, ακόμη και τις νύχτες που καταφέρνει να νικήσει, είναι εξοργιστικό με το ψυχαναγκαστικό κυνήγι των τριπόντων και κυρίως με την ολοκληρωτική έλλειψη αμυντικής συγκέντρωσης:

Ο καλύτερος αμυντικός των Rockets σε ρόλο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

Γιατί θα περάσουν

Πριν την έναρξη της χρονιάς, έχοντας παρασυρθεί από τα περσινά playoffs, στα οποία το Houston έφθασε μέχρι τους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας αγωνιζόμενο δίχως point guard, είχα σοβαρά σκεφτεί την πιθανότητα να τους χαρακτηρίσω ως έναν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου, υποκύπτοντας στην ανάγκη να διαφοροποιηθώ από την μάζα2)σύνδρομο γνωστό και ως “επάρατος μπασκετικός χιπστερισμός”.

Και όμως τα υλικά ήταν όλα εκεί και βρίσκονται ακόμη μπροστά στα μάτια μας.

Ο Harden πέρυσι, όταν είχε ξυπνήσει από το χρόνιο αμυντικό λήθαργο, ήταν επάξια εκεί δίπλα στον Steph, ως πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα είναι σεληνιασμένος, έχοντας μέσους όρους 31 πόντων 5,2 rebounds 9,1 assists και 2 κλεψιμάτων. Ο Dwight Howard διαχρονικά πιάνει αδιανόητες επιδόσεις στα playoffs, έχοντας μέσους όρους καριέρας 19,5 πόντων 14,1 rebounds και 2 κοψιμάτων στα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς. Ξέρετε πόσοι άλλοι παίκτες έχουν αντίστοιχους μέσους όρους στα playoffs τα τελευταία 30 χρόνια; Κανείς! Ο Patrick Beverley παίρνει το τιμητικό χάλκινο μετάλλιο άμυνας απέναντι στο αναπόφευκτο, πίσω από τους Avery Bradley και Kawhi Leonard και επιπλέον ο point guard των Rockets έχει το εκπληκτικό +24 στα 63 λεπτά που έχει αγωνιστεί απέναντι στο Golden State. Έχουν περισσότερο ταλέντο από το Golden State στις θέσεις των ψηλών, παρά το rotation του Bickerstaff, που δείχνει να έχει ξεχάσει τους καταλυτικούς Terrence Jones και Clint Capela, αν και προτιμούν να παίζουν με χαμηλά σχήματα για να έχουν όλα αυτά τα τόσο ταλαντούχα και συνάμα εξοργιστικά ανεγκέφαλα forwards στο παρκέ. Οι επιδόσεις του Hinkie στους Sixers έχουν κάνει κακό στην υστεροφημία του μέντορά του Daryl Morey, GM των Rockets, αλλά θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι στα χαρτιά έχει συλλέξει ταλέντο που θα μπορούσε να κοιτάξει τους πρωταθλητές στα μάτια Αν αγνοήσουμε την παράμετρο που ονομάζεται μπασκετικό IQ, οι Houston Rockets είναι όσο καλοί όσο οι Golden State Warriors. Και έχοντας αντικρίσει με τα ίδια μου τα μάτια το περσινό θαύμα απέναντι στους Clippers, δεν υπάρχει περίπτωση να τους πάρω ελαφρά τη καρδία ή να θεωρήσω ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν τον οποιοδήποτε. Ακόμη και την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.

Γιατί θα αποκλειστούν

Οι Rockets είναι οι Warriors μετά από λοβοτομή. Το Houston είναι το Golden State που ανακάλυψε ένα κοντέινερ με εκλεκτή σοκολάτα κρυμμένο στο πατάρι3)και την πίνει σαν τον Ύπο. Η ομάδα του Bickerstaff είναι το μπασκετικό αντίστοιχο δεκατριάχρονου που ανακάλυψε τον αυνανισμό και αυτομάτως απώλεσε κάθε ενδιαφέρον για τον υπόλοιπο κόσμο.

Συστηματικά κατά τη διάρκεια τη φετινή χρονιάς, δεν υπήρχε εξοργιστικότερο θέαμα από την παντελή έλλειψη διάθεσης των παικτών να συνεργαστούν ως ομάδα. Η επίθεση του Houston βασίζεται απόλυτα και ολοκληρωτικά πάνω στο τόσο κυνικό παιχνίδι του Harden, που μετατρέπει τους συμπαίκτες σε απλούς θεατές που παρακολουθούν τις προσπάθειες του “Μούσια” από την προνομιακή θέση στη γωνία του τριπόντου. Όσο ατομικό ταλέντο και να έχει κάποιος συμπαίκτης του Harden, στο τέλος καταντάει να είναι ένας απλός κομπάρσος, με περιορισμένη χρηστικότητα, προκαθορισμένη από τα charts και τα excels του Morey. Ο Hardeno-κεντρικός χαρακτήρας της ομάδας έχει δημιουργήσει δυσαρεστημένους συμπαίκτες, οι οποίοι ακολουθώντας το παράδειγμα του ηγέτη της ομάδας, επιδεικνύουν μια πρωτοφανή αδιαφορία απέναντι στις αμυντικές τους υποχρεώσεις. Η άμυνα του Houston ήταν φέτος τραγελαφική, κυρίως λόγω της αδιαφορίας των παικτών, αλλά γίνεται ακόμη χειρότερη όταν αποφασίζουν όλοι να αμυνθούν δίχως αύριο, όποτε και στήνουν ένα φεστιβάλ λαθών και ασυνεννοησίας. Μοναδική  εξαίρεση τα σχήματα με Ariza, Capela, Howard στη frontline, που ήταν αρκούντως αποτελεσματικά, αλλά ξεχάστηκαν ολότελα από τον προπονητή τους.

Απλά κοιτάχτε την τελευταία επίθεση των Jazz, στο παιχνίδι που παρολίγον να στοιχίσει στο Houston την είσοδο στα playoffs:

Σιγά, μην δεν έβαζα Rodney Hood στο κείμενο!

X-Factor

O Patrick Beverley αποτελεί τον κρυπτονίτη των Warriors με το +24 στο plus/minus στα 63 φετινά αγωνιστικά λεπτά ενάντια στο Golden State και επιπλέον, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως έλειπε από τους περσινούς αναπάντεχα κλειστούς περσινούς τελικούς της Δύσης, τότε κάποιος που είχε πέσει σε κώμα όλη τη χρονιά θα πρέπει να θεωρεί φαβορί τους Rockets.

Ο παίκτης – κλειδί για το Houston, όμως, θα πρέπει να έρθει από τον πάγκο για να αποτελέσει το αντίδοτο στη “Lineup of Death” των Warriors: o λατρεμένος εδώ στο BallHog Corey Brewer. Οι Warriors είναι επιρρεπείς στις απρόσεκτες πάσες στην περιφέρεια και αυτά τα ανόητα λάθη μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αίλουρος Brewer για να σκοράρει εύκολους πόντους. Αν και φέτος στο shot chart του μακριά από τα 7,25 επικρατεί πολικό ψύχος, αυτό δεν τον εμποδίζει να παίρνει πέντε προσπάθειες ανά 36 λεπτά συμμετοχής και, από τη στιγμή που πέρυσι στα playoffs έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι στη σειρά με τους Clippers, δεν θα ήταν τελείως αναπάντεχο να γίνουμε μάρτυρες ενός παρόμοιου θαύματος και σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Οπότε, αν ο Corey Brewer μετατραπεί σε ένα υπόδειγμα 3&D παίκτη και ανθίσει μέσα στο χάος, το οποίο προκαλούν συνειδητά οι Warriors, μπορεί και να έχουμε μια ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων.

Πρόγραμμα

Game 1: Houston Rockets @ Golden State Warriors : Σάββατο 16 Απριλίου 10:30 μ.μ.

Game 2: Houston Rockets @ Golden State Warriors : Τρίτη 19 Απριλίου 05:30 π.μ.

Game 3: Golden State Warriors @ Houston Rockets : Παρασκευή 22 Απριλίου 04:30 π.μ.

Game 4: Golden State Warriors @ Houston Rockets : Κυριακή 24 Απριλίου 10:30 μ.μ.

Game 5: Houston Rockets @ Golden State Warriors : Τετάρτη 27 Απριλίου (αν χρειαστεί)

Game 6: Golden State Warriors @ Houston Rockets : Παρασκευή 29 Απριλίου (αν χρειαστεί)

Game 7: Houston Rockets @ Golden State Warriors : Κυριακή 1 Μαΐου (αν χρειαστεί)

Τι θέλουμε να γίνει

Κατ’ ευθείαν από το weekly report της 22ης Μαρτίου:

B-Easy

“You can’t stop Beas”, είπε με στραβό, υπεροπτικό χαμόγελό και σηκωμένο φρύδι στην ρεπόρτερ, κλείνοντας το μάτι σε νεαρή, ευειδή και ευκατάστατη κορασίδα στην πρώτη σειρά του γηπέδου, δίπλα στον κόκκινο από τα νεύρα και τη ζήλια, και ταυτόχρονα παγωμένο από τον τρόμο, fan των Warriors δίπλα της. Η Oracle Arena έχει σιγήσει. Οι Rockets ξυπνούν μνήμες του 1995, πετυχαίνοντας μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη από την κατάκτηση του τίτλου από το έκτο seed εκείνη τη χρονιά, μπαίνοντας στα playoffs με ρεκόρ κάτω από το .500 και αποκλείοντας τους Warriors του 74-8 στα επτά παιχνίδια, με τον Michael Beasley να οργιάζει, σκοράροντας κατά μέσο όρο 25 πόντους από τον πάγκο και τον Pat Beverley να σβήνει τον Stephen Curry. MVP στην Κίνα και MVP τελικών του NBA την ίδια χρονιά; Όχι κι άσχημα, σκεφτόταν την ώρα που σιγοπερπατούσε προς τα αποδυτήρια, δείχνοντας τη φανέλα με το όνομά του με τους αντίχειρες στο αποσβολωμένο κοινό του Oakland.

Ένα κουδούνι διέλυσε τη γαλήνη του ύπνου του Michael Beasley, που ανοιγόκλεισε τα μάτια του για να συνειδητοποιήσει που βρίσκεται. Κοίταξε το ρολόι του, μετά την πόρτα και τέλος ένα γεμάτο τασάκι που είχε ακουμπισμένο στην κοιλιά του, με ένα μισοτελειωμένο επιλήψιμο τσιγάρο στην άκρη του. Την πόρτα θα πρέπει να χτυπούσε ο λακές που ο Daryl Morey έχει βάλει να παρακολουθεί τον Beasley, να τον κρατά μακριά από ύποπτες ουσίες και ανθρώπους και να τον τραβολογάει στην προπόνηση όταν αυτός ξεχνιέται. Άδειασε το τασάκι στην τουαλέτα, φόρεσε τα παπούτσια του και βγήκε από την πόρτα λούζοντας με βρισιές τον άτυχο υπάλληλο των Rockets…

Για λίγα λεπτά τουλάχιστον, είχε δικαιώσει το ταλέντο του…”

Τι θα γίνει

Και όμως, παρά την εξοργιστική απόδοση του Houston όλη τη χρονιά, αυτή η συνάντηση του δίνει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να δώσει στη σεζόν του ένα ελάχιστα θετικό πρόσημο, γιατί, ως γνωστόν, η τελευταία γεύση μένει στο στόμα. Πιο συγκεκριμένα, οι φήμες πως η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Tom Thibodeau είναι ικανή να οδηγήσει τον γνωστό κοπρίτη James Harden σε φρενίτιδα και μαζί με τον -παραδοσιακά καλό- στα playoffs Dwight Howard να βγάλουν την πίστη στους πρωταθλητές, μέχρι να προδοθούν από τα γνωστά αμυντικά τους lapsus. Μάλλον θα είναι αναπάντεχα το ζευγάρι που θα τραβήξει περισσότερο σε έναν ανιαρό πρώτο γύρο για τη Δύση4)με όλο τον μπασκετικό κόσμο να υποστηρίζει Portland και οι Warriors θα χρειαστούν έξι παιχνίδια για να περάσουν στο δεύτερο γύρο. Αλλά σε ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια θα φτάσουν τους 140 πόντους, επίδοση που δεν έχουν πετύχει ακόμη φέτος.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 δεν έχω ιδέα από στίβο, αλλά είμαι δυνατός στα spa
2 σύνδρομο γνωστό και ως “επάρατος μπασκετικός χιπστερισμός”
3 και την πίνει σαν τον Ύπο
4 με όλο τον μπασκετικό κόσμο να υποστηρίζει Portland