2016 NBA Playoffs Preview: (2) San Antonio Spurs vs Memphis Grizzlies (7)

Posted on Apr 17 2016 - 5:12pm by The Ball Hog

(2) San Antonio Spurs vs Memphis Grizzlies (7)

SAS - MEM

Τυχαίνει καμιά φορά ένας εικοσάρης να βρεθεί σε παρέα μεγαλύτερων, που μιλάνε στα σοβαρά για γάμους, παιδιά, σπίτια και δάνεια. Αντίστοιχα, ένας αμήχανος τριαντάρης μπορεί να βρεθεί ανάμεσα σε μια παρέα πρωτοετών φιλοσοφικής, προσπαθώντας επί ματαίω να συντονιστεί στους ρυθμούς και τη θεματολογία της συζήτησης. Το κοινό και των δύο, είναι πως βρίσκονται φανερά και αναπόδραστα εκτός κλίματος.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στην οποία οι τυραννισμένοι Grizzlies βρίσκονται στα φετινά playoffs. Σε καμία περίπτωση δεν είναι relevant. Αποτελούνται είτε από ξεπλυμένους βετεράνους, οι οποίοι απολαμβάνουν τις τελευταίες στροφές τις καριέρας του, είτε από νεαρούς και πραγματικά άπειρους παίκτες. Conley και Gasol, η ουσία της ομάδας αυτής, τώρα στα γεράματα του Randolph, παρακολουθούν από τα pits. Όπως και οι φίλοι του παραδείγματος, έτσι και οι Grizzlies, δεν έχει κανένα νόημα να υποδυθούν τον ρόλο του ομοίου των Spurs, κάτι τέτοιο θα απέβαινε από αποτυχία έως διεκτραγώδηση του αθλήματος. Οι Spurs είναι φέτος μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας, με έναν αμυντικό κυνισμό που έχει ντυθεί με φανταστική ακρίβεια και δεξιοτεχνία στις κινήσεις, και οι Grizzlies αποτελούν ένα παζλ που σε κάθε παιχνίδι αλλάζει μορφή. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να απολαύσουν τους εαυτούς τους γι’ αυτό που είναι και να χαρούν το σημείο που βρίσκονται, χωρίς να καταπιέζουν τις παρορμήσεις τους, ώστε το φιλοθεάμον κοινό να απολαύσει μια από τις πιο άνισες σειρές της ιστορίας. Ετοιμαστείτε για τον Tony Allen σε ρόλο T-Mac, για ανελέητα ποσταρίσματα του Randolph, για τις τελευταίες πτήσεις του Birdman, τα απομεινάρια μιας Vincanity που φτάνει στο τέλος και τον Xavier Munford.

Στη Regular Season

Season Series 4-0

21/11/2015: Memphis Grizzlies 82 @ San Antonio Spurs 92

03/12/2015: San Antonio Spurs 103 @ Memphis Grizzlies 83

25/03/2016: Memphis Grizzlies 104 @ San Antonio Spurs 110

28/03/2014: San Antonio Spurs 101 @ Memphis Grizzlies 87

San Antonio Spurs
Γιατί θα περάσουν

Οι Spurs φέτος είναι ο Dave Gilmour με τους Warriors να είναι ο Syd Barrett. Τα γερόντια από το Τέξας έχουν μεταμορφώσει ιδιοφυώς την ομάδα για να ενσωματώσουν τον LaMarcus Aldridge και έχουν παραδώσει το ρόλο του ηγέτη στον Kawhi Leonard, αυτό το ανδροειδές που γίνεται μπροστά στα μάτια μας κάθε μέρα καλύτερος, με μια εργαστηριακή ακρίβεια και μια απόλυτη έλλειψη κάθε συναισθήματος που δεν θυμίζει σε τίποτα τα ατελή ανθρώπινα όντα. Έχουν διατηρήσει τη διαρκή κίνηση στην επίθεση της περιόδου 2012-15, αλλά παράλληλα έχουν κατεβάσει το ρυθμό, παίζοντας μάλιστα μία από την καλύτερες άμυνες που αφήνει πίσω της καμμένη γη, κάνοντας τις αντίπαλες επιθέσεις να λιμοκτονήσουν.

Γιατί θα αποκλειστούν

Γιατί θα ξυπνήσουν τα φαντάσματα του 2011, τότε που οι Spurs είχαν κλειδώσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου με ευκολία για να αντιμετωπίσουν τους όγδοους Grizzlies, οι οποίοι, σωστά όπως αποδείχθηκε, είχαν σημαδέψει το San Antonio τον τελευταίο μήνα της κανονικής περιόδου και έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία που πέρασε στο δεύτερο γύρο από την 8η θέση1)ακολούθησαν και οι Sixers την επόμενη χρονιά όταν απέκλεισαν το Chicago, αλλά αυτό το πλήρωσαν ακριβά με τον ερχομό του “Process”.

Ή μάλλον καλύτερα, γιατί στο San Antonio δεν θα πρέπει να έχουν μεταφυσικές φοβίες, όπως τα φαντάσματα του 2011, αλλά ουσιαστικές ανησυχίες για τη σωματική τους ακεραιότητα απέναντι στους Hateful Eight. Γιατί ο Tim Duncan αγωνίζεται για δύο χιλιετηρίδες και είναι πολύ γέρος για να τραβάει αυτή την ταλαιπωρία αντιμετωπίζοντας τον κάθε Birdman. Επειδή ο Boris Diaw είναι ένας bon viveur που λατρεύει το καλό κρασί και τα gourmet burger και θα πρέπει να σιχαίνεται το ότι αυτός και ο Tony Parker θα πρέπει να συναναστραφούν με τους Tony Allen και Matt Barnes, που πιθανότατα τρέφονται με ωμό κρέας, αναβολικά και μουχλιασμένα tacos. H πιθανότητα κάποιος από τους kamikaze του Memphis να λαβώσει κατά λάθος κάποιον Spur, όπως στα ανοιχτά γήπεδα κυκλοφορούν διάφορα αθλητικά τραγιά – δημόσιοι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλος, και αν ήμουν ο Popovich θα έτρεμα το match-up αυτό.

X-Factor

O David West θα αποτελέσει τον παίκτη κλειδί των Spurs, όχι τόσο αυτή τη σειρά αγώνων, την οποία θα μπορέσουν να κερδίσουν ακόμη κι αν αποφασίσουν να παίξουν σαν μοναδικό επιθετικό σύστημα pick’n’pop μεταξύ των Andre Miller και Matt Bonner για 48 συνεχόμενα λεπτά. Η παρουσία του David West θα είναι καθοριστική για τα σημαντικά λεπτά ξεκούρασης που θα μπορέσει να προσφέρει στον LaMarcus Aldridge και κυρίως τον ηλικίας τεσσάρων δεκαετιών Tim Duncan. Ο West θα αναλάβει και το μαρκάρισμα του πιο επικίνδυνου2)λάθος επίθετο ήταν αυτό επιθετικά παίκτη των “Αρκούδων”, Zach Randolph, μία διαδικασία που απαιτεί τιτάνια προσπάθεια, και φθείρει ανεπανόρθωτα τους αντιπάλους power forwards που θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τα κορμιά τους σαν κυματοθραύστες των επιθέσεων του Z-Bo με τον αγκώνα, τον ώμο και τον κώλο του. Οι West και Marjanovic θα κληθούν να αναλάβουν χρέη σωματοφύλακα απέναντι στους γερασμένους κυρίους του San Antonio, προκειμένου να τους συνοδέψουν δίχως απώλειες ως την Oklahoma.

Memphis Grizzlies

Κατά τη διάρκεια της αιματοβαμμένης φετινής χρονιάς συνολικά 28 παίκτες φόρεσαν τη φανέλα των Grizzlies και η ομάδα σύρθηκε έρποντας, αφήνοντας μία γραμμή με αίμα μέχρι να φθάσουν στη γραμμή του τερματισμού. Το φινάλε της κανονικής περιόδου για οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ θα σήμαινε διακοπές και πραγματικά οι Grizzlies φέτος με τόσα που έχουν τραβήξει τις χρειάζονται, αλλά τελικά η άδικη μοίρα το έφερε να πρέπει να αγωνιστούν minimum τέσσερις ακόμη αγώνες, το οποίο σημαίνει ότι θα έχουμε τουλάχιστον τέσσερις με πέντε απώλειες ακόμη.

Γιατί θα περάσουν

Από το Trade Dealine Primer, ημών των ιδίων:

“Από την άλλη, στην πιο σκληρή ομάδα του ΝΒΑ, το Memphis, το καλοκαίρι προστέθηκε o Matt Barnes, που σαν απάντηση στις γελοιότητες τύπου “καταδικάζω τη βία από όπου προέρχεται” δήλωσε με αφορμή το χέρι ξύλο που έριξε στον Πολυζωγόπουλο του ΝΒΑ, τον Fisher :” Η βία δεν είναι ποτέ η λύση, αλλά μερικές φορές είναι.“

Και τώρα σαν μην έφθανε ο Tony Allen, που γυαλίζει έτσι κι αλλιώς μόνιμα το μάτι του, ο Randolph, που είναι σαν αρκουδάκι, αλλά εκείνο το αρκουδάκι που τσακίζει τον DiCaprio στο Revenant, προστέθηκαν ο P.J. Hairston, που αποβλήθηκε από το North Carolina γιατί είχε προβλήματα με τον νόμο, και ο Birdman, που οι ψυχικές του διαταραχές έγιναν πέρυσι ταινία που θριάμβευσε στα Όσκαρ. Αν αλλάξουν οι κανονισμοί και για τα playoffs επικρατήσει κάτι αντίστοιχο σαν το Purge, όπου επιτρέπονται τα πάντα δίχως να σφυρίζεται φάουλ ή παράβαση και να μην μπορούν να συλληφθούν οι παίκτες για πλημμελήματα ή κακουργήματα που διαπράττονται εντός παρκέ, τότε βρήκαμε το επόμενους πρωταθλητές.

Ο Born Ready, o Birdman και P.J. Hairston ήρθαν να παίξουν αυτό που στον υπόλοιπο κόσμο λέγεται μπάσκετ, αλλά στην Μέμφιδα αποκαλείται Grit’n’Grid στο πλάι του GrindFather, του Z-Bo και του Matt Barnes, που είναι τόσο ζόρικος που δεν έχει καν ψευδώνυμο.

Δεν είναι ομάδα μπάσκετ, είναι η Suicide Squad.”

Πάτε τώρα οι δύσμοιροι οι γερόντοι των Spurs και πέφτουν πάνω σε αυτή συμμορία.

Γιατί θα αποκλειστούν

Γιατί ακόμη και στο φινάλε της Άγριας Συμμορίας, οι βρωμεροί αντιήρωες πολέμησαν μέχρι τέλους, αλλά έπεσαν ένδοξα μέσα σε ένα καταιγισμό από σφαίρες.

Μία μονάχα νίκη στα τελευταία έντεκα παιχνίδια και συνολικά τρεις νίκες και δεκατέσσερις ήττες μέτρησαν στο Memphis στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Το roster των “Αρκούδων” είναι τόσο λειψό από ταλέντο και ακόμη και να καταφέρουν να κάνουν έστω ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό απέναντι στους Spurs θα πρέπει να γίνει παρέλαση προς τιμήν τους στην Beale Street.

X-Factor

X for Xavier. Ναι, ο Xavier Munford, το 51ο pick του draft της NBDL League για το 2014. Ο απόφοιτος του Rhode Island. Ποιος καλύτερος για X-factor από έναν παίκτη με ένα τόσο ιντριγκαδόρικο όνομα, τον οποίο αγνοούσε η μπασκετική υφήλιος της ύπαρξη του μέχρι πρόσφατα;

Βασικά όλοι!

Πρόγραμμα

Game 1: Memphis Grizzlies @ San Antonio Spurs : Δευτέρα 16 Απριλίου 3:00 π.μ

Game 2: Memphis Grizzlies @ San Antonio Spurs : Τετάρτη 20 Απριλίου 4:30 π.μ

Game 3: San Antonio Spurs @ Memphis Grizzlies : Σάββατο 23 Απριλίου 4:30 π.μ

Game 4: San Antonio Spurs @ Memphis Grizzlies : Κυριακή 24 Απριλίου 8:00 μ.μ

Game 5: Memphis Grizzlies @ San Antonio Spurs : Παρασκευή 29 Απριλίου (αν χρειαστεί)

Game 6: San Antonio Spurs @ Memphis Grizzlies : Παρασκευή 29 Απριλίου (αν χρειαστεί)

Game 7: Memphis Grizzlies @ San Antonio Spurs : Κυριακή 1 Μαΐου (αν χρειαστεί)

Τι θέλουμε να γίνει

Να πάρει το Memphis ένα παιχνίδι με μια τριαντάρα του Vince Carter βγαλμένη από το παρελθόν, και να ανακοινώσει την αποχώρησή του στην αγκαλιά του Tim Duncan, θυμίζοντας motivational speech βετεράνων πολέμου.

Να μην τσακιστεί κανένας παίκτης του Popovich για να δούμε την καταπληκτική διαφαινόμενη σειρά Warriors – Spurs για επτά παιχνίδια.

Τι θα γίνει

Sweep.

References
1 ακολούθησαν και οι Sixers την επόμενη χρονιά όταν απέκλεισαν το Chicago, αλλά αυτό το πλήρωσαν ακριβά με τον ερχομό του “Process”
2 λάθος επίθετο ήταν αυτό