“NBA Last Month Tonight”, by The Ball Hog: West Edition

Posted on Aug 3 2016 - 3:03pm by Dimitris Mantzoukas
Categorized as
2048
Tagged as

Με ένα εντυπωσιακό NBAικό καλοκαιρινό παζάρι να έχει σχεδόν πια ολοκληρωθεί και να μην απομένουν παρά τα μερεμέτια, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στις κινήσεις των ομάδων, τόσο κατά το draft όσο και στην free agency, να τις αναλύσουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς σκεπτόντουσαν όταν τις αποφάσιζαν. Πασχίζοντας να ολοκληρώσουμε το κείμενο ανεπηρέαστοι από τις εικόνες σε παραλίες που κατέκλυζαν  το timeline μας, και μετρώντας τις μέρες μέχρι να καταλήξουμε και εμείς να παίζουμε στην άμμο με το φτυαράκι και τα κουβαδάκια μας, οι εικόνες των διακοπών μας έγιναν ένα με τις εξελίξεις στο μαγικό πλανήτη του ΝΒΑ. Κανένα πρόβλημα, όμως, καθώς οι δύο Μήτσοι του Ball Hog, Μαντζούκας και Μαυράκης, γράφουν για όλα τα παραπάνω.

Κι ας ξεκινήσουμε από τη Δύση:  

 Dallas Mavericks

  • Πήραν:  Harrison Barnes (GSW), Andrew Bogut (GSW), Quincy Acy (SAC), Seth Curry (SAC)
  • Rookies: A.J. Hammons (#46), Dorian Finney-Smith (U), Nicolás Brussino (U), Jonathan Gibson (U)
  • Ανανέωσαν: Dirk Nowitzki, Deron Williams, Dwight Powell
  • Aποχωρίστηκαν: Jeremy Evans (IND), Raymond Felton (LAC), Zaza Pachulia (GSW), Chandler Parsons (MEM), David Lee (SAS)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Ό,τι σκέπτονται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία πέντε χρόνια: το πως θα πλαισιώσουν με ταλέντο τον Nowitzki ώστε να έχει άλλη μια ευκαιρία να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Η φετινή θεματική του supporting cast για τον Γερμανό γράφει “Golden State Warriors”: Harrison “Black Falcon” Barnes, Andrew Bogut, Seth Curry.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; O Harrison Barnes έρχεται από μία μνημειωδώς κακή σειρά Τελικών, ο Andrew Bogut είναι ένας κινητός τραυματισμός 32 ετών και ο Curry είναι ο λάθος Curry. H θεματική “Warriors” δεν είναι κακή ως ιδέα, αλλά δεν ήταν ακριβώς αυτοί οι παίκτες πάνω στους οποίους βασίστηκε η μεγαλειώδης πορεία των τελευταίων χρόνων των κανονικών Πολεμιστών. Ο Barnes δεν φαίνεται να είναι αναβάθμιση του Parsons, και εκτός αν ο Curry αποδείξει ότι τόσο καιρό κακώς δεν τον υπολογίζαμε, οι Mavericks δεν μοιάζουν ικανοί να δώσουν στον Nowitzki την ευκαιρία να κυνηγήσει κάτι αξιοπρεπές. Η  υπογραφή ημι-άγνωστων παικτών, όπως ο γεννημένος στη West Covina Gibson, με καριέρα στην Τουρκία και στην Κίνα στα 28 του, ή ο ελπιδοφόρος μεν, με μία μόνο καλή χρονιά στην πλάτη του δε, Αργεντινός Nicolas Brussino δεν ανατρέπει αυτή την πεποίθηση.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Διάβασμα πρωτοσέλιδων αθλητικών εφημερίδων σε νησί με ζαμπονοτυρόπιτα και μίλκο. “Είναι τρελός – είναι τρελός ο πρόεδρος”. Έκανε το μπαμ με τον Barnes, έφερε βετεράνους να βοηθήσουν την ομάδα, και οι ρεπόρτερ της εφημερίδας ήδη γράφουν για τις απίστευτες ιστορίες των μεταγραφικών αποκτημάτων που έκαναν μεγάλη καριέρα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά αδικήθηκαν από τη μοίρα και έρχονται για μεγάλα πράγματα, μέχρι και Αργεντίνο από την Peñarol έχουμε. Highlight της μεταγραφική περιόδου προφανώς το πρωτοσέλιδο με τεράστια κεφαλαία γράμματα “MΠΑΜ! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο CURRY” και από κάτω με μικρά διακριτικά γράμματα ” o Seth”.

Η επιλογή του Jonathan Gibson, γέννημα-θρέμμα της West Covina, από το πανέρι με τα αζήτητα μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να ποσταρούμε και το αγαπημένο μας μιούζικαλ.

Denver Nuggets

  • Πήραν: –
  • Rookies: Jamal Murray (#7), Juancho Hernangómez (#15), Malik Beasley (#19), Petr Cornelie (#53)
  • Ανανέωσαν: Darrell Arthur, Mike Miller
  • Aποχωρίστηκαν: D.J. Augustin (ORL).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Κατά τα φαινόμενα, και παρά κάποιες σκόρπιες φήμες που ακούστηκαν από δω κι από ‘κει, οι Nuggets δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα να προβούν σε κάποια σημαντική αλλαγή. Δεν υπέγραψαν κανέναν free agent, δεν έκαναν κανένα trade, απλά ενίσχυσαν την ομάδα με μία στρατιά από rookies, με την ελπίδα να βγουν κάποιοι από αυτούς. Ενδεχομένως ένα trade αποχώρησης κάποιου παίχτη να είναι ακόμα σε εκκρεμότητα πάλι.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Η αλήθεια είναι ότι οι ελπίδες να βγουν κάποιοι από τους rookies μόνο μικρές δεν είναι. Το Denver έχει κάνει ένα εξοργιστικά καλό draft, με τον Murray να πέφτει ως το #7 για να τον αρπάξουν, τον Hernangomez να δείχνει στο summer league ότι είναι ήδη έτοιμος για την μετάβαση, κάνοντας μας να τρίβουμε τα μάτια μας, και τον Malik Beasley να είναι άλλο ένα καλό στοίχημα, που στην χειρότερη θα αποφέρει το back up του Mudiay. To πιο σημαντικό μήνυμα της offseason πάντως είναι πως τα κλειδιά της ομάδας παραδόθηκαν στον Nikola Jokic και επίσημα.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Οι γονείς δουλεύουν το καλοκαίρι, οπότε έστειλαν όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση για να παίξουν, να αθληθούν και να περάσουν καλά. Σε ρόλο ομαδαρχών οι Danilo Galinari, Wilson Chandler και Jameer Nelson. O Mike Malone είναι ξεκάθαρα ο αυστηρός διευθυντής της κατασκήνωσης, που δεν σηκώνει πολλά πολλά.
    O Mike Malone σε μια χαλαρή πόζα

    O Mike Malone σε μια χαλαρή πόζα

Golden State Warriors

  • Πήραν: Kevin Durant (OKC), Zaza Pachulia (DAL), David West (SAS), Elliot Williams, Javale McGee
  • Rookies: Damian Jones (#30) Patrick McCaw (#38)
  • Ανανέωσαν: Anderson Varejao, Ian Clark, James Mc Adoo
  • Aποχωρίστηκαν: Leandro Barbosa (PHX), Harrison Barnes (DAL), Andrew Bogut (DAL), Festus Ezeli (POR), Brandon Rush (MIN), Marreese Speights (LAC)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Σκεφτόντουσαν το πως μία ομάδα που έσπασε κάθε ρεκόρ στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ θα μπορέσει να κάνει το βήμα προς τα μπροστά και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη. Η υπογραφή του καλύτερου free agent του καλοκαιριού και ενός από τους τρεις καλύτερους παίκτες της τελευταίας πενταετίας είναι σίγουρα ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη, η υπογραφή του Javale McGee δεν είναι ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Έναν rim protector ρε παιδιά. Τίποτα τρελό, σίγουρα θα υπάρχει κάπου στον κόσμο ένας νεαρός αθλητικός center που θα μπορεί να παίξει άμυνα ψηλά και στην επίθεση να κάνει δυνατά screens και να ρολλάρει προς τη ρακέτα για ανενόχλητα καρφώματα. Τον Dewayne Dedmon ή έστω τον Larry Sanders. Έναν Willie Reed ή άντε κάναν Jordan Mickey. Ένα κενό έχει η ομάδα και σίγουρα η απάντηση δεν είναι ο Anderson França Varejão. Υπάρχει περίπτωση αυτός ο παίκτης να είναι ο rookie Damian Jones; Σίγουρα πάντως όποιος βετεράνος έχει μείνει χωρίς δαχτυλίδι θα κυνηγήσει να κλείσει θέση στους Warriors. Οι West, Pachulia ήταν μόνο η αρχή. Α, και ο Patrick McCaw με τα πρώτα του δείγματα μπορεί να αποδειχτεί μία από τις κλοπές του draft. Άδικη κοινωνία…
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Κατεβαίνεις με τους κολλητούς σου Αμοργό/ Αστυπάλαια/ Κουφονήσια με μοναδικό στόχο την αναζήτηση γυναικείας συντροφιάς. Πιστεύεις ότι έχετε ελπίδες, και ξαφνικά σκάει μία παρέα με τέσσερις τύπους με σώμα πολίστα, φάτσα μοντέλου, καβατζωμένοι καλά, δουλεύουν στο διαστημικό πρόγραμμα της NASA, και στον ελεύθερο χρόνο τους γράφουν ποίηση. Καμία ελπίδα πλέον για σένα και τους φίλους σου. Μόνο άσβεστο μίσος από ολόκληρο το υπόλοιπο νησί για αυτό το μισητό παρεάκι που σε κάνει να νιώθεις τόσο λίγος.

Houston Rockets

  • Πήραν: Ryan Anderson (NOP), Eric Gordon (NOP), Nene Hilario (WAS), Pablo Prigioni (LAC)
  • Rookies: Chinanu Onuaku (#37), Zhou Qi (#43), Isaiah Taylor (U), Kyle Wiltjer (U), Gary Payton II (U)
  • Ανανέωσαν: Donatas Motejunas
  • Aποχωρίστηκαν: Dwight Howard (ATL), Terrence Jones (NOP), Andrew Goudelock, Jason Terry, Josh Smith
  • Τι σκεφτόντουσαν; D’Antoni, Harden, Ryan Anderson, Εric Gordon. Φωτιά και λάβρα. Όποτε συγκεντρώνονται πάνω από δύο αμυντικοί πάνω στον Harden, θα μπορεί απλά να τη σπάει στην περιφέρεια σε σουτέρ-δολοφόνους που θα χτυπάνε τα τρίποντα το ένα μετά το άλλο. Και με τον D’Antoni να παίρνει τις αποφάσεις, οι ταχύτητες προμηνύονται ιλιγγιώδεις.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Οι περσινοί Rockets είχαν την χειρότερη άμυνα της λίγκας. Και πώς αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν αυτό;  Άφησαν να φύγει ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας, ο Howard, προσέλαβαν τον D’Antoni, που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “αμυντικός guru”, και άρπαξαν από την μοναδική ομάδα που είχε χειρότερη άμυνα από αυτούς, τους Pelicans, δύο από τους χειρότερους αμυντικούς της λίγκας, που επιπλέον είναι και τρομερά ευπαθείς σε τραυματισμούς.  Kαι προσέθεσαν σε αυτό το μείγμα τον επίσης ημι-μόνιμο τραυματία Nene. Για να μην αναφέρουμε καν το αταίριαστο ζευγάρι Ηarden – D’Antoni.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Δύο η ώρα το μεσημέρι σε παραλία με άσπρη πετρούλα,  με τον ήλιο να χτυπάει κατακέφαλα, χωρίς ομπρέλα ή οποιουδήποτε είδους σκιά, αράζεις και αρνείσαι παρά τις προτροπές των φίλων σου να βάλεις αντηλιακό. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καείς. Επιλέγεις να πιστεύεις, όμως, ότι κάτι θα γίνει και αυτή τη φορά δεν θα καείς. “Γιατί έτσι”. Προφανώς όταν αρχίζει να πέφτει ο ήλιος είσαι σαν καμένο γουρουνόπουλο. Όπως είπε ο πολύ καλοκαιρινός Νίκος Κουρκούλης “Παίζεις με την φλόγα, εγώ στο’ πα, πως στο τέλος θα καείς“.
O Harden συνηθισμένος στα iso παίζει ένας εναντίον πέντε

O Harden συνηθισμένος στα iso παίζει ένας εναντίον τεσσάρων

Los Angeles Clippers

  • Πήραν: Brandon Bass (LAL), Raymond Felton (DAL), Marreese Speights (GSW), Alan Anderson (WAS)
  • Rookies: Brice Johnson (#25), David Michineau (#39), Diamond Stone (#40)
  • Ανανέωσαν: Jamal Crawford, Austin Rivers, Luc Richard Mbah a Moute, Wesley Johnson
  • Aποχωρίστηκαν: Cole Aldrich (MIN), Jeff Green (ORL), Pablo Prigioni (HOU), C.J. Wilcox (ORL).
  • Τι σκεφτόντουσαν; “Η ομάδα δεν έχει χάσει ποτέ πλήρης” είναι το μότο του Doc Rivers από την εποχή των Celtics, και το ίδιο επαναλαμβάνει και στους Clippers. Δεν βρέθηκε επομένως λόγος να αλλάξει κάτι, και απλά είχαμε κάποια νέα πρόταση στην ανακύκλωση των βετεράνων που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο Los Angeles.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; $ 42 εκατ. στον Crawford (χαλάλι του, γιατί είναι μερακλής) και άλλα $ 34 εκατ. στον  υιό Austin και κάπως έτσι οι Clippers μένουν δίχως τον παραμικρό χώρο για τα επόμενα χρόνια για να προσθέσουν τον παίκτη που θα καλύψει αυτό το χαώδες κενό στη θέση του small forward. Όταν οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου θα κατεβάζουν τον LeBron, τον KD, τον  Kawhi ή τον Hayward στο “3”, ο Doc θα παίζει με τον πρίγκηπα από το Cameroon.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Παρεάκι αφήνει έναν τύπο να κανονίσει τις διακοπές με συγκεκριμένο budget, αυτός καταλήγει να σκάει όλα τα λεφτά σε άκυρη δραστηριότητα, τύπου extreme sports την πρώτη μέρα των διακοπών, οπότε αναγκαστικά περνάνε τις υπόλοιπες μέρες τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας Amstel από το περίπτερο μέχρι να επιστρέψουν πίσω. Παραδόξως, ο τύπος αυτός καταφέρνει και τους πείθει ότι καλά έκανε και πως άξιζε να καταστρέψουν τις διακοπές τους για να κάνουν μία ώρα ανεμόπτερο.

Los Angeles Lakers

  • Πήραν:  José Manuel Calderón (NYK), Luol Deng (MIA), Timofey Mozgov (CLE)
  • Rookies: Brandon Ingram (#2), Ivica Zubac (#32)
  • Ανανέωσαν: Jordan Clarkson, Tarik Black
  • Aποχωρίστηκαν: Brandon Bass (LAC), Kobe Bryant, Roy Hibbert (CHA).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Φλέρταραν με την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα λαμπερά φώτα του Los Angeles για να προσελκύσουν σαν πυγολαμπίδα κάποιο ηχηρό όνομα στην πόλη, the “Lakers way” δηλαδή, αλλά τελικά αρκέστηκαν στο να συνεχίσουν να στήνουν σιγά σιγά την ομάδα των επόμενων χρόνων, μέχρι τουλάχιστον να έρθει η μεγάλη μεταγραφή που θα επαναφέρει την πόλη στους συνηθισμένους ρυθμούς προσωπολατρείας.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Το συμβόλαιο στον Mozgov είναι καταδικασμένο να γίνει punchline στον αιώνα τον άπαντα, αλλά όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Η υπογραφή του Deng τους δίνει έναν έμπειρο παίκτη, που θα ήταν υπερπολύτιμος σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, άλλα στο Los Angeles στερεί 30 λεπτά ανά αγώνα που θα μπορούσαν να μοιραστούν οι Ingram, Randle και Nance. Το “κατά λάθος tanking” έχει πάει έξοχα ως τώρα, μόνο κέρδη έχει η ομάδα αν συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι για μία διετία ακόμη. Θα έχουν οι Lakers υπομονή ή θα ανατινάξουν τον κορμό τους κυνηγώντας το μεγάλο αστέρι;
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Οικογένειες Ιταλών έχουν έρθει διακοπές στην Λευκάδα, και τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία, παραφυλάνε πότε θα πάρει ο ύπνος τους γονείς για να ανοίξουν τα φτερά τους και να κάνουν την dolce vita τους ανακαλύπτοντας τον κόσμο, την διασκέδαση και τον έρωτα.
Ναι, ο Nick Young παραμένει στο roster των Lakers

Ναι, ο Nick Young παραμένει στο roster των Lakers

Memphis Grizzlies

  • Πήραν: Troy Daniels (CHA), James Ennis (NOP), Chandler Parsons (DAL), Tony Wroten (NYK).
  • Rookies: Wade Baldwin (#17), Deyonta Davis (#31), Andrew Harrison (U)
  • Ανανέωσαν: Mike Conley
  • Aποχωρίστηκαν: Chris Andersen (CLE), Matt Barnes (SAC).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Grit’n’Grid για μια τριετία ακόμη!! Η παρουσία του Justin Timberlake στη διοίκηση βοήθησε και προστέθηκε λίγο σεξ-απίλ με τον Parsons το ομορφόπαιδο στην περιφέρεια. Και επιπλέον η επιλογή ενός εν δυνάμει διάδοχου του Z-Bo, χωρίς φυσικά να έχει καμία σχέση στο στυλ, μόλις στο #31.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; $ 83 εκατ. θα λάβουν το 2019-20 οι Big-3 της “Μέμφιδας” και τότε οι Marc Gasol, Mike Conley και Chandler Parsons θα έχουν συμπληρώσει τα 35, 32 και 31 έτη αντίστοιχα. Το Memphis ακολουθεί την πορεία των Mavericks, προς ένα προδιαγεγραμμένο αποτρόπαιο τέλος, με τους παίκτες του με εύθραυστα κορμιά κλειδωμένους σε συμβόλαια που δεν θα είναι λιγότερα κολακευτικά σε λίγα χέρια. Και δίχως να έχει τον μάγο Rick Carlisle στον πάγκο. Η πιο YOLO ομάδα του ΝΒΑ.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Έχεις αυτό το σπίτι στην επαρχία που σου έχει χαρίσει τόσα καλοκαίρια μόχθου και ιδρώτα (γιατί έτσι σου αρέσει να περνάς τα καλοκαίρια σου), το οποίο έχει αρχίσει να ξεφτίζει. Τί να κάνεις που σε συνδέουν αναμνήσεις και αγάπη και περνάς και καλά εκεί πέρα. Θα αναγκαστείς να χώσεις ένα σκασμό λεφτά για την ανακαίνιση ευελπιστώντας να σου κρατήσει όσο γίνεται.
Tony Allen: πιο ζόρικος κιαπό Ρωσοπόντιο Αύγουστο στις Τζιτζιφιές

Tony Allen: πιο ζόρικος κι από Ρωσοπόντιο τον Αύγουστο στις Τζιτζιφιές

Minnesota Timberwolves

  • Πήραν: Cole Aldrich (LAC), Jordan Hill (IND), Brandon Rush (GSW)
  • Rookies:  Kris Dunn (#5)
  • Ανανέωσαν:
  • Aποχωρίστηκαν: Damjan Rudez, Greg Smith
  • Τι σκεφτόντουσαν; Kατ’ αρχάς η έλευση του Thibbodeau στον πάγκο της ομάδας σηματοδοτεί την μετάβαση από rebuilding team σε playoff team. Από εκεί και έπειτα, η κίνηση που θα σημάδευε την offseason των Timberwolves θα ήταν προφανώς το μεγάλο trade με το οποίο θα έκοβαν δρόμο σε αυτή την μετάβαση. Μετά από 20 μέρες που ο Butler ήταν κάθε μέρα κοντά στην Minnesota, τελικά όλοι μείνανε εκεί που ήτανε, και στην ομάδα ενεργοποιήθηκε το “plan b”.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; “Trust the process” και στην Minnesota, έστω και καταναγκαστικά. Οι σκέψεις για ανταλλαγή μπαίνουν στο ψυγείο και πέρα από κάτι σοβατίσματα, τύπου Jordan Hill και Brandon Rush, η έλευση του Kris Dunn προκαλεί πονοκέφαλους. Ο Dunn έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα στο Summer League, είναι σε καλή ηλικία για rookie, και διεκδικεί τη θέση του βασικού playmaker. Εκεί τον περιμένει ο Ricky Rubio, που κανείς δεν ξέρει αν θα προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Thibbodeau, για την ακρίβεια κανείς δεν ξέρει αν θα επιβιώσει από τους στρατιωτικούς ρυθμούς του νέου του προπονητή, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο ο μικρός Ισπανός να εκτοξευθεί. Και πέρα από αυτούς, ο Tyus Jonesμ, που επίσης έκλεψε καρδιές στο Summer League. Ξαφνικά, από το πουθενά υπάρχει συνωστισμός στον άσο και αν επιλυθεί με trade, θα έχουμε  μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα κατάσταση.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Πρώην νησί της άγονης γραμμής που ξαφνικά είναι έτοιμο να γίνει μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO.

New Orleans Pelicans

  • Πήραν: Langston Galloway (NYK), Solomon Hill (IND), Terrence Jones (HOU), E’Twaun Moore (CHI)
  • Rookies: Buddy Hield (#6), Cheick Diallo (#33)
  • Ανανέωσαν: –
  • Aποχωρίστηκαν: Ryan Anderson (HOU), Luke Babbitt (MIA), Bryce Dejean-Jones, James Ennis (MEM), Eric Gordon (HOU)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Ότι όσο ελκυστικό και να ήταν το προηγούμενο project, η μικρή λεπτομέρεια ότι κανένας δεν επιβίωσε από αυτό, το κατέστησε μη αποτελεσματικό. Οπότε, χωρίς να παρεκκλίνουμε από το μοντέλο αυτό καθ’ αυτό, ας αλλάξουμε τα εξαρτήματα με παρόμοια, αλλά πιο ανθεκτικά.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Ο Terrence Jones δεν είναι πολύ ανθεκτικός, αλλά ούτε ο Ryan Anderson ήταν, και, ούτως ή άλλως, ο Jones ήταν σε τιμή ευκαιρίας. Ο Buddy Hield θα είναι το νέο όπλο από την περιφέρεια αντί του Eric Gordon και οι Solomon Hill και Langston Galloway θα προσφέρουν λύσεις στο rotation, με τον Solomon Hill, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές1)Δηλαδή τον Μαντζούκα., να αδικείται στην Indiana και να είναι έτοιμος για το ξεπέταγμα. Προσεγμένες κινήσεις, αλλά όσο δεν μπορούν να ξεφορτωθούν τον Omer Asik η ομάδα θα είναι καρμικά καταδικασμένη.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Έχουμε ένα παιδάκι και θέλουμε να το κακομάθουμε. Του πήραμε ό,τι παιχνίδια βρήκαμε στα φθηνά στα Jumbo, φωνάξαμε και τον φίλο του από το νηπιαγωγείο και τώρα ελπίζουμε να μην τον τσιμπήσει καμιά τσούχτρα ή να πατήσει αχινό και να παίξει χαρούμενος στα ρηχά.

Oklahoma City Thunder

  • Πήραν: Ersan Ilyasova (ORL), Victor Oladipo (ORL)
  • Rookies: Álex Abrines (#32/2013), Domantas Sabonis (#11), Daniel Hamilton (#56)
  • Ανανεωσαν: –
  • Aποχωρίστηκαν: Kevin Durant (GSW), Randy Foye (BKN), Serge Ibaka (ORL), Dion Waiters (MIA)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Πως θα έμενε ο Durant, και όλα θα πήγαιναν καλά. Δεν μπορούμε να τους αδικήσουμε, μιας και ο περισσότερος κόσμος το ίδιο πίστευε. Έστειλαν στο Orlando τον στάσιμο Ibaka, που το επόμενο καλοκαίρι θα ζητούσε πολλά λεφτά, πήραν τον Oladipo, που λύνει το πρόβλημα στη θέση “2” (που είχε δημιουργηθεί από τότε που έφυγε ο Harden), πήραν τον Ilyasova για να δίνει ανάσες στη θέση των forwards και – την αδυναμία μας – τον ελπιδοφόρο Domantas Sabonis για να αντικαταστήσει τον Κογκολέζο μέσα στη ρακέτα. H ομάδα έδειχνε ενισχυμένη, και μετά τη περσινή θριαμβευτική πορεία στα playoffs, έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω. Το μόνο που απέμενε ήταν να μείνει ο Durant.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Τελικά δεν έμεινε ο Durant. Πραγματικό σοκ. Ό,τι και να σκέφτονταν, πήγε στράφι. Κλήθηκαν πλέον να διαχειριστούν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, με κυρίαρχο επίδικο το μέλλον του Russell Westbrook. Είτε μένει και υπογράψει μέχρι τον Οκτώβρη νέο συμβόλαιο, είτε φεύγει με ανταλλαγή, ώστε να πάρουν κάτι για το μέλλον, χωρίς να χαθεί άδοξα όπως ο Durant. Δύσκολα θα ρισκάρουν να περιμένουν το επόμενο καλοκαίρι να αποφασίσει τι θα κάνει ως ελεύθερος. Το πόσο ανταγωνιστική θα παρουσιαστεί η ομάδα είναι ένα ζήτημα που θα επηρεάσει την κατάσταση. Ο ερχομός του Alex Αbrines αποτιμάται θετικά στη δημιουργία ενός νέου ανταγωνιστικού πυρήνα, μαζί με τις προηγούμενες κινήσεις φυσικά.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Σαν να ετοιμάζεις τις διακοπές και ενώ έχεις κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και τη σουίτα στο πιο κυριλέ ξενοδοχείο να σε παρατάνε στα κρύα του λουτρού μία μέρα πριν ξεκινήσεις το ταξίδι.
Προφητική εικόνα με τον Russ μόνο και έρημο στο Παρίσι

Προφητική εικόνα με τον Russ μόνο και έρημο στο Παρίσι

Phoenix Suns

  • Πήραν: Leandro Barbosa (GSW), Jared Dudley (WAS)
  • Rookies: Dragan Bender (#4), Marquese Chriss (#8), Tyler Ulis (#34)
  • Ανανέωσαν: –
  • Aποχωρίστηκαν: Jon Leuer (DET), Mirza Teletovic (MIL), Ronnie Price, Chase Budinger
  • Τι σκεφτόντουσαν; Πήραν τα δύο πιο διχαστικά τεσσάρια του draft – αμφότερους υποψήφιους για μια σπουδαία καριέρα είτε στο ΝΒΑ ή μακριά από αυτό. Ρίχνουν τη ζαριά και ελπίζουν ο ένας από τους δύο να βγει ο παρτενέρ του Booker στο μέλλον. Και στους κοντούς συνέχισαν με τα ρίσκα, επιλέγοντας τον μια-σταλιά-Ullis, στηριζόμενοι στη χημεία του με τον Booker που τους επιτρέπει να κατεβάσουν ένα backcourt με φουλ από Kentucky με Kentucky.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Η συνύπαρξη των πέντε αποφοίτων του Kentucky δεν είναι συμπτωματική, και ενθυμούμενοι τη διακριτικότητα με την οποία διαχειρίστηκαν την περίπτωση των Morris Bros, περιμένουμε να διώξουν κάποιον και να στραβώσουν οι υπόλοιποι. Ο Tyson Chandler παραμένει σαν σύμβολο των αυταπατών που είχαν πέρυσι για δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας για να κλέβει λεπτά από τον Len. Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά μας ανησυχεί, όμως, είναι η επιμονή να δοκιμάζουν τον Bender στο “3” το καλοκαίρι, που είναι μια αρχετυπική κίνηση Suns της τελευταίας τριετίας. Και καλά πρωτοποριακή, αλλά στην πραγματικότητα μια καταστροφή εν τη γενέσει της.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Όχι πολύ μακριά από το Phoenix, στο γειτονικό Las Vegas, μακριά από θάλασσες, βουτιές και κοκτέιλς στην άμμο, με ένα ποτήρι Jack με Cola ακουμπησμένο στην άκρη του τραπεζιού και το ένα τσιγάρο να ανάβει μετά το άλλο, απλός, τίμιος, ανόθευτος εθισμός στον τζόγο, ποντάροντας ό,τι βγάλαμε τον χειμώνα, το αυτοκίνητο και τις κάλτσες μας.
O Tyson ηρθε στη Ρώμη και έμεινε ο γιος τυου μόνος πίσω στο Summer League να το γλεντάει βασανίζοντας αντίπαλα guard

O Tyson ηρθε στη Ρώμη και έμεινε ο γιος του μόνος πίσω στο Summer League να το γλεντάει βασανίζοντας αντίπαλα guard

Portland Trail Blazers

  • Πήραν: Festus Ezeli (GSW), Shabazz Napier (ORL), Evan Turner (BOS)
  • Rookies: Jake Layman (#47), Tim Quarterman (U)
  • Ανανέωσαν: Allen Crabbe, Maurice Harkless
  • Aποχωρίστηκαν: Cliff Alexander, Gerald Henderson (PHI), Brian Roberts (CHA)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Στο Portland έβαλαν πέρσι τις βάσεις για κάτι πολύ καλό πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε και τώρα ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα. Ο υπέροχος Evan Turner συνιστά τρομακτική αναβάθμιση στα guards, ο Ezeli θα μπει και αυτός στο πακέτο των μέτριων αλλά ελπιδοφόρων ψηλών των Blazers και φυσικά ο Shabazz Napier θα αποδείξει ότι αποτελεί άλλο ένα καλοκαιρινό λάθος του Rob Hennigan που τον άφησε να φύγει για το τίποτα, καλύπτοντας τη θέση πίσω από τον Dame Lillard.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; $ 330 εκατ. δολάρια θα πάρουν οι Lillard, McCollum, Turner και Crabbe για να καλύψουν τις θέσεις του back court για το Portland. Και αν για τους δύο πρώτους τα ποσά είναι δικαιολογημένα, τα 36 μύρια για δύο παίκτες που πιθανότατα θα έρθουν από τον πάγκο, μαζί με τα υπόλοιπα συμβόλαια, στερούν από τους Blazers οποιαδήποτε δυνατότητα ευελιξίας, και ουσιαστικά κλειδώνουν ένα συγκεκριμένο κορμό για την ομάδα του Stotts που μπορεί πέρυσι να μην έφτασε και πολύ μακριά από το ταβάνι του.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Ένα μαγευτικό βράδυ με μια παρέα που γνώρισες σε μια παραλία γίνεται η αφορμή για να αλλάξετε τηλέφωνα και να κανονίσετε να περάσετε όλο τον Ιούλιο στη Γαύδο. Μήπως, όμως, αυτή η παρέα να φαίνεται τόσο ελκυστική κάτω απλά από το φως των αστεριών, αλλά η δέσμευση των διακοπών είναι υπερβολή και εμπεριέχει το ρίσκο να παίξει ξενέρωμα νωρίς;

Sacramento Kings

  • Πήραν: Arron Afflalo (NYK), Matt Barnes (MEM), Lamar Patterson (ATL), Garrett Temple (WAS), Anthony Tolliver (DET)
  • Rookies: Γιώργος Παπαγιάννης (#13), Malachi Richardson (#22), Skal Labissiere (#28),  Isaiah Cousins (#59)
  • Ανανέωσαν: 
  • Aποχωρίστηκαν: Quincy Acy (DAL), Marco Belinelli (CHA), Caron Butler, Seth Curry (DAL), Rajon Rondo (CHI)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι για να δούμε τον Vlade Divac να εκμεταλλεύεται τη βιασύνη άλλων GMs παίρνοντας το #22 pick με αντάλλαγμα τον απογοητευτικό Bellineli και μάζεψε τα draft picks #13 και #28 μαζί με τον Bogan Bogdanovic για το όγδοο pick του φετινού draft. Και στη συνέχεια στο draft έπαιξε και φάση τύπου Memento, καθώς οι Kings έκαναν τις επιλογές τους, οι οποίες θα είχαν περισσότερο νόημα αν τις βλέπαμε αντίστροφα καθώς επέλεξαν τον Isaiah Cousins στο #59, που θα γίνει ένα πολύ καλό back-up point guard, και επιπλέον θα βοηθήσει στο να χρησιμοποιηθούν οι εμφανίσεις που θα έχουν ξεμείνει στην αποθήκη όταν αποχωρίσει ο Boogie. Πήραν το #2 του φετινού  draft – αν γινόταν πέρυσι – στο #28, τον Αϊτινό Labissiere, και τον παίκτη με το πιο εντυπωσιακό ημίχρονο στo φετινό March Madness στο #22. Και μετά (δηλαδή πριν) τον Γιώργο Παπαγιάννη στο #13.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Η επιλογή του Παπαγιάννη έχει λοιδωρηθεί και στα διεθνή media και στην σελίδα μας, αλλά το κυριότερο εξόργισε τον DeMarcus. Στη θέση του point guard καθυστέρησαν δραματικά, και έχουν φθάσει στο σημείο να ρίχνουν τα βλέμματα τους στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, με κίνδυνο να προκαλέσουν τέτοιο ανθελληνικό κύμα στην ευρύτερη περιοχή της California, που να είναι ικανό να προκαλέσει πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων μεταναστών.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: “Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια”, αλλά οι Sacramento Kings το μόνο που κάνουν με μαθηματική ακρίβεια τα τελευταία χρόνια είναι να χτίζουν σαν παιδάκια στην παραλία καστράκια με την άμμο που μέσα στη χρονιά γκρεμίζονται με το πρώτο κύμα. Δεν είναι όλες τους οι κινήσεις κακές, αρκετές μάλιστα μοιάζουν έξυπνες, αλλά το ένοχο παρελθόν των Kings μας αφήνει σίγουρους πως με κάποιο τρόπο το κάστρο θα γκρεμιστεί και φέτος. Πιθανότατα με κάποιο κανόνι που θα βαρέσει ο Cousins.
Λασπόλουτρα στη Νεκρά Θάλασσα για τον Boogie puns intented

Λασπόλουτρα στη Νεκρά Θάλασσα για τον Boogie #punsintented.

San Antonio Spurs

  • Πήραν: Pau Gasol (CHI), Dewayne Dedmon (ORL), David Lee (DAL)
  • Rookies: Dejounte Murray (#29), Ryan Arcidiacono (U), Bryn Forbes (U), Dāvis Bertāns(#42/2011), Livio Jean-Charles (#28/2013).
  • Ανανέωσαν: Manu Ginobili
  • Aποχωρίστηκαν: Boris Diaw (UTA), Tim Duncan, Boban Marjanovic (DET), David West (GSW).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Ο Tim Duncan είχε παραχωρήσει τον τίτλο του πρωταγωνιστή εδώ και καιρό στον Kawhi Leonard, ωστόσο η αποχώρηση του είναι προφανώς το γεγονός που σημάδεψε το καλοκαίρι στο San Antonio. Όντας ικανοποιημένοι από την περσινή σεζόν, αντικατέστησαν τον Duncan με ό,τι πιο κοντινό υπήρχε στην αγορά, τον κατά τέσσερα ολόκληρα χρόνια νεώτερο του Pau Gasol. Κατά τα άλλα, αντικατέστησαν τον Marjanovic με τον Dedmon για τον ρόλο του rim protector και τον David West με τον David Lee για τον ρόλο του μπαλαδόρου βετεράνου ψηλού.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Καταλαβαίνουμε την ευφορία που τους έπεσε ο Murray στο #29, αλλά ο Dejounte θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια για να αποτελέσει μία λύση για το πρόβλημα αθλητικότητας που υπάρχει στον άσο. Και μπορεί οι Gasol και Ginobili να αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους καβλάντηδες του αθλήματος εδώ και χρόνια, αλλά τα σχεδόν τριάντα εκατομμύρια που θα λάβουν φέτος θα στοιχειώσουν το San Antonio όταν βλέπουν τους Roberson και Adams αυτού του κόσμου να αποτελούν τέτοιο πρόβλημα στα playoffs. Παρεμπιπτόντως, οι πιθανότητες ο μυαλωμένος Ryan Arcidiacono να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει θέση στο rotation των Spurs μας αρέσουν πάρα πολύ για να μην τις αναφέρουμε.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Λάμπρος Κωνσταντάρας, αλλά και Leonard Cohen, στην Ύδρα. Διαχρονική αξία.
Δεν είναι πρόσφατη φώτο, αλλά η ευφορία του Kawhi στην παράσταση του Hamilton συμπυκνώνει τη διάθεσή μας τον Αυγουστου στην πόλη

Δεν είναι πρόσφατη φώτο, αλλά η ευφορία του Kawhi στην παράσταση του Hamilton συμπυκνώνει τη διάθεσή μας τον Αυγουστο στην πόλη

Utah Jazz

  • Πήραν: Boris Diaw (SAS), George Hill (IND), Joe Johnson (MIA)
  • Rookies: Joel Bolomboy (#52), Marcus Paige (#55), Tyrone Wallace (#60), Quincy Ford (U)
  • Ανανέωσαν: –
  • Aποχωρίστηκαν: Trevor Booker (BKN), Trey Burke (WAS), το #12 του draft
  • Τι σκεφτόντουσαν; Πώς θα αποφύγουν την υποψηφιότητα για το threepeat στον τίτλο της ανερχόμενης-δύναμης-που-στο-τέλος-απογοητεύει. Γι’ αυτό τον λόγο έφεραν επιτέλους έναν κανονικό point guard να καθοδηγεί την ομάδα μετά από χρόνια. Ο George Hill δεν είναι All-Star, αλλά τουλάχιστον μπορεί να κατεβάσει την μπάλα και να ξεκινήσει την επίθεση.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Ενεσούλες εμπειρίας με τους Boris Diaw και Joe Johnson να βοηθάνε τα νέα παλικάρια των Jazz να βρούνε τον δρόμο τους. Και ο Hill είναι αρκετά καλός ώστε να αναλάβει την καθοδήγηση της επίθεσης της Utah, αλλά όχι αρκετά καλός ώστε να έχει πρόβλημα να κάτσει στον πάγκο στην ακραία περίπτωση που ο Dante Exum αποδειχτεί κάτι καλύτερο από μία γιγαντιαία απογοήτευση.
  • Καλοκαιρινές σκέψεις: Διακοπές στο δροσερό βουνό με μπύρες και βουτιές στη λίμνη και άσε τους άλλους να συνωστίζονται στις παραλίες.

cover-e1425213626871

 

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.

References
1 Δηλαδή τον Μαντζούκα.