“NBA Last Month Tonight”, by The Ball Hog: East Edition

Posted on Aug 4 2016 - 12:29pm by Mitsos Mavrakis
Categorized as
2119
Tagged as

Με ένα εντυπωσιακό NBAικό καλοκαιρινό παζάρι να έχει σχεδόν πια ολοκληρωθεί και να μην απομένουν παρά τα μερεμέτια, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στις κινήσεις των ομάδων, τόσο κατά το draft όσο και στην free agency, να τις αναλύσουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς σκεπτόντουσαν όταν τις αποφάσιζαν. Πασχίζοντας να ολοκληρώσουμε το κείμενο ανεπηρέαστοι από τις εικόνες σε παραλίες που κατέκλυζαν  το timeline μας, και μετρώντας τις μέρες μέχρι να καταλήξουμε και εμείς να παίζουμε στην άμμο με το φτυαράκι και τα κουβαδάκια μας, οι εικόνες των διακοπών μας έγιναν ένα με τις εξελίξεις στο μαγικό πλανήτη του ΝΒΑ.

Κανένα πρόβλημα, όμως, καθώς οι δύο Μήτσοι του Ball Hog, Μαντζούκας και Μαυράκης, γράφουν για όλα τα παραπάνω.

Mετά τη Δύση, συνεχίζουμε με την Ανατολή:

         Atlanta Hawks
  • Πήραν: Dwight Howard (HOU), Jarrett Jack (BRK), Malcolm Delaney
  • Rookies: Taurean Prince (#12), DeAndre Βembry (#21) , Isaia Cordinier (#44)
  • Ανανέωσαν: Kent Bazemore, Kris Humphries, Mike Muscala
  • Aποχωρίστηκαν: Al Horford (BOS), Lamar Patterson (SAC), Jeff Teague (IND).
  • Τι σκεφτόντουσαν; O Dwight Howard μπορεί να έχει γίνει πλέον ανέκδοτο, αλλά διαχρονικά είναι ο καλύτερος center της λίγκας στα playoffs. Ίσως αν έπαιζε στο σπίτι του να είχε αυτό το έξτρα κίνητρο για να γίνει ξανά κυρίαρχος της ρακέτας. Ο Jeff Teague έπρεπε να φύγει για να περάσουν τα ηνία της ομάδας στον Dennis Schroeder, όπως και έγινε, αλλά το αντάλλαγμα μάλλον ήταν μικρό. Το κενό στα φτερά της ομάδας καλύφθηκε μέσω του draft με τους Bembry και Prince, και έστω ο ένας από τους δύο να τους βγει, θα πρέπει να μείνουν ικανοποιημένοι.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να ανανεωθεί η ομάδα που το ταβάνι της είναι η συνάντηση και το επικείμενο sweep από τους Cavs, αλλά μήπως αφαιρώντας από την ομάδα τους Teague και Horford  καταφέρνουν να αποφύγουν το sweep απλά και μόνο επειδή δε θα περάσουν τον πρώτο γύρο των playoffs;
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Αυτή η όμορφη καντίνα στην αμμουδιά που παρείχε όλα τα απαραίτητα και έκανε ακόμη πιο ειδυλλιακό το σκηνικό της παραλίας, την οποία ο ιδιοκτήτης στην προσπάθεια να μαζέψει περισσότερο κόσμο μετέτρεψε σε αυθαίρετο κιτς μπιτσόμπαρο με εκκωφαντική μουσική.
O Kyle Korver περνάει τις διακοπές του στην παραλία. Εδώ κουβαλώντας ένα βραχο 40 κιλών για 9 χιλιόμετρα στο βυθός της θάλασσας

O Kyle Korver περνάει τις διακοπές του στην παραλία. Εδώ κουβαλώντας ένα βραχο 40 κιλών για 9 χιλιόμετρα στο βυθό της θάλασσας

       Boston Celtics
  • Πήραν:  Al Horford (ATL), Gerald Green (MIA)
  • Rookies: Jaylen Brown (#3), Guerschon Yabusele (#16), Ante Zizic (#23), Demetrius Jackson (#45), Ben Bentil (#51), Abdel Nader (#58)
  • Ανανέωσαν: Tyler Zeller
  • Aποχωρίστηκαν: Jared Sullinger (TOR), Evan Turner (POR)
  • Τι σκεφτόντουσαν; “Καλά έχουμε ένα σκασμό picks και όποιος θέλει να κάνει rebuild θα τρέξει στην αγκαλιά μας. Κλείσαμε και τον Horford, θα συνεχίσουμε με Durant και Butler ή μήπως τον Cousins;” First World Problems.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Οι Celtics προσπαθούν εδώ και δύο χρόνια να κλέψουν ένα αστέρα από κάποια ομάδα που βρίσκεται σε ανάγκη. Όταν δεν βρήκαν κάποια ομάδα στο έλεος τους και αναγκάστηκαν πανικόβλητοι να ντραφτάρουν και τα έξι picks τους, αποδεικνύοντας με τις επιλογές τους πως δεν το είχαν σκεφτεί καν σαν προοπτική. Tελικά αυτοί που κέρδισαν τη μάχη για μια θέση στο ρόστερ της ομάδας ήταν οι Brown, Jackson και Bentil, με τους υπόλοιπους να στασάρονται για το μέλλον. O Horford πάντως είναι εξαιρετική προσθήκη για μία ομάδα που πονούσε στους ψηλούς,  και καθιστά το project των Celtics ακόμα ελκυστικότερο για τους  free agents της επόμενης χρονιάς.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Η στιγμή που έχεις τάξει όλο το χειμώνα στο έτερο ήμισυ διακοπές στις Μαλδίβες και μόλις φθάσετε στις Μικρές Κυκλάδες ξινίζει τα μούτρα.
          Brooklyn Nets
  • Πήραν: Anthony Bennett (TOR), Trevor Booker (UTA), Randy Foye (OKC), Joe Harris (CLE), Jeremy Lin (CHA), Luis Scola (TOR), Greivis Vásquez (MIL), Justin Hamilton.
  • Rookies: Caris LeVert (#20), Isaiah Whitehead (#42), Beau Beech (U), Egidijus Mockevicius (U)
  • Ανανέωσαν: –
  • Aποχωρίστηκαν: Markel Brown, Wayne Ellington (MIA), Jarrett Jack (ATL), Sergey Karasev, Shane Larkin, Willie Reed (MIA), Henry Sims, Donald Sloan, Thaddeus Young (IND).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ό,τι και να σκεφτόντουσαν, δεν μπορούσαν να το υλοποιήσουν. Παρά το μεγάλο απόθεμα δολαρίων που υπήρχε, κανένας αξιόλογος παίκτης δεν θα προτιμούσε να πάει στο Brooklyn, τουλάχιστον όχι αν είχε και άλλη επιλογή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως αν και έφυγαν τέσσερις βασικοί παίκτες, κανένας από τους αφιχθέντες δεν ξεκινούσε βασικός στην περσινή του ομάδα. Δύο μάλιστα, οι Bennett και Harris, δεν ξεκινούσαν ούτε αναπληρωματικοί. Ας περάσουν τα επόμενα δύσκολα δυο-τρία χρόνια και μετά όταν θα ξαναέχουμε επιλογές στο draft βλέπουμε.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Μετά τον Chris McCullough πέρυσι και φέτος η επιλογή τους στον πρώτο γύρο του draft ήταν ο κατ’εξακολούθηση τραυματίας Caris LeVert και στο δεύτερο γύρο πήγαν με τον ιδιοσυγκρασικό Whitehead. Τόσοι ελεύθεροι παίκτες σε μικρή ηλικία ήταν διαθέσιμοι και από την στιγμή που δεν τους έκατσαν οι μέχρι τώρα παγκίτες Tyler Johnson και Allen Crabbe, αντί να ρισκάρουν σε κάποιο νεαρό παίκτη που θα μπορούσε να αποτελέσει ελπίδα για το μέλλον της ομάδας πήραν βετεράνους ρολίστες από το πανέρι.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Το εγκαταλελειμμένο Ξενία Πάρνηθας υπό νέα διοίκηση που προσπαθεί να περισώσει τα ασυμμάζευτα.
Το απόκοσμο ερείπιο της Πάρνηθας

Το απόκοσμο ερείπιο της Πάρνηθας, το Brooklyn είναι παρόμοιο μαγαζί γωνία.

       Charlotte Hornets:
  • Πήραν: Marco Belinelli (SAC), Roy Hibbert (LAL), Brian Roberts (POR), Ramon Sessions (WAS), Christian Wood (PHI)
  • Rookies: –
  • Ανανέωσαν: Nicolas Batum, Jeremy Lamb, Marvin Williams
  • Aποχωρίστηκαν: Troy Daniels (MEM), Al Jefferson (IND), Courtney Lee (NYK), Jeremy Lin (BKN).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Ένα βίωμα έχει πληγώσει το συλλογικό ασυνείδητο των κατοίκων της Νότιας Καρολίνας και δεν εννοούμε την οδυνηρή για αυτούς ήττα τους στον Αμερικάνικο εμφύλιο. Η διετία του 2011-13 πλανάται σαν φάντασμα πάνω από την Queen City. 7-59 ήταν το ρεκόρ την πρώτη χρονιά και στο draft η ανταμοιβή για αυτή την ταπείνωση ήταν ο Michael Kidd-Gilchrist αντί για τον “Φρύδια” και 21 νίκες την επόμενη χρονιά με έπαθλο τον Cody Zeller στο draft. Ποιος να τους κατηγορήσει, λοιπόν, που μόλις είδαν την ομάδα να παλεύει για να περάσει στο δεύτερο γύρο των playoffs να έσπευσαν να ανανεώσουν τα βασικά τους forwards, νοιώθοντας δικαιωμένοι για την περσινή επένδυση στον Batum. Έμεινε και ο Marvin Williams που σαν stretch four ανακάλυψε το νόημα της ζωής και ήρθε ο  Hibbert στα χέρια του μοναδικού προπονητή που είναι ικανός να του αναστήσει την καριέρα.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Ο συμβιβασμός με την μετριότητα των Hornets αντανακλά ευθέως την άρνηση της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας να αλλάξει το ομοφοβικό νομοσχέδιο ΗΒ2 που τους στέρησε το φετινό All Star game. Οι Hornets έχασαν το καλοκαίρι το βάθος στον πάγκο τους και απλά ανανέωσαν έναντι ακριβού αντίτιμου τους παίκτες που έκαναν πέρυσι την καλύτερή τους χρονιά και ενίσχυσαν την ομάδα με δύο μεγάλες απογοητεύσεις, τον Hibbert και τον Bellineli. Βασικά η προσμονή της παρουσίας του Hibbert για να βελτιωθεί η ομάδα είναι ενδεικτική του τέλματος στο οποίο βρίσκεται η Charlotte. Αλλά η ομάδα που αρνήθηκε την προσφορά τεσσάρων draft picks των Celtics απλά για να επιλέξει τον Frank Kaminsky έχει επιλέξει το ταβάνι της που θα φθάνει, παρά την εξαιρετική δουλειά του Steve Clifford.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις:  Τα ΚΤΕΛ δεν είναι κάτι φαντασμαγορικό, αλλά τη δουλειά τους την κάνουν. Έχουν κλιματισμό και είναι σχετικά αναπαυτικά, και καθώς οι λουόμενοι προτιμούν τα λεωφορεία έχουν πάντα χώρο για να αράξεις πριν και μετά την μάχη με τα κύματα. Παρά τη σχετική αποτελεσματικότητά τους με χαμηλό κόστος προκαλούν μια φθορά καθώς έχουν την ταλαιπωρία στη”φύση” του και αναπόφευκτα μετά από λίγο θα αποστρέψεις το κεφάλι προς οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Σαν να παρακολουθείς έναν αγώνα των Hornets.
Batum & Kaminsky

Batum και Kaminsky κάνουν team-bonding στη Disneyland

       Chicago Bulls
  • Πήραν:  Dwyane Wade (MIA), Isaiah Canaan (PHI), Spencer Dinwiddie (DET), Jerian Grant (NYK), Robin Lopez (NYK), Rajon Rondo (SAC)
  • Rookies: Denzel Valentine (#14), Paul Zipser (#48)
  • Ανανέωσαν: –
  • Aποχωρίστηκαν: Cameron Bairstow, Aaron Brooks (IND), Mike Dunleavy (CLE), Pau Gasol (SAS), Justin Holiday (NYK), E’Twaun Moore (NOP), Joakim Noah (NYK), Derrick Rose (NYK).
  • Τι σκεφτόντουσαν; “Η ομάδα θα χτιστεί φέτος για να παίξει ένα γρήγορο μπάσκετ με πολύ τρίποντο, όπως ακριβώς ευαγγελίζεται ο Fred Hoiberg, με ηγέτη τον Jimmy Butler ή τον Andrew Wiggins ή τον Kris Dunn”. “Οκ, ας πάρουμε τον Robin Lopez για να βγουν τα μισθά”. “Ωχ, ο  Rajon Rondo είναι ελεύθερος, τρελή ευκαιρία”. “Αμάν, ο Dwayne Wade έφυγε από το Miami, ευκαιρία να τον φέρουμε σπίτι και να καλοπιάσουμε τους οπαδούς μας που ξενέρωσαν με τη φυγή του Rose”. Ενιαία δομημένη σκέψη δεν υπήρχε, απλά μια σειρά από λαμπάκια που άναβαν πάνω από τα κεφάλια των παραγόντων της ομάδας.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Το πιο αταίριαστο backcourt της λίγκας σε μία ομάδα χτισμένη πάνω στις στιγμιαίες εμπνεύσεις των παραγόντων που πήραν τον προγραμματισμό της ομάδας, τον πέρασαν μέσα από τον καταστροφέα εγγράφων και μετά έβαλαν φωτιά στις λωρίδες χαρτιού που προέκυψαν, με μία πεντάδα που είναι ικανή να οδηγήσει τον Fred Hoiberg στην παραφροσύνη.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Κανονίζοντας για διακοπές και προσκαλώντας σχεδόν εθιμοτυπικά όποιον άνθρωπο βρεθεί μπροστά σου, βρίσκεσαι σε ένα πλοίο με προορισμό νησί της άγονης γραμμής με τους κάγκουρες πρώην συμμαθητές/ριες, τους φυσιοδίφες συμφοιτητές/ριες, τους κυριλέ νυν συναδέλφους και κάτι εσχάτως χωρισμένους που τα έπιναν στο δίπλα σκαμπό του μπαρ. Εκρηκτικό μείγμα και από εκεί που φέτος οι διακοπές θα ήταν χαλαρές, καταλήγουν ασκήσεις ισορροπίας.
       Cleveland Cavaliers
  • Πήραν: Chris Andersen (MEM), Mike Dunleavy (CHI)
  • Rookies: Kay Felder (#54)
  • Ανανέωσαν: LeBron James, Richard Jefferson, James Jones, Jordan McRae
  • Aποχωρίστηκαν: Matthew Dellavedova (MIL), Sasha Kaun, Timofey Mozgov (LAL), Dahntay Jones
  • Τι σκεφτόντουσαν; Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Έχουμε τον LeBron, ας τον κρατήσουμε χαρούμενο και ας αφήσουμε τους Avengers που σχηματίστηκαν στο Oakland να τον ρίξουν από το θρόνο, εκνευρίζοντας τον αρκετά ώστε να επιστρέψει ακόμη πιο αγριεμένος.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Οι απέναντι ενισχύθηκαν. Είναι κατανοητό το μεθύσι του τίτλου, αλλά όταν οι Warriors θα παρουσιαστούν τόσο ενισχυμένοι, το Cleveland θα παρατάξει απέναντι τους το κλισέ “ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει”. Η τελευταία άμυνα του Kevin Love απέναντι στον Steph Curry είναι το τυράκι που τρώνε οι  Cavs χάνοντας μια ευκαιρία να ενισχυθούν και αυτοί με τη σειρά τους προκειμένου να αντικρίσουν τους Warriors στα μάτια. Ο Κay Felder έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει το αγαπημένο παιδί της πόλης, κάτι ανάμεσα σε Nate Robinson και Isaiah Thomas.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Ταξιδάκι για τον μήνα του μέλιτος στην Σαντορίνη, τίποτα δεν μας ακουμπάει, μεθυσμένοι ακόμα από την τελετή του γάμου και το πάρτι μετά, και προφανώς στο χέρι λαμπυρίζει ακόμα το δαχτυλίδι.
Ας είχαν εξελιχθεί τα παιχνίδια μετά το 3-1 όπως περιμέναμε και ο LeBron θα είχε κατεβάσει τους Avengers

Ας είχαν εξελιχθεί τα παιχνίδια μετά το 3-1 όπως περιμέναμε και ο LeBron θα είχε αναγκαστεί να κατεβάσει τους δικούς του Superfriends

#9 Detroit Pistons
  • Πήραν: , Jon Leuer (PHX), Boban Marjanovic (SAS), Ish Smith (PHI), Ray McCallum (MEM).
  • Rookies: Henry Ellenson (#18), Michael Gbinije (#49)
  • Ανανέωσαν: Andre Drummond
  • Aποχωρίστηκαν: Joel Anthony, Steve Blake, Spencer Dinwiddie (CHI), Jodie Meeks (ORL), Anthony Tolliver (SAC).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Η ομάδα πάει καλά. Ψυχραιμία, έχουμε τον κορμό, ας κάνουμε έξυπνες, προσεγμένες, διακριτικές κινήσεις κι ας περιμένουμε τα επόμενο βήμα να έρθει φυσιολογικά. Καταπληκτική offseason, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι είχε ήδη δύο πολύ καλούς παίκτες (Tobias Harris, Marcus Morris) που παίζουν άνετα ως stretch fours, και το καλοκαίρι επέλεξαν να τους διπλασιάσουν, παίρνοντας τον Jon Leuer και τον κλώνο του στο draft, τον Henry Ellenson. Η κεντρική ιδέα είναι σαφής: ένας πύργος κάτω από την ρακέτα, που όταν δεν είναι ο Drummond, θα είναι ο ακόμα πιο πύργος Boban Marjanovic, και γύρω του τύποι που θα ακροβολίζονται για να σουτάρουν, με την ελπίδα κάποιος από όλους να αποδειχθεί αντάξιος του Rashard Lewis στο προηγούμενο μεγάλο δημιούργημα του Van Gundy. O Ish Smith, που ήρθε αθόρυβα, απέδειξε ότι τον ρόλο του αναπληρωματικού point guard μπορεί να τον σηκώσει με ευκολία, αλλά ούτως ή άλλως, σε μία ομάδα που τον Reggie Jackson ντούμπλαρε ο Steve Blake, ακόμα και ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα συνιστούσε αναβάθμιση. Ακόμα και ο Ray McCallum για τρίτος κοντός είναι εξαιρετικό deal. Πολύ καλές κινήσεις από τους Pistons, και μάλιστα χωρίς να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Ό,τι είπαμε και πιο πάνω. Από την στιγμή που το σκέφτηκε ο Stan Van Gundy, σημαίνει ότι ισχύει. Κανείς δεν πάει κόντρα στον Stan. Όπως ανέφερε και το Sports Illustrated κατατάσσοντας τους προπονητές των ομάδων σύμφωνα με το πόσο επιτυχημένοι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ θα ήταν, ο Van Gundy θα ήταν πάνω από τους Popovich, Kerr, γιατί κανείς δεν μπορεί να του εναντιωθεί. “Yes, we Stan!”.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Νεαροί γονείς κάνουν διακοπές στο πατρικό και σε μια προσπάθεια να αναθερμάνουν τη σχέση, αφήνουν τα παιδάκια σε φωνακλά θείο, θαμώνα του τοπικού καφενείου. Επιστρέφοντας για να τα παραλάβουν με έκπληξη διαπιστώνουν πως ο θείος αντί να τους μάθει τα μυστικά της ρετσίνας, τα πόρωσε φωνάζοντας “Form a Fucking Wall” και τα έβαλε να χτίσουν το μεγαλύτερο κάστρο από άμμο των Βαλκανίων, σε σημείο που τα παιδιά έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως θα βάλουν την αρχιτεκτονική πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό μετά από μια δεκαετία.
Σε ρόλο του κυρίου Κλιάφα ο LeBron

Σε ρόλο του κυρίου Κλιάφα ο LeBron

        Indiana Pacers
  • Πήραν: Aaron Brooks (CHI), Jeremy Evans (DAL), Al Jefferson (CHA), Jeff Teague (ATL), Thaddeus Young (BKN)
  • Rookies: Georges Niang (#50)
  • Ανανέωσαν: –
  • Aποχωρίστηκαν: George Hill (UTA), Jordan Hill (MIN), Solomon Hill (NOP), Ian Mahinmi (WAS)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Πως θα υλοποιήσουν τη μετάβαση από την ομάδα των τριών Hill στο παρκέ, στην ομάδα χωρίς κανέναν Hill. Την ανάγκη να αφήσουν πίσω την ομάδα του Frank Vogel και να παρατάξουν ένα σύνολο που θα μπορεί και να σκοράρει συγκροτημένα, πέρα από το να πνίγει τον αντίπαλο και να περιμένει από τον Paul George να καθαρίσει μπροστά. Γι’ αυτόν τον λόγο βγήκαν επιθετικά στο παζάρι, και με αστραπιαίες κινήσεις, όσο οι υπόλοιποι περίμεναν τις αποφάσεις των free agents, έκλεισαν καλά deals τσιμπώντας τον Jeff Teague ως αντικαταστάτη του George Hill, και τον Thaddeus Young για την θέση του power forward, την θέση που η ομάδα πονούσε περισσότερο πέρσι. Ο Al Jefferson σε τιμή ευκαιρίας θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο περσινός παραγκωνισμός του ήταν άδικος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει την ανάπτυξη του Myles Turner, καθώς σίγουρα μπορεί να του διδάξει κάποια πράγματα παραπάνω για το πως να κινείται στη ρακέτα σε σχέση με τους Ian Mahinmi και Jordan Hill.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Εντάξει η ομάδα έγινε πιο γρήγορη, αλλά πως θα παίξει “μοντέρνο” μπάσκετ δίχως έστω έναν καλό σουτέρ τριών πόντων στην πεντάδα της; Γιατί καλή η ταχύτητα και τα χαμηλά σχήματα, αλλά αν δεν μπαίνουν τα τρίποντα δεν ανοίγει το γήπεδο. Η Indiana φαίνεται σαν να επέλεξε τους παίκτες πρωτίστως σύμφωνα με τα ονόματά τους δίχως να έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με το ταίριασμα μέσα στο παρκέ.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Βατραχοπέδιλα, μάσκα και στην Indiana βγήκανε με το ψαροντούφεκο για μια καλή ψαριά, και χτυπήσανε το ένα λαβράκι μετά το άλλο. Τώρα, όπως και με τις καλοκαιρινές μεταγραφές, στο ψάρεμα ο ενθουσιασμός της καλής ψαριάς δεν εξασφαλίζει και το ανάλογο γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο εξαρτάται από τις ικανότητες του μάγειρα μετά. Στην περίπτωσή μας, του Nate McMillan.
Μόνο ο Paul George έμεινε πίσω από τους λάτρης του ψαρέματος και είναι ευκαιρία να επιδωθεί σε μια νεανικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με τους νέους συμπαίκτες του.

Αυτή ήταν η παλιά, καλή Indiana. Μια ομάδα τόσο βαρετή, αργόσυρτη και macho που είναι απολύτως αναμενόμενο το αγαπημένο τους χόμπι να ήταν το ψάρεμα.

        Miami Heat
  • Πήραν: Luke Babbitt (NOP), Wayne Ellington (BKN), James Johnson (TOR), Willie Reed (BKN), Dion Waiters (OKC), Derrick Williams (NYK), Okaro White, Rodney McGruder
  • Rookies: Stefan Jankovic (U)
  • Ανανέωσαν: Hassan Whiteside, Tyler Johnson, Udonis Haslem
  • Aποχωρίστηκαν: Luol Deng (LAL), Joe Johnson (UTA), Dwyane Wade (CHI), Gerald Green (BOS)
  • Τι σκεφτόντουσαν; Από ό,τι αποδείχτηκε, σκεφτόντουσαν το πως θα μπορέσουν να ξεφορτωθούν τον Dwyane Wade. O Pat Riley απέδειξε ότι συναισθηματισμοί δεν χωράνε στην διοίκηση της φαμίλιας ομάδας, και έκρινε πως συμφέρει την ομάδα να προχωρήσει χωρίς τον καλύτερο παίκτη της ιστορίας της. Τον αντικατέστησε με έναν άλλο DW λόγω συνήθειας, τον Dion Waiters, που υπέγραψε με το 1/5 των χρημάτων που περιμέναμε να πάρει, και προσέθεσε αρκετούς ρολίστες για να ενισχύσει τον περσινό αδύναμο πάγκο. Ταυτόχρονα, στην πιο σημαντική κίνηση του, κράτησε τον Whiteside, έναν από τους πιο περιζήτητους free agents στο Miami, κάνοντας του μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; To Miami προσπαθεί να διατηρήσει την εικόνα της περιοχής που είναι ιδανικός προορισμός για τους free agents. Η διελκυστίνδα με τον Chris Bosh για το κατά πόσο θα του επιτρέψουν να αγωνιστεί και το μίζερο φινάλε της σχέσης τους με τον Wade, δεν μπορούν να δημιουργήσουν και τους καλύτερους των συνειρμών στους μελλοντικούς στόχους των Heat. Η ομάδα στηρίζεται πάνω σε ένα παίκτη που δεν ξέρουμε αν θα ξανά-αγωνιστεί, έναν Ευρωπαίο guard που έχει πατήσει τα πρώτα -άντα, ένα ταλαντούχο center που αγωνιζόταν στον Λίβανο πριν από μία τριετία, τα δύο περσινά rookies και έναν undrafted νεανία που βρέθηκε να πληρώνεται από μια τρέλα της στιγμής των Nets. Και τον Dion Waiters…
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Έχεις μόλις χωρίσει από μια σχέση χρόνων δίχως να υφίσταται κάποιος προφανής λόγος πέραν από μια κρίση ηλικίας που δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση πως περνάς δεύτερα νιάτα. Πας, λοιπόν, διακοπές σε νησί (Κουφονήσια, Αντίπαρο) όπου εγγυημένα θα έχεις τις ευκαιρίες σου για περιπέτειες. Δεν είσαι έτοιμος για κάτι σοβαρό, έχεις όμως ένα σεξ-απίλ και έναν εγωισμό να θρέψεις, οπότε την πέφτεις σε οτιδήποτε κινείται με αποτέλεσμα να σου κάθονται μόνο μέτριες – στην καλύτερη – περιπτώσεις.
pat riley

O Pat Riley ενώ εξηγεί στον Dwyane Wade ότι το μέλλον του δεν βρίσκεται στην φαμίλια του Miami

       Milwaukee Bucks
  • Πήραν: Matthew Dellavedova (CLE), Mirza Teletovic (PHX).
  • Rookies: Thon Maker (#10), Malcolm Brogdon (#36).
  • Ανανέωσαν: Miles Plumlee
  • Aποχωρίστηκαν: Jerryd Bayless (PHI), O.J. Mayo, Greivis Vásquez (BKN), Damien Inglis, Johnny O’ Bryant.
  • Τι σκεφτόντουσαν; Ότι το μοναδικό πραγματικά καλό πράγμα που έχει συμβεί στο Milwaukee τα τελευταία χρόνια είναι όταν ο Hammond άφησε άφωνους τους πάντες ρισκάροντας και επιλέγοντας στο draft έναν άγουρο ανέτοιμο νεαρό χωρίς εμφανή θέση στο παρκέ με τεράστια χέρια και τρομακτικά αθλητικά προσόντα. Οπότε γιατί να μην ξανακάνουν ακριβώς το ίδιο;
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Ο χρόνος κυλάει υπέρ των Bucks, καθώς όσο περισσότερο περνάει, τόσο βελτιώνονται οι νεαροί πρωταγωνιστές της ομάδας. Με αυτό το δεδομένο, και πέρα από το προαναφερθέν ρίσκο με τον Thon Maker, στο Milwaukee επέλεξαν να ενισχύσουν την ομάδα ορθολογιστικά, να φέρουν τον Teletovic, κάποιον που να μπορεί να σουτάρει και πιο πίσω από τα πέντε μέτρα, σε αντίθεση δηλαδή με το υπόλοιπο 95% του ρόστερ. Ο Mat Dellavedova από την άλλη, που αντικαθιστά τους Bayless και Vasquez στον ρόλο του αναπληρωματικού point guard, δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο στο σύνολο, αφού φέρνει στις αποσκευές του φρικιαστικά σκληρή άμυνα και μέτριο σουτ από την περιφέρεια. Τα χέρια του πάντως παραείναι κοντά για το Milwaukee.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Πιο φετιχιστές με τα μακριά άκρα και από γερομερακλή που περνάει όλο το καλοκαίρι σε παγκάκια της πλατείας Συντάγματος για να βλέπει καλλίγραμμες νεαρές με κοντές φούστες, αλλά καταλήγει να βλέπει κόσμο να υπνοβατεί παίζοντας Pokemon Go.
Το τρομερό wingspan του John Henson βρίσκει ιδανική εφαρμογή

Το τρομερό wingspan του John Henson βρίσκει εφαρμογή

        New York Knicks
  • Πήραν: Joakim Noah (CHI), Derrick Rose (CHI), Justin Holiday (CHI), Brandon Jennings (ORL), Courtney Lee (CHA), Maurice N’dour, Willy Hernangómez, Mindaugas Kuzminskas
  • Rookies: Ron Baker (U), Marshall Plumlee (U).
  • Ανανέωσαν: Sasha Vujacic
  • Aποχωρίστηκαν: Arron Afflalo (SAC), Louis Amundson, José Manuel Calderón (LAL), Langston Galloway (NOP), Jerian Grant (CHI), Robin Lopez (CHI), Kevin Seraphin, Derrick Williams (MIA), Tony Wroten (MEM), Amar’e Stoudemire, Cleanthony Early
  • Τι σκεφτόντουσαν; Το πως θα κάνουν την ομάδα ανταγωνιστική as soon as possible. Με δεδομένο ότι draft picks δεν υπήρχαν, σημαντικά assets επίσης δεν υπήρχαν, μοναδική διέξοδος αποδείχτηκε η προσέλκυση ποιοτικών παικτών που οι υπόλοιπες ομάδες απέφευγαν λόγω των ρίσκων που τους συνόδευαν. Ταυτόχρονα η κάλυψη των υπόλοιπων θέσεων με στοιχηματάκια από την Ευρώπη, κάποια εύκολα να βγουν, όπως το περσινό pick τους, ο Ισπανός Willy Hernangomez, που θα κάνει ντεμπούτο ταυτόχρονα με τον αδερφό του, κάποια πιο δύσκολα να βγουν, όπως ο Mindaugas Kuzminskas, που έλαμψε πέρσι με την φανέλα της Malaga. Ας είμαστε σοβαροί όμως, καθώς υπήρξαν και κάποια παντελώς ανεξήγητα, αφού η προσφορά του Sasha Vujacic κρίθηκε αρκετά ικανοποιητική ώστε να ανανεώσει. Στα ψιλά γράμματα της offseason, μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό, άλλος ένας αδερφός Plumlee βρήκε τον δρόμο για το ΝΒΑ. Λες και δεν είχαμε αρκετούς ήδη.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Derrick Rose, Brandon Jennings και Joakim Noah είναι μια τριάδα που μαζί με τον Carmelo Anthony θα τρομοκρατούσε την λίγκα. Το 2012. Τέσσερα χρόνια και άπειρους τραυματισμούς μετά, η τριάδα αυτή θα χρειαστεί ένα θαύμα για να πατήσει ταυτόχρονα το παρκέ σε πάνω από 15 αγώνες.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Διακοπές στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού. Παραμονή στα λουτρά μπας και γίνει το θαύμα για τις αρθρώσεις, και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο που ήταν εξαιρετικό κάτι δεκαετίες πριν, άλλα πλέον έχει αφήσει τα καλύτερα χρόνια πίσω του. Μια φθαρμένη χλιδή που ταιριάζει σε ξεπεσμένη αριστοκρατία, όχι αρκετά cult για να θεωρηθεί vintage, και χρονικά αφού η πατίνα του χρόνου είναι πλέον σαν σκουριά. Ποια Αιδηψό, αυτοί οι Knicks θα χρειαστούν δεκαπενθήμερη διαμονή στο Lazarus Pit για να τα πάνε καλά φέτος.
coney5k-1-web

Tα αποδυτήρια των Knicks

        Orlando Magic
  • Πήραν: D.J. Augustin (DEN), Bismack Biyombo (TOR), Jeff Green (LAC), Serge Ibaka (OKC), Jodie Meeks (DET), C.J. Wilcox (LAC).
  • Rookies: Stephen Zimmerman (#41)
  • Ανανέωσαν: Evan Fournier
  • Aποχωρίστηκαν: Dewayne Dedmon (SAS), Ersan Ilyasova (OKC), Brandon Jennings (NYK), Devyn Marble (LAC), Shabazz Napier (POR), Andrew Nicholson (WAS), Victor Oladipo (OKC), Jason Smith (WAS), Draft pick #12.
  • Τι σκεφτόντουσαν; Η πρόσληψη του Frank Vogel ήταν μια πανέξυπνη και καίρια κίνηση. Η προσπάθεια να χτίσουν μια ομάδα ανταγωνιστική που θα αρχίσει να κερδίζει άμεσα, προϋπέθετε την πρόσληψη ενός σατανά των πάγκων, με ειδίκευση στην άμυνα, η οποία πέρσι ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Συνοδεύτηκε με την θωράκιση της ρακέτας με αμυντικούς κολοσσούς, τον Serge Ibaka και τον Bismack Biyombo. Ήρθε και ο Jeff Green για να βοηθήσει επιθετικά, και ο D.J. Augustin να προσφέρει βοήθεια στον Elfrid Payton, και ξαφνικά ένα αξιοπρεπέστατο ρόστερ είναι έτοιμο.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Μα πραγματικά, τι σκεφτόντουσαν; Κανείς δεν καταλαβαίνει. Μέσα σε μία χρονιά ο Hennigan, ο GM του Orlando, κατέστρεψε όσα είχε με κόπο χτίσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι κινήσεις του δεν ήταν απαραίτητα κακές, ωστόσο η συνολικότερη φιλοσοφία με την οποία κινήθηκε δεν είχε λογική. Ο Tobias Harris, κάτοχος ενός από τα καλύτερα συμβόλαια στο ΝΒΑ, δόθηκε με αντάλλαγμα το τίποτα, αφού οι Jennings και Ilyasova αποχαιρέτησαν την ομάδα. Ο Oladipo και ο πολύ ελπιδοφόρος Sabonis δόθηκαν για τον Ibaka, αλλά το συμβόλαιο του τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μείνει, ενώ θα στερήσει πολύτιμα λεπτά από τον Aaron Gordon, πάνω που ο τελευταίος έδειχνε ότι αρχίζει να προσαρμόζεται στους ρυθμούς του ΝΒΑ και να δικαιολογεί την επιλογή του στο #4 του προπέρσινου draft.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Καρπούζι με φέτα. Είναι γεγονός πως υπάρχουν συνάνθρωποι μας που είναι φαν του συγκεκριμένου εδέσματος. Η πατροπαράδοτη φέτα επιτελεί το ρόλο της μέσα σε μια χωριάτικη σαλάτα και το συμπαθές καρπούζι μπορεί να καταναλωθεί μονάχο του, ή με συνοδεία αλκοολούχων ποτών. Αλλά μαζί ακυρώνουν το ένα την ύπαρξη του άλλου. Και Biyombo και Vucevic;! Και Ibaka και Gordon;! Η παρουσία του Jeff Green είναι απλά σαν να βάζει κάποιος ρίγανη στη φέτα που πάει στο καρπούζι.
201508261131085284-640x427

Η αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας των Magic

          Philadelphia 76ers
  • Πήραν: Jerryd Bayless (MIL), Gerald Henderson (POR), Sergio Rodríguez, Dario Saric, Brandon Paul
  • Rookies:  Ben Simmons (#1), Timothe Luwawu (#24), Furkan Korkmaz (#26), James Webb (U), Shawn Long (U)
  • Ανανέωσαν: Hollis Thompson
  • Aποχωρίστηκαν: Isaiah Canaan (CHI), Ish Smith (DET), Christian Wood (CHA).
  • Τι σκεφτόντουσαν; “Trust the process” και τα μυαλά στα κάγκελα. Ούτε φέτος ήταν η χρονιά που η Philadelphia θα προσέλκυε ένα μεγάλο όνομα ως free agent, ούτε φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, έκαναν κάποια ανταλλαγή για να δώσουν ταλέντο και να φέρουν εμπειρία, και η ομάδα πορεύεται με έναν στρατό δημιουργημένο από draft σε draft. Η φετινή χρονιά, ωστόσο, προβλέπεται διαφορετική, καθώς επανέρχεται ο συγκλονιστικά ξεχωριστός Joel Embiid, που στην θητεία του στο κολέγιο μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας, και έρχεται και ο Dario Saric, ο οποίος έκανε θραύση στο προολυμπιακό, έμαθε ό,τι έμαθε δίπλα στον Duda, και έχει όλα τα εχέγγυα για να κάνει καριέρα. Σε αυτούς προστίθεται ο Ben Simmons, o παίκτης τον οποίον περίμεναν όλοι εδώ και δύο χρόνια, και ο οποίος, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό θεματάκι στο σουτ, αναμένεται να αφήσει εποχή. Ο Timothy Luwawu και ο Furkan Korkmaz ήταν καταπληκτικά picks για την θέση που επιλέχθηκαν και ειδικά ο Korkmaz έχει πολύ μεγάλο ταβάνι. Κάτι πινελιές βετεράνων, όπως ο Bayless και ο Henderson είναι αδιάφορες, αλλά η επάνοδος του μουσιού του Sergio Rodriguez στο ΝΒΑ δεν μας αφήνει ασυγκίνητους.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Το ρόστερ είναι λίγο ανισομερές καθώς υπάρχει τρομακτικός συνωστισμός στις θέσεις των ψηλών, ειδικά αν οι Simmons και Saric παίξουν στο “4”, και αρκετά έντονη λειψυδρία στις θέσεις των κοντών. Οι φήμες όλο το καλοκαίρι για την ανταλλαγή ενός από τους Okafor και Noel έδιναν και έπαιρναν, αλλά ως σήμερα παραμένουν και οι δύο στην ομάδα. Ποιος θα πρωτοπαίζει;
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Τόσοι ψηλοί και ούτε ένας σουτέρ στην περιφέρεια ή έστω ένας πατροπαράδοτος point guard που να μπορεί να παίξει και άμυνα. Σαν να περνάς τα καλοκαίρια σου στην Αθήνα, ιδροκοπώντας στα τσιμεντένια τα μεσημέρια και να κάνεις φίλους, και όταν ξεκινάτε για διακοπές να συνειδητοποιείτε πως είστε εφτά μαντραχαλαίοι και θα έπρεπε να έχετε μαζί σας καμιά κοπέλα για να σπάει λίγο το Κ.Ψ.Μ.
O Mojo Picón στην Μύκονο προπονείται για το χειμερινό babysitting

O Mojo Picón στην Μύκονο προπονείται για το χειμερινό babysitting

        Toronto Raptors
  • Πήραν:, Jared Sullinger (BOS)
  • Rookies: Jakob Pöltl (#9), Pascal Siakam (#27), Fred VanVleet (U)
  • Ανανέωσαν: DeMar DeRozan
  • Aποχωρίστηκαν: Bismack Biyombo (ORL), James Johnson (MIA), Luis Scola (BKN)
  • Τι σκεφτόντουσαν;  Marcus Camby, Damon Stoudamire, Vince Carter και Chris Bosh. Και οι τέσσερις είχαν εγκαταλείψει το Toronto μόλις τους είχε δοθεί η ευκαιρία. Η πρωταρχική σκέψη του Masai Ujiri ήταν να διατηρήσει τον DeRozan, όχι απλά λόγω πίστης στις ικανότητές του, αλλά επιπλέον σαν έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης στο μακρόπνοο σχεδιασμό και, το κυριότερο, την ύπαρξη συνέχειας σε μια νικηφόρα ομάδα.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Προερχόμενοι από την μεγαλύτερη, και συνάμα λίγο συμπτωματική, επιτυχία της ιστορίας τους είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα power forward που θα τους επέτρεπε να ανέβουν επίπεδο. Και υπήρχε πληθώρα από δαύτους (Ibaka, Serge και Young, Thaddeus) που ήταν διαθέσιμοι για ένα πακέτο που θα συμπεριλάμβανε τα δύο picks πρώτου γύρου στο draft των Raptors. Και αντ’ αυτού το Toronto έκανε τις δύο συντηρητικότερες επιλογές του πρώτου γύρου (Pöltl και Siakam) για να πέσει στα χέρια τους τουλάχιστον ο Sullinger. Μεγάλη απογοήτευση.
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις:  Μετά από πολλά χρόνια που πήγαινες διακοπές μαζί με την πλέμπα, τυγχάνει να βρεθείς στο νησί προς το τέλος του καλοκαιριού, τότε που η παραλίες είναι σχεδόν ερημικές, πεντακάθαρες και μαγευτικές, τα ξενοδοχεία άδεια και σε τιμές που δεν χρειάζεται να πουλήσεις ένα νεφρό για να διανυχτερεύσεις, και το φαγητό ζεστό. Την επόμενη χρονιά, αφού πεις στον κάθε τυχόντα πόσο φανταστικά πέρασες και διάβασες στις φυλλάδες για το νησί αποκάλυψη του Αιγαίου, επιστρέφεις στο ίδιο νησί τον δεκαπενταύγουστο περιμένοντας να ζήσεις την ίδια ακριβώς μαγευτική εμπειρία. Μάντεψε!
        Washington Wizards
  • Πήραν: Trey Burke (UTA), Ian Mahinmi (IND), Andrew Nicholson (ORL), Jason Smith (ORL), Tomas Satoransky
  • Rookies: Danuel House (U),  Sheldon McClellan (U), Daniel Ochefu (U)
  • Ανανέωσαν: Bradley Beal
  • Aποχωρίστηκαν: Jared Dudley (PHX), Nene Hilario (HOU), Ramon Sessions (CHA), Garrett Temple (SAC).
  • Τι σκεφτόντουσαν; Πως έχουν το καλύτερο νεαρό backcourt της λίγκας και πως αυτοί οι δυο, μαζί με την αίσθηση νοσταλγίας της πατρογονικής εστίας, θα οδηγούσε τον Durant στο να ξεσηκώσει μια σελίδα από τη ζωή του LeBron. Δεν υπολόγιζαν αφενός στο ότι ο KD δεν θα είχε στεφθεί πρωταθλητής και αφετέρου στο ότι το roster, αλλά και η γενικότερη παρουσία της ομάδας στη λίγκα, είναι απλά συνεπές ως προς τη διαχρονική απογοήτευση.
  • Αλήθεια, όμως, τι διάολο σκεφτόντουσαν;!; Στην πιο κομβική χρονιά, όσον αφορά το μέλλον της ομάδας, οι Wizards έμειναν εκτός playoffs, δίνοντας τέλος στο όνειρο του KD2DC. Και αποφάσισαν να ανασυνταχθούν, υπογράφοντας τον προπονητή που είναι συνυπεύθυνος για τη φυγή του Durant από την Oklahoma, προσφέροντας το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της ομάδας στον 23χρονο με ιστορικό τραυματισμών βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου, Bradley Beal και ξοδεύοντας τα χρήματα που τους είχαν περισσέψει για τον Ian Mahinmi. Πότε είναι free agent o John Wall, είπαμε;
  • Βαθμός / Καλοκαιρινές σκέψεις: Η στιγμή που καταλαβαίνει πως η γειτόνισσα που κατασκοπεύεις με το τηλεσκόπιο τόσες ασφυκτικές καλοκαιρινές νύχτες ενώ προσποιείσαι πως κοιτάς τα άστρα έχει πάει διακοπές κάπου μαγευτικά και εσύ θα μείνεις στην τσιμεντόπουλη να λιάζεσαι σε μια πλαστική πισίνα στην ταράτσα, δίπλα στον ηλιακό.
Τη χρονιά που ο Durant free agent , οι Wizards έπιασαν λαβράκι, τον Mahinmiτων

Τη χρονιά που ο Durant ήταν free agent , το Wizards έπιασαν λαβράκι, τον Mahinmi

cover-e1425213626871

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.