Man2Man Τεύχος #5: Μια Εβδομάδα Σε Μια Σελίδα #1

Posted on Nov 4 2016 - 11:11am by The Ball Hog

Το παρόν κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο Τεύχος #5 του εβδομαδιαίου περιοδικού M2M (Man to Man) που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη μαζί με την εφημερίδα Live Sport.

And1

+ Ο Kawhi Leonard, ο οποίος αφού στην πρεμιέρα έκανε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους στον διασυρμό των Warriors με 129-100 από τους Spurs, σκόραρε 30 απέναντι στους Kings, πετυχαίνοντας back to back 30άρες για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αν ο MVP των Tελικών του ‘14 συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, μια ακόμη σεζόν 60 νικών είναι στα χαρτιά για τους Spurs. Oι Spurs δεν πεθαίνουν.

+ Joel Embiid and “The Process”. Το ντεμπούτο που άργησε δύο χρόνια ήταν αντάξιο της αναμονής, καθώς ο άνθρωπος που κάποτε χρίστηκε “νέος Hakeem” έδειξε όλες τις πλευρές του ταλέντου που παρουσίαζε στο κολέγιο, αλλά και όσες εξέλιξε όσο αποθεραπευόταν, όντας ο πρώτος σκόρερ των Sixers, και αλατίζοντας την εμφάνιση με το trash talking του απέναντι στον Steven Adams. Fingers crossed.

+ Ο πάγκος του Brooklyn. Τι eurocup τους είπαμε, τι unwatchable, τι, τι, τι… Joe Harris, Justin Hamilton, Sean Kilpatrick, Greivis Vasquez και Luis Scola, όχι μόνο βρήκαν συμβόλαια στο NBA, αλλά αφού έριξαν μια προειδοποιητική βολή απέναντι στους Celtics, φέρνοντας αστραπιαία το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο από το -23 στο καλάθι, άρπαξαν από τον λαιμό τους αφελείς Pacers, που επαναπαύτηκαν στο +10 του τέλους της τρίτη περιόδου, και έδωσαν στο franchise του Brooklyn την πρώτη φετινή του νίκη.

Flops

– Όσο νωρίς κι αν είναι, το Orlando μοιάζει αρκούντως δυσλειτουργικό και με ελάχιστη επιθετική φλόγα για να διεκδικήσει επιτέλους ένα ρεκόρ πάνω από το .500. Το παιχνίδι με τους Pistons είχε λήξει από το ημίχρονο, κι ο Biyombo έδειξε ανέτοιμος για τον μεγαλύτερο ρόλο που θα σημαίνει κι ένα νέο τεράστιο συμβόλαιο το επόμενο καλοκαίρι.

– Η πτώση του Tony Parker είναι κατακόρυφη και το playmaking στο San Antonio θα πρέπει να καλυφθεί εκ περιτροπής. 6,5 πόντοι και τρεις assists με άσχημα ποσοστά για τον Γάλλο στα δύο πρώτα παιχνίδια, και ξεκούραση στο τρίτο. Παράλληλα, ο Gasol στην πρεμιέρα έδειξε σχεδόν unplayable απέναντι στους Warriors.

– Οι Washington Wizards παραδόθηκαν αμαχητί στους Hawks, και ο ηγέτης της ομάδας, John Wall, συμβιβάστηκε με πολλά jumpshots καταδικασμένα να βρουν σίδερο. Με 3/15 εκβίασε καταστάσεις και προοικονόμησε τα αδιέξοδα της ομάδας του και φέτος.

Statline of the Week:

O Anthony Davis έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει 50/15/5/5 με τους 50 πόντους, τα 16 rebounds, τις πέντε assists, τα επτά κλεψιματα και τις τέσσερις τάπες του απέναντι στο Denver. Μια μέρα μετά, το άλλο one man show της φετινής σεζόν, ο Russell Westbrook, πέτυχε ένα μαγικό triple-double με 51 πόντους, 13 rebounds και 10 assists στη δύσκολη νίκη στην παράταση επί των Suns.

Statline of the Weak:

Οι Pacers γνώρισαν μια αποκαρδιωτική ήττα στο Brooklyn και το 2/13 του Teague ακολούθησε ένα 0/7 στον διασυρμό από τους Bulls, για τις χειρότερες shooting performances της εβδομάδας.

Ο Αφανής Ήρωας

cropped_usat_123763

Ο διάδοχος του Manu Ginobili δεν είναι λευκός και δεν είναι ένας από τους Αργεντίνους ή Ευρωπαίους που κατά καιρούς δοκιμάζει ο Popovich στις θέσεις του backcourt προσπαθώντας να ψήσει ένα αντισυμβατικό ταλέντο που θα γίνει ο νέος αστάθμητος παράγων όταν αποσυρθεί ο αγαπημένος του τρελός. Ο διάδοχος είναι χτιστός και αιμοδιψής, undrafted, και έρχεται από την D-league και τους Austin Toros, το εργαστήριο πειραμάτων του coach Pop. Από πέρσι έδειξε τα δόντια του στην άμυνα, και υπέγραφε τις επιδόσεις του εκεί με -απρόσμενα για Spur- θυελλώδη καρφώματα. Ο διάδοχος του Manu δεν διαθέτει μπασκετική ιδιοφυΐα, αλλά ωμή δύναμη που μοιράζεται την αυτοπεποίθηση του Αργεντίνου. O Τεξανός guard αποτέλεσε τον καταλύτη (career high 20 πόντοι, 8/14 σουτ, +33) στον διαμελισμό των Warriors, την ώρα που ο Green ήταν απών και ο Parker ωσεί παρών.