Man2Man Τεύχος #7: Μια Εβδομάδα Σε Μια Σελίδα #3

Posted on Nov 18 2016 - 12:16pm by The Ball Hog

Το παρόν κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο Τεύχος #7 του εβδομαδιαίου περιοδικού M2M (Man to Man) που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη μαζί με την εφημερίδα Live Sport.

Μια Εβδομάδα Σε Μια Σελίδα

And1

+ Οι Los Angeles Clippers. “Αχώνευτοι”, “βαρετοί”, “loosers”, “οι μικροί του L.A.”. Μερικά μόνο από τα συνοδευτικά των Clippers. Τι πρέπει να μπει ακόμα; Πρώτοι στο ΝΒΑ. Σύμφωνοι, είναι μικρό το δείγμα προς ώρας, αλλά το 9-1 που έχουν στο ξεκίνημα είναι εντυπωσιακό. Εντυπωσιακότερο, ότι έχει έρθει με δύσκολο πρόγραμμα μιας κι έχουν κερδίσει (μεταξύ άλλων) OKC, Portland και Spurs.

+ Ο James Harden είναι σε τροχιά να γράψει Ιστορία, με το να γίνει ο τρίτος παίκτης μετά τους Oscar Robertson και Nate Archibald που θα τελειώσει τη σεζόν με 30+ ppg και ταυτόχρονα 10+ apg. Αυτή την στιγμή είναι τέταρτος σκόρερ της λίγκας με σκοράρει 30,6 πόντους και πρώτος σε assists με 13, ενώ οι Rockets είναι στο 5-4 και τίποτα δεν φαντάζει ικανό να σταματήσει τον “Μούσια” από το να συνεχίζει να βγάζει παρόμοια νούμερα.

+ Oscar Robertson γράψαμε και τι θυμηθήκαμε. Τον “Βασιλιά” LeBron James και την προσπάθειά του να πιάσει μέσους όρους triple double, έχοντας στα οχτώ πρώτα παιχνίδια 23,4 πόντους, εννέα rebounds και 9,3 assists μέσο όρο. Στην προσπάθειά του να ρίξει τον Jordan από το #1 όλων των εποχών, ο LeBron έχει ντυθεί Magic ver.II. Οδηγεί τους Kavs σε ένα χαλαρό 7-1 ως τώρα, ενώ μες στην εβδομάδα έγινε κι ο νεαρότερος παίχτης στην Ιστορία που πέρασε τους 27.000 πόντους στο ΝΒΑ. Τι άλλο να κάνει το παλικάρι, δηλαδή;

Flops

– Οι νεαροί Λύκοι του αμυντικού guru Tom Thibodeau βρίσκονται στο 2-6 και 23οι σε defensive rating στα ξεκινήματα της σεζόν. Νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτή η πρώτη εικόνα που όλοι μας περιμέναμε από αυτούς.

– O Pau Gasol στα πρώτα δέκα του παιχνίδια με τη φανέλα των Spurs έχει μέσους όρους της τάξης των 9,8 πόντων, εφτά rebounds, 2,4 assists, 0,3 κλεψιμάτων και 1,2 κοψιμάτων σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής. Όχι ακριβώς ό,τι περιμέναμε από τη συνύπαρξη του κορυφαίου ενδεχομένως Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα με τον κορυφαίο προπονητή του ΝΒΑ.

– Η συνύπαρξη των “Γιούγκων” Jokic και Nurkic στην frontline των Nuggets έκανε κάθε μπασκετόφιλο να τρίβει τα χέρια του από χαρά και προσμονή πριν την έναρξη της σεζόν. Παρόλα αυτά, μετά από οχτώ παιχνίδια και 103 συνολικά λεπτά συνύπαρξης στο παρκέ, χημεία μεταξύ των δύο δεν δείχνει να έχει ακόμα βρεθεί, με τους Nuggets να είναι στο -15 ανά 100 κατοχές κατά την κοινή τους παρουσία στο παρκέ. Υπομένουμε, αλλά πλέον μας έχει δημιουργηθεί κι ένας ελαφρύς προβληματισμός.

Statline of the Week:

O Steph Curry απάντησε άμεσα στην παρουσία του στο “Statline of the Week της προηγούμενης εβδομάδας”, γράφοντας αμέσως μετά το 0/10 τρίποντα κόντρα στους Lakers 13/17 κόντρα στους “Πελεκάνους. Αλλά! Η πιο γεμάτη στατιστική γραμμή της εβδομάδας που μας πέρασε ανήκει δικαιωματικά στον Otto Porter Jr. των Wizards, ο οποίος κόντρα στους Celtics έγραψε 34 πόντους, 14 rebounds, τέσσερις assists και από τρία κλεψίματα και κοψίματα, έχοντας μηδέν λάθη, και γινόμενος ο πρώτος παίχτης της Ιστορίας με τέτοια στατιστική γραμμή! Μόνο αν κατεβάσουμε τον πήχη στο 30/12/4/3/3, με μηδέν πάντα λάθη, θα του βρούμε παρέα τους LeBron και Barkley. Εύγε νέε!

 Statline of the Weak:

Κόντρα στους Pacers ο Sergio Rodriguez έγραψε μόλις δύο πόντους, με 1/14 σουτ, εκ των οποίων 0/7 από τα 7,25, μαζί δύο rebounds με πέντε assists, τρία κλεψίματα και δύο λάθη σε 31 λεπτά αγώνα. Όχι ό,τι ακριβώς περιμένεις από το playmaker που στην καριέρα του έχει κερδίσει κάθε τίτλο για τον οποίο έχει αγωνιστεί πλην NBA και χρυσό σε Oλυμπιακούς Αγώνες…

Ο Αφανής Ήρωας

O Thabo Sefolosha στο παιχνίδι με το Chicago είχε 20 πόντους, πέντε rebounds και τρία κλεψίματα σε 28′ από τον πάγκο. Συνολικά ως τώρα οι μέσοι όροι του είναι 8,8 ppg-4,3 rpg-2,3 apg. Σίγουρα νούμερα που δεν προκαλούν ίλιγγο. Είναι όμως η συνολική δουλειά που κάνει και η βοήθεια που δίνει στους Hawks να βρίσκονται με 6-2 στο κατόπι των Cavs. Εκτός των “αφανών” στοιχείων στο παιχνίδι του Ελβετού, είναι και το απίθανο 2,6 σε κλεψίματα που έχει, δεύτερος σε όλο το ΝΒΑ πίσω μόνο από τον Chris Paul.

sefolosha