Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 7)

Posted on Dec 12 2016 - 7:22pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Υψηλές Πτήσεις

O James Harden πλησίασε το triple double κόντρα στους Celtics, με 36 πόντους, οχτώ assists και οχτώ rebounds. To πιο εντυπωσιακό στοιχείο της επίδοσης του όμως ήταν οι 18/18 βολές που σημείωσε, επίδοση ρεκόρ για φέτος, τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτο αριθμό.

Ο Andre Drummond έδειξε στον Karl-Anthony Towns ότι θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να εξελιχθεί  στον κορυφαίο center της λίγκας, όπως υποσχόταν η περσινή του πορεία. Ο Drummond έστησε πάρτι, σημειώνοντας 22 πόντους και μαζεύοντας άλλα 22 rebounds με 10/13 προσπάθειες. Tα 22 rebounds είναι η τρίτη καλύτερη συγκομιδή φέτος στο πρωτάθλημα. Μόλις δύο μέρες πριν, είχε προηγηθεί αντίστοιχη επίδοση κόντρα στους Hornets, όπου σημείωσε 26 πόντους και 20 rebounds. Η επιστροφή του Reggie Jackson έχει σίγουρα ευεργετική επίδραση στον ψηλό των Pistons.

Ένας άτυχος σε κάθε λίγκα ξύπνησε το πρωί της Τρίτης, άνοιξε το scoreboard της προηγούμενης νύχτας, το έκλεισε κατευθείαν και φλέρταρε με το να παρατήσει το fantasy. O λόγος είναι ότι ο αντίπαλος του είχε τον Klay Thompson. Και ο Klay Thompson το βράδυ της Δευτέρας σημείωσε 60 πόντους, με 21/33 σουτ και οχτώ τρίποντα. Από την άλλη, σκεπτόμαστε και τους ιδιοκτήτες του Klay που έβλεπαν το παιχνίδι live και περίμεναν την τέταρτη περίοδο να ξαναμπεί για να εκτελέσει το coup de grace στον άτυχο αντίπαλο, και αντ’ αυτού έβλεπαν τον παίκτη τους να αράζει στον  πάγκο για όλο το τέταρτο δωδεκάλεπτο. Όλοι έχουν τα δίκια τους, αλλά ας σκεφτούμε καλύτερα τον ίδιο τον Mr Smokey που έχασε την ευκαιρία να κυνηγήσει τουλάχιστον τους 82 πόντους του Kobe Bryant για να ξεκουραστεί. Αυτό είναι το πραγματικό κρίμα.

Ο Stephen Curry παρακολούθησε ενθουσιασμένος το κρεσέντο του συμπαίκτη του κόντρα στους Pacers, χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει. Μάζεψε δυνάμεις, και στο επόμενο παιχνίδι, το υποτιθέμενο ντέρμπι κόντρα στους Clippers, πίεσε και έτρεξε ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να συνδυάσει του 19 ποντους του με εφτά κλεψίματα, την κορυφαία επίδοση φέτος στο πρωτάθλημα.

Δύο μέρες μετά τα όργια του Klay Thompson, ο John Wall προσπάθησε να αγγίξει τους 60 πόντους του, τελειώνοντας με 52, την δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση, σε 42 λεπτά κόντρα στους Magic. Tους πλαισίωσε με οχτώ assists και τρία κλεψίματα, χωρίς όμως να αρκούν αυτά για να επικρατήσουν κόντρα στο Orlando.

O LeBron James κόντρα στη Charlotte είχε 44 πόντους, εννέα rebounds και 10 assists. Ήταν η πρώτη 40αρα μετά από δύο χρόνια σε ομάδα που δεν λέγεται Warriors και την πέτυχε σουτάροντας με 71%, έχοντας 17/24 σουτ. Στο μη φαντασιακό κομμάτι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που συμπληρώνει στην καριέρα του 27.000 πόντους, 7.000 rebounds και 7.000 assists.

Στις υψηλές πτήσεις ακόμα στην έβδομη φαντασιακή εβδομάδα είχαμε:

  • Το 25/1/9/3/3 του Elfrid Payton κόντρα στους Wizards.
  • Το πρώτο triple double του Tim Frazier, από τον πάγκο μάλιστα, με 14/11/11, αλλά και πέντε κλεψίματα κι ένα κόψιμο, δείγμα ότι η επιστροφή του Jrue Holiday δεν θα τον επηρεάσει πολύ.
  • Τα εφτά κοψίματα του Kristaps Porzingis με τους Lakers.
Χαμηλές Πτήσεις

O Blake Griffin ούτως ή άλλως είχε δύο μόνο παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ελάχιστοι στις εβδομαδιαίες λίγκες αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός δεκάδας, και όλοι τους το μετάνιωσαν. Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Warriors, ο Griffin είχε μόνο 12 πόντους με 5/20 σουτ και 2/4 βολές συμβάλλοντας στο ναυάγιο των Clippers, ενώ έχασε το δεύτερο παιχνίδι λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Ο Μanu Ginobili δεν “έδεσε” ιδιαίτερα με τις ρακέτες του Chicago, καθώς το περιβάλλον στάθηκε μάλλον αφιλόξενο. Σε 18 λεπτά πρόλαβε να πάρει εννέα σουτ, τα οποία όλα βρήκαν σίδερο και απομακρύνθηκαν από το καλάθι.

Ο Ryan Anderson ήταν απογοητευτικός την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς -σε αντίθεση με τον Αργεντινό των Spurs-, δεν κατάφερε να συνδεθεί με κανένα καλάθι στους τέσσερις αγώνες που έδωσε. Συνολικά είχε 10/38 σουτ, με ποσοστό ευστοχίας 26,3% και αποκορύφωμα τον αγώνα κόντρα στους Celtics όπου αστόχησε και στις έξι προσπάθειες που πήρε. Αναμένουμε βελτίωση.

Με οκτώ πόντους και μηδέν τάπες τελείωσε ο Whiteside κόντρα στους Cavs που δεν είναι να πεις ότι βρήκε και αξιόλογο center απέναντί του. Μάζεψε βέβαια 12 rebounds, αλλά και πάλι…

Κακή περίοδος και για τον Jamal Murray που στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, δύο μόλις φορές σκόραρε πάνω από 10 πόντους, σε διάστημα μάλιστα που λείπει ο Gary Harris.

ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Ο Nerlens Noel επέστρεψε, και έδειξε σε σχετικά καλή κατάσταση σημειώνοντας οχτώ πόντους στα 10 ολόκληρα λεπτά που πρόλαβε να παίξει πριν ξανατραυματιστεί στον αστράγαλο. Δεν είναι κάτι σοβαρό, οπότε δεν υπάρχει λόγος πανικού. Είναι όμως ενδεικτικό των προσδοκιών που θα πρέπει να υπάρχουν για τον γυάλινο Noel, ο οποίος τραυματίζεται με την ίδια ευκολία που εμείς πιανόμαστε μετά από κάθε αγώνα.

15,8 πόντοι και 6,5 rebounds με 2,1 assists είναι ο απολογισμός του LaMarcus Aldridge τον τελευταίο μήνα. 14,6 πόντοι, 6,9 rebounds και 1,9 assists είναι ο αντίστοιχος απολογισμός του Ersan Ilyasova. Η ομοιότητά τους έγκειται στα νούμερα που βγάζουν, τα οποία είναι παραπλήσια. Η διαφορά είναι ότι ο ένας είχε Average Draft Position 30,1, δηλαδή επιλεγόταν στην αρχή του τρίτου γύρου στις απλές, δεκάρες λίγκες, ενώ στις μεγάλες στη μέση του δεύτερου, και ο άλλος επιλεγόταν κατά μέσο όρο περίπου στο 157. Όσο παράσημο αποτελεί αυτό για την άνοδο του Ilyasova, άλλο τόσο αποδεικνύεται ανησυχητικό για τον Aldridge, ο οποίος δείχνει να δυσκολεύεται από την έλευση του Gasol και να μην μπορεί να σκοράρει όπως θα ήθελε, παίρνοντας λίγες προσπάθειες σε σχέση με τον υποτιθέμενο ρόλο του ως δεύτερο βιολί των Spurs.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Ο Louis Williams ήταν σεληνιασμένος το τελευταίο διάστημα, με 30,3 πόντους την τελευταία βδομάδα, και 25,5 συνολικά το δεκαπενθήμερο, σημειώνοντας μάλιστα εννέα βολές ανά παιχνίδι, όντας πέμπτος στη λίγκα σε αυτό το διάστημα. Το δεδομένο είναι ότι οι D’Angelo Russell και Nick Young επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση χτες το βράδυ, περιορίζοντας στον αγώνα κόντρα στους Knicks τον Williams στα 24 λεπτά από τα 30,0 στα οποία είχε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Πως θα επηρεαστεί όμως η απόδοση του; Είναι προφανές ότι μειώνεται τόσο ο χρόνος συμμετοχής, όσο και η επιθετική του σημασία, άλλωστε με τους Russell και Young έξω, μπορούσε να γίνεται όσο ballhog ήθελε. Εδώ τα πράγματα είναι σύνθετα. Δεν υφίσταται θέμα συμβουλής περί πώλησης ή αγοράς. Ο Williams όμως θα πρέπει να ανοιχτεί σε κουβέντες τόσο από πωλητές όσο και αγοραστές, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την τεράστια αοριστία που υπάρχει αυτή την στιγμή γύρω από την αξία του. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι που θαμπωμένοι από την πρόσφατη συγκομιδή του θα είναι διατεθειμένοι να τον υπερτιμήσουν και να δώσουν κάτι πολύ καλό, όπως αντίστοιχα θα υπάρξουν και οι ιδιοκτήτες οι οποίοι θα νιώσουν την πίεση να τον πουλήσουν τώρα που η αξία του είναι στο maximum, φοβούμενοι να ρισκάρουν την πτώση της απόδοσης του λόγω της επιστροφής των υπολοίπων guards. Ανοίχτε τις συζητήσεις και δείτε αν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το αστάθμητο της τωρινής του αξίας.

15400913_10154598006106006_3530404794851067981_n

Αν προλαβαίνετε να πάρετε τον Nikola Jokic, προσπαθήστε το. Αν δεν προλαβαίνετε, πάλι προσπαθήστε το.

Thinking ahead

Σήμερα επιστρέφει πιθανότατα στα παρκέ ο Jeremy Lin, μετά από πολλές βδομάδες απουσίας. Παρά τα πολλά πειράματα στη θέση του άσσου στην βασική πεντάδα των Nets, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να βρουν κάτι αξιοπρεπές για τη θέση, αν και ο Whitehead ήταν σίγουρα φιλότιμος. Ο Spencer Dinwiddie υπέγραψε πριν λίγες μέρες και έκανε καλό σχετικά ντεμπούτο, και ήταν η αδυναμία μας από το προπερσινό ντραφτ, αλλά ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Θα θέλαμε να τον δούμε λίγο παραπάνω, ίσως καταφέρει να διεκδικήσει κάποιο ρόλο όσο ο Lin ακόμα ψάχνει τα πατήματα του.

Ο Joe Ingles έχει σεληνιαστεί εκμεταλλευόμενος την απουσία του Rodney Hood, παίζοντας όπως έπαιζε και στην Ευρωλίγκα πριν κάποια χρόνια, απλά τώρα το κάνει απέναντι σε αρκετά καλύτερους αντιπάλους. Δεν υπάρχει ακόμα σαφής τοποθέτηση πάνω στον χρόνο που θα λείψει ο Hood, οπότε έχοντας αυτό κατά νου, ορμήστε.

Oι Pelicans με τα πολλά κενά υπέγραψαν τον Reggie Williams, ο οποίος μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του με την ομάδα πυροβολούσε ασταμάτητα από την περιφέρεια σημειώνοντας 17 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Αν είστε σε πολύ βαθιά λίγκα και απελπισμένοι, ίσως αξίζει η δοκιμή, αλλά η προϊστορία του δεν μας προδιαθέτει θετικά για να πιστέψουμε ότι πρόκειται για οιωνό breakout. O Cheick Diallo από την άλλη έκανε φαντασμαγορική είσοδο στο ΝΒΑ αντικαθιστώντας τον Anthony Davis ο οποίος ξεκουραζόταν, και στο παιχνίδι κόντρα στους Clippers έγραψε 19 πόντους και 10 rebounds. Όποιος είδε το παιχνίδι κατάλαβε το αυτονόητο, ότι πρόκειται για πολύ άγουρο παίκτη με πολύ μεγάλο ταβάνι. Στις βαθιές λίγκες με keepers είναι μια αξιόλογη επένδυση, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη αποτελεί τεράστιο ρίσκο, ενδεχομένως περιττό. Δεν θα τον δοκίμαζα ακόμα.

Αν στη λίγκα σας είναι διαθέσιμος ο Sam Dekker, δώστε του μια ευκαιρία. Δεν βγάζει πολύ εντυπωσιακά νούμερα, αλλά έχει σταθεροποιηθεί κοντά στο 20λεπτο στο rotation, είναι καλός παίκτης και τα νούμερα δεν θα αργήσουν να μεγαλώσουν.

Για άλλη μια εβδομάδα στο Memphis συμβαίνουν περίεργα πράγματα, ο Tony Allen έγινε για τις τελευταίες μέρες επιθετικό όπλο, ο Jamychal Green εκτινάχτηκε τόσο σε επίθεση όσο και στα rebounds, έχοντας μαζέψει και 18 σε ένα παιχνίδι, ο Randolph επανήλθε σχετικά ήρεμος, στο γνωστό ντέρμπι των Troy, είχαμε αυτή την βδομάδα Troy Williams -Troy Daniels άσο ημίχρονο-διπλό τελικό, ο Baldwin εξαφανίστηκε, ο Harrison εμφανίστηκε, οι τραυματίες ξεκουράζονται, το Memphis κερδίζει, γενικά μακριά από αυτά τα πράγματα για να μένουμε ήρεμοι.

Οι Minnesota Timberwolves θα δώσουν μόνο δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα. Οι υπόλοιπες 29 ομάδες της λίγκας στα γνώριμα 3 ή 4.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.