Fantastic Beasts and Where to Find them (vol. 8)

Posted on Dec 19 2016 - 6:33pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Υψηλές Πτήσεις

Εξαιρετικός εμφανίστηκε ο Ryan Anderson στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της βδομάδας και γι’αυτό του συγχωρούμε την κακή βραδιά που είχε κόντρα στους Pelicans. Ο 28χρονος forward είχε 19,2 πόντους μ.ο. στα τέσσερα αυτά παιχνίδια, ενώ το ποσοστό του στα τρίποντα έφτασε στο 42,1% σημειώνοντας 16/38. Έκπληξη το ένα κόψιμο που είχε κόντρα στους Timberwolves, αφού είναι γνωστό πως το vertical του δεν ξεπερνάει το ύψος μιας εφημερίδας (ξαπλωτή).

Παραμένουμε στο Houston, όπου ακάθεκτος συνεχίζει και ο Eric Gordon που σκοράρει 17,5 πόντους με σχεδόν τέσσερα τρίποντα σε κάθε παιχνίδι, έχοντας βάλει πλώρη για το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη.

Σε beast mode εμφανίστηκε στα παρκέ ο Dwight Howard, ο οποίος τρομοκράτησε τους πάντες κάτω από τα καλάθια. Ο center της Atlanta σημείωσε συνολικά 57 πόντους και πήρε 54 rebounds, με αποκορύφωμα τα 23 στο παιχνίδι με τους Hornets. Παράλληλα, έδωσε και ένα απροσδόκητο δωράκι στους owners του, καθώς κόντρα στους Raptors είχε 70% (7/10) από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Την πρώτη 30αρα της καριέρας του πέτυχε ο Joel Embiid την Κυριακή με τους Nets. O Καμερουνέζος επανήλθε σε ψηλά standards, βάζοντας 12/17 σουτ με δύο τρίποντα για 33 συνολικά πόντους, αστοχώντας σε μία μόλις βολή και είχε ένα συνολικά all-around παιχνίδι, με 10 rebounds, δυο κλεψίματα και τρεις τάπες.

Ο Russell Westbrook, αφού για τρία παιχνίδια στη σειρά δεν έκανε triple-double, κάτι που αποτελεί είδηση πλέον, ξέσπασε στο Phoenix, τελειώνοντας με 26 πόντους, 11 σκουπίδια και 22 assists. O Russ, όπως αναμενόταν, φλερτάρει με το αδιανόητο επίτευγμα να βγάλει όλη τη χρονιά στο triple double κι αυτή τη στιγμή, μετά από 27 αγώνες, είναι στο 30,4/10,5/11.

Ακόμα, υψηλές πτήσεις ήταν:
  • Το 27/11 με 10/12 σουτ του Jokic με τους Mavs.
  • Το 26/14 με δυο μόλις λάθη που είχε ο Elfrid Payton στην Ατλάντα.
  • Τα πέντε κλεψίματα του Μο Harkless στο Portland-OKC.
  • Το 25/6/10 με εφτά κλεψίματα του Wall με τους Hornets. Που να μην έκανε και οχτώ λάθη βέβαια..
  • Το 16/14 του Jrue Holiday που συνδυάστηκε με το 35/16/5 του Davis κι έφεραν τη νίκη για τους “Πελεκάνους” κόντρα τους Pacers.
  • Το 34/11 του Durant με 11/13 σουτ στη νίκη με το Portland.
  • To 41/15/5 του KAT -στην ήττα παρόλα αυτά των Λύκων- κόντρα στους Rockets.
  • To 27/17/4 του Love με τους Lakers, στο παιχνίδι που ο Mozgov πήρε το δαχτυλίδι που κέρδισε πέρσι.
  • Οι 41 πόντοι με έξι τρίποντα και μόλις ένα λάθος του Bradley Beal την Κυριακή στη νίκη κόντρα στους Clippers
  • Τα 10/11 σουτ του Faried με τους Knicks που μεταφράστηκαν σε 25 πόντους.
  • Οι τέσσερις σερί 30αρες που έχει στα τελευταία παιχνίδια ο DeRozan.
  • To 21/12/3 με 9/9 του Gobert με το Memphis, κερασάκι σε μια πολύ καλή σεζόν ως τώρα για το Γάλλο που γράφει τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του.
Χαμηλές Πτήσεις

YOLO καταστάσεις από τον Brandon Knight, ο οποίος φαίνεται να περιμένει καρτερικά να αλλάξει περιβάλλον μέχρι το επερχόμενο trade deadline. Στο 30% το ποσοστό του απέναντι στην Oklahoma, στο 28,6% με τους Spurs, με τους owners του να τραβάνε όσα μαλλιά τους έχουν απομείνει.

Άσχημες επιδόσεις ήταν επίσης:
  • Τα οκτώ λάθη του Cousins με τους Lakers.
  • To 1/8 για μόλις δυο πόντους του Collison την Κυριακή με το Dallas.
  • Tα 3/13 του Batum στην Ατλάντα.
  • To 12/4 με δύο τάπες του Anthony Davis με τους Spurs.
  • To 0/10 που είχε ο Jahlil Okafor με τους Nets, σκοράροντας μόνο τρεις πόντους από βολές.
  • Τα 1/7 και 2/8 που είχε ο Jeff Green στα δυο τελευταία παιχνίδια, πάνω που είχε αρχίσει να ανεβαίνει στα προηγούμενα τρία.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

O Ish Smith έχει να σκοράρει διψήφια νούμερα εδώ και επτά παιχνίδια και διψήφιες assists εδώ και έξι. Ο ερχομός του Reggie Jackson έπληξε για τα καλά τον Smith και μάλλον είναι αργά ακόμα και για πανικό.

O Dario Saric έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι κάτω από τους 10 πόντους κι αν εξαιρέσουμε τα περίπου πέντε rebounds που μαζεύει κατά μέσο όρο, δεν προσφέρει πουθενά αλλού. Υπομονή μέχρι να ανέβει λίγο η αξία του μήπως και ανταλλαχθεί, αλλά όπως έχει δείξει ως τώρα η πρώτη χρονιά του Κροάτη στο ΝΒΑ θα έχει σκαμπανευάσματα.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Αν έχετε στην κατοχή σας τον Marco Belinelli, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να “δαγκώσετε” κάποιον που έχει ανάγκη από σκορ και καλά ποσοστά στα τρίποντα. Ο Ιταλός επιδόθηκε σε ένα 8/16 από την γραμμή των 7,25 αυτήν την εβδομάδα, ενώ συνολικά είχε 18/34 σουτ. Στα τελευταία παιχνίδι, ο Steve Clifford φαίνεται να στηρίζεται όλο και περισσότερο στο περιφερειακό σουτ, με τον βετεράνο shooting guard να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ο Gary Harris επέστρεψε και είναι καλά. Πολύ καλά για την ακρίβεια. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην συνεχίσει να παίζει έτσι, αλλά για όποιον δεν του χρειάζονται αυτά που δίνει ο guard των Nuggets, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ψαχτεί για trade.

Thinking ahead

Η συμμετοχή του Tim Hardaway Jr. στην Atlanta φαίνεται να σταθεροποιείται μεταξύ των 25 και 30 λεπτών, με τον 24χρονο να ανταποκρίνεται στο 100%. Τα ποσοστά του δεν είναι αυτά που περιμένουμε μέχρι στιγμής, ωστόσο αν χρειάζεστε να βρείτε σκορ από κάπου, ο Jr. είναι μια καλή περίπτωση. Και θεωρούμε πως όσο συνεχίζει να αγωνίζεται, θα ανέβουν τα ποσοστά του.

Ο Tyreke Evans επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αλλά η αξία του ακόμα είναι περιορισμένη. Έχοντας για αρχή ταβάνι τα 15 λεπτά συμμετοχής δεν μπορεί να περιμένεις πολλά. Με τους Spurs βέβαια πρόλαβε να πάρει εννέα σουτ, σκοράροντας μόλις τέσσερις πόντους, συνδυάζοντάς τους όμως με έξι rebounds και τρεις assists.

Ο Victor Oladipo δεν έπαιξε αυτή τη βδομάδα, ενώ παραμένει θολό το τοπίο μιας και την Κυριακή δεν προπονήθηκε. Οι Thunder δίνουν τρία παιχνίδια αυτή τη βδομάδα και το πρώτο είναι τη Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει, ότι με την πληροφόρηση να είναι μικρή, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει μέσα στη βδομάδα και να βοηθήσει για δύο μόλις αγώνες. Και αν..

Ο Nerlens Noel έπαιξε μόλις 8′ με τους Lakers, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο μετά το παιχνίδι, λέγοντας ότι παραείναι καλός παίκτης για να παίζει τόσο λίγο. Το αποτέλεσμα είναι να δει το Κυριακάτικο παιχνίδι με τους Nets από τον πάγκο. Ο Noel έχει από καιρό δείξει δημόσια την ενόχλησή του για την κατάσταση με τους ψηλούς της ομάδας του. Οι ιδιοκτήτες του λογικά παρακαλάνε καθημερινά για trade που θα ανεβάσει την αξία του 22χρονου ψηλού.

Ο Blake Griffin θα κάνει αρθροσκόπηση και θα λείψει για περίπου τρεις εβδομάδες.

Οι Charlotte Hornets, Philadelphia 76ers και Toronto Raptors θα δώσουν μόνο δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα. Οι υπόλοιπες ομάδες στα γνώριμα τρία ή τέσσερα.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.