Ο NBAικός Καζαμίας του Ball Hog για το 2017

Posted on Jan 1 2017 - 12:14pm by The Ball Hog

Το 2016 μας άφησε (και να θαφτεί χαμηλότερα και από τον τάφο του En Sabah Nur/Apocalypse) και το Γουρούνι για μια ακόμη χρονιά, θα προσπαθήσει να προβλέψει τι θα γίνει μέσα στους επόμενους 12 μήνες στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, με γνώμονα το χιούμορ, το παράλληλο σύμπαν και δίχως διάθεση προσβολής προσώπων και καταστάσεων – όπως και πέρυσι.

kazamias-11-1

Ιανουάριος

Oι μέρες αγάπης πέρασαν, τα χαμόγελα κόπηκαν, και οι Philadelphia 76ers βλέποντας ακόμα ένα pick τους να χάνει τελικά πολύ παραπάνω χρόνο απ’όσο υπολογιζόταν, αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Βάζουν, λοιπόν, τον Ben Simmons στο αεροπλάνο με προορισμό το Βατικανό και κανονίζουν ειδικό εξορκισμό από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο. Η διαδικασία πάει εξαιρετικά -τηρουμένων των αναλογιών- και γίνεται γνωστό μέσα από ένα δελτίο Τύπου πως ο νεαρός forward θα είναι έτοιμος για τη σεζόν ’19-’20. “Ευχαριστώ την ομάδα, τους φιλάθλους, τον Πάπα και τον Θεό” δήλωσε ο Simmons μετά τον εξορκισμό του. Παράλληλα, πίσω στην Philly, ο Brett Brown κρίνεται ως ο κύριος υπεύθυνος για την κατρακύλα της ομάδας με αποτέλεσμα την απόλυσή του. Kοιτώντας το μέλλον, οι Sixers επιλέγουν ως διάδοχό του τον Hubie Brown.

Φεβρουάριος

Μήνας του trade deadline και τα αίματα ανάβουν σε ολόκληρο το NBA. Οι Heat έχουν στην διάθεσή τους πολλές προτάσεις για τον Goran Dragic, αλλά τα πάντα έληξαν όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Pat Riley και στην άλλη γραμμή ήταν ο Sam Presti. Ακολουθεί -αποκλειστικά στο Ballhog- ο διάλογος των δύο ανδρών:

Pat Riley: “Παρακαλώ;” 

Sam Presti: “Pat, Sam Presti εδώ. Έχω μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς”

PR: “Να την ακούσω Sam”

SP: “Τα δικαιώματα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη για τον Goran Dragic”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Miami “η προσφορά ήταν too good to turn it down” και “μόνο ένας τρελός δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο”.

Το κύμα ενθουσιασμού στην South Beach είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο, με τον Hassan Whiteside να δηλώνει: “Επιτέλους θα παίρνω μόνο εγώ την μπάλα”. Στα αγωνιστικά, ο Mario Hezonja συγκεντρώνει τα όλα τα φώτα πάνω του, βλέπει τον χρόνο συμμετοχής του να ανεβαίνει κατακόρυφα και βγαίνει παίχτης του μήνα έχοντας 30,2 πόντους μ.ο., 7,9 rebounds, 8,5 assists.

Μάρτιος

Αθόρυβα και δίχως να το καταλάβει κανείς, το Dallas πραγματοποιεί 30 συνεχόμενες νίκες, φτάνοντας το ρεκόρ του στο 42-25 και η τακτική του tanking πάει περίπατο. Αιτία αυτής της εξέλιξης -ποιος άλλος;- ο Dirk Nowitzki, με το front office των Mavericks να αποφασίζει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2022. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μουμιοποίησή του μετά το τέλος εκείνης της σεζόν. Παράλληλα, δίπλα στον Nowitzki, εκτοξεύεται και ο Nicolas Brussino με τον Rick Carlisle να εμφανίζεται ικανοποιημένος για την επιλογή του αντί-Ginobili της λίγκας. Όπως και πέρυσι, σε μια άλλη πόλη του Texas, το San Antonio ξεκινάει το βαθύ rotation με τον Popovich να στέλνει σε διακοπές τους Aldridge, Gasol, Parker και Manu. Ο Leonard, παίζει καθόλη τη διάρκεια του μήνα 48 λεπτά το ματς, καθώς ο Pop αναφέρει πως θέλει να δει πως ανταποκρίνεται στις δύσκολες καταστάσεις.

Απρίλιος

Μήνας ανάστασης για καθολικούς και ορθόδοξους, μήνας ανάστασης και για τον Anthony Bennett. Ο Καναδός παίχτης φροντίζει να μας δείξει, τέσσερα χρόνια μετά την επιλογή του στο #1, το γιατί τον εμπιστεύθηκαν οι Cavaliers, με τον Kenny Atkinson να δηλώνει πως δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στην ζωή του. Ο Bennett τελειώνει τον μήνα με μ.ο. triple double (30 πόντοι, 12 rebounds, 11 blocks), όντας ο πρώτος παίχτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Οι πωλήσεις της φανέλας του ξεπερνούν LeBron, Curry και Durant. Μαζί. Παρά τις συγκινητικές και υπεράνθρωπες προσπάθειές του, οι Nets μένουν εκτός post season με τον ίδιο να καλεί συνέντευξη Τύπου στα τέλη του μήνα. Θέμα της; Η αποχώρησή του από το μπάσκετ, καθώς όπως είπε “Δεν βρίσκω τον ανταγωνισμό που επιθυμώ. Δεν έχει νόημα πχια”. Kobe, Duncan και Garnett επικοινωνούν μαζί του καλώντας τον να το ξανασκεφτεί.

Μάιος

Το μπάσκετ θρηνεί την αποχώρηση του Bennett, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Η post season είναι ήδη σε φουλ ρυθμούς και η πρώτη έκπληξη δεν αργεί να συμβεί, με πρώτο θύμα τους Warriors που αποκλείονται στον πρώτο γύρο της post season από τους Timberwolves που επίσης προηγουμένως έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου ντεμαράζ νικών. Μπορεί σε όλη αυτήν την πορεία οι Rubio, Towns, LaVine και Wiggins να πήγαν από δύο φορές στην εντατική, ωστόσο ο Tom Thibodeau ένιωσε δικαιωμένος για τη χρήση των παιχτών του. Στην αντίπερα όχθη, οι Warriors προσπαθούν να διαχειριστούν τον αποκλεισμό τους όσο πιο καλά γίνεται, με τον Klay Thompson να δίνει το σύνθημα για χαλάρωση και αποφόρτιση:

kt

Ωστόσο, ο θόρυβος που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός των Dubs ηχεί βαριά στο front office. Με συνοπτικές διαδικασίες, η διοίκηση απολύει τον Steve Kerr και κάνει γνωστές τις διαθέσεις της για πρόσληψη ενός τεχνικού με διεθνείς παραστάσεις και εμπειρία. Τα πάντα προδίδονται από μια φωτογραφία που ανέβασε ο Steph Curry στον προσωπικό λογαριασμό στο instagram:

%ce%ba%cf%86

Παρ’όλα αυτά, ο coach Vein (Φλεβαράκης – Πολύ παρέα με Χάτσιο…) αμφιταλαντεύεται καθώς “Είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις το Ρέθυμνο” και δεσμεύεται ότι θα απαντήσει στους Warriors μέχρι το τέλος Ιουνίου, με τους πάντες στην Bay Area να τους λούζει κρύος ιδρώτας.

Ιούνιος

Oι Cavs πάνε περίπατο μέχρι τους τελικούς, αλλά εκεί τους περιμένουν οι Mavericks που από το 42-25 δεν έχουν κάνει ήττα. Ο Carlisle κατεβάζει πεντάδα με Barnes/Matthews/Finney-Smith/Mejri στο “4” και Barea στο “5”, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν όλα τα plays του Ty Lue. O βραχύσωμος Πορτορικάνος αναδεικνύεται σε πρόσωπο των τελικών, τελειώνοντας την σειρά με 2,5 πόντους και 14,5 rebounds, με κορυφαία στιγμή το επιθετικό που μαζεύει μέσα από τα χέρια του LeBron στο έβδομο παιχνίδι. Ο Barea κατακτά το MVP των τελικών -και το δεύτερο δαχτυλίδι του- με τον “Βασιλιά” εμβρόντητο να αποθεώνει τα dominant plays του πρώτου. Στα τέλη του μήνα, ο Κώστας Φλεβαράκης, απαντάει αρνητικά στους Warriors.

Ιούλιος

Οι Cavaliers προσπαθούν να συνέλθουν από την αναπάντεχη ήττα τους στους Tελικούς, και η αναζήτηση για έναν παίχτη που θα τους δώσει το κάτι παραπάνω αρχίζει και τελειώνει σύντομα, πάντα με τις ευλογίες του James. Οι Cavs ξεπουλούν ό,τι pick έχουν μέχρι το 2030, τυλίγουν σε πακέτο τους Frye, Jefferson, Smith, Shumpert και Liggins, πείθοντας την Oklahoma να παραχωρήσει τον Russell Westbrook, μετά από επιθυμία του τελευταίου. Η κίνηση αυτή προκαλεί τον θυμό στην πόλη και την χλεύη των media. “Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε όσα λέγονται. Είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έκανε ο Durant, γιατί υποστηρίζω τους Cavaliers από τότε που πήγε εκεί ο LeBron. Eίναι μια καινούρια αρχή για μένα” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Russ.

Αύγουστος

Φανταστείτε ό,τι θέλετε, εμείς θα είμαστε σε καμιά παραλία. Πιθανότατα μιλώντας για trades στο τηλέφωνο, πετώντας εκατομμύρια στον αέρα για τις salary λίγκες, με τους διπλανούς λουόμενους να αλληλοσκουντιούνται και να ψιθυρίζουν “Μα ποιοι είναι αυτοί οι τύποι;”

Σεπτέμβριος

Δύο τα ονόματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον και που δεν έχουν ανανεώσει τις παραμονές τους σε Clippers και Warriors. Φυσικά μιλάμε για τους Blake Griffin και Steph Curry, που αμφότεροι κάνουν το μεγάλο βήμα να φύγουν από τις ομάδες τους. Ο μεν Griffin κάνει το μεγάλο όνειρό του πραγματικότητα και πηγαίνει να παίξει στην Κίνα, μετά από γερό ψηστήρι από τον Stephon Marbury, ενώ επικοινωνεί και με τον Andray Blatche, ο οποίος του περιγράφει τον παράδεισο που ζει καθημερινά. O Griffin υπογράφει πενταετές συμβόλαιο αξίας $400 εκατομμυρίων, με την συμφωνία να αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο θα αγωνιστεί δωρεάν. “Το κάνω γιατί είναι παραπάνω από ένα παιχνίδι για μένα”, δήλωσε μετά την αποκάλυψη της λεπτομέρειας.

Στο μέτωπο Curry, άπαντες στην Charlotte περιμένουν πως θα πάρει την μεγάλη απόφαση και θα δώσει τα χέρια με τους Hornets. Ωστόσο, το BallHog στέλνει τα λαγωνικά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και δίνει την πραγματική διάσταση της ιστορίας. Ο Curry χρησιμοποιεί τους Hornets απλά για να ανεβάσει το κασέ του και να πάει στην ομάδα της καρδιάς του που είναι η Philadelphia. “Αυτό που έκανε ο Sam Hinkie είναι ιδιοφυές και θέλω να ηγηθώ αυτής της ομάδας νεαρών και ταλαντούχων παιχτών”, ανέφερε ο Curry μετά την συμφωνία με τους Sixers. Τέλος, από συνήθεια και μόνο, η Phily δοκιμάζει την αγορά με τους Okafor, Noel και Embiid ώστε να εξασφαλίσει μερικά μελλοντικά picks. Το νέο process ξεκινάει.

Οκτώβριος

Λίγες βδομάδες πριν το τζάμπολ και πέφτει στα χέρια του Adam Silver το αφιέρωμα του Γουρουνιού για τους Sonics. Συγκινημένος από την γραφή των Καψάλη, Μοσχούλα και Τόλιου αποφασίζει την εκ νέου μεταφορά των Thunder στο Seattle και την επαναφορά του ονόματος όπως πρέπει. Gary Payton και Shawn Kemp ευχαριστούν τους τρεις συντάκτες για το αφιέρωμα αυτό και οι Sonics τοποθετούν banners με τα ονόματά τους ως contributors το ταβάνι του BallHog Arena (Καζαμίας είναι, ό,τι θέλουμε γράφουμε). Στα αγωνιστικά, ο ιδιοκτήτης των Kings, Vivek Ranadive, απολύει τον Vlade Divac, δίνοντας την θέση του στον Hinkie. Με συνοπτικές διαδικασίες ο DeMarcus Cousins βγαίνει στο σφυρί με τις υπόλοιπες 29 ομάδες της λίγκας να προσφέρουν “γη και ύδωρ” για το καμάρι της Alabama.

Νοέμβριος

Το σήριαλ Cousins καλά κρατεί και τελικά επικρατεί η λογική. Μετά από δεκαπλό trade μεταξύ Kings, Cavs, Knicks, Lakers, Warriors, Blazers, Nuggets1)Γιατί χρειάζονταν ενίσχυση στην frontcourt, Hawks, Magic και Bulls, ο παίχτης καταλήγει στο Cleveland. Το Sacramento παίρνει picks πρώτου γύρου από τις οχτώ ομάδες για τα επόμενα πέντε χρόνια, δύο μασκότ, τρεις πορνοστάρ, 188 ναργιλέδες και 2000 play-dohs. “Για να κάνεις rebuild πρέπει να ξεκινήσεις από τα θεμέλια”, δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος ο Hinkie. Παράλληλα, ο coach Dave Joerger αναφέρει πως “οι ναργιλέδες και τα play-dohs είναι αυτά ακριβώς που μας έλειπαν για την εξέλιξη του μπασκετικού μας IQ ως ομάδα”. 

Δεκέμβριος

Ανήμερα των Χριστουγέννων 2017 στο παιχνίδι μεταξύ των Sixers του Curry και των Rockets του Harden, πραγματοποιείται νέο ρεκόρ ΝΒΑ, τόσο σε εύστοχα τρίποντα από παίχτη, όσο και συνολικό σκορ. Νικητές οι Sixers με το διαστημικό 201-200, έχοντας πετύχει 40 τρίποντα στο παιχνίδι. Τα 21 εξ αυτών ανήκουν στον Curry που χρειάστηκε μόλις 32 προσπάθειες για να τα επιτύχει. 21 τρίποντα έβαλε και ο Harden αλλά με πέντε προσπάθειες παραπάνω. “Αυτό δεν είναι μπάσκετ”, δήλωσαν μία μέρα μετά Bird και Jordan, εγκαταλείποντας τις θέσεις τους σε Indiana και Charlotte αντίστοιχα.

Στα λοιπά, πάλι εδώ θα είμαστε να ξενυχτάμε βλέποντας ΝΒΑ και διαβάζοντας τον επόμενο καζαμία του Ball Hog!

Καλή χρονιά από εμάς παίδες!

ballhog rainbow

References
1 Γιατί χρειάζονταν ενίσχυση στην frontcourt