Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 12)

Posted on Jan 16 2017 - 5:20pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Πολύ καλή εβδομάδα για τον Ricky Rubio. O Ισπανός είχε μέσους όρους 11,3 πόντους και 14 assists στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν οι Λύκοι, γράφοντας τρία double-doubles, είχε συνολικά 21/23 βολές, ενώ με Dallas και OKC είχε πέντε και τέσσερα κλεψίματα αντίστοιχα, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα και γλυκαίνοντας τους GMs του για τα άσχημα ποσοστά με τα οποία συνεχίζει να σουτάρει.

Σε δύο από τα τρία παιχνίδια των “Πελεκάνων” αγωνίστηκε ο Anthony Davis, αλλά ήταν ο “Φρύδιας” που ονειρεύονται όσοι τον έχουν στα ρόστερ τους, μιας και είχε 40/18/2/3 στο ένα παιχνίδι και 36/14/2/3 στο άλλο, χάνοντας το ενδιάμεσο, σε μια μικρογραφία της καριέρας του, όπου όταν δεν έχει κάποιο πρόβλημα και παίζει είναι στους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

35,3 ppg είχε στα τρία παιχνίδια αυτής της εβδομάδας ο Devin Βooker, σουτάροντας μάλιστα με 58% τόσο από το τρίποντο, όσο και συνολικά. Ο 20χρονος guard είχε back2back εμφανίσεις με 39 πόντους σε Mavericks και Spurs και δικαιώνει κάθε μέρα με τις επιδόσεις του τους Suns που τον επέλεξαν πέρσι στο #13.

Εκτός συναγωνισμού η εμφάνιση με δύο πόντους με 0/4 σουτ, αλλά και εννέα rebounds και 13 assists του Draymond Green με το Detroit, που φέτος τείνει να δημιουργήσει παράδοση με παρόμοιες επιδόσεις.

Στις υψηλές πτήσεις είχαμε επίσης:

  • Tα εφτά blocks του Andre Drummond στο San Antonio.
  • To 18/23 (11+12 επιθετικά-αμυντικά) του Jonas Valanciunas με τους Celtics.
  • Τα πέντε κλεψίματα του Jodie Meeks με τους Clippers.
  • Tα 6/10 τρίποντα του Bradley Beal στη Βοστόνη.
  • To 29/4/3/4 του Tyreke Evans στο Brooklyn.
  • Το 14/19 του Tyson Chandler με το Dallas.
  • Tα 10/13 σουτ του Kawhi Leonard με τους Lakers.
  • To 30/10/4 του Nikola Vucevic με 13/18 σουτ στη νίκη κόντρα στο Portland.
  • Oι 22 πόντοι σε 24′ με 9/10 σουτ του Tony Allen στη νίκη των “Αρκούδων” στο Houston.
  • To career high του Elfrid Payton, με 28 πόντους κι από εννέα rebounds και assists, στην ήττα -παρόλα αυτά- από την Utah.
  • Το 24/21 του DeAndre Jordan με 12/13 προσπάθειες στο derby του Los Angeles.
  • To (μέχρι τώρα) random all-around παιχνίδι που κάνει κάθε χρόνο ο Evan Turner, με οχτώ rebounds/11 assists/δύο κλεψίματα, αλλά μόλις δύο πόντους με 1/7 στο παιχνίδι με το Cleveland.
  • To 28/8/3 με 9/11 σουτ (4/5 τρίποντα) του Kelly Olynyk απέναντι στην Atlanta.
Χαμηλές Πτήσεις

Με δύο από τα τρία του παιχνίδια να είναι σε χαμηλά επίπεδα, ο Marcus Smart κερδίζει με το σπαθί του τη θέση του εδώ. Ο νεαρός guard των Celtics είχε 3/11 σουτ απέναντι στην Washington και 2/13 απέναντι στην Atlanta. Κοινώς 5/24 και 20,8% ποσοστό ευστοχίας, κάτι που έκανε τους GMs του να καλέσουν τον Danny Ainge και να ζητήσουν εξηγήσεις. Ευτυχώς η Βοστόνη κέρδισε σε αμφότερα τα παιχνίδια, οπότε το αυτί του Danny δεν ιδρώνει και πολύ.

Ο “Mr. 6th Man”, Jamal Crawford, δεν μας τα είπε ιδιαίτερα καλά την περασμένη βδομάδα, μένοντας σε ρηχά νερά. Μόλις εννέα πόντους απέναντι στο Orlando και δύο κόντρα στους συμπολίτες Lakers, σουτάροντας 1/9. Γενικώς το τελευταίο διάστημα ο βετεράνος guard δεν κάνει καλές εμφανίσεις και ίσως να έπρεπε να είναι ήδη στο κεφάλαιο του πανικού, αλλά ας περιμένουμε μια βδομάδα ακόμα. Ίσως έρθει ξέσπασμα.

Στις χαμηλές πτήσεις είχαμε επίσης:

  • Τα 3/13 σουτ του Kristaps Porzingis με τους Pelicans.
  • Τα εφτά λάθη του Rudy Gay με το Detroit.
  • Τα 4/21 σουτ του John Wall στη Βοστόνη.
  • Tα 2/12 σουτ του Paul George στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τους Nuggets
  • Tα 1/10 τρίποντα του Russell Westbrook στη Minnesota.
  • Tα 2/11 τρίποντα του Damian Lillard με το Orlando.
  • To 1/10 σουτ του Gorgui Dieng στο παιχνίδι με τους Thunder.
  • Tα 10 λάθη του Russell Westbrook με τους Timberwolves σε ένα ακόμα triple double, με το οποίο ο Westbeast έγινε ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ μετά το 1983 που κρατιέται τέτοιου είδους στατιστική που έχει τουλάχιστον δύο quadruple doubles με λάθη.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Περίεργη η περίπτωση του D’Angelo Russell τελευταία. Ο point guard των Lakers έχει δείξει πολλάκις ότι μπορεί να είναι μία από τις κύριες πηγές σκορ της ομάδας του, αλλά στα τρία τελευταία ματς έχει χτίσει μια πολυκατοικία μόνος του. Ωστόσο, η συνεισφορά του σε rebounds και assists (ok point guard είναι, αυτό έλειπε) ισορροπεί κάπως το πράγμα. Και ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η all around συνεισφορά λέμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα πανικού.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Μετά από τέσσερα παιχνίδια που ο Jahlil Okafor έλαβε το διόλου τιμητικό DNP-CD, εμφανίστηκε ξανά στο παρκέ με τους Wizards σκοράροντας 26 πόντους με 10/16 σουτ κι εννέα rebounds. Το παιχνίδι αυτό ήταν το δεύτερο στα back2back των Sixers, πράγμα που σημαίνει ότι ο Joel Embiid ξεκουραζόταν. Την δεδομένη στιγμή, όσο ο Embiid παίζει, αυτός που συμπληρώνει το rotation των ψηλών είναι ο Nerlens Noel, με τον coach Brown να δηλώνει ότι το rotation είναι δύσκολο με δυο καλούς ψηλούς, πόσο μάλλον με τρεις.

O Okafor είναι #3 του draft και δεν υπάρχει καμία -μα καμία- λογική στο να χαραμίζεται ανάμεσα σε πάγκο και εξέδρα. Oι Sixers θα αναγκαστούν να δώσουν, είτε αυτόν είτε τον Noel, και άμεσα. Όσο περισσότερο μένει στην αφάνεια πάντως, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι ο Okafor αυτός που θα εγκαταλείψει την ομάδα, καθώς η αξία του πέφτει συνεχώς, και απλά διατηρείται με ενέσεις όπως αυτές του τελευταίου παιχνιδιού, όπου θύμισε τι μπορεί να κάνει. Η αξία του όμως πέφτει και στην λίγκα σας, οπότε καλό θα ήταν να σπεύσετε να τον κλείσετε. Αξίζει το ρίσκο να αγορασθεί ο Okafor τώρα με την τιμή του σε ιστορικό χαμηλό, και να περιμένετε την σχεδόν σίγουρη ανταλλαγή των Sixers, όπου και αν σημαίνει ότι θα καταλήξει ο ίδιος.

Πριν από μερικές βδομάδες ο Jason Terry είχε αναφέρει πως ο Michael Beasley είναι άλλος παίχτης από την στιγμή που πήγε στο Milwaukee. Και πράγματι στα τελευταία παιχνίδια και δη σε αυτό κόντρα στους Spurs έδειξε το γιατί κάποτε θεωρήθηκε top prospect. Έχουμε και λέμε: 28 πόντοι, 11/18 σουτ (61,1%), πέντε rebounds, τέσσερις assists, δύο κλεψίματα, τρία blocks. Με τους Heat; 11 πόντοι μεν, αλλά 5/5 σουτ, εφτά rebounds, δύο assists, ένα κλέψιμο, ένα block. Aν κάποιος χρειάζεται small forward και σας περισσεύει το #2 του draft του 2008, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε την τρέχουσα υπεραξία του.

Μεστά παιχνίδια πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα ο Jerian Grant1)Ένα δάκρυ κύλησε από το μάτι του Gus…, ο οποίος -προς το παρόν- δείχνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Fred Hoiberg. Καλά ποσοστά, 34 πόντοι σύνολο, 10 assists και εφτά rebounds για δωράκι. Και, οk, μπορεί να μην έχει χτίσει κάποια υπεραξία μέχρι στιγμής, όμως σε τυχούσες διαπραγματεύσεις με κάποιον άλλον GM στην λίγκα σας που έχει ανάγκη στον “άσσο”, μπορεί εύκολα να πάρει τον τίτλο του “Αξιόπιστος back up point guard”. Κοιτάξτε το.

Thinking Ahead

Ο Clint Capela επιστρέφει στους αγώνες αυτή την εβδομάδα, και η frontline των Rockets θα πρέπει να ξαναανακατευτεί. Όσο καιρό έλειπε, ο Montrezl Harrell κάλυψε το κενό του και με το παραπάνω, όντας αρκετά πιο αποτελεσματικός στην επίθεση από τον Ελβετό, υστερώντας βέβαια λίγο στο κατέβασμα των rebounds. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιον θα εμπιστευτεί τώρα ο Mike D’Antoni, καθώς στην εξίσωση υπάρχει και ο Nene, ο οποίος και λόγω ονόματος και λόγω εμπειρίας, λογικά θα έχει εξασφαλισμένα αρκετά λεπτά στην αναπληρωματική πεντάδα. Η λογική λέει πως ο χρόνος θα σπάσει στα τρία, ωστόσο ως πρώτο φαβορί για τα περισσότερα λεπτά εξακολουθούμε να πιστεύουμε τον Capela, πράγμα που σημαίνει ότι ο Harrell λογικά θα χάσει μεγάλο κομμάτι της αξίας του.

Περιμέναμε αυτή την εβδομάδα για να βγάλουμε κάποια παραπάνω συμπεράσματα για το ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος ευεργετημένος από τον τραυματισμό του Jeremy Lin στο Brooklyn, αλλά ο Isaiah Whitehead τραυματίστηκε και έχασε τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μας δυσκολέψει σε αυτό το έργο. Τόσο ο Whitehead, όσο και ο Dinwiddie παίρνουν αρκετό χρόνο, αλλά η δυσκολία του πρώτου να οργανώσει και του δεύτερου να σκοράρει, θέτουν όρια στην χρησιμοποίηση τους. Έτσι όπως είναι η κατάσταση πάντως, είναι ντροπή να είναι και οι δύο ελεύθεροι στις πιο βαθιές λίγκες. Και είναι σε αρκετές.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε τον Boban Marjanovic στις ομάδες μας, ή θα αποδειχτεί για μια ακόμα φορά απάτη; Τα εκκωφαντικά double-doubles που πετυχαίνει όποτε παίρνει λίγο χρόνο συμμετοχής μας κάνουν να τον λιγουρευόμαστε, αλλά δυστυχώς η διάρκεια δεν υπάρχει στην παρουσία του στο παρκέ. Οι τρεις συνεχόμενοι αγώνες που έπαιξε ίσως δημιούργησαν προσδοκίες για συνεπέστερη είσοδο του στο rotation, αλλά το “DNP” που ακολούθησε μας έκοψε τα φτερά. Τον παρακολουθούμε από κοντά πάντως.

Για την 12η fantasyακή εβδομάδα, το πλεονέκτημα πηγαίνει στο Denver που θα δώσει πέντε παιχνίδια. Στον αντίποδα, Detroit και OKC μόλις δύο. Προσοχή καθώς όπως και κάθε τρίτη Δευτέρα του Γενάρη, σήμερα είναι η Martin Luther King Day που γιορτάζεται στο ΝΒΑ με αρκετά παιχνίδια που ξεκινάνε νωρίς. Πρώτο παιχνίδι σήμερα στις 20:00, οπότε τα ρόστερ πρέπει να κλείσουν νωρίς.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 Ένα δάκρυ κύλησε από το μάτι του Gus…