Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 13)

Posted on Jan 23 2017 - 5:41pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Ο Rudy Gobert έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της -έτσι κι αλλιώς- εξαιρετικής χρονιάς που διανύει. Κόντρα στο παιχνίδι με το Dallas, ο Γάλλος center έκανε διπλό career high, βάζοντας 27 πόντους με 8/11 σουτ και 11/17 βολές, κι ακόμα κατέβασε 25 rebounds, σπάζοντάς τα σε 10+15 επιθετικά κι αμυντικά.

Η βδομάδα του Eric Bledsoe μόνο εκρηκτική μπορεί να χαρακτηριστεί. O point guard των Suns πραγματοποίησε ονειρικές εμφανίσεις, κάνοντας τους owners του να ανάβουν πούρα στο όνομά του. Έχουμε και λέμε: 29 πόντοι μ.ο., 9,5 assists, 6,5 rebounds, 1,2 κλεψίματα, 48,6% ποσοστό ευστοχίας και 97,4% στις βολές; Να τ’ αφήσουμε; Να τ’ αφήσουμε.

Γεια σου Ersan Ilyasova, καιρό είχαμε να σε δούμε σε αυτά τα μέρη. Γενικώς στα τελευταία παιχνίδια ο Τούρκος έχει ανεβάσει απόδοση, απόρροια και της όλης εικόνας των Sixers, ωστόσο τη βδομάδα που μας πέρασε ήταν χάρμα ιδέσθαι. 15,7 πόντοι, σε κανένα ματς κάτω από 50%, με αποκορύφωμα το 64,3% απέναντι στο Portland, στο οποίο έβαλε πέντε τρίποντα. Πάντα τέτοια.

  • Tα έξι κλεψίματα του Thaddeus Young με τους Pelicans.
  • To 18/13 του Emmanuel Mudiay με το Orlando.
  • Το 33/4/4 του Cory Joseph στο Brooklyn.
  • Τα 6/10 τρίποντα του Otto Porter με τους Knicks.
  • To career high του Kawhi Leonard με 41 πόντους κόντρα στους Cavs.
  • To 30/6/4/3/4 του Dwyane Wade με το Sacramento.
Χαμηλές Πτήσεις

Μπορεί οι 76ers να κερδίζουν και μάλιστα πολύ τον τελευταίο καιρό, η σχέση του Dario Saric με την ευστοχία περνάει κρίση. Ο Κροάτης forward σούταρε με 26% στα τέσσερα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής, έχοντας στο παλμαρέ του 2/22 στα τελευταία δυο παιχνίδια και 11/42 συνολικά.

Μόνιμος πρωταγωνιστής αυτού του κεφαλαίου πάει να γίνει ο Jamal Crawford και αυτό είναι κάτι που μας θλίβει. Έμεινε χωρίς πόντο στο παιχνίδι με τους Thunder, ενώ δεν έφτασε το διψήφιο ούτε κόντρα σε Timberwolves και Nuggets, σουτάροντας συνολικά 6/33 σουτ (18,1%). Περιμένουμε την έκρηξή του.

Εκτός συναγωνισμού τα έξι βήματα του Russell Westbrook μέχρι να ψηθεί να σκάσει τη μπάλα. 😛

  • Τα 2/11 σουτ του Nicolas Batum στη Βοστόνη, όπου παρόλα αυτά είχε 8/10/10.
  • Τα 3/17 συνολικά κι 1/10 τρίποντο του Eric Gordon στο Miami.
  • To 2/14 συνολικά και (για κάποιο λόγο) 1/8 τρίποντα του Al Horford με τους Knicks.
  • To 1/13 του Dirk Nowitzki με τη Utah.
  • To 1/12 του Dario Saric με το Portland.
  • Ο μόλις ένας πόντους με 0/2 σουτ του Will Barton, παραφωνία σε μια κατά τα άλλα εξαιρετική εβδομάδα.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Γενικά ο Trevor Ariza διανύει μια σταθερά καλή πορεία στο Houston. Τον βρίσκει ακροβολισμένο ο Harden, συνήθως τα βάζει, οι Rockets κερδίζουν, όλοι χαρούμενοι. Στα τελευταία παιχνίδια, όμως, ο βετεράνος forward δείχνει να είναι λίγο off, κυρίως στα τρίποντα, όπου αυτή τη βδομάδα δεν ξεπέρασε σε κανένα ματς το 25%. Ευτυχώς που συνείσφερε στο κομμάτι των rebounds και το έσωσε. Ωστόσο, καλούμε σε ψυχραιμία τους απανταχού GMs που τον έχουν στην κατοχή τους.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Δεν μπορούμε να μην βάλουμε τον Sam Dekker σε αυτό το κεφάλαιο. 17 πόντους σημείωσε κόντρα στο Golden State και 30 (ναι, 30) κόντρα στο Memphis. Στο ματς με τους Grizzlies, μάλιστα, είχε 12/19 σουτ (63,2%) εκ των οποίων τα 6/11 (54,5%) ήταν τρίποντα. Φράση-κλειδί σε τυχούσες διαπραγματεύσεις με αντίπαλο GM: “Σου έxω τριαράκι με βρωμόχερο”.

Thinking Ahead

Η λογική λέει πως ο David Lee θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο San Antonio, εξαιτίας του τραυματισμού του Pau Gasol. Ωστόσο το πάμε ακόμα πιο βαθιά στο ρόστερ και το λέμε πολύ – πολύ – πολύ δειλά, αλλά το 10ήμερο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Joel Anthony με τους Spurs, ίσως να κρύβει μερικές καλές εμφανίσεις από τον έμπειρο Καναδό. Και λέμε μερικές γιατί -θεωρητικά- το San Antonio δεν θα μείνει μόνο στο ένα 10ήμερο. Τυχόν add από το FA Pool ανήκει στην κατηγορία “δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα”.

Στο πρώτο παιχνίδι (της πρόσφατης ιστορίας) που απουσίασε ο Ricky Rubio και τη φανέλα του βασικού έβαλε ο Kris Dunn, o 22χρονος guard ανταποκρίθηκε -επιτέλους- και τελείωσε τον αγώνα έχοντας 10 πόντους, με δύο τρίποντα, οχτώ rebounds, εννέα assists και τρία κλεψίματα. Το πιθανότερο είναι ότι σε re-draft λίγκες ο Dunn βρίσκεται κάπου στην άκρη της FA list, αλλά αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να τον τσιμπήσετε. Ο Ισπανός απουσίασε λόγω προσωπικού ζητήματος, κι όχι επειδή ήταν τραυματίας, αλλά οι φήμες όσο πλησιάζουμε στο trade deadline φουντώνουν για αποχώρησή του μιας και οι Λύκοι πιστεύουν στον Dunn.

Σε περίπτωση πάντως όπου πράγματι ο Ισπανός παραχωρηθεί, έχει σημασία και το ποιο θα είναι το αντάλλαγμα. Οι φήμες θέλουν τους Bulls και τους Knicks να είναι οι πρωτοπόροι στο κυνήγι του, ενώ το σχεδόν κλεισμένο deal που παρουσιάστηκε ανάμεσα στους Pistons και τους Timberwolves διαψεύστηκε επίσημα από τον Stan Van Gundy, ο οποίος διαβεβαίωσε μέσω συνέντευξης τύπου ότι δεν θα παραχωρηθεί ο Reggie Jackson. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των Rondo, Rose έρθει στην Minnesotta, η αξία του Dunn θα ξαναπέσει προφανώς, αλλά πως θα επηρεαστούν οι δύο πρωταγωνιστές του trade; Νομίζω ότι ο Rubio σε μία ομάδα όπως οι Knicks θα ταίριαζε περισσότερο από ό,τι στην τωρινή του, ενώ στους Bulls η έλλειψη σουτ του θα συνέχιζε να επιτείνει τα προβλήματα του Chicago. Ο Derrick Rose, όμως, νομίζω πως θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο φαντασιακά, καθώς πλέον δεν έχει την σκληράδα για να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι του προπονητή που τον οδήγησε κοντά στην κορυφή.

Αυτό το μεταγραφικό γαϊτανάκι των παροπλισμένων playmakers που πλασάρονται δεξιά και αριστερά είναι πάντως εξαιρετικά ενδιαφέρον, και μένει να δούμε που οι Ricky Rubio, Rajon Rondo, Derrick Rose, Brandon Knight θα καταλήξουν.

O Jeremy Lin θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα, οπότε ο διαγωνισμός ανάμεσα σε Isaiah Whitehead και Spencer Dinwiddie καλά κρατεί. Όσο ο δεύτερος αδυνατεί να σκοράρει, ο πρώτος θα έχει πλεονέκτημα, φτάνει να βρει τον ρυθμό που έχασε λόγω του τραυματισμού του.

Ο Ryan Anderson έχασε όλη την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές ενδείξεις πριν κλείσουν τα line ups, με αποτέλεσμα να σκορπίσει την απογοήτευση στους ιδιοκτήτες του και τον ενθουσιασμό σε όσους είχαν ξεκινήσει τον Sam Dekker. Φαίνεται πάντως ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει σήμερα, οπότε παραμένει κανονικά στις δεκάδες μας.

Ο Avery Bradley θα λείψει μάλλον και την επόμενη βδομάδα, οπότε ο Terry Rozier μπαίνει στις περισσότερες δεκάδες στις πιο βαθιές λίγκες. Προβληματισμό προκαλεί πάντως η αδυναμία του Marcus Smart να εκμεταλλευτεί το κενό, αφού την εβδομάδα που μας πέρασε δεν κατάφερε να ανεβάσει το σκοράρισμα του παρά τον πιο ενεργό ρόλο που είχε.

Άγνωστη παραμένει η κατάσταση του Emmanuel Mudiay, ο οποίος έχει κάποιο πρόβλημα στη μέση, και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την κατάσταση του, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε αν θα χάσει κάποιο παιχνίδι. Ο Jameer Nelson παραμονεύει πάντως, και μάλλον είναι καλή ιδέα να ξεκινήσει στις βαθιές λίγκες.

Ο D’Angelo Russell έχει χτυπήσει σε κάθε πιθανό μέρος του σώματος του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για τις επόμενες δύο εβδομάδες περίπου. Μετά την αρκετών εβδομάδων απουσία του πάλευε να βρει ρυθμό και συνέπεια στις εμφανίσεις του, και ο νέος αυτός τραυματισμός συνιστά πισωγύρισμα σε αυτή του την προσπάθεια. Πολύς κόσμος έχει επενδύσει πολλά στον νεαρό point guard των Lakers, και τουλάχιστον δεν έγραψε το όνομα του στην βαρύτερη ήττα στην ιστορία της ομάδας του.

Με δύο παιχνίδια την 14η fantasy-ακή εβδομάδα οι Detroit Pistons και οι Los Angeles Lakers. Καμία ομάδα με πέντε, και όλες οι άλλες στα κλασσικά τρία και τέσσερα.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.